Sinko-jutusta tuomittiin Burundin Ruotsin lisävahvistus

Sinko-tapauksen esitutkintapöytäkirja oli loppujen lopuksi mielenkiintoinen, vaikkakin melko tavallinen tapaus. Oikeus langetti pikku tuomion Burundista kotoisin olevalle 1994 syntyneelle miehelle.

Poliisi oli pitkään seurannut burundilaista ja vuonna 2002 syntynyttä syyrialaista miestä. Cityn siviilipoliisin seurantaryhmä oli miesten perässä helmikuun lopussa Hässelbyssä, kun huoneistosta tuli käytävään voimakas cannabiksen haju. Seurantaryhmä päätti tehdä asuntoon kotietsinnän.

Kotietsinnän aikana asunnosta löydettiin hashista ja doping-aineita. Lisäksi löydettiin kirjahyllystä ladattu pistooli ja ilmastointiputkesta kaksi pistoolia lisää.

Huoneiston ilmastointiputkesta löytyneet pistoolit. Kuva poliisin esituktkintapöytäkirjoista.

 

Tämän jälkeen poliisi selvittivät, että kuuluuko huoneistoon varastotilaa ja saatiin selville, että yksi häkkivarasto oli huoneiston nimissä. Varasto oli täynnä kaikenlaista tavaraa, mm. kenkälaatikoita. Kaikki muut varastot oli lukittu munalukoilla, paitsi juuri tämä varasto ei ollut.

Poliisit penkoivat varovasti varastoa ja huomattiin, että kenkälaatikoiden alla oli iso kassi. Kassi avattiin ja sisältä löytyi sinko, joka osoittautui ladatuksi. Kassin sisällä oli edelleen pienempi kassi, josta löytyi räjähdysaineitta, kolmen kappaletta noin 30-40 cm pitkiä “sauvoja”.

Räjähdysaine”sauvat” ja sinko.

 

 

Tämän näköisiä räjähdemakkaroita.

Räjähdysaine selvisi tutkimuksissa dynamiitiksi. Sinko on jugoslavialaista alkuperää oleva RBR 64mm M80-merkkinen sinko.

Miehiltä takavarikoitiin myös puhelimia, joista löytyi useita kuvia aseista.

Asia meni oikeuteen ja lopulta burundilainen sai kolme ja puoli vuotta vankeutta mm. ampuma-aserikoksista, mutta syyrialaista vastaan näyttö ei riittänyt.

– – –

Kaiken kaikkiaan esitutkintapöytäkirjaa lukemalla saa käsityksen, että räjähteitä ja muita aseita on melko helppo saada ja niitä on varmasti markkinoilla enemmältikin.

Subscribe
Notify of
guest
19 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Raketti insinöörit

Näitä ei ole tuotu skandinaviaan edistämään kotoutumista. Päinvastoin. Täällä kytätään ( Suomessa ) ampuja harrastajien toimia yms. Kuten todettua, se ongelma on siinä, kuka sitä asetta käyttää. Kuten tiedettyä, Allahu akbareilla on aika matala kynnys käyttää joukkotuhontaa. No onhan niitä sekopäitä myöskin omissa, mutta marginaalisesti. Juurihan olikin raportti, miten muslimit suunnittelivat biologisten aseiden käyttöä Euroopassa. Vaikka olikin Isis, niin samaa paskaa ne ovat.

Suomi Finland

Akavalaiset marssivat Pohjolaan itse itsensä kutsuneina huippuosaajina ja hankkivat itselleen singon tai pari jos sattuu huvittamaan.

Katsos: ilman akavalaisia olemme täysin hukassa ja tuuliajolla.

Turvaton tila henkisesti

Ryssähän tietää tasan tarkkaan, miten luoda sekasortoa eurooppaan. Siellähän riittää niitä rikollisia, jotka osaavat salakuljetukset jne. Tietenkin aseistavat näitä ongelmia. Täällä vain hyssytellään. Ettei kukaan vain loukkaannu henkisesti.

Sergei

Kyllä, ryssä on hommannut ongelmat Ruotsiin ja nyt ryssä pakottaa Ruotsin natoon eikä poliitikot ole tehneet mitään.

Moonman

3,5 vuotta lomailua viiden tähden hotellissa. Kyllä burundilainen nyt varmasti säikähti ja muuttuu kunnon veronmaksajaksi ja lopettaa aseiden, räjähteiden ja huumeiden kanssa puuhastelun

VMP

Sä et kestäisi viikkoakaan siellä “hotellissa”

Moonman

No mutta eivätkö pohjoismaiset vankilat ole suunniteltu juuri niin että kaikki kestävät?, on lisko-osastoa ja pleikkaria jne.

Qroquius Kad

Johan itse blogi-isäntämme veli P.T.Kangas tuossa jokin aika sitten antoi yksityiskohtaiset ohjeet vankilalomailun mukavaan viettämiseen.

Vermo

Burundin ihmemies häkkiin vaan ei syyrialainen taikuri. RASISMIA!

Dan Wesson

Mielenkiintoinen viritys tuo ylempi pistooli. Näyttää Glockilta, mutta on halpa kopio. Piipun sulkuolake on niin matala, että keksintö taitaa olla ns elokuvapyssy, eli tarkoitettu paukkupatruunoille. Siihen kun lataa kovan 9mm paukun, niin luodin lisäksi lähtevät aseenosat suurella nopeudella ympäristöön. Ja tietysti käyttäjän naamalle. Mikä olisi tässä tapauksessa toivottavaa.

Qroquius Kad

Kuvateksti väittää aseen olevan Glock 25 kaliberissa .380 Auto, mutta tiettyjä eroavaisuuksia siinä on nähtävissä verrattuna tähän:
comment image

Dan Wesson

Nämä ovat itselle sen verran tuttuja vehkeitä, että voin sanoa, ettei tuo ole Glockia nähnytkään. Luistista puuttuu kaikki merkinnät, ja piippu ei ole oikea, ja siitäkin puuttuu merkinnät. Sulkuolake ja ulosvedin puuttuvat. Rungossa ja luistissa on selkeitä eroja oikeaan. Paras arvio on, ettei tuo ole kova, vaan leikkiase tai ns starttipistooli. Melko mielenkiintoista, jos viranomaiset eivät ole osanneet sitä oikein tunnistaa.

Dan Wesson

Voihan se olla metalliosiltaan jonkun kyläsepän tekele, mutta todennäköisemmin on tehdastekoinen. Alakerta vaikuttaisi olevan muovia, mutta kuvasta ei voi päätellä varmaksi. Se voi olla jotain sinkkivaluakin. Joka tapauksessa sulkuolakkeen ja ulosvetimen puuttuminen kertovat siitä, ettei tekeleellä voi ainakaan kovia ampua. Vaikka piippu olisi porattu, ilman minkäänlaista hidastusta ko “ase” käytännössä räjähtää käsiin.

Qroquius Kad

Lähimenneisyydessä Suomenkin poliisi on aika ikävästi kahteenkin kertaan esitellyt medialle leikkiaseita oikeina, tai on ainakin antanut median väittää niin oikaisematta.

Edellinen kerta oli Kankaanpään Kauheiden KIljuskinien hirrrmuinen ääärrrrioikeistolainen terrorismi, johon oli hankittu aseita lähinnä mökkimurroilla.

Poliisi esitteli mediassai yhä uudestaan muutamaa katkaistua haulikkoa, kahta ilmakivääriä ja AK-103:n muotoista muovikuulakivääriä.
Nämä kaikki esiteltiin Suurelle Yleisölle oikeina aseina yhä uudestaan ja uudestaan!

Edellinen kerta oli, kun poliisi kertoi joitain vuosia sitten takavarikoineensa epäillyltä aseen merkkiä Ekol P-29:

https://www.youtube.com/watch?v=I02MHKF__Ts

Kyseessä on siis elokuvarekvisiitaksi tehty paukkupatruuna-ase.

Paskempi juttu, jos poliisi alkaa tällä tavalla jäädä toistuvasti kiinni valehtelusta aseasioissa, kuten ilmeisesti nytkin Sveduissa.

Dan Wesson

Onpa tosiaan aidon näköinen paukkupatruunapyssy. Paukut näkyvät olevan 9mm pb hylsyyn tehty. Toivottavasti tuo ase on tehty, niin ettei siihen saa mitenkään kovaa patia pesitettyä.

Pelkästään 9mm patruunassa on kompaktista koosta huolimatta pirusti energiaa joka pystyy räjäyttämään oikeakin aseen ja käyttäjän huonoon happeen, jos ase ei ole kunnossa tai piippu tukossa.

Qroquius Kad

Nuo rekvisiittapyssyt on tosiaan tehty samoin kuin starttipistoolit, ettei niillä voi sellaisinaan ampua kuin paukkupatruunoita.
Eikä muokkaaminen lie kovin viisasta.

Dan Wesson

Se muuten saattaa olla juuri tuo Ekol. Kovasti on samaa näköä tällä videolla.
https://www.youtube.com/watch?v=4-rKGSm6hJw

Qroquius Kad

Tuolla videolla oli Ekol GN19.

Noita on vaikka minkä oikean aseen mallisia, ja niitä voi hankkia tuosta putiikista

https://www.pellet-guns.com/collections/blank-firing-pistols

jos on pyssymies joka ampuu vain kullakseen paukauksen.

Ja olisihan se ratkihauskaa antaa tuollainen radalla jollekin hyväksi pistooliampujaksi tietämälleen tutulle ja nauraa katketakseen, kun pahvissa ei olekaan yhden yhtä reikää!