Virolaiset liittyvät joukolla suojeluskuntaan

Virossa sadat siviili-ihmiset ovat liittyneet sotilaalliseen vapaaehtoisjärjestöön Kaitseliitteihin, joka on eräänlainen kansalliskaarti, jota voisi verrata Suomessa ennen sotia toimineeseen suojeluskuntaan.

Kaitseliit on Viron puolustusministeriön alaisuudessa toimiva,  vapaaehtoisiin perustuva sotilaallinen organisaatio. Ruotsissa vastaava järjestö on Hemvärnet, eli paikalliseen puolustukseen perustuva kodinturvajoukko. Suomessa sitä voisi verrata Suojeluskuntaan (jota ei ole enää olemassa).

Kaitseliittien tarkoitus on yksinkertaisesti lisätä virolaisten ihmisten halukkuutta puolustaa Viron itsenäisyyttä ja vapaaehtoista maanpuolustustahtoa,sekä toimia mahdollisissa sotatilanteissa siviiliväestöä ja puolustusvoimia tukevana toimijana.

Ukrainan sodan myötä virolaiset ovat liittyneet sankoin joukoin Kaitseliitteihin. Viime kuukausien aikana järjestöön on liittynyt kuukausittain useita satoja ihmisiä. Syykin on melko yksinkertainen eikä se tarvitse sen kummempia selityksiä:

– Olemme nähneet mitä Venäjä saa aikaan ja mitä se tekee nyt Ukrainassa, ja Viro tietää miten Venäjä toimii, joten meillä (virolaisilla) ei ole muuta mahdollisuutta kuin valmistautua mahdolliseen hyökkäykseen, kertoo muuan nainen.

Järjestöön kuuluu tällä hetkellä noin 16 000 enempi tai vähempi sotilaskoulutuksen saanutta henkilöä  ja 26 000 muuta vapaaehtoista.

Subscribe
Notify of
guest
53 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad

Ruotsin Hemvärnetiä kuten myös sen norjalaista (Heimevernet) ja tanskalaista (Hjemmeværnet) vastaavaa järjestöä voidaan verrata Suomen Suojeluskuntajärjestöön sitäkin suuremmalla syyllä, että SK oli näitä perustettaessa suora esikuva.

Kaitseliit on virolaisten omista lhtökohdistana kehittämä, mjutta kuvaavaa on, että se perustettiin uudelleen 1990 – siis kun Viro ei vielä ollut täysin vapaa Ryssän orjuutuksesta!

Mutta Suomessa ei edes saa julkisesti keskustella Suojeluskunnan uudelleenperustamisesta;
kaikki yritykset on aina torpattu raivokkaasti ja ikävintä on, että raivoisimmat puheenvuorot SK:ta vastaan on kuultu nimenomaan kadettiupseerien suista.

Niin lujaan on suomalaisiin iskostettu Ryssänrenkiys.
Mutta ehkä NATO-Suomessa asiat voisivat alkaa jo olla toisin?

X

Jos lohduttaa niin Suojeluskunnan puna-valko asetelma on ja voi hyvin nykyisessä Ressujärjestössä, ei tarvitse kovin edes tonkia. Itse asiaan törmäsin noin 2v sitten.

seant
Qroquius Kad

Eipä yllättänyt.
Toisaalta enpä usko, että Kaitseliitiinkaan toivotettaisiin tervetulleeksi julkiputinistinen vironörkki.

Joppos123

Itseasiassa alueelliset ”maakuntajoukot” ovat lähes sama asia kuin vanha SK.
Ongelmana tähän asti on ollut se, että upseereja ja aliupseereja on ollut liikaakin mutta ne jakkejääkärit ovat loistaneet poissaolollaan.
Aliupseereita tai upseereita ei voida laittaa miehistötehtäviin, heitä tarvitaan muuallakin.
Maakuntajoukot ovat suoraan PV:n sodanajanjoukkoja kuten oli aikanaan SK.
Ei ole mitään järkeä perustaa uutta järjestöä tai edes vaihtaa nykyisen nimeä jos ei riittävää kiinnostusta löydy.
Siksi upseerit ovat olleet uutta organisaatiota vastaan.
Maailmassa on paperitiikereitä ihan riittämiin.

Qroquius Kad

Miehistöpula siis suurin ongelma?
Mietitäänpä:

SK oli siis kansalaisjärjestö, Suomen Suojeluskuntajärjestö ry., joka oli lakisääteinen osa Suomen puolustusvoimaa.
Edelleen Reserviläisliitossa ei liene pulaa rivijägstereistä?

Mitäpä jos Maakuntajoukot, Reserviläisliitto ry. ja Maanpuolustuskoulutus ry. yhdistettäisiin järjestöpohjaiseksi maakuntajoukko-organisaatioksi vaikkapa nimellä Maakuntajoukot ry.?
Se toimisi samalla tavoin lakisääteisessä symbioosissa PV:n kanssa kuin SK, eikä halukkaasta henkilöstöstä lie puutetta?

Kone ei oo moksiskaan!

Tässä tehdään uusia jäseniä Ruotsin Hemvärnetin Yöosastoon.
Synnytys käy kuin tanssi:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/har-dansar-fanta-yayo-loss-i-en-graviddans

Moonman

Suomessa suojeluskuntien perustaminen uudelleen olisi hallituksen mielestä rasismia ja fasismia, koska ne taistelivat vihervasemmiston ja sdp:n sankareita, eli punaisia vastaan

Runtiti-pou

KGB-kenraali Hägglund esti uudelleen perustamisen aikoinaan

Kuhan kysyin

Meinaatko liittyä?

Zelenskyy is god

Mikset hae. Siellähän sä olet lorvinut jo monta vuotta.

pöh

Kannattaisi Paavonkin ottaa pää pensaasta sen verran, että tää sota jossa venäjä hyökkäsi on täysin turha, meidän poliitikkojen jeesustelu on suorastaan hävettävää.
Mutta mitä tästä seuraa? Seuraa maailmansota jolla sitten peitetään koronapaskan aiheuttamat kuolemat. Ja koronahan ei mitään kuolemia aiheuttanut vaan ne ”rokotteet”
Kuulostaa varmaan Paavon ja monen mielestä ihan älyttömältä, mutta seuratkaa asiaa.

pöh

Anteeksi Paavo taas kun sanonut pahasti.
Mutta tää maailma oikeasti on nykyään sellanen että ne jotka joskus vielä historiaa kirjoittaa on ihmeissään, koska totuus ja virallinen totuus on täysin eri asioita.

pöh

Millaista totuutta haluaisit kertoa?”

Ihan mikä tahansa se totuus on, ikinä en ole halunnut mitään muuta kun totuuden.

Qroquius Kad

Niin niin, totuus totuus, mutta jos sinun totuutesi on erilainen kuin minun totuuteni, kenen totuus on silloin oikea totuus?

X

Ystävä hyvä, tuskin kestäisit totuutta. Venäjällä, Kiinassa, Pohjois Koreassa kansa elää valheessa, niin kyllä Suomessa, Jenkeissä, Englannissa myös. Päättäjät laiduntavat kansalaisia kuin vaalikarjaa, jos et tottele olet rikollinen ja siihen riittää lakeja. Uskon rinnakkaisyhteiskuntaan, deap state. Politikoilla ei ole vastuuta, miksi kansalla sitten pitäisi olla? Ählyt on sisäistäneet sen hyvin, rahaa vaan omaan taskuun minkä kerkiää.

Qroquius Kad

Mistäs sinä sitten tiedät, mikä on totuus, varsinkin jos sinun totuutesi ei ole sama kuin minun totuuteni?

X

Kommenteista aukeaa.
Sitten on tämä:
https://youtu.be/9FnO3igOkOk

Qroquius Kad

Edelleen miten voit sanoa sen olevan totuus, jos se on ristiriidassa vaikkapa minun totuuteni kanssa?

X

No niin, päästiin asiaan. On olemassa jokaisen oma totuus tai oletus jostain. Esimerkiksi vaikkapa valkoisten ja punaisten totuus. Valkoiset ns. älymystö joka määrittelee jotain mitä toiset ovat tai eivät, eli jos ei kuulu ns. älymystöön on automaattisesti punainen ts. kansan vihollinen vaikka ei olisikaan. Mielestäni nykypäivänä on erittäin vaarallista ruveta vihjailemaan että ns. älymystön vastapuoli työläiset ovat alempaa kastia, kommunisteja vaikkei olisikaan. Tuli avattiin sata vuotta valkoisten ja punaisten välillä, olisiko ollut aika oppia jotain. Liityin ressuihin ja Suojeluskunnasta mainittiin minulle sivulauseessa pari kertaa, en asiaan kiinnittänyt huomiota ennenkuin ilmeisesti joku vanhempi oletan upseeri laukaisi jotain mikä pysäytti kerralla. Taustani on työläis pohjainen ja nyt on tehty profiili minusta minun selän takana. Luotu totuus mikä ei välttämättä ole oikea. Minulla on faktaan perustuva tieto ressuista. Lahtariorganisaatio, kuten poliisikin. Luovat myös totuuksia

Aimo-Jorma Lerssimetsä

Totuus on katsojan korvavaikussa, tai niin meidän valtamedia ainakin haistattelee..
Parempi yksi pää pipossa, kuin kymmenen laudalla.

VMP

Se olet kyllä sekaisin.

Daavidin poika

Ota happea välillä. Se on totta, että Ukrainan sota on täysin turha. Mutta Neuvosto/Venäjän diktaattori Putin teki historiansa suurimman virheen. Asia on nimittäin näin, että Läns-Liitto on päässyt nyt kokeilemaan uusia aseitaan pelkästään Venäjän presidentti typerästä ali arvioinnista Ukrainan valtion olemasta olosta.

Valtamediat ympäri maapalloa väittää, että Ukrainan presidentti ”kerjää sotakalustoa” Länsi-Liitolta. Tämä ”sotakaluston” kerjääminen ei pidä paikkansa Ukrainalta.

Nyt kun Usa:n presidentti on hyväksynyt kahdensadan miljoonan ase lähetyksen Ukrainaan, niin. Ei sitä maksa Amerikkalaiset veronmaksajat. Asia on näin, että aseet, ja niiden kuljetuksen maksaa Amerikan aseteollisuus. Sama asia pätee kaikkiin länsimaihin. Eihän Suomestakaan saa viedä aseita ulkomaille ilman presidentin kuittausta.?

.

pöh

Virolaiset Suomesa, olen aina heidän kanssaan tullut hyvin toimeen vaikka vievätkin kaikki järkevät työpaikat Suomesta.
Mutta tätä ukrainalaisten glorifointia en tule ikinä ymmärtämään.

Qroquius Kad

Viholliseni vihollinen on ystäväni.
Ukraina on esimerkki mitä tapahtuu Ryssän naapurille, joka ei kuulu NATOon tai ole Kiina.

Särmääjä

Suomen ja Viron suojeluskunnat on samoihin aikoihin perustettuja ja Viron suojeluliitto liittyy varmaankin myös maan punakapinan torjumiseen.
Suojeluskunnan ideanahan oli alunperin olla itsenäinen järjestö, mutta lopulta nämä tuppaa aina päätymään valtion armeijan alaisuuteen jolloin niillä on enää vaan symbolinen merkitys.

Särmääjä

Yksityisten ihmisten siis pitäisi perustaa suojeluskuntia eikä todellakaan odottaa tai antaa valtion sellasta tehdä.

Pari juttua

No, nyt kun näitä suojeluskuntia tulee pilvin pilvin pimein niin muistakaa tositilanteessa ainakin ksi asia:”Jos te näette ne, niin ne näkevät teidät”. Mikä tarkoittaa että laittakaa nyt edes ihmeessä sukkahousut kiikareiden ja kiikaritähtäimien päälle. Pienikin heijastus ja muutaman sekunnin pästä tulee terveisiä.

Ja jos mietitte asemia niin 20m metsän reunasta on oikea paikka. Se voi olla metsän siimeksessä tai rohkeammilla siinä avoimessa maastossa. Mutta muistakaa että juoksuhaudat eivät poista sitä tosiasiaa että ammusten paineaallot rikkovat kehkot ja sisuskalut. Siksi ammukset yleensä ammutaan sinne matsän puolelle. Kukaan ei juokse 150m tai 300m 30 sekunnissa maasto-olosuhteissa kamppeet mukana.

Qroquius Kad

Sitten onkin mukavaa kun maassa on parikymmentä suojeluskuntaa jotka alkavat sotia keskenään.
Kyllä se väkivaltamonopoli on pidettävä valtiolla, tai kohta ei enää ole valtiota.

Särmääjä

Yksityiskaartit ei ole mitään matu tai rikollisjengejä vaan vaihtoehto järjestäytyä maanpuolustus tai kodinturvatoimintaan ilman minkään sisä tai puolustusministeriön alaisuudessa olemista eli voivat sisältää silloin myös itsenäistä toimintaa ja ajattelua.

Qroquius Kad

Aivan, ja siitä itsenäisestä toiminnasta ja ajattelusta seuraa, että kun Vähämäläkiän Suojeluskunta kannattaa yhtä asiaa ja Örjänrytsölän SK toista, lopulta ollaan pyssysillä kuten keväällä 1918.

Silloin eräiden suojeluskuntien nimi oli suojeluskunta ja toisten punakaarti.
Samoja asioita ajamaan ne molemmat oli perustettu, eli maanpuolustus- ja kodinturvatoimintaan.

Särmääjä

Joo ja Sinimusta liike alkaa pian muiluttaa sosialisteja ja kapinoimaan, jos sen toiminta sallitaan. Vastarintaliike melkein järjesti holokaustin ja alotti maailmansodan.

Qroquius Kad

Eivät ne sellaiseen pysty.
Koska niiden ei sallita.

Mutta jos Suomen valtiovalta romahtaisi niin, ettei se enää kykenisi ylläpitämään laillista yhteiskuntajärjestystä kuten kävi 1917,
silloin Sinimusta Liike perustaisi oman suojeluskuntansa, samalla kun Antifa punakaartinsa.

Vastarintaliike perustaisi myös suojeluskuntansa, mutta sepä ei olisikaan samaa mieltä SML-SK:n kanssa, vaan alkaisikin taistella sitä vastaan, kun Antifan punakaarti ei saisi mitään aikaan.
Mutta joku muu punakaarti saisi kaikessa rauhassa.

Tässä on mainittu vain kolme kaikista kansalaiskaarteista, jotka muodostettaisiin jos valtiovalta romahtaisi.

Niitä ei perusteta, koska valtiovalta ei ole romahtanut.

VMP

Niin onhan tuo särmääjä monissa kommenteissaan tuonnut ilmi oikean totuuden olevan aika lailla duuman totuutta vastaava.. Missähän joukoissa se sitten olisi…

Kukavaan

Suomeenkin olisi hyvä saada siviileille mahdollisuus oppia sotataitoja. Mahdollisuus ampua kiinnostaisi niin nuoria kuin varttuneita. Mutta voitaisiin sitä paljon muutakin tehdä ja opettaa.

Koulutus voitaisiin räätälöidä sopivaksi kaiken ikäisille, kykyisille ja kuntoisille.

Tietysti osallistuminen olisi vapaaehtoista ja matuja ei rohkaistaisi osallistumaan. Puolustuskykyinen ja -haluinen väestö nostaisi kynnystä hyökätä Suomeen.

Sotilaskoulutus vahvistaisi väestön henkistä ja fyysistä kuntoa.

Sam Colt

Kai noita ampumataitoisia operaatioihin kykeneviä miehiä (ehkä naisiakin) on riittävästi.
Yhtä tärkeätä on, että puolustautumisen muutkin osat ovat kunnossa.
Sotatarviketeollisuus, kuljetukset, huolto, valvonta, komentojärjestys ym
Syödäkin pitää niin siviilien kuin sotilaitten.

Iso joukko tarvitaan myös keräämään ja vahtimaan vihamielisiä kaksoiskansalaisia ja musuja.

VMP

No tuo viimeinen on helppoa kansalaisen ja partisaanin kommentti kentillä näyttäisi olevan pääasiassa ainakin yksi venäläinen rykmentti, en tiedä paljon paavo niitä täältä siivoaa..

VMP

Kuin monta arviot nielleen näiden täällä olijoiden lisäksi mv-hapankaalipaskat kokonaisina kehuen hajua?

Qroquius Kad

Johan meillä on kaikille 18 vuotta täyttäneille avoin Reserviläisliitto:

https://www.reservilaisliitto.fi/liitto/

Jos tuo ei kelpaa, niin mikä sitten?

Mustamakkara

Mediat: Puolet Ruotsin taistelu­lentäjistä lopettamassa työnsä syksyllä – ”Tämä romuttaa koko ilmavoimat”
Onko ilmavoimat vaikeuksissa liian matutuksen vuoksi? Yskiikö Ruotsin talous?

Ei hätää. Tilalle voi aina perustaa kamelijoukot, niin kustannustaso laskee.

Suomi Finland

Ruotsissa halutaan näemmä pidentää työuria. Aika yllättävää. Ruotsissa täytyy olla paljon nuoria maahanmuuttajia tai heidän jälkeläisiään. Eikös siitä pukkaa nuorisoa työmarkkinoille niin, että voisi luulla työuria jopa entisestään lyhennettämän.

42-vuotias eläkeläinen

Juttu on siinä että koska eläkeiät muutenkin nousevat niin taistelulentäjät eivät ole poikkeus, 55stä 67ään. Tarkoitus ei ole että 67-vuotiaat ukot istuisivat puikoissa vaan kouluttaisivat jne.

Ennenmuinoinhan pääsivät Ruotsin Oopperan balettitanssijat eläkkeelle 42-vuotiaina. Ei sellaiseen luksukseen ole enää varaa kun pitää ne matujen tekemät rötöksetkin kustantaa.

Suomi Finland

No nyt tämä sirkus näyttää päättyvän siihen, että Ruotsin ilmavoimat menee enemmän tai vähemmän sirkukseksi. Mutta ei ilmasirkukseksi, vaan ihan yleiseksi sirkukseksi, jossa pellet ovat pääroolissa. Suvakkipoliitikot suuressa viisaudessaan ja ylisuurten sydäntensä vuoksi pistävät maan polvilleen.

Daavidin poika
Rinkebyn Kodinturvajoukot

Rinkebyn Jihadistiset Kodinturvajoukot valmistautuvat Suureen Yhteenottoon:
Elokuun alussa on Rinkebyssä PRIDE-viikko tykkäävät sitten mutukat taikka eivät:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/rinkeby-laddar-for-stort-pride-firande

X

Nupukivien hinta nousussa.

Qroquius Kad

Hankkisivat kiuaskivia kuten Suomen Antifa.