Göteborgissa tahallinen yliajo, yksi kuoli ja yksi loukkaantui

Göteborgissa tapahtui lauantaina iltapäivällä omituinen teko, jossa autoilija ajoi tahallaan kahden kävelen liikkeellä olleen henkilön päälle. Uhreista nainen kuoli ja mies sai vakavia vammoja.

Useampia henkilöitä oli klo 17.00 aikaan liikkeellä henkilöautolla, kun he Hisingen kaupunginosassa ajoivat ainakin kahden henkilön päälle. Molemmat uhrit vietiin sairaalaan ja poliisi ilmoitti myöhemmin, että 40-vuotias nainen oli menehtynyt saamiinsa vammoihin. Miehellä on vakavia vammoja.

Tapahtuma aiheutti ison poliisioperaation, sillä aluksi ei tiedetty mistä oikein oli kyse. Paikalla oli useampia ambulansseja.

Poliisi otti hetikohta kiinni kaksi henkilöä ja myöhemmin kaksi lisää. Yliajoa epäillään tahalliseksi teoksi, kahta epäillään murhasta ja murhan yrityksestä ja kahta muuta murhasta ja avunannosta murhaan.

Tapahtumapaikalla oli paljon silminnäkijöitä ja tekoa epäillään rikokseksi juuri silminnäkijälausuntojen perusteella. Tietojen mukaan lähistöllä on leikkikenttä tms. huvipaikka, joten silminnäkijöinä on ollut paljon mm. lapsia.

Tietojen mukaan autolla ajettiin ensin tapahtumapaikan ohi, mutta sitten auto teki u-käännöksen ja siirtyi jalkakäytävälle ja tähtäsi suoraan näihin kahteen henkilöön. Teko vaikuttaa suunnitellulta, mutta mitään motiivia teolle ei vielä ole selvinnyt. Tekijöistä ei ole vielä tietoa.

Poliisi pitää asiasta sunnuntaina tiedotustilaisuuden.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.