Vanhusten ryöstäjiä taas liikkeellä Tukholmassa

Tukholman pohjoispuolen alueilla on kesän aikana trendirikoksena ollut vanhusten ryöstely. Tekijä tai tekijät ovat tunkeutuneet yleensä melko röyhkeästi vanhusten asuntoihin ja vieneet käteistä ja arvotavaraa.

Kuvissa esiintyvä arabiaano teki melko vanhanaikaisen ryöstön. Mies soitti viikolla 89-vuotiaalle naiselle esittäytyen poliisiksi. Mies kertoi, että viime aikaisten monien varkauksien takia poliisi auttaa nyt vanhuksia ja kuvaa heidän arvo-omaisuutensa. ”Poliisi” kertoi puhelimessa, että hetken päästä naisen luokse saapuu siviilipukuinen poliisi ja kuvaa naisen tavarat. ”Poliisi” kehotti naista ottamaan arvo-esineet valmiiksi esille.

Kun mies sitten saapui naisen luokse, niin hän melko röyhkeästi vain otti naisen rahapussin, korut ja muuta tavaraa, kertoi kuvaavansa ne pihalla odottavassa autossa ja poistui tavaroine paikalta.

Mainittu tapahtumapaikka on Upplands Väsbyssä, mutta aivan vastaavia tapahtumia on kymmeniä myös Vallentunassa ja Täbyssä. Tämä johtuu luultavasti siitä, että pohjoispuoli on ennestään hyvin rauhallista pientaloaluetta, jossa asuu paljon vanhempaa porukkaa.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.