Venäläisjoukot lähtivät puoli vuosisataa vanhoilla kartoilla Ukrainaan

Ukrainan tiedustelupalvelun mukaan osa Ukrainaan tunkeutuneista venäläisjoukoista kuljeskelee ympäri Ukrainaa yli 50 vuotta vanhoilla topografisilla kartoilla.

Asia selvisi asiakirjoista, joita ukrainalaiset joukot takavarikoivat Harkovan alueelta venäläisjoukoilta. Esimerkiksi 138. Kaartin kivääriprikaatilla karttoja ei ole päivitetty 53 vuoteen.

Venäläisten Harkovan alueen kartoissa ei näkynyt joitakin selviä maamerkkejä, jotka on rakennettu 1969 vuoden jälkeen. Mm. suuri asuinalue ja tekojärviä ei näy kartoissa. Myöskään Ukrainan ja Venäjän välistä rajaa ei ollut kartoissa, paitsi piirrettynä kuulakärkikynällä, sillä tuolloinhan Neuvostoliiton ja Ukrainan välistä rajaa ei ollut kartoissa.

Kartat ovat virallisia karttoja, joissa on rekisteri- ja luokitusnumerot, lisäksi huomaa, että kartat on painettu vuonna 1969.

Juuri ennen hyökkäämistä Ukrainaan Venäjän topografinen palvelu juhlisti kunniakasta 210-vuotiasta ikää ja karttapalvelusta ilmoitettiin ylpeänä, että heillä on toimittaa nykyaikaisimmat ja uusimmat kartat puna-armeijalle.

Mutta, tämäkin ryssittiin perusteellisesti.

 

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.