Seksuaalirikosten määrä kasvoi merkittävästi Oulussa vuonna 2021

Oulu nousee usein esille Suomen seksuaalirikosten pääkaupunkina. Niitä tapahtuukin tasaiseen tahtiin ja vuonna 2021 seksuaalirikosten määrä lisääntyi 12 % verrattuna edellisvuoteen.

Erilaisia seksuaalirikoksia viime vuonna 2021 Oulun poliisilaitoksen tietoon tuli 458 kappaletta kun määrä oli edellisvuonna 410. Prosentuaalisesti tämä tarkoittaa noin 12 prosentin kasvua.

Lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten määrä lisääntyi selvästi, mutta kuitenkin muuta seksuaalirikollisuutta vähemmän.

Apulaispoliisipäällikkö Karnaranta korostaa edelleen erityisesti nuoria ja nuorten vanhempia tarkkaavaisuuteen ja pelisäännöistä sopimiseen sosiaalisessa mediassa. Tuntemattomien henkilöiden kaveri- ja seuraamispyyntöjä ei tule hyväksyä. Profiilit kannattaa laittaa yksityisiksi. Suuressa osassa nuoriin kohdistuneista seksuaalirikoksista on ensin oltu yhteydessä sosiaalisen median kautta, minkä jälkeen on ollut muutakin kanssakäymistä ja yhteydenpitoa.

Vuonna 2021 raiskausrikoksia Oulun poliisin tietoon tuli 36 tapausta enemmän kuin vuonna 2020. Lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä ilmoitettiin yhdeksän kappaletta enemmän kuin edellisvuonna. Seksuaalisia ahdisteluja poliisin tietoon tuli 14 kappaletta edellisvuotta enemmän.