Poliisi aikoo ikätestata Skellefteån päällekarkauksesta epäillyn nuorukaisen

Poliisi aikoo tehdä Skellefteån murhan yrityksestä ja raiskauksesta epäillylle nuorukaiselle ikätestin, koska ilmi on tullut seikkoja, joiden mukaan voidaan olettaa pojan olevan paljon vanhempi kuin nyt väitetty 13 vuotta.

Epäillyn tekijän iäksi on ilmoitettu 13 vuotta, jonka perusteella hänellä on myös tähän ikään viittaava henkilötunnus. Poliisin mukaan todistajien kuulustelujen aikana on kuitenkin tullut esille, että poika voi olla paljon vanhempi mitä perhe on kertonut pojan iästä Ruotsiin tullessaan.

Tämän takia poliisi on päättänyt tehdä lääketieteellisen ikätestin ja eri viranomaisten mahdollisia tietoja perheen taustasta tullaan vertaamaan keskenään.

Ajatuksena tässä on tietenkin se, että nuorukainen voi mahdollisesti olla yli 15 vuotta, jolloin hän kuuluisi rikosseuraamuksen piiriin.

Nuorukainen hyökkäsi toissa viikon torstaina 9-vuotiaan tytön kimppuun, pahoinpiteli tämän vakavasti ja poliisin mukaan poikaa epäillään myös raiskauksesta. Tyttöä ei ole voitu vieläkään kuulla, sillä hän makaa koomassa sairaalassa ja on epäselvää tuleeko hän selviämään.