Jalkapalloturnaus päättyi monikulttuuriseen joukkotappeluun Göteborgissa

Expressenin julkaisemaa videokuvaa.
Viikonloppuna pidettiin Ruotsissa Göteborgissa juniorien maailmanlaajuinen jalkapalloturnaus Gothia Cup. Se päättyi kuitenkin monikulttuurisesti kun rangaistuspotkukilpailun jälkeen hävinneeltä joukkueelta paloi hermot.

Pelissä pelasivat yhdysvaltalainen ja ranskalainen joukkue, mutta varsinaisen peliajan jälkeen tilanne oli tasan. Tulos ratkaistiin rangaistuspotkukilpailulla

Tästä seurasi se, että yhdysvaltain joukkue voitti ja he aloittivat normaalin juhlimisen. Ranskalaisjoukkue, joka tulee Pariisin eräästä huonomaineisesta maahanmuuttajalähiöstä, aloitti taas tappelun. Ensin tapeltiin kentällä. Sitten tappelu siirtyi kentän ulkopuolelle.

Poliisin mukaan tapahtumasta on tehty rikosilmoituksia ja ainakin kahdeksan alaikäistä on asianomistajana, eli pahoinpidelty ja poliisi on hakenut kolme nuorukaista kuulusteluun epäiltynä teosta.

Tappelun aloitti siis ranskalaisjoukkueen pelaajat, joita ärsytti häviäminen.

Gothia Cup on tullut vuosien aikana tunnetuksi monista jalkapalloon liittymättömistä asioista. Vastaavia joukkotappeluita on ollut aiemminkin. Yksi vuosi somalinuoret hyökkäsivät muiden pelaajien kimppuun. Toisen kerran vastaavaa tekivät yksintulleet afgaaninuoret. Muutama vuosi sitten turnauksen aikana tapahtui suuri määrä tyttöjen ahdisteluja ja muutama raiskaus.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.