Boråsissa muslimit katsovat olevansa Norrbyn hallitsijoita

Monilla tulee monikulttuurista ensimmäisenä mieleen Malmön Rosengård tai Tukholman Rinkeby, mutta tällaisia vastaavia alueita on jokaisessa kaupungissa. Pikku kaupungeissa tilanteet voivat jopa kärjistyä pahemmin kuin suurkaupungeissa.

Borås on hyvä esimerkki siitä, miten maahanmuuttajalähiö Norrby on muuttunut Pikku-Mogadishuksi, jossa uskonnollisilla muslimeilla on päätäntävalta. Asiasta kertoo mm. Boråsin paikallislehti bt.se, joka siteeraa maanpuolustuskorkeakoulun viimeisintä tutkimusta, jossa Norrbyssä sijaitseva asunto-osakeyhtiö Harakat nousee esille ääri-islamismin levittäjänä.

Nämä ns. kirjauskovaiset tai tosiuskovaiset ovat ikään kuin kaapanneet vallan ruotsalaisilta viranomaisilta, koska katsovat, että he edustavat Norrbyn ihmisiä, jota ruotsalaiset viranomaiset taas eivät edusta.

Muslimit käyttävät vallanpitovälineenä asunto-osakeyhtiö Harakatia, joka hallinnoi Norrbyssä useita satoja asuntoja. Toiminnassa yhtiö on asettanut muslimeja etusijalle ja varsinkin valkoihoisille on näytetty kylmää kättä vähän joka asiassa. Yrityksen ympärillä toimivat muslimit ovat systemaattisesti vainonneet ja kiusanneet alueen ei-muslimeja. On jopa puhuttu avoimesta valkoisten ei-muslimien ”lynkkauksesta” kaduilla.

Lisäksi tulee ilmi, että Harakat-yhtiössä on värvätty nuoria muslimimiehiä ja käännytetty heitä Ruotsia ja ruotsalaista yhteiskuntaa vastaan ja sitä kautta pyritty lisäämään rinnakkaisyhteiskunnan voimaa. Nuorukaiset ovat edelleen levittäneet tätä islamin ilosanomaa.

Norrbyssä sijaitsevan moskeijan kerrotaan olevan se ”pahuuden” pesä, josta ääri-uskovaisuus leviää alueelle. Tämä salafistinen seurakunta on juuri sitä islamia aidoimmillaan. Se levittää separatismia muslimien ja ruotsalaisen yhteiskunnan välille ja käy jonkinlaista pyhää sotaa ruotsalaisia vastaan.

Asunto-osakeyhtiö on ollut aikaisemminkin julkisessa keskustelussa asian takia, mutta nyt tilanne näyttää syventyneen lisää.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.