Pohjanmaan erikoisuus: 17 rattijuoppoa viikonlopun aikana

Viikonloppuna pohjanmaan poliisilla oli yhteensä 545 tehtävää. Koko viikonlopun aikana kiinniotettuna oli 29 henkilöä päihtymyksen tai häiriökäyttäytymisen vuoksi ja rikosperusteisesti 11 henkilöä.

Lapuan Pride-tapahtuma sujui hyvin ja poliisi oli mukana turvaamassa tapahtumaa.

Sunnuntaina klo 00.45 sattui Kauhavalla Rengontien ja Kauppatien risteyksessä mopon ja henkilöauton välinen kolari. Mopoa kuljettanut nuori loukkaantui vakavasti ja hänet kuljetettiin sairaalahoitoon. Henkilöauton kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä törkeästä vamman tuottamuksesta.

Toholammilla henkilöauto suistui metsäautotieltä varhain sunnuntaiaamulla klo 04.05. Autossa oli kolme henkilöä, jotka kaikki kuljetettiin tarkastettavaksi Keski-Pohjanmaan keskussairaalaan. Auton kuljettajan puhalluskoe antoi tuloksen 1,00 mg/l. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Pietarsaaressa poliisi sai tehtäväksi 00.05 aikaan sunnuntaina tarkastaa henkilöauton kuljettajan, joka lähti poliisia pakoon. Auton nopeudeksi mitattiin 95km/h kun rajoitus on 40km/h. Kun poliisi tavoitti kuljettajan, hänelle suoritettu huumepikatesti oli positiivinen eikä kuljettajalla ei ollut ajokorttia.

Viikonloppuna poliisi tavoitti 17 rattijuoppoa, Seinäjoella viisi joista kaikki ajoivat huumausaineen vaikutuksen alaisina, kolme kurikassa sekä Ilmajoella, Vöyrillä, Pietarsaaressa, Kokkolassa, Alajärvellä, Kauhavalla, Teuvalla, Perhossa ja Toholammilla yksi. Rattijuopoista kahdeksan puhalsivat törkeän rattijuopumuksen lukemat.

Isokyrössä, 9.7. klo 1.45, poliisi mittaisi henkilöautolle nopeutta 161 km/h nopeusrajoituksen ollessa 80km/h. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Subscribe
Notify of
guest
1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Darwin

Sen verran mitä olen sivusta ulkopaikkakuntalaisena katsellut esim. Seinäjoen meinikiä niin sanoisin että ”yllättävän vähän”. Mutta ehkä poliisi takertuu vain törkeimpiin tai sitten niihin joissa on jo sattunut jotain.

Tuo mopo-kolari on varmaan tyypillinen ”mulla on etuajo-oikeus”. Vaikka väistämis velvollisuus onkin toisella niin siitä ei aina kannata pitää kynsin ja hampain kiinni. Se ei paljoa lohduta kun toinen jalka on kolmesta kohtaa poikki ja toinen lonkka hajalla.

Mutta niinhän se on että luonto poistaa heikot yksilöt.