Ulkomaalainen mies uhkaili puukolla ihmisiä Turussa

Poliisi sai lauantaina 23.7.2022 klo 21:25 tehtävän Turun Aurakadulle, minkä mukaan mies uhkaili ravintolassa puukolla asiakkaita. Poliisipartio oli nopeasti kohteessa.

Poliisia kohti juoksi useita ihmisiä ravintolasta hätääntyneenä ja ihmisten perässä juoksi mies puukko kädessä. Poliisi oli varautunut voimakeinoihin ja käskytti aseella uhaten miestä luopumaan puukosta. Rikoksesta epäilty luopui puukosta ja hänet otettiin kiinni ilman fyysistä vastarintaa.

Poliisi on aloittanut esitutkinnan myös tapon yrityksestä, sillä ensitietojen mukaan mies olisi yrittänyt lyödä ainakin yhtä ihmistä puukolla. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut fyysisesti tapahtumassa. Esitutkinnassa on useita asianomistajia, joista osa on ala-ikäisiä.

Epäilty on nyt pidätettynä ja puukko on takavarikoitu rikoksen tekovälineenä, kertoo rikoskomisario Tommi Kosunen.

– – –

Yllä kiinniottotilanteesta kuvattu videonpätkä, jossa näkyy, että tekijä on Lähi-itätaustainen mies. Mitään motiivia teolle ei tiedetä. Poliisilta melko eleetöntä toimintaa. Toinen varmistaa aseella, toinen käskyttää. Jossain Yhdysvalloissa epäillyn läpi olisi laskettu lippaallinen ja vedetty auton perässä kylän läpi.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.