Miksi kannattaa harkita kunnostetun elektroniikan ostamista? Tärkeimmät syyt

Kun etsii uutta elektroniikkaa, niin moni saattaa harkita käytetyn ja huolletun laitteen ostamista. Jos et ole varma, että onko käytetty ja huollettu elektroninen laite oikea valinta, niin jatka lukemista.

Tässä artikkelissa käsitellään tärkeimpiä syitä miksi kannattaa harkita käytetyn ja huolletun laitteen ostamista.

Ne ovat yhtä luotettavia

Nykyään tiedetään, että käytettyjen laitteiden ostaminen voi olla yhtä luotettavaa kuin uuden ostaminen. Monet ihmiset ostavat käytetyn iPhonen, koska se on halvempi tapa hankkia yksi markkinoiden parhaimmista puhelimista. Käytetyn ostajalla on edelleen ne samat ominaisuudet, joita uudessakin puhelimessa.

Asiakas voi ostaa esimerkiksi Applelta sertifioidun kunnostetun iPhonen, jolla on sama vuoden takuu kuin uudellakin iPhonella. Joten hinta ei ole vain halvempi sertifioidulle ja kunnostetulle iPhonelle, vaan myös laatu on yhtä korkea.

Huollettu on halvempi

Uuden laitteen ostamisessa tulee aina joitakin lisäkustannuksia, joita ovat:

  • Ostajan on maksettava arvonlisävero.
  • Uuden laitteen hinta on aina kalliimpi kuin huolletun käytetyn.
  • Saatat joutua ottamaan puhelimeen vakuutuksen, joka voi olla kallista.
  • Toimituskulut, jos ostat verkosta.
  • Sinulta voidaan veloittaa aktivointimaksu.
  • Saatat joutua maksamaan asennuksesta.

Kun ostat huolletun laitteen, niin nämä kustannukset eivät ole välttämättömiä. Säästät rahaa itse laitteeseen sijoittamisessa ja lisäominaisuuksista, jos löydät hyvän ja luotettavan myymälän.

Kun sinulla on luotettava toimittaja, niin kunnostettujen ja huollettujen laitteiden ostaminen voi olla loistava tapa saada korkealaatuista elektroniikkaa murto-osalla kustannuksista.

Ympäristöystävällisyys

Elektroniikkaromu voi aiheuttaa paljon vahinkoa ympäristölle. On arvioitu, että vain 15-20 % sähkö- ja elektroniikkaromusta kierrätetään kunnolla. Loput päätyvät kaatopaikoille, joissa myrkkyjä voi huuhtoutua maaperään tai veteen. Ostamalla kunnostettua elektroniikkaa pidät ne poissa kaatopaikoilta ja autat pienentämään hiilijalanjälkeäsi.

Esimerkiksi käytetyn ja huolletun tietokoneen ostaminen uuden sijasta voi säästää lähes kaksi kiloa hiilidioksidipäästöjä. E-jäte on maailman nopeimmin kasvava jätevirta, joten on tärkeää, että me kaikki teemme osamme elektroniikan kierrättämiseksi ja uudelleen käyttämiseksi aina kun mahdollista.

Kun tunnet jo tuotteet

Kun olet valinnut mitä ostaa, niin voit helposti lukea siitä tuhansia arvosteluja, koska tuote ei ole enää uusi. Tiedä mitä teet, ennen kuin teet ostoksen. Tällä tavalla ei tule yllätyksiä kun tuotteesi saapuu, olipa se sitten hyvä tai huono. Jos tuote on huono, niin että ainakaan käyttänyt siihen niin paljon rahaa kuin jos olisit käyttänyt uuteen.

Tuotteiden tunteminen on loistava syy ostaa käytettyä ja huollettua elektroniikkaa, varsinkin jos se on kallista kuten televisio tai tietokone. Voit tutkia omatoimisesti asioita ja luottaa päätökseesi, koska muut ovat todenneet tuotteen jo aiemmin hyväksi.

 

Kunnostettu elektroniikka on yhtä luotettavaa kuin uusi, jos löytää hyvän yrityksen, joka tekee hyvää työtä. Asiakas voi säästä pitkän pennin. Samalla e-jäte vähenee eikä tarvitse pohtia onko tuote hyvä vai ei. Tämä tapa on turvallisempi, halvempi ja ympäristöystävällisempi kuin mikään muu tapa.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.