Sinko-jutusta tuomittiin Burundin Ruotsin lisävahvistus

Sinko-tapauksen esitutkintapöytäkirja oli loppujen lopuksi mielenkiintoinen, vaikkakin melko tavallinen tapaus. Oikeus langetti pikku tuomion Burundista kotoisin olevalle 1994 syntyneelle miehelle.

Poliisi oli pitkään seurannut burundilaista ja vuonna 2002 syntynyttä syyrialaista miestä. Cityn siviilipoliisin seurantaryhmä oli miesten perässä helmikuun lopussa Hässelbyssä, kun huoneistosta tuli käytävään voimakas cannabiksen haju. Seurantaryhmä päätti tehdä asuntoon kotietsinnän.

Kotietsinnän aikana asunnosta löydettiin hashista ja doping-aineita. Lisäksi löydettiin kirjahyllystä ladattu pistooli ja ilmastointiputkesta kaksi pistoolia lisää.

Huoneiston ilmastointiputkesta löytyneet pistoolit. Kuva poliisin esituktkintapöytäkirjoista.

 

Tämän jälkeen poliisi selvittivät, että kuuluuko huoneistoon varastotilaa ja saatiin selville, että yksi häkkivarasto oli huoneiston nimissä. Varasto oli täynnä kaikenlaista tavaraa, mm. kenkälaatikoita. Kaikki muut varastot oli lukittu munalukoilla, paitsi juuri tämä varasto ei ollut.

Poliisit penkoivat varovasti varastoa ja huomattiin, että kenkälaatikoiden alla oli iso kassi. Kassi avattiin ja sisältä löytyi sinko, joka osoittautui ladatuksi. Kassin sisällä oli edelleen pienempi kassi, josta löytyi räjähdysaineitta, kolmen kappaletta noin 30-40 cm pitkiä ”sauvoja”.

Räjähdysaine”sauvat” ja sinko.

 

 

Tämän näköisiä räjähdemakkaroita.

Räjähdysaine selvisi tutkimuksissa dynamiitiksi. Sinko on jugoslavialaista alkuperää oleva RBR 64mm M80-merkkinen sinko.

Miehiltä takavarikoitiin myös puhelimia, joista löytyi useita kuvia aseista.

Asia meni oikeuteen ja lopulta burundilainen sai kolme ja puoli vuotta vankeutta mm. ampuma-aserikoksista, mutta syyrialaista vastaan näyttö ei riittänyt.

– – –

Kaiken kaikkiaan esitutkintapöytäkirjaa lukemalla saa käsityksen, että räjähteitä ja muita aseita on melko helppo saada ja niitä on varmasti markkinoilla enemmältikin.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.