Ukraina alkaa taas nousemaan alakynnestä

Vaikuttaa siltä, että toisen notkahduksen jälkeen Ukraina alkaa taas nousemaan ja maahan tunkeutuneet venäläiset saavat kovan puoleista haipakkaa. Ukrainalaiset ohjukset ovat tehneet viime päivinä kovaa tuhoa vihollisen joukoissa.

Ratkaisevaksi tekijäksi on muuttunut se, että Ukraina on saanut Yhdysvalloilta mm. Himars-raketinheittimiä aiempien käytössä olleiden ohjusten ja rakettien rinnalle. Viimeisen viikon aikana ukrainalaiset ovat tulittaneet maan tasalle ainakin kymmenen venäläistä ase- ja ammusvarastoa. Lisäksi osumaa on saanut useampi venäläinen komentokeskus ja polttoainevarikkoja on tuhottu.

Näissä iskuissa vihollinen on kokenut suuria aineellisia kuten myös miehistötappioita.

Esimeriksi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä ukrainalaiset tekivät suuren ”Himars-iskun” Venäjän miehittämälle Luhanskin alueelle ja ainakin venäläisten ilmapuolustus lamaannutettiin ja polttoainevarikko räjähti. Tästä seurasi useita suuria tulipaloja.

 

Vielä muutama viikko sitten sota näytti jämähtäneen jonkinlaiseen vihollisen hienoiseen ylivoimaetenemiseen, mutta tilanne alkaa kääntymään päin. Ukraina on taas oppinut uudesta tilanteesta paljon ja venäläisten voima – massiivinen tykistötuli alkaa hiipumaan päin.

On selvää, että ukrainalaiset ovat kokeneet suuria tappiota kesän aikana, sitä ei käy kiistäminen. Ukrainan itäosat alkavat nyt muistuttamaan täysin tuhottuja kaupunkeja Mariupolia ja Harkovaa. Venäläiset ovat käyttäneet samaa taktiikkaa kuin aiemminkin, eli ammutaan summittaisesti päin siviilien asuinalueita.

Kannattaa siis huomata edelleenkin se, että ukrainalaiset sotivat venäläisiä sotilaita vastaa kun taas venäläiset sotilaat sotivat ukrainalaisia siviilejä vastaan. Esimerkiksi tässä, jossa venäläiset ampuivat ohjuksia kauas rintamalinjojen taakse Vinnytsian kaupunkiin ostoskeskukseen.

 

Mutta on sitä tuhoja venäläisilläkin. Kohta 40 000 kuollutta sotilasta ja kalustot siihen päälle.

 

Ukrainan tapahtumat ovat olleet ajan puutteen vuoksi hieman taustalla,  mutta nyt laitetaan tämä taas seurantaan.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.