Vihreä siirtymä ja ilmastohysteria ovat ainoita asioita, jotka aiheuttavat ”sähköpulaa”

Vähän ihmetyttää, että miksi näistä sähköasioista ei nosteta isompaa haloota. Eduskuntatalon portailla on pidetty vaikka kuinka pöljiä mielenosoituksia mikrosiruista, mutta vihreää siirtymää vastaan ei ole osoiteltu mieltä, vaikka ehkä kannattaisi.

Mitä tarkemmin tutkii asioita, sitä selvemmin huomaa, että sähköpula on vähän kuin juopon viinapullo, joka on jo puoleksi tyhjä. Ei–juopollahan pullo on vielä puoliksi täysi. Katsotaanpa hieman mitä Saksan sähköpuolelta löytyy. Saattaa olla yllätys, sillä Saksan ympärillehän tämä energiakupla kietoutuu.

Saksa on iso maa ja sähköä kuluu sen mukaan myös heti reilusti. Suomen lukemiin verrattuna tuotto ja kulutus ovat kymmenkertaisia. Siitä huolimatta, että Saksassa sähkön kulutus on aivan valtavaa verrattuna Suomeen, ja ylipäätään Pohjoismaihin yhteensä, niin Saksassa on käytössä vain kolme ydinvoimalaa(!). Eli kolme reaktoria siis. Suomessa reaktoreita on käytössä neljä, Ruotsissa kuusi.

Sinänsä ihan sama millä sitä sähköä jauhaa; onko se ydinreaktorista vettä höyrystävä sauva vai kivihiilivoimassa palava hiili, joka höyrystää vettä, joka pyörittää turbiinia, joka pyörittää generaattoria, joka tuuttaa sähköä maailmaan.

Saksassa ydinlaitoksia oli vielä viime vuonna kuusi, mutta maa sulki vuoden 2021 lopussa kolme ydinvoimalaa. Näin ollen Saksan sähköntuotannosta ydinvoiman osuus tipahti vuoden 2022 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana vaivaiseen kuuteen prosenttiin, kun vuosi sitten samalla aikajaksolla ydinvoima tuotti silloinkin vain kusiset 12 % sähköstä.

Muu sähkön tuotanto

Suurin osa Saksan sähköstä tehdään sekä kivihiiltä polttamalla että tuulivoimalla. Sähköntuotosta kivihiilellä tehtiin 31 % tämän vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana ja tuulivoimalla 30 %. Molempien sähkön tuotanto on laskenut viime vuodesta, kivihiilen osuus viime vuonna samaan aikaan oli 40 % ja tuulivoiman 33 %.

Seuraavaksi eniten sähköä tuotetaan maakaasulla, joka oli viime vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana 15 % ja tänä vuonna 13 % tuotannosta. Eli maakaasun osuus on laskenut sähkötuotannossa, mutta ei mitenkään erityisen merkittävästi, että kannattaisi repiä pelihousut. Tästä maakaasusta osa on sitä Venäjän kaasua, mutta ei kaikki. En löytänyt mistään Venäjän osuutta maakaasun tuonnista, mutta Venäjä ei kuitenkaan ole ainoa kaasun toimittaja Saksaan.

Lopuksi vielä vähäisemmät osuudet biokaasusta 6-7 %, joka on Saksan omaa tuotantoa, aurinkosähkö kuutisen prosenttia ja vesivoiman osuus 3-4 %. Näissä laskuissa ei ole mukana ns. yhteistuotantoa, eli esimerkiksi isot tehtaat tuottavat verkkoon sähköä oman tuotantonsa oheistuotteena.

Saksa myös tuo sähköä, mutta sähkön vienti on puolet suurempaa kuin tuonti. Vienti tapahtuu lähinnä naapurimaihin.

Mitä näistä luvuista voi päätellä?

Sen, että jos Saksa laittaisi takaisin tulille ne nyt jo suljetut ydinvoimalat, ja niistä täydet tehot päälle, niin haikean hoosiannan voisi suorilta jaloilta vaihtaa iloiseen yyper allesiin. Mutta ei voi, koska on se vihreä siirtymä/ hiilineutraalius/ (tähän vapaavalintainen idiotismi).

Kaiken lisäksi Saksa aikoo sulkea ne kolme viimeistäkin reaktoria kuluvan vuoden 2022 loppuun mennessä. Kannattaa huomata sekin, että Saksassa on tällä hetkellä suljettuna puolenkymmentä toimivaa reaktoria, jotka on sammutettu muutaman viime vuoden aikana. Siis nyt näiden viime vuoden lopulla suljettujen kolmen, ja tämän vuoden aikana suljettavan kolmen reaktorin lisäksi. Eli toimivia reaktoreita olisi vähintään sen kymmenen.

Älyttömämmäksi muuttuu

Kun näitä reaktoreita on sammuteltu – ympäristösyistä, jotta saavutetaan sitä hiilineutraalisuutta – niin tässä tulee ensinnäkin aivan idioottimainen paradoksi. Saksa on joutunut sitä mukaan lisäämään kivihiilen polttamista korvatakseen tuon ydinsähkön. Eli ydinreaktoreita suljetaan vihreän aatteen nimissä, mutta siirrytään moninkertaisesti saastuttavampaan kivihiileen. Mitäpä pienistä, kun hiilineutraalisuutta tavoitellaan, niin savuava hiilivoimalaitoksen piippuhan ei tietenkään tuota päästöjä, eipä tietenkään.

 

Kaasu oli hiilineutraalisuuden lähtökohta

Koko Saksan hiilineutraalius ja ympäristövihreys joutuu todella omituiseen valoon kun pohtii kaasua. Saksa nimittäin on laskenut tämän hiilineutraalisuuden pitkälti Venäjän halvan kaasun varaan. Kaasun polttaminen on väitteiden mukaan ympäristöystävällinen tapa tehdä energiaa. Tosin kaasukaan ei ole uusiutuva luonnonvara, mutta ympäristöporukan katsomuksen mukaan hiilineutraalista kuitenkin.

Jos Saksa ei olisi saanut alunperinkään halpaa Venäjän kaasua, niin tällä hetkellä tätä hiilineutraalisuutta tavoiteltaisiin ja tulevaisuutta suunniteltaisiin toisella tavalla, mutta nyt Saksa on ajanut itse itsensä shakki ja matti tilanteeseen.

Nykymenoa ei voi enää pelastaa oikeastaan mitenkään, siis niin kauan kuin vallalla on näitä vihreitä siirtymiä. Niin kauan kuin puhutaan hiilineutraaliudesta, niin niin kauan energia-ala on kuluttajalle täyttä kaaosta alusta loppuun. Suurin ongelma ensi talvena ollee se, että vaikka periaatteessa Saksa selviää ilman pahempia sähköpulia, jos se haluaa, niin se ei halua selvitä. Sen esteenä on tämä vihreä siirtymä.

Kaasu lämmityksessä

Vaikka ensin väitin, että sähköpulaa ei ole, niin kyllä se luultavasti Saksassa on pula-ajan tavaraa ensi talvena. Tulevan talven ongelma on se, että Saksa on infraltaan erilainen valtio ja esimerkiksi lämmitys perustuu kaasuun. Kaasulla lämmitetään taloja, vettä lämmitetään kaasulla ja keittiöt toimivat kaasulla. Suomessahan tällaista kaasusysteemiä ei ole, jossain Helsingin kantakaupungin alueella saattaa olla kaasuhelloja, mutta sielläkin ne remonttien yhteydessä saneerataan sähköhelloiksi.

Kun kaasua ei ole tarjolla, niin ihmiset ostavat sähkölämmittimiä, sähköhelloja ja sen sellaista tilpehööriä. Sulakkeet paukkuvat ja sähkön kulutus nousee huippuunsa. Mutta siitäkin selvitään, laitetaan vaan ne ydinvoimalat jo nyt etuajassa käyntiin, lapioidaan lisää hiiltä uuniin ja rasvataan valmiiksi tuulivoimaloiden akselit.

 

Subscribe
Notify of
guest
25 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Junkkari

Vihreydestä puheenollen, vihreän tunnistaa jo kaukaa. Joko ne on hillityn, siistin ulkoasun omaavia cityvihreitä tai sitten niitä maahisen näköisiä vihreitä jakkukalkkunoita, joita yleensä kulttuuripiireissä näkee.

pöh

Yleensä ne tunnistaa sinisestä, vihreästä tai oranssista tukasta.
Ja sitten jos enemmän tutustuu niin siitä että ne naiset luulee olevansa miehiä..

Make’s perfect sense

Saksan riiputtuvuus Venäjän energiasta on ollut ihan tietoisesti tekeillä jo kauan. Tekeilllä koska Venäjä rahoitti ydinvoimaa vastustavia viherkommareita.

Trumppikin kauhisteli jo monta vuotta sitten YK puheessaan tätä Saksan riippuvuutta venäläisestä energiasta. Trumpin kaukonäköisyydestä on kuitenkin turha odottaa koskaan lukevansa globalisti-medioista.

Joka tapauksessa länsimaiden taloudet on nyt hyvää vauhtia menossa vituralleen – koska energia kallistuu – koska te putinistineropatit tahdoitte ryhtyä kauppasotaan Venäjää vastaan. Te juuri te, yrititte kaataa Venäjän talouden, mutta ei se perkele vain kaatunut ja nyt on tulossa Putlerin vastaisku Euroopalle – jippii. Hyvässä lykyssä EU voi sentään hajota, eli jotain hyvääkin on ilmassa. Silti tämä energiakriisi on käymässä kalliiksi. Ja kyllä, te putinistit proksisota-intoinenne olette pääsyypäitä inflaatioon ja tulevaan energiakriisiin.

Turkki on nyt ostamassa isosti venäläistä ydinvoimaa eli varma Natohylsy tulossa.

Last edited 1 vuosi sitten by Make’s perfect sense
Make’s perfect sense

Muistannette miten Venäjän piti mennä konkurssiin jo keväällä, mutta jostakin kummasta niillä olikin nyt heittää 20 miljardia ydinvoimalaprojektiin Turkkiin. Tuo on varmasti taas semmoinen ryssän strateginen sijoitus, jolla se voi jatkossa suostutella Turkkia kieroilemaan Euroopalle ja Suomelle.

Sherlokki suvakko

Suuri ja mahtava Neuvostoliitto romahti, vaiko eikö. Jo runsaat 20 vuotta on tuota suurta ja mahtavaa luotu uudelleen. Tuli venäjän pelastaja Ras”putiini” joka alkoi toteuttaa tuota unelmaa ja kenen kusannukella? Sinisilmäinen länsi ostaa kaasua ja öljyä pilvin pimein, luottaa Rasputiinin lipevään sananhelinään, näin on pässi narussa ja pysyy. Kohta on Euroopassa kylmää kuin ryssän helvetissä, eikä sotavaunutkaan kulje, kun ei ole öljyä ei. Toinen maailmansota jatkuu mihin se jäi, sitä miettii Ras”putiini” ny.

Eetu

Joo, ei ole N-liitossa kurjaa ei, kurjaa on siellä ruotsissa, pommit paukkuu ja naisia raiskataan urakalla. Miten lie Venäjällä?

Qroquius Kad

Tuskin pilasit.
Hän vain kieltäytyy uskomasta.

Make’s perfect sense

Paavo, siis EU:sta ollaan rakentamassa uuskommunistista Neuvostoliittoa, tavoite ja sen tekijät ovat näennäisesti erilaiset mutta lopputulos on sama ”Du ska inte äga något” koska suuryritykset omistavat kaiken -Neuvostoliitossa valtio omisti kaiken.

Neuvostoliitto laajeni kaappaamalla uusia Venäjää vauraampia rikkaampia kansandemokratioita väkivalloin -EU laajenee koska Saksaa ja EU:n keskiarvoa köyhemmät maat haluavat liittyä EU:hun jotta raha valuisi Saksasta ja pohjoiseuroopasta noihin täyskorruptoituneisiin paskareikämaihin, tyyliin Albania, Georgia, Pohjois-Makedonia, Serbia, Moldova ja Ukraina.

Globalisti-suuryritykset tahtovat tätä köyhien maiden loputonta virtaa, koska jokaisesta rutiköyhästä maasta saadaan aina miljoonia halpatyöntekijöitä tuottamaan suuryrityksille halvalla tuotteita tai palveluita joita voi myydä kalliilla EU:n sisämarkkinoiden vauraammissa osissa.

Lisäksi jokainen EU:n alueelle tuleva turvis on oligarkeille lähes 100kg arvoinen hopeassa.

Make’s perfect sense

Noiden rahavirtojen seuraaminen on hankalaa, mutta lopputulos on aina rahan valuminen pois pohjois-euroopan asukkaiden taskuista. Kaikki nämä EU:n koronapaketit 750miljardia, Bidenin 600 miljardin global infrastructure paketti, EU:n lupaus 758 miljardin arvoisesta jälleenrakentamisesta Ukrainalle on tapahtunut viimeisen vuoden aikana. Ja nyt taas valmistellaan EU:n tulevaa korkoharmonisointi-pakettia Italia &co:n tukemiseksi.

Oikeasti EU-maat jatkuvasti velkaantuu ja köyhtyy, pankit lainaavat EU maille rahaa jota itse taikovat tyhjästä ilmasta. Ja oligarkit saavat jatkuvasti suuremman osan vuosisatojen aikana EU:n alueelle kertyneestä varallisuudesta haltuunsa Blackrock:in ja Vangard:in kaltaisten investointifirmojen kautta joiden arvo on jo pari kymmentä tuhatta miljardia ja kasvaa jatkuvasti. Esim tuo Blackrock nousi muutamassa vuodessa Ruotsin suurimaksi vuokra-asuntojen omistajaksi.

Poliitikkoja rahoittamalla ja mediaa hallitsemalla tulos on tuo ”du ska inte äga något”

Make’s perfect sense

Mutta ymmärrän kyllä, että sulla on joku antipatia Ukrainaa vastaan.

Päinvastoin. Juuri eilen soitin Ukrainan suurlähetystöön ja yritin päästä juttelelemaan suurlähettilään kanssa kertoakseni hänelle että on olemassa ”ultimatum game”-peliteoria pelin ratkaisu jota voisi soveltaa Ukrainan nykytilanteeseen Venäjän asevoimien lyömiseksi. Suurlähettiläs oli kuulemma kovin kiireinen, mutta suurlähetystön military attacea ottaisi kuulemma yhteyttä. No ei kuulu yhteydenottoa, eli ei väkisin. Tai ehkä ne on sitä mieltä että sota menee muutenkin riittävän hyvin. Toivotan joka tapauksessa onnea valitsemalleen tielle – mutta pahoin pelkään että kalliiksi käy; ruumiita tulee hirveästi ja territoriota menettävät kohtuuttoman paljon.

Mutta ei mulla mitään antipatioita oo Ukrainan suuntaan. Paljon enemmpä pidän heistä kuin venäläisistä. Kahdesti oo käyny Venäjällä ja vain kerran tullut ryöstetyksi – vaarallinen roistovaltio se on aina ollut ja tulee olemaan.

Qroquius Kad

Minä se muuten juttelin tuossa äsken Putlerin kanssa;
ollaan Vovotškan kanssa sen verran hyviä kavereita, ettei häntä nimittely haittaa.
Kysyin kuiten, että mitä mieltä hän on noista suomalaisista perseensä nuolijoista.

Vova sanoi suoraan, ettei ole koskaan tykännyt niin pehmeän paksuista kielistä.
Hän tiesi ne kyllä jo KGB-ajoiltaan, samoin kuin sen, että suomalaisissa on se Talvisodan Henki, joka on tullut esiin ukrainalaisten näytettyä samaa.

Kysyin lopuksi, että voinko kertoa terveisiä hänen suomalaisille orjilleen?
Hän kielsi kertomasta, ja minä noudatan kaverini toiveita.

”Halpatyövoima” on myytti

EUhän on itseasiassa pilannut halpatyömarkkinat minimipalkan avulla. Jos menet palkkaaman jonkun 30kr tuntipalkalla ja jäät kiinni niin saat kauheat rapsut.

Make’s perfect sense

Mutta miten tyhjätasku-turvis voi olla 100kg arvoinen hopeassa?

No, mietippä mitä tapahtuu kun hen saapuu Ruotsiin. Ruotsissa turvis tarvii tietenkin asunnon, sanotaan vaikkapa yhden huoneen kokoisen jonka hinta voisi olla lets say 64 tuhatta euroa. Jostain tuo huone aina löytyy vuokralle ja turvis saa siihen rahat valtiolta. Kun huoneesta on maksettu vuoraa valtion piikkiin 15 vuotta, on valtio käytännössä ostanut tuon huoneen kyseisen asunnon omistavalle oligarkin suuryritykselle. Ja sattumoisin tuo mainittu 100kg hopeaa maksaa 64 tuhatta euroa. Käytännössä oligarkkien ei siis tarvitse perustaa hopeakaivosta senkun vain kustantavat NGO laivan libyan rannikolle joka tarjoaa 20euron hintaisia laivataksimatkoja italiaan.

Perheenyhdistämiset moninkertaistaa turviksesta saatavat tulot. Samoin kaikki sosiaalikulut lisää valtion velkaa ja velka on pankeille… rahaa.

Eli tämmöisessä roistounionissa sitä ollaan mukana. Multikultin uhrit ja vastustajat vain on hiljennettävä

Qroquius Kad

Ja multikultin vastustajat löytyvät siis Ryssästä.

Prozac

Ja tais mullovaki loikata, vai miten se nyt meni sleepy sleepers?

pöh

Tässä asiassa olen Paavon kanssa samaa mieltä.
Kiltistikö me hyväksytään vaikka se että 150e sähkölsku on talvella 800-900e?
Ei kenelläkään normi duunissa käyvällä ole siihen varaa.
Keinotekoisesti se hinta nousee koska kysyntää on enemmän.
Ja venäjän hyökkäyksellä ei ole sen kanssa mitään tekemistä, johtuu ihan tästä ”vihreästä siirtymästä”
Sri Lanka oli tämän ilmastohuijauksen kokeilumaa, ja se on nyt täysin konkurssissa-..

Särmääjä

Kun puhutaan Pohjoismaista, niin sähkön hinnannousun syyksi sanotaan vesivarantojen vähyys. Ja tietysti kaikkea mitä on saatu ennen halvalla Venäjältä hankitaan nyt kalliimmalla muualta.

pöh

Vaikka mitäå syitä voidaan keksiä, koska ne ”cityvihreät” on täysin vieraantunut oikeasta elämästä.
Suomessa esimerkiksi on maailman parhaiten hoidettu metsää, ja metsäpinta-ala lisääntynyt joka ainoa vuosi.
No nyt sitten EU jossa siis kaikki metsät on tuhottu jo vuosikymmeniä sitten, tulevat kertomaan kuinka meidän pitäisi hoitaa metsiämme.

Peksi

Se pitää saksassa ja täälläkin perustaa jonkinsortin tutkintakomissiot,jotka tutkii ryssän vaikutuksen noihin typeriin päätöksiin..ja jokaisen ryssän kätyrin pois minkäänlaisesta päätäntävallasta..ihan Mc Carthyn tyyliin

Qroquius Kad

Ehkäpä sellainen voidaan perustaa tulevaisudessa, jossa EU on hajonnut ja kansakuntien Eurooppa palannut.
Joe McCarthy teki aikoinaan parhaansa, mutta niin vain hänet lytättiin sivuraiteelle ja lopulta julistettiin pelleksi.

Kun katsomme nyt USAn yliopistoja, niissä riehuu rajoittamattomana juuri se, mitä McCarthy vaati estettäväksi.

Nih

Nyt on tippunut energiayhtiöiden, kahden suurimman päivittäistavarakaupan toimijan ym. sikamaisen mahtavia tuloksia tehneiden yhtiöiden ilmoituksia.No odottelemme mielenkiinnolla kun palkkaneuvottelut alkavat ja tuskin enää tyydytään 1-2 % korotuksiin, vaan vaatimukset alkavat numero viidellä jopa kuudella. Sitä saa mitä tilaa. Korot tulevat nousemaan vielä reippaasti ja nollakorkoihin tottuneet ja isoja lainoja ottaneet ovat kusessa. Myös valtionlainojen menot nousevat reippaasti ja nähdään mihin on jakovaraa. Veikkaan että vihervasemmiston juhlat ovat ohi ja ankara karpula iskee.Höylä on jo valmiina kun kokoomus nousee valtaan.

XxX

Mahtava temppu liittää pohjoismaat merikaapelilla mannereurooppaan.