Miksi kannattaa harkita kunnostetun elektroniikan ostamista? Tärkeimmät syyt

Kun etsii uutta elektroniikkaa, niin moni saattaa harkita käytetyn ja huolletun laitteen ostamista. Jos et ole varma, että onko käytetty ja huollettu elektroninen laite oikea valinta, niin jatka lukemista.

Tässä artikkelissa käsitellään tärkeimpiä syitä miksi kannattaa harkita käytetyn ja huolletun laitteen ostamista.

Ne ovat yhtä luotettavia

Nykyään tiedetään, että käytettyjen laitteiden ostaminen voi olla yhtä luotettavaa kuin uuden ostaminen. Monet ihmiset ostavat käytetyn iPhonen, koska se on halvempi tapa hankkia yksi markkinoiden parhaimmista puhelimista. Käytetyn ostajalla on edelleen ne samat ominaisuudet, joita uudessakin puhelimessa.

Asiakas voi ostaa esimerkiksi Applelta sertifioidun kunnostetun iPhonen, jolla on sama vuoden takuu kuin uudellakin iPhonella. Joten hinta ei ole vain halvempi sertifioidulle ja kunnostetulle iPhonelle, vaan myös laatu on yhtä korkea.

Huollettu on halvempi

Uuden laitteen ostamisessa tulee aina joitakin lisäkustannuksia, joita ovat:

  • Ostajan on maksettava arvonlisävero.
  • Uuden laitteen hinta on aina kalliimpi kuin huolletun käytetyn.
  • Saatat joutua ottamaan puhelimeen vakuutuksen, joka voi olla kallista.
  • Toimituskulut, jos ostat verkosta.
  • Sinulta voidaan veloittaa aktivointimaksu.
  • Saatat joutua maksamaan asennuksesta.

Kun ostat huolletun laitteen, niin nämä kustannukset eivät ole välttämättömiä. Säästät rahaa itse laitteeseen sijoittamisessa ja lisäominaisuuksista, jos löydät hyvän ja luotettavan myymälän.

Kun sinulla on luotettava toimittaja, niin kunnostettujen ja huollettujen laitteiden ostaminen voi olla loistava tapa saada korkealaatuista elektroniikkaa murto-osalla kustannuksista.

Ympäristöystävällisyys

Elektroniikkaromu voi aiheuttaa paljon vahinkoa ympäristölle. On arvioitu, että vain 15-20 % sähkö- ja elektroniikkaromusta kierrätetään kunnolla. Loput päätyvät kaatopaikoille, joissa myrkkyjä voi huuhtoutua maaperään tai veteen. Ostamalla kunnostettua elektroniikkaa pidät ne poissa kaatopaikoilta ja autat pienentämään hiilijalanjälkeäsi.

Esimerkiksi käytetyn ja huolletun tietokoneen ostaminen uuden sijasta voi säästää lähes kaksi kiloa hiilidioksidipäästöjä. E-jäte on maailman nopeimmin kasvava jätevirta, joten on tärkeää, että me kaikki teemme osamme elektroniikan kierrättämiseksi ja uudelleen käyttämiseksi aina kun mahdollista.

Kun tunnet jo tuotteet

Kun olet valinnut mitä ostaa, niin voit helposti lukea siitä tuhansia arvosteluja, koska tuote ei ole enää uusi. Tiedä mitä teet, ennen kuin teet ostoksen. Tällä tavalla ei tule yllätyksiä kun tuotteesi saapuu, olipa se sitten hyvä tai huono. Jos tuote on huono, niin että ainakaan käyttänyt siihen niin paljon rahaa kuin jos olisit käyttänyt uuteen.

Tuotteiden tunteminen on loistava syy ostaa käytettyä ja huollettua elektroniikkaa, varsinkin jos se on kallista kuten televisio tai tietokone. Voit tutkia omatoimisesti asioita ja luottaa päätökseesi, koska muut ovat todenneet tuotteen jo aiemmin hyväksi.

 

Kunnostettu elektroniikka on yhtä luotettavaa kuin uusi, jos löytää hyvän yrityksen, joka tekee hyvää työtä. Asiakas voi säästä pitkän pennin. Samalla e-jäte vähenee eikä tarvitse pohtia onko tuote hyvä vai ei. Tämä tapa on turvallisempi, halvempi ja ympäristöystävällisempi kuin mikään muu tapa.

Subscribe
Notify of
guest
9 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Minä

Ja sitten hakee puhelimeen päivityksiä ja huomaa, että puhelimesta tulikin hidas. Parin vuoden päästä ilmoittaa moni ohjelma, että ei näin vanhan systeemin kanssa keskustella.

mari

Riippuu merkistä. Samsung tunnetaan siitä, että päivittävät vielä hyvinkin vanhoja malleja kun taas iPhone ei pahemmin vanhempia malleja päivittele. Itselläni 3 vuotta vanha Galaxy A50 enkä ole edes harkinnut vaihtaa. Viimeisin ohjelmistopäivitys tuli juuri viime viikolla. Huvittavaa on operaattoreiden lupa kusettaa asiakasta, etenkin nopeuksissa. Tokihan ne ovat ‘teoriittisia’ ne nopeudet mutta onhan se älytöntä, että mun 300 megan liittymän nopeus on Las Palmasin keskustan alueella 70-120 megaa vuorokauden ajasta riippuen kun taas kaverini 5G – liittymän nopeus Suomessa on 50-80 megaa. Koska mulla on köntässä kaikki kotiwlan, maksu-TV ja luuri samassa firmassa, maksan luurin liittymästä 16.90e/kk. Kaverin 5G-liittymä 39.90e/kk.

Kusettajat

Kaikki refurbished laitteet ovat karmaisevan ylihinnoiteltuja. vanha krääsä on vanhaa krääsää, ihan sama onko se “uuden veroinen”. Uusvanha iPhone tai huippu Android: max 100e. Uusvanha läppäri, mallia vitun hyvä: 60e. Noin sen kuuluisi mennä, muttakun noi vitun näädät jotka noita myy pyytävät niistä ihan sikahintoja niin painukaas vittuun siitä pelleilemästä. Ei noi mainos/moraalipuheet teidän vanhasta paskasta uutta tee. Vähän sama kun joku Hartsa Mikkelistä myy huuto netissä pari vuotta vanhaa vähän käytettyä läppäriä hintaan 480e, kun pitäis saada omat pois kun maksoi kuolemassa olevasta paskasta läppäristään 8 vuotta sitten 500e.

pah

Just noin! Myymälästä ulos ajettu tuliterä Tesla ym. sähkö-auto on muutamassa vuodessa käytännössä ihan kammottavaa ylihintaista SER-jätettä, jonka jälleenmyynti-arvon tulisi noudattaa edellä kuvaamasi logiikkaa.

No. Onneksi ihmisillä on kantapäät jotka opettaa.

Tapio

Mulla on 3310 pelaa ihan hyvin, akku alkaa olla tosin vaihtokunnossa.

mari

Mulla on muutamia varapuhelimia, mm Nokia Prisma vm 2006. Otan aina mukaan kun lähden esim vaeltamaan. Jos älypuhelin zippaa syystä tai toisesta tai vaikka lipsahtaa käsistä rotkoon, on aina varalla varma toiminen vanha kunnon Nokia. Venezuelassa sukuloidessa käytän just tota Noksun 3310 mallia. Siellä on myös mulla Ericssonin mallit K750i ja vanhempi T230 (tuli markkinoille 2001) johon kuulemma sai kameran ostettua erikseen ja se liitetään samaan ‘plugiin’ kuin mistä puhelin ladataan. Näissä kaikissa on alkuperäinen akku ja tuo vanhin T230 alkaa jo vähän väsyä, mutta muut, etenkin Nokiat toimii erinomaisesti mitä tulee akunkestoon.

XxX

EIkö käytetystäkin ole maksettu aikoinaan arvonlisävero? Se on leivottu käytetyn hintaan. Muutkin argumentit eivät oikein ole tästämaailmasta eikä iPhone ole mikään huipputuote. Se on ylihinnoiteltu lähinnä brändäyksen avulla.

mari

Samaa mieltä. iPhone ratsastaa pitkälti vanhalla maineella ja nykyisin löytyy koko joukko puhelimia jotka ovat yhtä tasokkaita kuin iPhonen lippulaivamallit. Onhan iPhonen kohdalla brändäys onnistunut hyvin, ei käy kieltäminen. Kuka vielä muistaa kuinka iPhone kopioi Nokian tekniikkaa ja nämä kaksi yhtiötä olivat tämän tästä oikeudessa Yhdysvalloissa. Nokia taisi voittaa nuo kaikki väännöt ja Apple sai kaivaa kuvettaan sillä korvaukset olivat aina aika massiivisia. Itse en noita tietenkään muista mutta jälkikäteen on kirjoitettu muutama hyvä kirja liittyen Nokian ja Applen oikeustaisteluihin. En tiedä onko kirjoja saatavilla suomeksi.

h44

Esim. iPhonesta hajoaa yleensä aina samat osat n. 3-5 vuoden käytön jälkeen; näyttö, mikrofoni, kaiutin. Akku kestää hiukan pidempään. Varaosia saa sekä alkuperäisinä että tarvikeosina.

Pitää siis olla tarkkana sen suhteen millä puhelin on korjattu, tarvikeosat ovat joskus laadutonta kuraa. Itsekin homman pystyy tekemään, akku on helppo, näyttö melko hankala.