Video: Somalian itsenäisyyspäivän juhlintaa Itäkeskuksessa

Helsingin Itäkeskuksessa sijaitsevassa Puhoksen ostoskeskuksessa on ollut kesän mittaan reipasta ja kansainvälistä tunnelmaa. Tässä videolla mukavaa festivaalitunnelmaa, joka lämmittää jäisimmätkin sydämet. Filmi on kuvattu heinäkuun 1. pv, jolloin vietetään ainakin jonkinlaista epävirallista Somalian itsenäisyyspäivää.
Subscribe
Notify of
guest
58 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
K J

Itäkeskuksen lailliset khat-reivit ollut ilmeisesti.

Ihme etten huomannut keltaisen lehdistön tätä mainostavan normaaleille ihmisille.

Il Masto

Tuohan on vasta alkusoittoa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ilmastopakolaisuus
“Jos Suomi ottaisi sen verran ilmastopakolaisia 150 miljoonasta ihmisestä, se tarkoittaisi yli 500 000 ilmastopakolaista Suomeen.”

Loiset pois

Eli siis… Suomi pääsisi nopeutetusti ilmastotaoitteisiinsa jos potkisi pakolaiset maasta pois. Ninhän? Nythän niitä on noin miljoona Suomessa.

Il Masto

“Jos Suomi ottaisi sen verran ilmastopakolaisia 150 miljoonasta ihmisestä, se tarkoittaisi yli 500 000 ilmastopakolaista Suomeen.”
https://fi.wikipedia.org/wiki/Ilmastopakolaisuus

Piikivi

Pitäisikö suomalaisten sitten mennä juhlimaan itsenäisyyspäiväänsä Somaliaan? Onko Suomesta tullut nyt Somalian osavaltio vai miten tämä juhlinta pitäis nyt ymmärtää. Jos nyt kuitenkin lopetettais somalien elättäminen Suomessa, niin loppuis nämä juhlatkin.

Qroquius Kad

Vaan eipä lopeteta, koska suomalaiset eivät halua niin.
Sen he osoittavat taas ensi keväällä.

timo

Ihan kuin Suomalian porukat kaipaisi radikaalisti lisää diversiteettiä?
Näyttää kovin homogeeniseltä. Epäilen rasismia.

Nih

Somalit ovat vallanneet jo ison osan Helsinkiä. Pitävät tuota aluetta ikään kuin itsenäisenä somaliana, valtio valtion sisällä tai somalian Harlemina.

Pauno Talo

On laulu ma-tu-poikien
katkuissa Vantaan ja iitäkeskuksen
siel’ kaikki julistavat sen
Allahu Akbar, sä vääräuskoinen

Kiitti Vitusti

Tuohon sinun verorahasi menevät, vuodesta toiseen. Sossuilevia loisia, valehtelijoita, varkaita, tukihuijareita, raiskaajia, murhaajia pilvin pimein. Lisääntyvät kuin luteet. Kiitokseksi saat rasistin leiman.

minä vai

Eipä haittaa rasistin leima, kertoo, että olet oikeassa.

pöh

Ei mene kun en tähän maahan enää vapaaehtoisesti maksa senttiäkään.
Toki kaikesta kuluttamisesta menee aina veroa, mutta työt pitää tehdä pimeenä.
Jos tähän paskamaahan joku vapaaehtoisesti veroja maksaa, niin sitten on päästään sairas.

mari

Pimeenä ei vaan kerry eläkettä. Kannattaa olla säästeliäs ja sijoittaa rahansa fiksusti sitä elämän viimeistä kolmannesta varten. Itse otin yksityisen eläkevakuutuksen heti kun sain ekan vakituisen duunin. Voin halutessani jäädä eläkkeelle 50-vuotiaana. Maksaahan se (vakuutus), mutta mahdollistaa hypätä pois oravanpyörästä ennenkuin terveys menee työn takia tai muuten.

pöh

Jaa kyllä näillä juuri maahan tulleilla arabiakoilla hyvin eläkkeet juoksee, ja kaikki muut siihen lisäksi, eikä päivääkään ole tarvinnu töitä tehdä.
Sillon kun yle vielä uskasi jostain asiasta totuuden sanoa, niin siinä MOT ohjelmassa somaliakka sanoi että rahaa tulee niin paljon ettei niitä kerkiä joka kuukausi nostamaan.

Qroquius Kad

Sinä et taida kuitenkaan lukeutua heidän joukkoonsa, joten sinun on järjestettävä eläketurvasi muutoin.

mari

Juuri tätä tarkoitin. Harva meistä diggailee sitä kuinka somalit toimii ja huijailee etuuksia, mutta siitä ei ollut kysymys minun alkuperäisessä kommentissa jonka sinä näytät huomanneen. Sen verran vielä, että koska olen vielä melko nuori, minua oikeasti pelottaa millainen maailma tulee olemaan silloin kun eläkeikä itsellä alkaa häämöttää. Juuri siksi otin yksityisen vakuutuksen…no, kieltämättä päätökseen vaikutti vähän sekin että voi poistua työelämästä aiemmin jos haluat.

pöh

Älä hätäile, lähdetään katsos afrikkaan vaatimaan ilmaista elämää ja valiitamaan rasismista.

Anonyymi

Stubbin vieraillessa jo vuosia sitten Itäkeskuksessa joku somalinainen sirkutti hänelle ihastuneena, että tämä on kuin olisi kotona Somaliassa. Näin ollen ei tarvitse sinne haikailla kun Suomi tarjoaa kotoisuuden lisäksi vielä länsimaisen elintason.

Moonman

stubb sanoi naiselle “”Itäkeskukseen kun menee, se on kuin Somalia. Se on hieno paikka” Olisi varmaan hyvä jos stubbin omaisuus takavarikoitaisiin ja hänelle perheineen osoitettaisiin kerrostalokuutio puhoksen vierestä, somaliperheet naapureina. Se on niin hieno paikka

Piikivi

Nainen myönsi Somalian olevan täysin turvallinen maa. Ei mitään perustetta turvapaikalle Suomesta. Sinne vaan takaisin Somaliaan kävellen, uimalla, soutamalla… Suomen ei tarvitse kustantaa paluumatkoja. Pääsevät takaisin samalla tavalla kuin ovat Suomeen tulleetkin.

Qroquius Kad

Eivät he sinne halua mennä eivätkä suomalaiset lähettää.
Siksi he ensi keväällä äänestävät taas tämän saman porukan tekemään tätä samaa.

Piikivi

Kyllä ne sinne lähtisivät, kun loppuisi ilmainen rahantulo. Vain Hölmölä elättää toisen maan kansalaisia ilman vastetta. Vieläpä omalle maalleen vahingollisia musulmaameja. Voi että pistää vihaksi joka kerta, kun ajattelee tätä touhua!!! Samaan aikaan osa suomalaisia näkee nälkää, kun nuo tuolla juhlii. Ja huijaavat suomalaisia viranomaisia ym.

Qroquius Kad

Ei lopu ilmainen rahantulo, koska suomalaiset eivät sitä halua lopettaa.
Ei, vaan ensi keväänä äänestävät tämän nykyisen rahanjakajaporukan takaisin valtaan, vaikka vaihtoehto olisi.

Mutta koska se ei kelpaa, ei voi mitään:
suomalaiset haluavat tätä.

Piikivi

Sama mitä äänestät ja ketä, nykyinen meno jatkuu. Vaikka vaalitulos ei olisi toivotunlainen, siitä ei kuitenkaan tarvitse välittää. Missä on demokratia ja oikeudenmukaisuus. Poliitikot ovat lahjottuja.

Qroquius Kad

Värin.

Nykyinen meno jatkuu, koska viidesosa äänestäjistä HALUAA sitä ja kolme viidesosaa peesaa heitä, vaikka eivät oikeastaan haluakaan.
Heillä vain on valtava tarve konformismiin, eli suomeksi määkimään lauman mukana kellokkaan perässä löntystellen.

Sinä ja minä edustamme vain viidesosaa, eli vähemmistöä.
Demokratiassa äänestetään, äänet lasketaan ja eniten ääniä saanut voittaa.
Vähemmistöön jääneiden pitää hyväksyä se, ja yrittää ensi kerralla paremmin.

Enemmistön mukaan mennään.

Niin, niin...

Onnea itsenäiselle Somalialle. Nythän kaikki voivat palata kotimaahansa rakentamaan parempaa tulevaisuutta. Ja seuraavat pippalot järjestettäneekin Mogadishussa.

Jones

Siinäpä vasta pakolaisia ja näitä pitäisi pitää suomalaisina.

Suomi Finland

“Poliisi epäilee nuorta miestä törkeästä lapsenraiskauksesta Limingassa”
Alkeishiukkasten värähtelyä? Vaiko kulttuurin?

Mr x

Ai helvetti !!! Kävelevät PÖKÄLEET juhlii ,MÖLISEE ja SAASTUTTAA joka paikan,mihin vaan pääsevät NOTKUMAAN . Puhos oli vielä joitain vuosia sitten,ehkä 6-7,paikka,jossa tuli joskus käytyä,sekin käynti tais olla S-Market .Viereinen LÄHI-itäkeskus on ollut LOPPUUNPELATTU jo vuosikausia,kiitos pyllistelijöiden .Allahuuuu Fuuuckbar

mari

Itsekin tykkäsin teininä käydä siellä Raxissa syömässä koska se oli mielestäni parempi kuin keskustan RAX. Joka kerta kävely läpi Tallinnanaukion alkoi tuntua yhä ahdistavammalta. Riisuvia katseita heh…no tiedäthän sinä nämä. Kyyläviä nuoria miehiä, mutinaa ja jupinaa, vihjailevia huuteluja, joskus härskimpää, joskus jotain tyyliin “hei tytö, tuu juttele meida kansa” jne. Ja pa*kanmarjat, tänne en enää tule” muistan ajatelleeni 16-vuotiaana. Enpä sen jälkeen ole siellä käynytkään, jos nyt autolla ohi ajamista ei lasketa. Paljonkohan kului khatia keksityn itsenäisyyspäivän bileissä? Khat on käytettävä mahdollisimman tuoreena sillä kuivuneena se menee piloille. Kuulemma tulli- ja oikeuslaitos kaikessa hiljaisuudessa taputtelee nämä jutut somalien eduksi. Suomalainen jos tuo saman verran hasista kuin nämä ovat tuoneet khatia (useita satoja kiloja), tulisi siitä linnaa yli 10 vuotta. Yksikään somali ei ole saanut vastaavaa tuomiota khatin salakuljetuksesta. Kyllä näitä paijataan…

Repale

Saisiko jostain Lähitäkeskuksen koordinaatit, että vois laittaa pari Himarssia matkaan????

Qroquius Kad

Ja kukahan ne sinne lähettäisi?

Mee töihin

Pääsit sitten tähänkin turhaa paskaasi sössöttämään. Taitaa olla kokopäivätyö. Turhempaa jätkää saa kyllä etsiä.

Qroquius Kad

Ai sinäkö ne HIMARSit sinne lähetät, kun olet selvästikin ylempitasoinen ja -arvoinen yksilö?

Kukavaan

Tässä kordinaatit kuvan alueelle:
60.2132790102729, 25.080619557087132

Fd Finland

”Paljon onnea vaan,
paljon onnea vaan,
paljon onnea ”Suomi”,
Sinne Soo-omppulaan!

👍 🎶 🎶 🎶

Sherlokki suvakko

Ei kyl löydy sanoja tähän hulluuteen!

Qroquius Kad

Ei tähän tarvitakaan kuin yksi sana:

väestönvaihto.

Ciderwhale

Moktar.Gubtan suvakkiseurakunnan mieleistä kotoutumista.

Unelma Painajainen

Tuonne kun olisin mennyt notkumaan niin satavarmana somppu-ukot olisivat tulleet kyselemään, että mitäs pottunokka täällä tekee.

Pena

Luteet ja torakat valloittavat tilaa itselleen, pala palalta.

Daavidin poika

Kumpi Somalia lienee sitten kysymyksessä.”Somalimaa” vai Somalia.? Somalimaa irtautui nimittän Somaliasta joskus 1990-luvun alussa. En tiedä sitä, että onko mikään maailman-maa tunnustanut “Somalimaan” itsenäiseksi valtioksi.

Mietin vain, sitä vietetäänkö tässä hurjassa tilanteessa “Somalimaan” itsenäisyyttä.? Kaippa jokunen viisaampi kuin minä pystyy ratkaisemaan tilanteen.?

Qroquius Kad

Ei ole Somalimaata tunnustettu itsenäiseksi valtioksi, mutta jotkut maat pitävät siihen suhteita kuin itsenäiseen valtioon.

Daavidin poika

Ok. Kiitos tiedosta. Tarkastin Somalian historiaa. Ei löytynyt mitään historiasta miksi tälläinen Somali juhla olisi päällä Itä-Keskuksessa. Kannattaisi melkein kysyä Somali, Taksi huijari Husulta, että missä mennään. Onhan Husu Hussein ollut kansanedustajana. Kyllä kansanedustajan on pakko tietää.

Eu-valitsi sosiaalidemokraatti Jutta Urpilaisen Afrikka ministeriksi. Voisiko tämä olla kunnianosoitus juhlat uusille kela korteille jonka Afrikka ministeri Jutta Urpilainen on myöntänyt Somalimaan edustajille.? Ainoa joka tietää näitten Somalien juhlista on Itä-Helsingin poliisi piiri. Kannattaa muistaa, että näin suureen juhlaan täytyy olla lakisääteinen lupa. Panen Pate luku pakettiin 20€ jos tarkastat videon tiedot itä-suomen poliisi viranomaiselta. Tiedotteessa täytyy olla juhlinnan syy, sekä viranomaisen allekirjoitus. Ja mielenilmaisun lupanumero. Näyttäisi kuitenkin videoitu Suomessa koska tun punaisen Wolsvagen pakettiauton rek:nro on MLM- 961

Qroquius Kad

Noiden kemujen syy oli siis heinäkuun ensimmäisenä vietettävä Somalian itsenäisyyspäivä.

Somalimaallakin on oma itsenäisyyspäivänsä 18.5., joskin sitä olisi parempi sanoa kansallispäiväksi kun maa ei kerran ole virallisesti itsenäinen.

Kukavaan

“Näyttäisi kuitenkin videoitu Suomessa koska tun punaisen Wolsvagen pakettiauton rek:nro on MLM- 961”

MLM-961 ei ole rekisteritietojen mukaan Volkswagen vaan Audi.

Audi A4 Farmari (AC) 4ov 2967cm3
Alustanumero: WAUZZZ8K2AA008522
Moottorikoodi: CCLA; CCWA; CAPA
Rekisterinumero: MLM-961
Rekisteröity: 18.06.09
Tyyppi: 3.0 TDI quattro
Polttoaine: Dieselöljy
Sylinterit: 6 (2967cm3)
Teho: 176kW / 240hv

Lähde: Motonetin etusivun kohta, jonne voi laittaa rekisterinumeron,

Kukavaan

Ei tämä olisi ensimmäinen kerta, kun autossa on väärät kilvet. Olen liikenteessä bongannut moniosaajien paketiauton, jonka rekisteritietojen mukaan olisi pitänyt olla eräs pieni henkilöauto.

Jos näkee epäilyttävän pakettiauton pysäköitynä jonkun värisevän asuintalon parkkipaikalle, kannattanee tarkistaa rekisteritiedot ja verrata täsmääkö auton merkki ja ikä rekisteritietoihin. Ehkä ilmiannon paikka. Kannattaa olla varovainen.

Se onkin sitten hauska ylläri, jos kuski saa raudat käsiinsä tullessaan autolle. Tämä sillä varauksella, että poliisi kiinnostuu ja ehtii.

Kukavaan

Somalimaa olisi hyvä tunnustaa. Suomi voisi näyttää esimerkkiä.

Ibrahim Egal, joka toimi 1993-2002 Somalimaan presidenttinä, on sanonut, että yhtenäistä kaikki somalien asuinalueet kattavaa Somaliaa ei ole koskaan ollut. Siksi Somalimaan olemassaolo on oikeutettua.

Anonyym

Somalimaassa on kuulema asiat ihan kelvollisesti toisin kuin Somaliassa. Näin kertovat asiasta perillä olevat lähteet.

Lentäjän poika

“Aika aikaansa kutakin, sanoi pässi kun päätä leikattiin.”

Lallukka

Pah. Eiköhän tuo ole kuvattu jostain maailmanääriistä kun on ihan erinäköisiä kuin Suomalaiset pottunokat, jotka eivät mene syömään edes noiden banaaneja.
Missä on valkoinen heteromies ja kauniit valkoiset naiset?

pöh

Eilenhän tosta taas läpi käveltiin. Ainakin 20-vuotta puhos on ollut joka perjantai aivan täynnä somaleita, tosin vain miehiä.
Toi koko puhoksen ränsistynyt “ostoskeskus” olisi purettu aikoja sitten, mutta ei sitä voi purkaa kun se on täynnä somaleita.

Lallukka

Jos ne on h****ja?

pöh

Paska haisee ja balalaikka soi, siinäpä se lyhkäsyydessään.

Pirtsakka

Tiesittekö, että:

https://um.fi/ajankohtaista/-/asset_publisher/gc654PySnjTX/content/ulkoministerin-afrikan-sarven-rauhanvalityksen-erityisedustaja-suldaan-said-ahmed-vieraili-etiopiassa-djiboutissa-ja-somaliassa

Näin ne lentää liihottelee suomalaisten veronmaksajien kustannuksella ja masuli sen kuin kasvaa…ja mitä me saamme tuliaisiksi? Sitä tuskin tarvitsee arvuutella, kyse onkin siitä, PALJONKO tällä kertaa. Kumarra, oi palkollinen.

Kukavaan

Siis Suldaan Said Ahmed vieraili siellä, josta on päässyt teini-ikäisenä muuttamaan Suomeen lähtöasuinpaikkansa turvattomuuden takia. Nyt oli siis turvallista vierailla. Palautus ja Suomen kansalaisuuden mitätöinti olisi paikallaan.

Minä

Suvakkien mukaan somaleja tulisi pitää suomalaisina. Jotkut somalitkin ovat valitelleet sitä, että heitä ei pidetä suomalaisina.

Sikäli hupaisaa, että eivät he itsekään pidä itseään suomalaisina.

Yksinkertainen syy on, että he eivät ole suomalaisia.

Edes suvakit eivät pidä heitä suomalaisina, vaan ajattelevat rasistisesti siten, että somaleja pitää suosia ja suomalaisia syrjiä.