Opettaja puolusteli tytön raiskaajaa, someraivo tulille

Skellefteåssa pahoinpidellyn ja raiskatun 9-vuotiaan tytön tapaus on ollut otsikoissa joka mediassa. Nyt uutta someraivoa pukkaa kun tytön koulun opettaja otti sosiaalisessa mediassa kantaa rasismia vastaan.

Opettaja työskentelee samassa koulussa, mitä 9-vuotias tyttökin on käynyt. Opettaja kertoi sosiaalisessa mediassa, että on kyllästynyt rasismiin ja epäillyn pojan ”jahtaamiseen”. Tällä hän tarkoitti mm. kuvia, joita pojasta on julkaistu siellä täällä.

Opettaja kirjoittaa:

– Viha, joka nyt velloo ympärillämme on lamauttavaa. Täydellisen yönmustaa ja uudella tasolla olevaa vihaa. Epäiltyyn kohdistuva rasismi ja takaa-ajo saavuttaa tasoja, jotka pelottavat minua. Sananvalinnat, joita ihmiset käyttävät medioissa ja sosiaalisessa mediassa, ovat ylittäneet kaikki rajat. Emmekö ole oppineet, että viha lisää vihaa?

– Eikö meidän keskittymisen pitäisi nyt kohdistua tyttöön, tapahtuneen sulatteluun ja sen selvittelyyn, että miten jatkossa pitäisi edetä. Emmekö olisi voineet auttaa? Se on iso tehtävä, sen sijaan ihmisistä on tullut poliiseja, tuomareita ja henkilöitä, jotka eivät välitä oikeudesta. 

– Väitetään, että tiedetään totuus, että yhteiskunta haluaa mieluummin suojella hirviöitä kuin pikkutyttöjä. Se ei auta ketään. Vihan kohtaaminen ei tee kenestäkään parempaa. Ymmärrän, että ihmiset haluavat tietää, minäkin haluaisin tietää ja ymmärtää. En kuitenkaan koskaan ymmärrä täysin, mutta tiedän, että rikoksentekijän ihonvärillä ei ole merkitystä rikokseen. Ole hyvä ja lopeta vihaaminen. 

 

Opettajan mielipide on jakanut ihmisiä. Joidenkin mielestä aivan järjetöntä, että koulun opettaja lähtee puolustelemaan ja jeesustelemaan tekijän puolesta. Mutta ymmärrystäkin löytyy. Facebookin turvapaikka-aktivistit itkevät lämmintä itkua ja suunnittelevat Skellefteån kylänraitille rasisminvastaista mielenosoitusta.

– – –

Pojan isällä on Facebookissa melko sotaisaa materiaalia. Perhe on muslimiperhe. Perhealbumista näkee, että nyt 13-vuotiaaksi väitetty poika on ollut jo vuonna 2017 jaetuissa kuvissa 13-vuotiaan näköinen iso nuorukainen. Viime toukokuussa jaetussa kuvassa näkyy 16-18-vuotias nuorukainen pikemminkin kuin 13-vuotias.

Hauska yksityiskohta on, että nuorukainen on jakanut Tiktokissa videopätkiä, joissa on suomenkielisiä räppibiisejä taustalla.