Venäjän vähemmistöt ennustavat, että Venäjä hajoaa kymmeniksi valtioiksi

Venäjän kansallisten vähemmistöjen foorumi ennustaa, että Venäjä hajoaa 34 eri valtioksi tai alueeksi.
Suomalaiset putinistit ajattelevat syystä x, että Venäjä olisi jotenkin isänmaallinen venäläisten etua ajava kansallisvaltio. Tällainen kuvitelma ei voi enää virheellisempi olla. Venäjä on globalistinen imperialistivaltio, joka sortaa kymmeniä etnisiä kansoja.

Venäjä koostuu kymmenistä, tai jopa yli sadasta etnisestä vähemmistöstä. Väestö on jaettu neljään pääkategoriaan, jotka jakautuvat kymmeniin etnisiin alakategoriohin. Suurin enemmistö ovat venäläiset, joita on 111 miljoonaa henkeä eli reilu 80 % Venäjän väestöstä, vuoden 2010 väestönlaskennan mukaan. Sitten maassa on kymmeniä eri turkkilaisia kansoja, kaukasialaisia ja seemiläisiä kansoja. Tataareja on yksin yhtä paljon kuin suomalaisia Suomessa.

Osa pienistä kansoista kuuluu vapaaehtoisesti Venäjän federaatioon eli liittovaltioon. Osa taas haluaisi irtaantua, mutta sellainen ei tietenkään sovi. Mikä tahansa etninen vähemmistö, joka on yrittänyt itsenäistyä, niin Venäjä on enempi tai vähempi tuhonnut tällaisen kansan sodalla. Poikkeuksena Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen tapahtuneet itsenäistymiset.

 

Tsekeissä Prahassa pidettiin viikonloppuna Venäjän vapaiden kansakuntien foorumi, jossa Venäjän kansallisten etnisten vähemmistöjen edustajia allekirjoitti julistuksen Venäjän dekolonisaatiosta eli imperialismin purkamisesta itsenäisiin kansallisvaltioihin. Konferenssin ilmoituksessa kerrottiin:

Venäjän oppositiojohtajat haluavat korvata huonon Kremlin kuninkaan hyvällä. Vapaiden kansakuntien foorumi on omistettu Venäjän radikaalille uudelleenjärjestelylle, jossa Venäjä pitää de-kolonisoida, de-imperialisoida ja de-putinoida.

Foorumin keskeinen sisältä on se, että Vladimir Putin on rakentanut diktatuurinsa vaurailla metropoleilla (Pietari ja Moskova), jotka pumppaavat kaikki resurssit alamaisista ”siirtomaistaan” ja käyttävät niitä keisarillisten tavoitteidensa tyydyttämiseen.

Tämä tavoite on johtanut Euroopan suurimpaan sotaan 80 vuoden aikana.

Julistuksen mukaan kaikilla Venäjän federaatioon kuuluvilla kansoilla on oikeus poliittiseen, taloudelliseen ja kulttuuriseen itsemääräämisoikeuteen. Edelleen foorumi hyväksyi julistuksen, jossa kehotetaan Venäjän armeijan riveissä taistelevia etnisiä vähemmistöjä laskemaan aseensa ja palaamaan koteihinsa. Heidän ei tarvitse kuolla Venäjän epäoikeudenmukaisessa sodassa Ukrainaa vastaan.

Edelleen vähemmistökansojen edustajat viittasivat YK:n perustamisasiakirjoihin kansojen itsemääräämisoikeudesta ja allekirjoittivat julistuksen, jossa sanotaan mm:

Prahan julistus määrittelee Venäjän federaation terroristivaltioksi, jonka siirtomaakäytännöt vuosisatojen ajan, kuten pakkohäädöt ja kansanmurhat, ovat tehneet alkuperäiskansoista historiallisen epäoikeudenmukaisuuden uhreja. Kansamme osallistuvat sotarikoksiin. Imperialistisen keskuksen politiikan kautta meitä vastaan asetetaan pakotteita, meitä uhkaa sivilisaatiosta eristäytyminen ja täydellinen katoaminen.

Venäjän alaisuuteen kuuluvien etnisten ryhmien ja kansakuntien edustajat korostivat, että Moskovan toimet ovat johtaneet Venäjän federaation kaaoksen ja sisällissodan partaalle.

Ainoastaan täydellinen, kontrolloitu Venäjän dekolonisaatio voi estää sisällissodan.

Edelleen kerrotaan, että Venäjän dekolonisaatio eli Venäjän pilkkominen osiin, pitäisi perustua kansainväliseen oikeuteen ja kirjata YK:n peruskirjaan.

– – –

Kun vähän perehtyy Venäjän asioihin, niin huomaa, että etniset vähemmistöt ovat niitä, jotka pakotetaan Ukrainan sotaan. Ensin näitä vähemmistöjä on vuosisatoja tai -kymmeniä riistetty muuten vaan, eikä Ukrainan sota ole kuin yksi monista Kremlin riistomuodoista.

Nyt monet näistä vähemmistöistä ovat korottamassa ääntään, että Kremlin ketkujen keppostelu saa riittää. Monet etniset vähemmistöt ovat ilmoittaneet, että he eivät aio lähteä Venäjän sotaan.

Samalla tässä tyytymättömyydessä nähdään jotain hyvää – nyt jos koskaan on tilaisuus hajottaa koko Venäjän imperiumi, jakaa maa osiin ja kansoihin, kuten jokaisella kansalla pitäisi olla oikeus elää itsenäistä elämää, ominen itsenäisine pyrkimyksineen.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.