Turkkilaiskaksikko salakuljetti 16,5 miljoonaa euroa Ruotsista Turkkiin

Kuvat poliisin esitutkinnasta.
Viime perjantaina nostettiin syytteet kahta turkkilaista miestä vastaan, joiden kohdalla voidaan sanoa, että ihan persaukisina sippiukkoina ei ole kuljettu maailmalla. Rahaa on ollut käytössä matkalaukkukaupalla.

Södertäljessä asuva 35-vuotias turkkilainen mies on selvästikin lukenut Antti Tuurin Ameriikan raittia. Ainakin näin voi olettaa, sillä ammattina miehellä on mattokauppias. Ja rahaa yhtä paljon kuin mattokauppiailla Hakalalla ja Matsompilla, kun Ameriikkaan lähtivät.

Turkkilainen oli viime toukokuussa matkalla Arlandasta Turkkiin Istanbuliin. Arlandan tullissa arveltiin, että matkalaukut voisi tarkistella. Tarkistuksen jälkeen selvisi, että miehellä oli kolme isoa matkalaukkua, jotka kaikki aivan täynnä käteistä. Yhteensä laukuista saatiin laskettua Ruotsin ja Norjan kruunuina, euroina ja Yhdysvaltain dollareina 25 miljoonaa kruunua eli 2,4 miljoonaa euroa.

Setelit oli pakattu muovivakuumeihin ja vakuumipakkaukset edelleen paperipusseihin. Vaikea sanoa, että vituttikohan miestä tuossa tilanteessa? Uskoisin, että itse ainakin kuolisin vitutukseen.

 

No, äijä koppiin ja tutkinta pystyyn epäilyksistä rahanpesurikoksiin.

Ensimmäisessä kuulustelussa mies kertoi, että joku tuntematon mies oli maksanut hänelle muutaman kympin jos hän veisi laukut Turkkiin. Mies kertoi, että ei tiennyt laukkujen sisällöstä mitään. Kun poliisi selvitteli lisää asiaa, niin selvisi, että mies oli käynyt viime kevään aikana parin kahdeksan edestakaista matkaa Istanbulissa.

Tässä vaiheessa mies vaikeni kuin muuri ja jatkossa kaikkiin kysymyksiin vastattiinkin “en kommentoi”. Tutkinnassa selvisi sellainen ikävä juttu, kuin Whatsapp-viestittely, jota ei oltu poistettu puhelimen logista. Whatsapin kautta turkkilainen voitiin yhdistää toiseen niin ikään mattokauppiaaseen, 50-vuotiaaseen turkkilaiseen mieheen, joka majaili Tukholman Skärholmenissa.

Syytteen mukaan Whatsapp-keskusteluista selvisi tarkka rahamäärä mitä kullakin kerralla käteistä vietiin Turkkiin. Parin kuukauden aikana Turkkiin oli siirtynyt:

– 130 miljoonaa Ruotsin kruunua
– 33 miljoonaa Norjan kruunua
– 2,6 miljoonaa Tanskan kruunua
– 335 000 euroa
– 90 200 US dollaria
– 10 300 Britannian puntaa.

Rahaa oli kaiken kaikkiaan koko paketti euroiksi muutettuna sellaiset rapiat 16,5 miljoonaa euroa. Ja kaikki käteisenä.

Syytteen mukaan miehiä siis epäillään rahanpesusta ja salakuljetuksen tarkoituksena on ollut hävittää rahan alkuperä. Poliisitutkinnassa ei tullut mitään selvyyttä siihen, että mistä rahat olivat lähtöisin.

– – –

Koska miehet eivät taustaltaan ole varsinaisia gangsteririkollisia, niin rahan taustaa voi vain arvailla. Tässä tapauksessa en suoraan usko huumerahaan. Koska mukana oli useita valuuttoja, niin homma viittaa johonkin muuhun. En siihenkään ihan usko, että mattoja olisi myyty 16,5 miljoonan euron edestä.

Loogisin selitys on kuittikauppa ja rahanpesu. Tässäkin on niin monta variaatiota, että vaikea sanoa.

Subscribe
Notify of
guest
28 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Vasemmisto

ME tienataan tällä !!!!!!!

MattiS

Ainakin jotkut tienaa..

Lallukka

Vittu, kuinka niin? Omalle tilille ei ole siunaantunut vielä edes ruplaakaan, salkusta puhumattakaan!

Pomot muualla

Kai se voi hyvinkin pitää paikkansa, että kyseessä ovat vain muuli ja hänen yhteyshenkilönsä. Rahamäärät tuntuisivat viittaavan huumeisiin.

mari

Samaa olin kommentoimassa. Itse pääjehut eivät koskaan kuljeta tullin läpi myyntituotteitaan tai salakuljetusartikkeleitaan, tässä tapauksessa rahaa. Eli kyllä kyseessä oli ammattimainen rahakuriiri. Sitä tukee vahvasti myös se, että taustalta löytyi aiempia matkoja samalle reitille. Viduddi ainakin se, että käry kävi ja liksa jäi nyt saamatta. Rahojen alkuperää voi vain arvailla mutta yleensä tuollaiset summat liikkuu järjestäytyneessä rikollisuudessa. Rehellisin keinoin niitä ei ainakaan ole hankittu.

Daavidin poika

Kyllä kun tuollaisia rahasummia isketään taululle, niin kyseessä ei voi olla muuta kuin huumekauppiaat.

Kari Ilmarinen

Huumekauppa, asekauppa, ihmiskauppa, bitcoin-rötöstely tai muu finanssipuolen puhallukseen liittyvää tuloa – kyllä vaihtoehtoja on, mutta varmuudella ei ole mennyt veroineen maan etujen mukaisesti..

Juha Sipilä

Tämä oli viimeinen niitti, nyt tuli semmoinen shokki, että aivot purskahtavat pääkuoren läpi

MattiS

Tapahtuihan se viimeinkin! 🤯

mari

Aika pitkään hän sinnitteli. Juhalla oli kova pää.

Moonman

Miten tuo käteis-kuljettelu oli onnistunut noinkin pitkään jäämättä kiinni? Australian rajalla yms. tv-sarjoissa kaikki piilopaikat ja kätköt laukuista löydetään aina.

Kari Ilmarinen

Arlandan turvallisuus-systeemit hoitaa vastaisuudessa kiinalainen (!) firma. Voittivat viime vuonna tarjouskilpailun.

Pommikinko?

Tulli valitti juuri että heitä on aivan liian vähän joten milloin tahansa voi mitä tahansa päästä läpi.

Zniff

Kun kaverit ovat kaikki tullissa duunissa. Tulli-Mohammed on sillai mukava heppu.

Mr x

Aleksannnteri stuppikulli sanoi myöss,hei,me tienataan tällä.

Mr x

Miksi meni normal check in ? Ainakaan ennen covid 19,ei arlandassa ollut tarkastuksia,jos käytti lentävää mattoa.

Bling Bling

Mattokauppa se on mikä kannattaa. Pitäisi varmaan perustaa jokin mattokauppiaiden keskusliitto, joka edistää mattokauppiaiden vapaata kulttuurimatkailua. Jäsenmaksuilla voisi sitten ostaa vaikka loistoristeilijän joltain venäläiseltä oligarkilta, joka lymyilee piilossa jossain laiturin alla Malediiveilla.

Ali baba

Kaveri varmaan selitti kuin Arhinmäki konsanaan, “rahaa vaan ilmestyy tilille” ollaanhan maailman suurimman hölmölän kusettajia.Tosin Suomi seuraa perässä.

defund viva-YLE

Olisikohan kyseessä kemujen älbälähäm -rahanvälitysjärjestelmän varojen siirto. Sotaa,ja kidutusta paenneiden, useita henkilöllisyyksiä omaavien, petoksella hankittujen sosiaalietuuksien lopullinen siirto kehitysmaasukulaisille.

Ja nythän näitä taas “pelastetaan” oikein olan takaa, joten rahavirrat eivät vähään aikaan lopu. Niiden seurantaan tulee kiinnittää etrityistä huomiota!

mari

Ymmärrän pointtisi mutta kehareille on tarjolla useita eri käteisen rahan siirtopalveluita. Eikä ne esitä ikäviä kysymyksiä rahan alkuperästä, ‘onko tämä kenties toimeentulotukea’? Minusta sosiaalietuudet, toimeentulotuki ja mitä kaikkea niitä onkaan, ne on tarkoitettu elämisen välttämättömiin kuluihin, ei lähetettäväksi baarin tai khat- kahvilan pyörittämiseen maasta josta on paettu ‘sotaa ja vainoa’. Käsittääkseni suomalaiselta Kela kyselee kaikki säästöt, kiinteistöomistukset sun muut kun haetaan jotain sosiaalietuutta. Jos vastaat “joo, on mulla pari tonnia sijoitusrahastossa vanhuuden päivien varalle”, Kela kai käskee kuluttamaan ne rahat ekana. Mutta matut, niiden sosiaalietuuksien todellista käyttötarvetta ei kai valvo kukaan.

Zniff

Sinne ne sossurahat menee. Eikö olekin hienoa? SINÄ maksat. ONNEKSI TUOLLAISTA EI SUOMESSA OLE IKINÄ TAPAHTUNUT EIKÄ TULE TAPAHTUMAAN!!!!!!

Ohmygod

Suomessa ei ainakaan voi jäädä kiinni, koska hallituksemme suhtautuu suopeasti moiseen toimintaan.

Ei turkkia karvoihin kats

Joka seitsemäs muslimipuolue Nyansin kansanedustajaehdokkaista tulevissa syksyn vaaleissa on tuomittu rikoksesta (Dagens Nyheter). Kas kummaa, ja puolueen puheenjohtaja on turkkilainen:

https://www.dn.se/sverige/var-sjunde-kandidat-pa-nyans-riksdagslista-domd-for-brott/

Last edited 1 vuosi sitten by Ei turkkia karvoihin kats
Lallukka

Ei paha suoritus. Moniko sohva-pottunokka pystyisi samaan? Niinpä. Ei yksikään.

mari

Kyllä aika moni pottunokka on kärähtänyt tullissa salakuljetuksesta. On kuljetettu rahaa, huumeita, aseita…vai tarkoititko kuinka moni pystyisi tienaamaan noin paljon pimeää rahaa?

Anonyymi

On se nyt merkillistä, että niska limassa yötä päivää hommia paahtanutta tällä tavalla rankaistaan… Että kehdataan tällä tavalla epäillä rahojen alkuperää! No, leikki sikseen. Suomessa odotellaan edelleen näitä uusia fazereita, jotka tuovat työtä ja toimeentuloa tuhansille. Rahavirrat ovat kulkeneet ihan toiseen suuntaan ja aina suomalaisten tappioksi. Muuta ei ole edes näkyvissä, kun kansa ei tunnu heräävän ei sitten millään ja äänestyskäyttäytyminen on sen mukaista.

Starttirahaa

Siinä ois pimeille matutakseille loistobisnesidea: otetaan kyytiin muslimimiehiä joilla isot laukut. Kurvataan pienelle levähdyspaikalle jossa puskissa odottaa kurkunleikkaaja-Mohammed ja kranaatti-Ahmed, käydään läpi laukut ja jos osuu jättipotti niin on millä mällätä. Uskonveljiltä tietysti henki pois ja maantienojaan Allahia odottamaan.

Julma juha

Kebappia ja saarioisten-roiseläppää myyty, aikomustakaan maksaa veroja. Sitäpaitsi Lentävämatto maksaa ainakin 5 miljoonaa/kpl, eli ihan uskottava stoori.