Venäjä käyttää nyt valkoista fosforia siviilejä vastaan

Ukrainan käyttöön saamat Himars-ohjukset toimivat niin hyvin, että venäläisten tykkituli on pudonnut murto-osaan muutaman viikon takaisesta taukoamattomasta tulituksesta.

Ukraina on saanut käyttöönsä USA:n toimittamia Himars-ohjuksia. Koska sodan luonne on hieman muuttunut keväisestä, niin Bayraktar ei tässä tilanteessa ole niin isossa osassa, mutta pidemmän kantaman Himarsit ovat toimineet.

Ukrainalaiset ovat saaneet pois pelistä useita venäläisiä ase-, ammus-, polttoaine- ja muita varikkoja. Lisäksi tykkipatteristoja on tuhottu melkoisesti. Tästä on seurannut radikaali muutos sodan kulussa. Kun joitakin viikkoja sitten tilanne näytti Ukrainan kannalta jo hieman huolestuttavalta, niin nyt venäläisten puolella lauletaan haikeaa hoosiannaa.

Tässä yksi venäläisten asema lakkaa olemasta.

 

Globalistinen Venäjä ei muutenkaan saanut Luhanskin suunnalla sellaista panostusta kuin olisi haluttu. Nimittäin alueella taisteli Mongolian rajoilta tuotuja burjaatteja, mutta heidän sotamotiivi oli kuin entisen miehen panohalu lauantai-iltana, täysin nollassa. Burjaatteja kaatui kuin kärpäsiä ja siksi venäläisten oli pakko vetää burijattijoukkoja pois ja korvata niitä muilla sotaan pakotetuilla ja huijatuilla vähemmistöetnisyyksillä.

Imperialistisen ja globalistisen Venäjän buriaattijoukkoja.

 

Ukrainan ilmatorjunta toimii nyt myös hyvin. Venäläiset ampuvat omia ohjuksiaan kaukaa rajan takaa ja Ukrainan ilmapuolustuksen mukaan ohjuksia ammutaan Kaspian merellä olevilta sotilasaluksilta. Tässä ilmatorjunta ampuu alas yhden venäläisen ohjuksen.

 

Alla kartalla paras mahdollinen kuvaus tämän hetkisestä tilanteesta. Violetilla Donbassin ja Krimin aiemmin vallatut alueet. Punaisella uudet miehitetyt alueet. Tässä kannattaa huomata se, että tuo Ukrainan kaakkoisosa, joka on punaisella, on suhteellisen harvaa asuttua ja pieniä kyliä paljon. Harkova on ainut suurkaupunki, mutta josta venäläiset ovat perääntyneet. Toisaalta Harkovaan ammutaan jatkuvasti ohjuksia aivan Venäjän rajan takaa.

Eteläisellä rintamalla on muutama isompi kaupunki tällä hetkellä vihollisen hallussa. Tällä hetkellä rintamalinja on ollut jo muutaman viikon melko muuttumaton. Monien sotilaslähteiden mukaan Ukraina valmistelee useita suuria vastahyökkäyksiä nyt kun venäläisten tykkituli on saatu lakkaamaan.

 

Venäjä käyttää sotatoimissaan myös fosforipommeja siviilejä vastaan. Donetskin kaupungin läheisyydessä sijaitsevasta Marinkasta on tullut tietoja, että venäläiset ovat ampuneet näitä fosforipommeja siviilikohteisiin.

Valkoinen fosfori on siinä mielessä kauhistuttava ase, että se polttaa lihat irti ihmisestä. Valkoinen fosforiammus ammutaan ilmaan. Kun se on kosketuksissa hapen kanssa, niin se muodostaa paksua ”pisaroivaa” savua, joka roiskuu ympäriinsä. Jos tätä ainetta joutuu esimerkiksi iholle, niin se palaa niin kauan kuin fosforia on jäljellä. Sitä ei voi sammuttaa vedellä ja siksi osumia saaneilla on luihin asti olevia avopalohaavoja.

Kuvien perusteella venäläiset käyttävät nyt tätäkin asetta siviilejä vastaan.

Venäläisjoukot ovat tähän mennessä käyttäneet siviilejä vastaan kaikkia mahdollisia keinoja, joita niiltä vain voi odottaa.

Subscribe
Notify of
guest
81 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
No 1.

Kuolema hyökkäyssodan aloittaneelle ryssälle. Luonnollisesti.

VMP

Aika monta raiskaavaa ja ryöstävää ryssää ilmoittautui haluavansa jatkaa lasten raiskauksia ja mummojen kidutuksia sekä vastustavansa kuolemaa.(pikseleiden lisäksi huomasin peukuista tuon.)

Joppos123

Antaa noiden siperian burjaattien tulla. Tapetaan ne kaikki. Ei ne meidän maastoissa osaa olla.
Samaan hönkyyn tervehdys vitun putelle. Lanataan Pietari maantasalle.
Meillä on siihen kyky. Näin se vaan ryssä menee.
Me voidaan jos halutaan lanata koko vitun Pietari maantasalle.
Joten , vitun ryssät. Ihan pikkasen . Menkää vittuun.

Antaas ajan kuulua

Noo… eiköhän nuo rajta selkene kunhan tässä arikin vuotta ensin ammuskellaan. Sen jälkeen tiedetään mihin maahan mikäkin maa-ala kuuluu.

VMP

Niin kaikki kuuluu ukrainalle ja venäjän pitäisi maksaa sotakorvauksina jotain uusia alueita ukrainalle..

Airdash

Oishan se vaan oikein jos Moskovakin saisi omat fosforipommitukset.
Vittu, ryssä on kyllä paska eläin ja helvetin huono häviäjä. Rottakansa.

Airdash

Mutta kovia ALAPEUKUTTAMAAN! =)

Korjaan edellistä: NOLO rottakansa.

Turhapaikanhakija

Rottakansa, joka pitäisi ajaa Uralin toiselle puolelle. Ja kinuskit voisi ottaa Siperian öljy- ja kaasukentät haltuunsa. Rotat voisi alkaa tekemään orjahommia kinuskeille.

Vae Victis

Iltalehden sota-asiantuntija Emil Kastehelmi: Ukrainalla on valtavia vaikeuksia vastahyökkäyksissä. Ukrainan on vaikea nykyisillä voimillaan vapauttaa kaikkia miehitettyjä alueita. Se vaatisi todella suuria panostuksia, eikä Ukrainalla näytä niitä tällä hetkellä olevan. Ukrainan asejärjestelmiä ja kalustoa tuhoutuu taisteluissa koko ajan.Ukraina on kärsinyt erityisesti idässä myös raskaita miehistötappioita. Se on menettänyt kokeneita taistelijoita. Ukrainalla on täysi työ hillitä venäläisten etenemistä erityisesti idässä.Venäjällä on moninkertainen ylivoima sekä taistelijoiden että kaluston määrässä. Erityisesti epäsuoran tulen suhteen Venäjällä on massiivinen ylivoima. Mites on PAAVO. Kumpi voittaa?

Suomi Finland

Venäjä joutaa itse lanatuksi maan tasalle.

Mikko Kekäläinen

Ukrainalaiskone putosi Pohjois-Kreikassa. Kone oli matkalla Serbiasta Jordaniaan. Uutistoimisto AFP:n mukaan yksi palomiehistä oli käskenyt toimittajaa poistumaan onnettomuuspaikalta turvallisuusriskin takia, koska palomiesten tietojen mukaan lentokoneessa oli ampumatarvikkeita. Jenkkisaasta ja muut aseavun lähettäjät tietää 100-varmasti aseiden päätyvän pimeille markkinoille. Kuka tästä hyötyy? WEF:n horatsut?

Samuel

Kone oli ukrainalainen, mikä ei ole ihme. Antonovin lentokonetehdas sijaitsee Ukrainassa, ja maassa on Antonoveilla operoivia rahtifirmoja, jotka sattuneesta syystä toimivat nyt ulkomailla. Tämäkin kone oli kuljettamassa Serbian puolustusministeriön lastia Bangladeshiin. Jos siinä aseita oli kyydissä, ne eivät olleet Ukrainasta peräisin. Kyllä Kekäläinen on tainnut vähän liikaa lukea Rapsodian tai UMV-lehden propagandaa. Äläkä nyt vastaa jollain linkillä, jossa joku yksittäinen Javelin olisi ollut pimeillä markkinoilla myynnissä. Se kun ei kokonaiskuvaa miksikään muuta. Kyllä ne ukrainalaiset tarvitsevat ja myös käyttävät aseita ihan omassa maassaan!

Jake

Kenkäsehän Paavo tää ryssä vittuun tältä palstalta.

Taqiyya

”Globalistinen Venäjä”. Paavolta tulee aina päivän parhaat naurut. Sama kuin lukisi valtamedian uutisia joissa totuus on yleensä heittänyt 180-astetta päinvastaiseen. ”Puhumisen tarkoitus on saada aikaan tuloksia. Jos tavoite voidaan saada ainoastaan valehtelemalla, mutta ei puhumalla totta, on luvallista valehdella, jos tavoite on luvallinen. Valehtelu on pakollista, jos tavoite on pakollinen.”

T

Venäjä ei ole kansallisvaltio.

Minä

Venäjä on alunperin Moskovan suuriruhtinaskunta, siis pläntti maata Moskovan seudulla. Kaikki muu on sotimalla alistettua.

Qroquius Kad

Sekin oli mongolien perustama keräämään verot muilta mongolivaltakunnan alistamilta itäslaavilaisilta ruhtinaskunnilta;
siitä se suuriruhtinaskunnan asema.

Ukrainalaiset puolestaan kehittyivät puolalais-liettualaisen yhteisvallan länsimaisen sivistyksen piirissä.
Ukrainalaiset ovat itäslaaveja, Ryssää asuttavat örkit puolestaan kehittyneet rappeutumalla itäslaavien ja mongolien ristisiitoksista.

Make’s perfect sense

Te globalisti-putinistit, onnittelen teitä siitä että olette sitä mieltä että tämä on hyvä sota ja menossa jo pian oikeaan suuntaan.

Oikeesti tämä sota on EU:n lopun keskimmäinen näytös. Itse valittujen ja helevetin huonojen poliitikkojen itseaiheuttama tragedia. Suomi käy nyt proxy-sotaa Venäjää vastaan, mikä voisikaan mennä pieleen?

Käytännössä on olemassa vain nippu huonoja vaihtoehtoisia tulevaisuuksia.
-Energia loppuu Saksasta->lama
-Ruoka loppuu matumaista->2015
-EU sitoutuu maksamaan Ukrainan jälleenrakennuksen->hyperinflaatio
-EKP jatkaa rahanpainamista eteläeuroopan tarpeisiin, Suomen sitoutuesa uusiin ”ainutkertaisiin” velkatakuisiin->hyperinflaatio ja velkapommi
– Ukraina alkaisi voittamaan sodan miljoonan miehen länsiaseistetun armeijansa kanssa -> venäjä tiputtaa ukrainan joukkojen keskittymiin 2 taktista ydinpommia ja sota on ohi. EU on ohi.

Mutta vielä kerran tsemppiä teille globalisti-putinisteille visioidenne mukaiseen sodan sujumiseen.

Timppis.

Globalisti putinisti oho kuuluuko putin shwabin sorosin merkkelin ylvan junckkerin sun muiden porukoihin.

Make’s perfect sense

Ei, vaan ne käyvät erillissotaa.

Swab ja kaverit tahtoo ryöstää kaikki eurooppalaiset, jenkit ja ryssät. Ryssän ryöstääkseen yllyttivät ukrainaa Natoon ja palkkasivat WEF-sertifioituja paskiaisia (Marin,Biden,Macron,Trudeau) hurraamaan Ukrainan Natoaikeille provosoidakseen sodan! Venäjän ja Ukrainan välille. Sodan jonka piti aiheuttaa talousromahdus Venäjällä ja mahdollistaa sen luonnonvarojen ryöstö globalistien haltuun.

Putin-ryssät kävelivät globalistien ansaan ja lähtivät sotimaan, uskoen lyhyeen sotaan ja voittoon. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan rintamasota jumittui. Onnekseen saivat kuitenkin pysäytettyä länsimaiden ”taloudellisen hyökkäyssodan”. Ja sitähän se oli… yritys romauttaa ruplan arvo , nostaa korot pilviin ja asettaa venäjä taloussaartoon.

Se mitä Putin tekee nyt energialla ja viljalla on taloudellisen sodankäynnin vastahyökkäys, joka tulee osoittautumaan tehokkaaksi (lama, hyperinflaatio, matuvyöry). EU hajoaa – ja kun niin käy te putinistit voitatte!

VMP

Niin mikä se oikea suhde oli propagandassa? 40% totta ja 60% paskaa niin menee läpi?

Stefan Lööööfvenni

Kyllä kuuluu. Putler on Sorosin ja Schwabbin homo-gang-bang-rattopoika.

Make’s perfect sense

OMFG, STOP THE PRESS!

Juuri ymmärsin että tämä EU:n hajottava sota auttaa Suomen irti eurosta ja EU:sta. Liberaalina en tietenkään voi kannattaa sotaa, mutta jos sodan aiheuttaman talouskatastrofin seurauksena suomalaiset saavat takaisin päätösvaltansa maansa asioista, niin ehkä tässäkin ruutipilvessa on hopeareunus.

Eurooppaminusteri Tuppuraisen ja afrikkka-komissaari Urpilaisen pitää heti ryhtyä lobbaamaan mahdollisimman suuria yhteisvastuullisia tukipaketteja joka suuntaan.

1) 1000 miljardin harmoniatuki eteläeuroopan korkojen pitämiseksi EU:n alimpien korkojen tasalla
2)700 miljardin tuki ukrainan jälleenrakentamiseen, EU, japani ja USA jo lupautuivat Luganossa Ukrainan 758 miljardin jälleenrakennukseen.
3) Matumaiden nälkäapupaketti ”Venäjän aloittama hyökkäyssota™” uhkaa johtaa 20 miljoonan ihmisen nälkäkuolemaan ja pakolaisvyöryyn. Tämän ehkäisemiseksi tarvitaan sanotaan 500 miljardia.
4) Saksan teollisuudelle pitää myös 1000 miljardin paketti laman torjumiseksi.

DeeQ

Ei suomalaisista ole pärjäämään ilman ulkopuolista joka sanoo mitä tehdään.

K.M

Hirveetä toimintaa:/

Suomi Finland

Öööh? Venäjä se tuli rajan yli tankkeineen ja alkoi räiskiä. Ja aloitti tämän paskan jo 2014. Ei ollut mikään pakko. Sikoja ovat ja tapettaviksi joutavat.

Suomi Finland

Toivon, että suvakkipäättäjät tajuavat, että naapurimaamme on niin barbaarinen, että ei ole mahdollista roudata meille enää lisää matuja, koska on epäinhimillistä laittaa kunniakansalaisia vielä pahempaan hengenvaaraan kuin he ovat kotimaissaan.

Ensin matuparat joutuvat suomalaisten ankaran rasismin kohteiksi ja sitten joutuvat lopulta Venäjän kauheiden aseiden tappamiksi.

Joppos123

Noissa fosforeissa ja termiikkiaineissa on se vittumainen puoli,että ne syttyvät itsestään uudelleen kuivuessaan.
Barbaariryssä käyttää kaikki keinonsa kansanmurhatessaan Ukrainan siviilejä.
Venäjä pitää tuhota ikiajoiksi.
Ne ali-ihmiset eivät ansaitse elää.

Suomi Finland

Kun kirjoitukseen ilmestyy alapeukku, se on vain merkki siitä, että kirjoitus on osunut maaliin ja jotakin ryssien lakeijaa on sattunut sieluun, kun sitä ihanaa ryssänmaata mollataan.

Ohmygod

Voi olla niinkin, että joku pietarilainen trolli saa Kremlistä ruplan jokaisesta alapeukusta. Päivän työstä tulee jo hyvä palkka.

Minulle on jäänyt epäselväksi, mitä tarkoitetaan ”putinisti-globalistilla”.
Olisko samaa sarjaa kuin porvariskommunisti?

jupi

eli jos venäjä antaisi lainsäädännön ja keskuspankin ylikansalliselle porukalle niin siitä tulisi EU

Suomi Finland

Jos on epäilys, että trolli saa alapeukusta kopeekan, niin ei ole kuin hetken hurmio, kun Paavo nollaa alapeukut tietokannasta.

Trollit kyllä kirjoittelee intohimoisesti ryssänmaan puolesta. Tosin Paavo näyttää moderoivan sen verran tehokkaasti, että ei ne trollien ajatukset täällä kauaa vanhene. Alapeukutus jää niiden ainoaksi aseeksi.

Pekka

No mutta paavo hyvä, juuri näinhän se menee kaikilla suvakeilla, kommunisteilla ja globalisteilla että toisinajattelijoiden suut tukitaan keinoja kaihtamatta.

Tiesitkö että se johtuu siitä, ettei teihin edellä mainittuihin kuuluvien agendat ja mielipuoliset ideologiat kestä totuutta ja todellisuutta.

Jatka toki valitsemallasi tiellä.

Pekka

Voi hellanlettas.

jupi

kolikolla ei ole toista puolta

VMP

Ne katsoo asiota toisesta näkökulmasta, lukee vähän muutakin, kaikki suomen lehdistön mainitsema on valetta tms. jotta saisivat asiaan useampia kantoja ja kummasti sitten totuudeksi valikoituu aina venäläinen totuus höystettynä vaikka juutalaisilla tai raiskaavilla neekereillä, suomen korkeilla veroilla, jollain ääliöllä suomalaisella kansanedustajalla taustalla kuitenkin puhtaasti venäläisen ”kannan” puolustaminen ja jotta venäläinen totuus kuulostaisi uskottavammalta ollaan niin kansasllismielisiä, isänmaallisia jne. Niiden kanssa väittely on sitä pulun kanssa shakin peluuta. Osa noista ei edes tiedä mitä juttuja toistelee ja mistä ne ”totuudet” on peräisin, eihän noi kaikki niiden toistelemat paskat ole edes kovin vanhoja, ~10 vuottakin niin onhan se toisaalta jollekin parikymppiselle jantterille paljon tuskin tietää mistä nuo jutut lähti liikkeelle ja mikä niissä on kusetusta.

Turhapaikanhakija

Niin. Ne ovat itsenäiseen ajatteluun kykenemättömiä kasveja, jotka osaavat vain toistaa käskettyä ektoplasmaa.

Minä

Putinin Venäjän puolustaminen joka käänteessä ei perustu totuuteen, vaan se perustuu Putinin propagandaan. Sen tarkoitus on hämärryttää totuus, ei tuoda totuutta esille.

Putkosuutisissa saa jaella putkosnäköisiä kommentteja mielin määrin.

Sergei

”Kuvien perusteella venäläiset käyttävät nyt tätäkin asetta siviilejä vastaan”.

sä kirjoittelet ihan höpöjä. Jos sä et itse ymmärrä/tiedä mitä videoissa näet, kysy asiantuntijoilta. Lopeta juutalaisten valheiden levittäminen.

VMP

Sergei hyvä esimerkki tuohon edelliseen kommentiin.

Juha Sipilä

Kyllä kyllästyttää tämä jatkuva ryssien esillä olo menkööt vaikka hirteen nuo ryssät ja sovitaan, että aletaan tästä lähtien puhumaan natseista ja juutalaisista.

VMP

Onhan noita aika monta täällä..

Late

En tunne asiaa tarkoin mutta noissa videoissa kyse vaikuttaisi enemmänkin olevan alueen valaisemisesta kuin ”fosforipommeista”.

Turhapaikanhakija

Ei saatana.

Joppos123

Nyt kun kuitenkin noita alapeukuttajia ja ryssän kätyreitä on tähänkin blogiin eksynyt niin voin kai esittää muutaman kyssärin?
1. Miltä se niinku tuntuu kun lapsia tapetaan tai raiskataan?
2. Eikö ryssän armeijassa makseta palkkaa kun jopa mummojen kalsarit pitää varastaa, paskapöntöistä puhumattakaan?
3. Sodassakin on tietyt säännöt mutta miksi ne eivät koske ryssää?
4. Miksi ryssä tekee itsestään sen ali-ihmisen minkä Hitler halusi tuhota? Sen te olette nimittäin tehnyt ja ihan itse.

Homman nimi on se, että tuommoinen kansa pitää vetää äärimmäiseen kurjuuteen ja ei haittaa vaikka koko ryssänrotu katoaisi pallolta. Veikkaan, ettei kukaan jäisi kaipaamaan.

Kiinalaiset odottavat ryssän romahdusta kuola poskella

In the meanwhile in Russia.
Putte vatkaa itseään peläten kaikkia. Suomalaiset muutama sata fanittajaa tekee kumarruksen valtiaansa edessä ja tietää ettei puten barbaarit koskaan valtaa tätä maata. Se on peruttu.
Vitun nilviäiset.

Pekka

Kerroppa sinä meille, että tekikö se kipeää kun järkesi lähti?

KKi

Niin no, enpä osaa sanoa kenen järki tässä on lähtenyt vuosilomalle. Faktahan on se, että valtakunnanjohtaja V. Putin hyökkäsi itseään pienemmän itsenäisen valtion kimppuun. Tästä lienemme kaikki yhtä mieltä. Vaikka Ukrainassa olisivat olleet vallassa itse pirut, niin se Ukrainalaisten asian, ei Venäläisten.

On esitetty arvioita, että Venäjä vielä piilottelee superaseitaan. Voipi olla tai voipi olla olematta. Itse epäilen ettei ryssällä yksinkertaisesti ole niitä armatoitaan armatoisaan.

Valtakunnanjohtaja Putin laskee ydinpelotteensa ja energiaruvinsa varaan. Ja oikeassahan tuo on. Pelkäänpä länsieuroopan tuen Ukrainalle loppuvan kunhan kaasulämmittimet sammuvat ja kaasulidellä ei enää flamenkuchenia tehdäkään.

Jälkiviisas on toki kiva olla. Vaan onhan länsieuroopalta melkoinen hölmöntölväys ollut jäädä energiariippuvaiseksi valtakunnanjohtaja V. Putinin valtakunnasta.

Suomi Finland

Keskinäisriippuvuus on kyllä sakein poliittinen linja, mitä eurooppalaiset poliitikot ja liikemiehet ovat koskaan saaneet päähänsä. Taitavat olla lähinnä naiiveja suvaitsevaisia, jotka tuolle linjalle lähtivät. Pitää olla kova linja sekä matuja, että ryssiä vastaan.

Joppos123

Ryssän ”Armatat” seilaa leopardibikinit päällä pitkin maailmanmeriä. Varkaiden valtakunta on näyttänyt voimansa. Kaikki, siis ihan kaikki varastaa.
Nyt rintamalle hillotaan jopa niin uutta kamaa kuin T-62:a.
Siinäpä on ryssän tankkimiehen tähtihetkiä palaa kilpaa sen romun hydrauliikkaöljyjen kanssa.
Ei ryssällä kovin kauaa tuota romua riitä eikä ukkoja.
Nyt värvätään kusipäitä jo vankiloista.
Ukraina tappaa ne kaikki jossain vaiheessa.
Ryssä ja sen barbaari-armeija häviää tuon sodan.
Suomalaiset ryssänlutkuttajat voivat vain itkeä kovaa kohtaloaan.
Me menemme NATO:n ja ryssän paraati Senaatintorilla on muuten peruttu ikuisiksi ajoiksi.
Haistakaa maanpetturinilviäiset hikiset putlerin pallit.

Joppos123

Siinäkö oli putleristin ja lastenraiskaajien vastaus? Olette te kyllä ali-ihmisiä.
Kuula kalloon tuollaisille.

VMP

Pekka tuossa yrittää kertoa, että suomessa ei voi vastata noihin kysymyksiin kun täällä saa vankilaa noista teoista mistä venäjällä saa kunniamitallin, samalla pitäen suomalaisia tyhminä kun eivät ihannoi sankarillisesti raiskaavia ja ryösteleviä ryssiä..

Joppos123

Pekka voisi vastata eikä vittu kiemurrella. Siihen asti on ryssä.
Vituttaa ne lapsia raiskaavat ali-ihmiset. Joillakin se on ihan vitun pop.
En voi vaan käsittää tuota pahuutta.

Joppos123

Joskus tullut ammuttua noita mulkkuja ihan työkseen. Ei Suomessa.

jupi

sama media joka kertoi meille totuuden koronasta ja rokotteista, kertoo meille nyt totuuden sodasta

Make’s perfect sense

… ja Ukraina on ihan itse syypää siihen kun Venäjä on hyökännyt sinne?

Noo, en nyt ihan noin jyrkästi sanoisi tuota. Varmaa on kuitenkin se että ukrainalaiset ihan itse epäinnistuivat Venäjän hyökkäyksen estämisessä sinne.

Esimerkiksi ihan hyvin olisivat voineet jo joulukuussa voineet sanoa sen minkä nyt ovat jo joutuneet pakon edessä toteamaan eli Ukraina ei ole enää aikeissa liittyä Natoon. Taitaa tuo tavoite olla edelleen kirjattuna Ukrainan perustuslakiin, mutta poistuu varmuudella tulevan rauhansopimuksen allekirjoituksen jälkeen.

Joskus tulevaisuudessa voivat ukrainalaiset historian tulkitsijat sitten todeta että:”Vittu ku me oltiin tyhmiä. Ois pitäny vaan ottaa mallia Suomesta siinä miten Venäjän kaltaisen kusipäävaltion naapurina voi kehittyä ja kukoistaa. Huonon pelisilmämme takia menetettiin lähes koko rannikko, 6 miljoonaa tuotoisinta kansalaista Euroopalle ja 8 miljonaa kansalaista Venäjälle. Kaupunkeja tuhoutui ja 200 tuhatta ukrainalaista kuoli sodassa.”

Make's perfect sense

Jokaisella kansakunnalla on omat resurssit ja rasitteet joita oikein käyttämällä pitäis rakentaa hyvinvointia. Suomelle Venäjä on kaupallisten tarpeidensa, luonnonvarojensa ja turistipopulansa ansiosta valtaisa lähiresurssi.

Mutta toki Ryssä on myös aina rasite ja Suomi joutuu esim aina käyttämään 2+ prosenttia puolustukseen kun taas jossain Irlannissa tai Ruotsissa pärjätään vaikka puolella prosentilla. Eikä tilannetta auta vaikka rajalla olisi se 10 metrinen aita, huonot välit ja olemattomat kauppasuhteet vain lisäis jännitteita ja tarvetta aina panostaa enemmän resursseja maanpuolustukseen.

Asiallisilla naapurisuhteilla ryssän kanssa voi tulla toimeen. Kekkosen & Paasikiven aikaan poliitikot vetivät sentään kotiinpäin. Jos Suomesta olisi tuolloin löytynyt öljyä aikaan, öljy hyödynnettäisiin suomalaisten hyväksi.

Nykyiset poliitikot vain jakavat kaiken pois. Esimerkkinä tästä euroopan suurin litium-esiintymä joka äsken tyrkättiin etelä-afrikkalaiselle kaivosyhtiölle.

Make's perfect sense

BINGO!

Se mitä Väyrynen teki oli täsmälleen samaa mitä nykyiset globalisti-poliitikot tekevät. He tekevät kauppoja ulkomaisten tahojen kanssa omien henkilökohtaisten intressiensä edistämiseksi.

On selkeintä aina olettaa että ”kaikki” poliitikot pyrkivät aina ja jokaisessa tilanteessa maksimoimaan oman henkilökohtaisen etunsa. Tämä lähtökohta on silti mahdollistanut edustuksellinen demokratian toimivuuden, koska poliitikko on saavuttanut oman etunsa maksimoinnin sillä että on pyrkinyt siirtymään mielipiteissään siihen suuntaan mitä häntä äänestävät kansalaiset ovat kannattaneet. Muussa tapauksessa luvassa olisi putoaminen seuraavissa vaaleissa.

Kylmän sodan jälkeen poliitikot löysivät ulkomaisesta pääomasta uuden tavan omien maksimaalisten etujensa edistämiseen. Enää ei ollut suurta väliä vaikka möi kansakunnan intressit ja kansallisvarallisuuden, koska ulkomaiset pankit ja suuryritykset tekivät poliitikosta miljönäärejä heti vaalikauden tai poliitikko-uran jälkeen.

Make's perfect sense

Ei ole sattumaa että Esko Aho päätyi Sperbankkiin, Reinfeldt Bank Of Americaan, Göran persson ja Anne Berner Swedpankkiin, Anders Borg Aasian investointipankkiin ja Kinnevik Investment:iin, Stubb Euroopan investointipankkiin tai että Paavo Lipponen ja Gerhard Ströder kaupittelivat Nord Stream putkea ja Carl Bild hyppäsi Venäläisen Gazprom:in tytäryhtiö Vosktok naftan johtokuntaan. Ministerit palkitaan.

Eikä ole sattumaa että Sanna Marinin puoliso on nyt saanut pestin USA:laisen headline VC pääomasijoitus yhtiön ”sijoittajaksi”. Kyseisellä VC-yhtiöllä ei näyttänyt vielä kuukausi sitten olevan mitään toimintaa pohjolassa ja nyt yhtäkkiä he päättivät rekrytoida merkanttimiehen, joka ei vaikuta olevan menestyksekäs sijoittaja tai startup-yrittäjä vaan lähinnä pääministerin puoliso.

Paavo, globalisti-oligarkit tekevät loputtomasti rahaa tyhjästä ilmasta! Se mitä ne tarvitsevat on poliitikkoja, jotka myyvät tai lobbaavat kotimaitaan velkaantumaan tai vaikka myymään kaivoksiaan

Make's perfect sense

Näin on… ja ympyrä Kekkonen & Paasikiveen sulkeutuukin. Koska vielä tuolloin poliitikot joutuivat tekemään poliitiikkaa kansalaisten edun maksimoimiseksi oman etunsa maksimoimiseksi.

Ei ole mitenkään loogisesti selitettävissä että suomalaisten etu on että hallitus & Lintilä myy Euroopan suurimman litium kaivoksen etelä-afrikkalaiselle firmalle. Tod. näk tuon kaivoksen ostaja maksoi kaivoksen, jonkin pankin puhtaasta ilmasta tekemillä (500 miljoonaa) rahoilla. Kaivoksen takaisinmaksuaika on vaivaiset 3,5 vuotta ja silti Suomi Oy möi sen!

Se mitä tuolla litium-kaivoksella tulee tapahtumaan on että ensin joukko itä-euroopan (myös suomi) rakennusmiehiä on rakentamassa kaivosta ja malmille teitä satamaan. Ja kun nuo on tehty niin pian kaivos työllistää vain kourallisen malmin louhijia ja niitä jotka vie malmin satamaan ja Kiinaan jalostettavaksi. Kekkosen/Paasikiven aikaan valtio olisi perustanut valtionyhtiön joka olisi kaivanut malmin ja pitänyt jatkojalostuksen Suomessa

VMP

Ei Ei ja ei…

Minä

Suomen kauppa Neuvostoliiton kanssa ei ollut erityisen kannattavaa. Paljon meni vientiin valtion tuellakin hyvää tavaraa ja takaisin tuli huopatossuja ja muuta vähemmän hyvää. Hävittäjät mitä tuli, olivat kalliita käyttää, koska oli paljon huoltoa, eivätkä ne olleet lähellekään länsilaatua.

Neuvostoliitto esteli Suomen länsikauppaa rajoittamalla kauppasopimuksia lännen kanssa.

Neuvostoliitonkaupan muisteluissa on lähinnä romantiikkaa, ei todellisuutta.

VMP

Niin ukrainalaisten olisi pitänyt suosiolla luovuttaa kaasukenttänsä ja tehdä mitä venäjä sanoo… Sun logiikalla jokainen nainen olisi voinut välttää raiskauksen ottamalla housut itse pois ettei kenenkään väkisin tarvitse, hyvin olisi näissä paavonkin kertomissa tapauksissa voinut pahemmalta väkivallalta naiset/tytöt kun olisivat tehneet kuten raiskarit sanovat. Älä edes vastaa.. Paljon sinäkin jaksat kirjoittaa, mutta paskaa…

Joppos123

Korona sairastettu mutta tämä ihan tavallinen flunssa on. . 10 kertaa pahempi.

VMP

Osaatko jo selittää yksinkertaisen proteiinin? Entä ymmärtkö kemiasta edes lukion oppimäärää kiitettävästi?

Pah

Venäjällä eli tuolla vastuuttomalla roistomaisella hyökkääjällä tuntuu riittävän loputon määrä jos jonkun sortin StandUp- koomikoita, niitä tuntuu riittävän vaikka muille jakaa..

Siellä tuntuu olevan loputon määrä toinen toistaan sekavampia juttuja heittäviä esiintyjiä.

Tohtori Halla-aho oli ja on mielestäni oikeassa. Länsimailla on ollut alusta alkaen ihan väärä asenne näiden kalliisiin pukuihin sonnustautuneiden leuattomasti kaikille sivullisille uhoavien klovnien esiintymisiin.

StandUp- koomikoiden heittelemään ala-arvoisen huonoon huumoriin pitäisi ymmärtää suhtautua asiaankuuluvalla tavalla, eli nauramalla huvittuneena eikä suinkaan tosissaan ja otsanahkaa rypistelemällä. Pitää muistaa heidän valehtelmiseen keskittynyt kulttuuri. Kaikki mitä nämä spedet StandUp- koomikoita myöten, puhuva ja uhoavat on sitä ihteään.

Toni

Ei kannata Ukrainan iloita HIMARS:ista, Venäjäkin ottaa luonnollisesti vastapainoksi käyttöön kovempia aseita.

Qroquius Kad

Ja missähän niitä aseita on tähän asti piiloteltu?

Tomppa

Tajukankaan käsityksen Ukrainan erikoisoperaatiosta voi tiivistää yhteen sanaan: sokea. Vaihtoehtomedia Tajukangas myötäilee ryssävihassaan täysin valemedian sotapropagandaa ymmärtämättä, että sen tarkoitus on voittaa Nato-jsenmaiden kansalaisten mielipide, jotta heidän sotilaitaan voidaan lähettää sotimaan Venäjää vastaan ja kuolemaan pankkiirisionistien puolesta. Siinäpä sitä onkin kansallissosialistilla fundeeraamista, että mitenkäs tässä näin on päässyt käymään, että juutalaisten käskyläisiähän tässä ollaan. Mutta niihän sitä sanotaan, että tyhmästä päästä kärsii koko kroppa, vai miten se meni? Adjö, stackars pojke.