Ukraina alkaa taas nousemaan alakynnestä

Vaikuttaa siltä, että toisen notkahduksen jälkeen Ukraina alkaa taas nousemaan ja maahan tunkeutuneet venäläiset saavat kovan puoleista haipakkaa. Ukrainalaiset ohjukset ovat tehneet viime päivinä kovaa tuhoa vihollisen joukoissa.

Ratkaisevaksi tekijäksi on muuttunut se, että Ukraina on saanut Yhdysvalloilta mm. Himars-raketinheittimiä aiempien käytössä olleiden ohjusten ja rakettien rinnalle. Viimeisen viikon aikana ukrainalaiset ovat tulittaneet maan tasalle ainakin kymmenen venäläistä ase- ja ammusvarastoa. Lisäksi osumaa on saanut useampi venäläinen komentokeskus ja polttoainevarikkoja on tuhottu.

Näissä iskuissa vihollinen on kokenut suuria aineellisia kuten myös miehistötappioita.

Esimeriksi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä ukrainalaiset tekivät suuren “Himars-iskun” Venäjän miehittämälle Luhanskin alueelle ja ainakin venäläisten ilmapuolustus lamaannutettiin ja polttoainevarikko räjähti. Tästä seurasi useita suuria tulipaloja.

 

Vielä muutama viikko sitten sota näytti jämähtäneen jonkinlaiseen vihollisen hienoiseen ylivoimaetenemiseen, mutta tilanne alkaa kääntymään päin. Ukraina on taas oppinut uudesta tilanteesta paljon ja venäläisten voima – massiivinen tykistötuli alkaa hiipumaan päin.

On selvää, että ukrainalaiset ovat kokeneet suuria tappiota kesän aikana, sitä ei käy kiistäminen. Ukrainan itäosat alkavat nyt muistuttamaan täysin tuhottuja kaupunkeja Mariupolia ja Harkovaa. Venäläiset ovat käyttäneet samaa taktiikkaa kuin aiemminkin, eli ammutaan summittaisesti päin siviilien asuinalueita.

Kannattaa siis huomata edelleenkin se, että ukrainalaiset sotivat venäläisiä sotilaita vastaa kun taas venäläiset sotilaat sotivat ukrainalaisia siviilejä vastaan. Esimerkiksi tässä, jossa venäläiset ampuivat ohjuksia kauas rintamalinjojen taakse Vinnytsian kaupunkiin ostoskeskukseen.

 

Mutta on sitä tuhoja venäläisilläkin. Kohta 40 000 kuollutta sotilasta ja kalustot siihen päälle.

 

Ukrainan tapahtumat ovat olleet ajan puutteen vuoksi hieman taustalla,  mutta nyt laitetaan tämä taas seurantaan.

Subscribe
Notify of
guest
34 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Minä

No, kyllä ikkunasta saa valituksia huutaa, ellei taloyhtiön järjestyssäännöt sitä kiellä.

Qroquius Kad

Menee pian vielä kotirauhan häirinnäksi.

Vanha kyynikko

Näyttää jotenkin tutulta,Paavo:”Mielipiteen saa ilmaista,kunhan se sama kuin meillä”

marko

Venäjä pommittaa jotain, niin se on lastensairaala ja ukraina osuu ainoastaan ammusvarastoihin 😀
https://files.catbox.moe/k8rnja.mp4

Iltapanomat

Putin vanha anti semitisti ja homofobi.

Runtiti-pou

Putin on juutalainen ja kaikki hänen oligarkkikaverinsa myös. Israelilainen laatulehti kertoo, että Putinin rinnalla Venäjää pyörittää 300 juutalaista miljardööriä. Putinin tärkeimmät lapsuudenystävät Rotenbergit ovat juutalaisia

Putte Pruiskii

Venäjän aseet ovat kuin kehisgangstapyssyt Ruotsissa, epätarkkoja. Siksi ampuvat hullunlailla ja toivovat että edes yksi ammus osuu. Asiantuntijan mukaan sihti heittää noin kilometrin joka suuntaan.
Kun taas HIMARS säädetään osumaan vain siihen yhteen, tiettyyn taloon ja jopa siihen tiettyyn talon nurkkaan.

Pitäisiköhän Venäjälle lähettää hieman apupoikia?
Synnytyskoneet käyvät kuumana, nyt jo melkein 8 miljardia ihmistä, vuonna 2100 10,4 miljardia. Huippumaat: Egypten, Etiopien, Filippinerna, Indien, Kongo-Kinshasa, Nigeria, Pakistan och Tanzania. (FN) MENKÄÄ MOSKOVAAN ❗️ ❗️ ❗️ ❗️ ❗️ 👍

https://www.un.org/development/desa/pd/sites/www.un.org.development.desa.pd/files/wpp2022_summary_of_results.pdf

Last edited 1 vuosi sitten by Putte Pruiskii
Qroquius Kad

Eivät ne taida mennä Moskovaan, koska örkit eivät ole kovin kivoja heidänlaisiaan kohtaan, toisin kuin suomalaiset ja ruotsalaiset naiset ja miesoletetut.

MatuPatja from FIN

Ei ruotsalaisnaiset heidän kanssaan häärää vaan Ruotsissa asuvat suomalaisnaiset. Jokatoisella ruskea/musta lapsi.
Minunkin vanha koulukaverini toimi Ruotsissa matupatjana ja teki lapsia iranilaisen kanssa. Sanoi: ”Ei Suomeen voi mennä lasten kanssa, suomalaiset ovat NIIN rasisteja!”

MattiS

“Ei Suomeen voi mennä lasten kanssa, suomalaiset ovat NIIN rasisteja”

Hyvä, pysykööt vain Ruotsissa jälkikasvuineen.

Otinin Punneksi

Venäjällä on paljon tilaa ja vihreätä metsää! Sinne! Onhan siellä iso valtava pravitelin datjakin ihan tyhjänä.

Pera Opamaa

Trump varoitteli V.2018 Saksaa sen Venäjä-riippuvuudesta:
https://twitter.com/marcusgilmer/status/1044604107997237249

Biden taisi olla kokonaisuudessaan se HUONOMPI valinta.

Daavidin poikai

Amerikkalaiset on varoittanut Suomea Venäjän energia riippuvuudesta, jo 1960-luvun alusta.

Qroquius Kad

Silloin oli vähän huonosti vaihtoehtoja.

Iltapanomat

Kuulostaa että patelle tuli valkoinen viiva housuun.

Suomi Finland

Ryssän tappiot ovat musiikkia sielulle ja ruumiille.

Ennen hirttämistä Puten voisi pakottaa potalle ja kuvat hätäpaskaistunnosta ikuistettaisiin jälkipolville.

basso balalaikka

saattaahan tässä käydä niinkin, että vaikka “ryssä on ryssä vaikka voissa paistaisi”, niin ryssän friteeraaminen auringonkukkaöljyssä muuttaa sen auringonkukkapellon lannoitteeksi?

P.S. käyttikö vanha kansa väärää rasvaa paistoon?

Jurtsi

Ja kohta lähtee ne miljoona ukr ukkoa kuin spartalaiset syöksyyn .
Hassua kun itse seuraillut niin samat asiat mutta tekijät päinvastoin?
Lannoitevarastot on ammusvarastoja ja ostoskeskukset tukikohtia??

VMP

Mistäs sä olet itse seuraillut? Ikkunasta? Missä vaiheessa muuten venäjä on lopettanut valehtelun? Jatkunut sama meno ja samat valheet edellisestä maailman sodasta koska eivät hävinneet. Mikä voisi olla totta? Ukraina hyökkäsi venäjälle vai venäjä hyökkäsi ukrainaan? Ukraina pakotti natsi lasten perseitä rajalla heilutellen venäjän hyökkäämään ja venäjän oli pakko hyökätä. Mikä tuossa on vaikeaa..

TimoT

Venäläiset ovat aina hyökänneet eräänlaisella “bum rush artillery zombie”-tyylillä. Pirusti tykistöä ja pommitusta ja sen jälkeen sitten rynnätään vaan sille tuhotulle alueelle ja venäläistetään.

Nyt se ei enää toimi, kun ei ole enää sitä miljoonapäistä reuna-alueiden sonnilaumaa uhrattavaksi. Ei ole myöskään niitä ammuksia, pommeja ja ohjuksia rajattomasti kuten Neuvostoliitossa aikoinaan.

Kuulemma seitsemän miljoonaa tykistöammusta ovat venäläiset Ukrainassa tuhlanneet, lähinnä räjäytelleet ukrainalaisia peltoja siviilituhojen ohessa. Täysin idioottimaista touhua venäläisiltä, mutta eipä se yllätä. Ei örkit pysty järkevästi toimimaan muutakuin ajoittain.

Daavidin poikai

Totta. Sitähän maailma ihmettelee miksi Venäjä keskittyy siviilikohteisiin. Sekin on selvä asia, ne rahat joita Venäjän valtio on maksanut puollustusministeriön hankinta tileille on mennyt näiden ministereiden omiin taskuihin. Putinin operaatio piti kestää 3-päivää, tässä on nyt lopputulos koska koko Venäjän valtio systeemi on korruptoitunut päästä varpaisii

Kaikkien näitten maailman diktaattorien unelma on lyödä, Länsi-mielisen Golda Meir:in ennätys (Kuuden päivän sota) Israel:ia vastaan taisteli kuitenkin kolmen maata. Egypti, Jordania, Irak. Siinä sivussa Palestiina, ja muut “Läpsykengät”

Jaana

Joo. Hyvä huomio. Nyt varsinkin euroopan maiden mediat ihmettelee sitä, että miksi venäjän huippu rikkaita oligarkkeja, sekä heidän perheitään on alkanut kuolemaa ympäri maailmaa.

Nämä tämän päivän venäläiset rahamiljadöri oligarkit ovat juuri niitä henkilöitä jotka ovat tyhjentäneet venäjän puollustusministeirön rahakirstun. Ukrainalla on myös suuri sotilaallinen etu siinä mielessä, että venäjä on niin korruptoitunut maa.

Last edited 1 vuosi sitten by Jaana
Balle Runkstedt

Asia mistä ei hirvittävästi ole mediassa juttua on, että tykit ja erityisesti niiden putket ovat kulutustavaraa. Yksi putki kestää panoksesta riippuen 2000 – 4000 laukausta ennen kuin se kuluu käyttökelvottomaksi. Voi sillä edelleen ampua, mutta tarkkuutta ei ole ja uhkana on aina putken räjähtäminen. Putki voidaan tietysti vaihtaa, mutta onko venäläisillä varaputkia ja suostuvatko yksityiset yritykset niitä tekemään jos niistä ei makseta kunnolla? Sama koskee tykkiruutia ja kranaattien räjähdettä. Se ei loputtomasti kestä varastointia vaan alkaa hajota komponenteiksi erityisesti jos varastointi on tehty väärin. Myös ukrainalaisilla on sama ongelma. Uudet haupitsit ovat tarkkuustyötä ja niiden huoltaminen on hieman erilaista kuin vanhojen venäläistykkimallien. Vaikka venäläisillä on paperilla huomattava putkiylivoima, osa kalustosta on aina pois vahvuudesta.

Vanha kyynikko

Kävin paikkakunnan hautausmailla katsomassa edellisen rähinän “maksumiehiä”,sankarien hautoja.Joutuvat laajentamaan alueita melko paljon seuraavan rähinän takia,tietysti jos käyttöön otetaan ne kenttäkrematoriot,nin sitte ei tartte.Kaikista näistä sotaintoiluista huomaa,että veteraanien jutut ei oo menny jakeluun,tai porukka on niin nuorta,ettei ne oo
niitä koskaan kuullukkaan.Juopottelu tappaa hitaammin kuin luoti/kranaatti/ohjus.

Qroquius Kad

Kyllä veteraanien jtut on kuultu ja menneet jakeluun:
“Ei koskaan enää yksin!”
Ukrainasta tulee koko ajan lisää vahvistusta veteraanien viisaudelle.

Siitä huolimatta vielä vaan löytyy porukkaa, jonka mielestä pitää mennä itärajalle ja laskea housut kinttuihin.
Siitä se turvallisuus tulee, eikä maanpuolustuksesta liittolaisten kanssa.
Huorana on hyvä olla.

Vanha kyynikko

Lisäys:”Optimismi on hienoa,mutta pessimisti ei pety”

Qroquius Kad

Siksi täällä ollaankin realisteja, eikä putinisteja ja muita Ryssänrenkejä.

Vanha kyynikko

Juupa juu ,yhtä tylsiä “kunnianimiä” kuin nämä ryhmä Rasmuksen ym.vassarien natsit ja rasistit. 🙂

Qroquius Kad

Mutta kuvaavia silti.

Vanha kyynikko

Juu,kiitosta vaan opetuksesta,yritän muistaa
tämän.

Qroquius Kad

Eihän se silti kohteliasta ole.
Eikä siitä kannata mallia ottaa.
Kenenkään.

Ihmisen ja simpanssin DNA on jotain 99 % identtistä.
Se vajaa prosentti erottaa meidät karvaisesta sukulaisestamme.
Siitä pitäisi siksi pitää aina kiinni, mutta joskus ote lipeää.

Jatkuvasti täytyy kamppailla saadakseen sen otteen takaisin.

Ou shit

Valta vaihtuu rysladiassa ennen syksyä ja sitten alkaa vääntö kuka maksaa ja mitä. Pulterista tulle uusi hitler, kuoliko se todella.