Venäjä tulee häviämään sodan, se on jo nähtävissä

Venäjän päätöstä hyökätä Ukrainaan ei voi perustella oikein millään. Edes kuvitteellinen oikeutus on vaikeaa. Joka tapauksessa jo nyt on nähtävissä, että sodalla on vain yksi lopputulos: Venäjä häviää sodan.

Ukrainan sodan lopputulos on jo nähtävissä vaikka se saattaa ottaa vielä x-aikaa. Venäjä häviää tämän sodan. Tähän viittaa moni seikka, mm. se, että Venäjä ei ole saavuttanut reilu viisi kuukautta kestäneen sodan aikana yhtään mitään. Ensin se ajeli luukut auki pohjoisrintamalla kohti Kiovaa, mutta kun Ukraina sai joukot kasaan, vihollinen vetäytyi rajan taakse tuhoten kaiken, mitä oli tuhottavissa, raiskaten kaiken, mikä oli raiskattavissa, tappaen kaiken, mikä oli tapettavissa ja varastaen kaiken, mikä oli varastettavissa.

Sen jälkeen kova rintamalinja siirtyi Ukrainan itä- ja eteläosiin.

Donbassin suunnalla näytti aluksi, että Venäjä etenee nopeasti, mutta tilanne on taas muuttunut Ukrainan eduksi. Tällä hetkellä Venäjä taistelee vain sen takia, että taistelematta jättäminen olisi nolo luovutus.

Sotahistoriaan perehtynyt Timothy Snider kirjoittaa, että on seitsemän syytä minkä takia Venäjä tulee häviämään sodan. Lainasin tekstiä väljästi:

1.) Aika. Venäjä tavoitteli nopeaa voittoa. Kun sitä ei saatu, eikä vihollinen antautunut, niin aika tulee Ukrainan puolelle. Mitä pitempään sota jatkuu, sitä nopeammin Venäjän puolella olevat edut haihtuvat taivaan tuuliin.

2.) Talous. Venäjällä on suurempi talous kuin Ukrainalla. Mutta, sanktiot alkavat pikku hiljaa vaikuttamaan Venäjään, eikä se pysty vastaamaan Ukrainan saamaan lännen tekniseen tukeen, joka kasvaa koko ajan.

Venäjä on pyrkinyt tuhoamaan Ukrainan talouden, mutta Ukrainalla on lännen tuki, kun taas Venäjällä on mitä Venäjällä on.

3.) Logistiikka. Ukraina käy sotaa omalla alueellaan, joka antaa sille paljon etuja, joita venäläiset eivät voi käyttää. Sotilaita ja tarvikkeita ei tarvitse kuljetella pitkiä matkoja. Ukrainalaiset viranomaiset ja sotilaat voivat luottaa paikallisten ihmisten ja kansalaisjärjestöjen tukeen.

4.) Maasto. Venäjä ei ole kyennyt käyttämään hyväkseen Kaakkois- ja itä–Ukrainan helposti kuljettavaa maastoa touko-kesäkuun aikana, jolloin Ukrainalla ei vielä ollut länneltä saatuja pitkän kantaman aseita. Nyt kun Ukraina on saanut ohjuksia ja tykkejä, niin venäläisten etenemiselle ei ole enää toivoa.

5.) Taistelutapa. Venäläisillä ei ole kovin hyvä lähitaistelutaito ja se onkin keskittynyt ampumaan tykeillä kaukaa. Tämä on tuhoisaa siviileille, sotilaskohteisiin osuminen on sattumanvaraista.

Venäjä on käyttänyt tähän mennessä valtavat määrät tykkitulta, mutta jossain tulee raja vastaan. Ukraina on nyt saanut pitkän kantaman tarkkoja ammuksia ja se on ollut tuhoisaa Venäjälle. Venäjän tykkituli on laantunut lähes kokonaan.

Venäjällä ei ole nyt enää muuta vaihtoehtoa kuin perääntyä. Se käy hitaasti ja perääntyessä tuhotaan kaikki, mutta perääntymistä sekin on.

6.) Eetos. Tai moraali. Venäläiset voivat aina vetäytyä takaisin Venäjälle. Jossain vaiheessa komentajat katsovat, että parempi vaan vetäytyä Ukrainan puolelta. Viime aikaiset esiin tulleet seikat kertovat, että venäläiset eivät muutenkaan ole kovin motivoituneita. Kaatuneita ja vammautuneita on paljon ja kenttäupseerit kyselevät, että minkä ihmeen takia olemme sodassa Ukrainaa vastaan.

Ukrainalaiset sen sijaan eivät voi mennä minnekään. Heillä on vastassa maa, joka on avoimesti kertonut aikeensa tuhota Ukrainan. Ukrainalaisilla sotilailla on erittäin selkeä kuva sitä, että miksi Ukraina on erilainen maa kuin Venäjä.

Ukrainalaiset tietävät minkä puolesta taistelevat.

7.) Strategia. Sodan lähtökohta perustui Venäjän täysin vääriin kuvitelmiin. Monet ajattelivat, että Ukrainan valtio on jonkinlaisen vieraan vallan tai eliitin vallassa, ja Ukraina kansa ottaa Venäjän avosylin vastaan ja venäläiset sotilaat tovereikseen.

Tämä on edelleen Venäjän virallinen linja; denatsifikaatio ja demilitarisointi. Tämä tarkoittaa myös sitä, että venäläiset sotilaat voivat käyttäytyä kuinka julmasti haluavat ja nöyryyttää ukrainalaisia siviilejä miten tahtovat. Kaikki mikä liittyy Ukrainaan ja sen kansaa, se pitää tuhota.


Hyökkäys oli virhe myös Venäjälle itselleen. Kun sota joskus on ohi, niin Venäjä ajautuu kaaokseen ja syyllisiä tullaan varmasti etsimään pitkään. Kyse on siitä, että Venäjän suurkaupunkien uusi sukupolvi oli jo tottunut länsimaiseen hapatukseen. Kun nämä asiat lakkaavat olemasta ja tilalle astuu neuvostoaikainen kaalin säännöstely ja sokerin hamstraaminen, niin, monia vituttaa.

Tietenkin vanhat ihmiset, jotka muistavat neuvostoajan, kuten myös maaseutujen sorretut vähemmistökansa, ovat tottuneet jo nykyiselläänkin köyhään elämään, mutta näillä ei muutenkaan ole sananvaltaa yhtään missään asiassa.

Subscribe
Notify of
guest
72 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad

Putlerin tappio on yhtä matemaattisen varma kuin Hitlerin II maailmansodassa Stalingradin jälkeen.
Hitlerin Wehrmacht jaksoi viisi vuotta;
Putlerin Putin-armeija on lähes loppu jo viiden kuukauden jälkeen.

Peksi

Välillä aattelee,että voi kun olisivat jättäneet auttamatta ryssiä..niin ois päästy niistä silloin lopullisesti

Qroquius Kad

Aamen.

Tai ehkä olisi voinut auttaa juuri ja juuri sen verran, että Puna-armeija olisi pystynyt jatkamaan sotaa jonnekin 1940-luvun lopulle, jolloin se ja Wehrmacht olisivat jauhaneet toisensa täysin loppuun.
Sitten liittoutuneiden maihinnousu Ranskaan ja koko Euroopan vapautus niin hitlerismistä kuin stalinismista.

Sodan jälkeen vielä Britanniassa ja USAssa sisäinen puhdistus sikäläisistä kommunisteista, niin maailma makaisi nyt valtavan paljon paremmin.

Peksi

Sen ylevämpää tarkoitustahan tuolla avulla ei ollut vastoin yleistä luuloa,että pääpointti oli estää venäjän luonnonvarojen joutuminen kyvykkäämmän kansan käyttöön

MattiS

Tavallaan joo, mutta toisaalta Suomi on hyvä esimerkki siitä kun on mennyt liian kauan liian hyvin, niin aletaan ampumaan itseään jalkaan sarjatulella. Otetaan kodiksi Eurooppa, uskonnoksi woke ja isänmaata ei muuten vain saa ajatella. Täytetään kotimaa muukalaisille eikä välitetä niistä kauheuksista mitä siitä seuraa. Nuoriso vetää masennuslääkkeitä kun ovat niin ulalla kaikesta ja joka tuutista pusketaan miten pitäisi ajatella tai olet roisto.

Qroquius Kad

Hyvinvointi veltostuttaa, se on nähty historian saatossa kovin usein.

korpraali Kenonen

Varsin todennäköisesti Nato saa tehtäväkseen käydä lopettamassa tuo sota ennen kuin keski-eurooppalaiset alkavat palella kotonaan.

Jugoslavian hajoamissodatkin laantuivat vasta sitten kun länsi ryhdistäytyi ja USA:n Tomahawkit viskaistiin matkaan.

Nyt toimitetut Himars-heittimet ovat vain pientä tihkua verrattuna siihen täsmäpommisateeseen joka vanjan niskaan kyetään tarvittaessa kaatamaan.

Sam Colt

Ei Nato puutu tuohon menoon, koska siitä epätoivoinen Putler saisi tekosyyn käyttää ydinaseita.
Toivomme on siinä, että venäläisenemmistön silmät avautuvat ja heitä lakkaa sotiminen huvittamasta.

korpraali Kenonen

Jollakin palstalla näin väitteen, että on paljon ihmisiä joiden jääkaappi on Suomessa mutta televisio Venäjällä.
Peukkujen punainen väri saattaakin olla peräti CCCP:n vuodattamaa verta.

Qroquius Kad

Pietarin trollitehtaan väki on saanut palkkansa, mutta kun niillä reppanoilla ole enää kuin kaalia ja vodkaa.
Tämä on sitten seuraus.

Sam Colt

Pt-media on neukuille niin suuri uhka, että Kreml on palkannut suomea välttävästi osaavan henkilön alapeukuttamaan kaikkea täällä esitettyjä mielipiteitä.

VMP

Kaarlo?

Moonman

“Ukrainan valtio on jonkinlaisen vieraan vallan tai eliitin vallassa” -No tottahan tämä onkin sillä zelensky on heimotoverinsa, oligarkki igor kolomoiskyn valtaan asettama nukkehallitsija, mutta miksi se tarkoittaisi ukrainalaisille sitä että putlerin vallan alla olisi jotenkin parempi? Luultiinhan neuvostoliitossakin että hyökätessä suomeen “sorretut työläiset” syöksyisivät rajalle halaamaan puna-armeijan sotilaita jonain vapauttajina

Pasi T

Terveisiä sinne venäjän trolleille , ilmeisesti teillä on jäänyt uutisissa kertomatta, että Zelensky voitti presidentinvaalit vuonna 2019.

Ilmesesti et ymärrä, mitä tarkoittavat demokraattiset ja vapaat vaalit, koska venäjällä ei ole koskaan ollut sellaisia ?

Moonman

En kannata ryssää tai putinia, mutta jännä tuo ihmisten järkkymätön luottamus siihen ettei kukaan ikimaailmassa pystyisi peukaloimaan vaalituloksia haluamaansa suuntaan. esim. jenkeissä trump vs. biden ja suomessakin äänet laskevasta tietoenatorista omistaa ainakin 10% goldman sachs. Kuinka vaikeaa sitten on laittaa “oma mies” presidentiksi jossain läpeensä korruptoituneessa ukrainassa? Nämä on helppo kuitata tietenkin “salaliittoteorioiksi” koska keskustelu loppuu yleensä siihen.

venäjä pilkotaan

Putin sanoi, etteivät ole edes aloittaneet. Niin. Asia selvä. Me länsimaat, olemme valmiina. Jos Putin haluaa, tuhoamme venäjän.

Qroquius Kad

Putler aloitti sen, mitä ei voi lopettaa.

Qroquius Kad

USAn vaalivilppi on yksityiskohtaisesti tiedossa kautta maailman.
Suomessa ja Ukrainassa juutalaiset kuitenkin tekevät niin taitavaa vaalivilppiä, ettei sitä huomaa kukaan.

No, on täällä PT-mediassa sentään yksi, joka tietää kaiken Suomen ja Ukrainan vaalivilpeistä.
Ikävää, ettei hän kerro siitä enempää.

Jake

Kumma kun ei niissä kymmenissä oikes tapauksissa joissa vaaleja tutkittiin, yhdessäkään todettu ratkaisevaa vaalivilppiä. Yksittäiset väärin lasketut äänet ei ratkaise mitään.
Ja turha laittaa mitään folio linkkiä missä väitetään muuta.

Qroquius Kad

Ei ole todettu yhtikäs mitään, kun ei ole otettu tutkintaan.
Vaalivilpistä yritettiin nostaa noin 50 erillistä syytettä, mutta yhtään ei otettu käsiteltäväksi.

Tämän jälkeen sanottiin, ettei oikeustapauksissa löydetty mitään, kun tapauksia ei tutkittu.

Pasi T

Ei otettu tutkintaan, koska yksikään asianajaja ei uskalla allekirjoittaa tuollaista valheellista asiakirjaa.

USA:ssa on sellainen käytäntö, että jos asianajaja ryhtyy ajamaan sellaista kannetta, joka perustuu valheellisiin väittämiin, niin kyseinen asianajaja menettää oikeuden toimia asianajajana.

Juuri tämän takia kaikki presidentivaalien väitettyjä väärinkäytöksiä kohtaan nostetut oikeusjutut hylättiin.

Kukaan asianaja ei ole yhtä tyhmä kuin trump, ja allekirjoittaisi valheellisia väittämiä koskevan haasteen, koska siitä on seurauksena asianajoluvan menetys.

VMP

Kato sieltä jaskanpauhannasta sen analyysi usan vaaleista, kuitenkin kuuluu sun vakkari sivustoihin.. toisaalta, ethän sä oikeastaan mitään sanonut.

VMP

Kuitenkin sulla tulee tuota p-propagandaa kummankin paljon, voit tulkita tuon peen ihan miksi sanaksi vaan…

kippis!

Selvää on, että ryssä häviää. Putin on lyönyt ns kätensä paskaan. Saapa nähdä, julistaako stalinin mukaan isänmaan taistelun. Samaa mieltä olen siitä aikaisemmin ryssän miehittämien valtioiden mielipiteestä, että venäjä pitää jakaa osiin. Mutta saapa nähdä. Lueskelen tässä kirjaa Hitlerin kotkanpesä ja berghof. Jotain tuttua. Putin tiimeineen rakentaa palatseja omilleen, ja uhkailee ydiniskulla. Jos käyttävät joukkotuho aseita, niin se on se viimeinen virhe. Jos Pariisi katoaa, niin sitten katoaa koko venäjän johto kaikkineen. Elämä ei lopu, mutta ryssän maa jaetaan uusiksi.

kippis!

Kuten hitlerin lähipiiri mietti: ” pohdin mielessäni, jos olo suhteet vaatisivat, haluaisiko sitä päättää päivänsä kuten diktaattori pääkaupungissa vai omassa miljoonia maksaneissa palatseissa ? “. No joo, omat muutokset alkuperäiseen kirjoitukseen.

Evplasse

Kylläpä ukrainasta tulee iso valtio kun valloittaa Venäjän, bullshitä

Suomi Finland

“Venäjä on pyrkinyt tuhoamaan Ukrainan talouden, mutta Ukrainalla on lännen tuki, kun taas Venäjällä on mitä Venäjällä on.”

Olet väärässä. Venäjä voi tuottaa Uralin takana tuhansia T-34:a eikä Ukraina pysty vaikuttamaan tuotantoon pommittamalla kaukaisia teollisuuslaitoksia.

“Hyökkäys oli virhe myös Venäjälle itselleen. Kun sota joskus on ohi, niin Venäjä ajautuu kaaokseen ja syyllisiä tullaan varmasti etsimään pitkään. Kyse on siitä, että Venäjän suurkaupunkien uusi sukupolvi oli jo tottunut länsimaiseen hapatukseen. Kun nämä asiat lakkaavat olemasta ja tilalle astuu neuvostoaikainen kaalin säännöstely ja sokerin hamstraaminen, niin, monia vituttaa.”

Tässä olet oikeassa. Mongoliaika on jo auttamatta historiaa, eikä mikään maa tule pärjäämään sellaisella systeemillä. Pietari suuri on polkenut hattunsa jo ajat sitten ja hänen päivänsä ovat luetut.

Suomi Finland

Venäläisenä olisin erittäin vittuuntunut, kun saisi lukea lehdistä nykypresidentin viittaavan jatkuvasti hallitsijaan, joka hallitsi vuosina miekka – kilpi ja selittäisi, että nykypäivänäkin pitäisi hoitaa asiat jokseenkin samalla tavalla.

venäjä pilkotaan

Miekka ja kilpi. Sen Putin häviää. Ja venäjä. On vain vain ajan kysymys, kun Venäjälle laitetaan ns stoppi. Totta on, että olisi pitänyt tehdä jo silloin, kun kemiallisia aseita käytettiin Syyriassa. Mutta. Kun liittoutuneet saavat tarpeekseen ärsyttämisestä, niin venäjä murskataan. Piste. Niin miksi sitä ei tehty aikaisemmin? No rauhan vuoksi. Mutta jos ryssä kerjää verta nenästään jne, saamansa pitää. Kiina ei auta. Omien etujensa vuoksi.

Samuel

Kyllä! Venäjä pystyy tuottamaan Uralin takana tuhansia T-34:sia. Kyseessähän on toisen maailmansodan aikainen tankki. Paljon nykyaikaisempaa se ei enää pysty massoittain tuottamaan. Jos jossain laitteessa tarvitaan vähänkin eleektroniikkaa, alkaa venäjän resurssit tulla vastaan. Varastot riittävät pieniin määriin tärkeimpiä laitteita, mutta siinä kaikki. Armataa tai edes T-90:sta venäjä ei enää tuota kuin korkeintaan joitakin yksittäisiä. Hävittäjien ja muiden huipputeknisten laitteiden kanssa on sama juttu.

HuhHuh

Jutut on kuin Mika Aaltolalla. Yhtä totuudenmukaisia ja järkeviä.

Presidenttiainesta.

Qroquius Kad

Näyttää kehuvan, että P.T.Kangas on presidenttiainesta, koska on totuudellinen ja järkevä.

VMP

No kun et kertonut, että ukrainan sota johtuu mm. faktoista jotka löytyvät stalinin ja hitlerin propagandasta, historiasta duuman mukaan sekä juutalaisista jotka ovat pakottaneet venäjän erikoisoperaatioon jota se ei edes ole aloittanut… ja et näytä ymmärtävän, että nuo faktat on kansallismielisyyden ohjenuorat lukisit muutakin kuin iltapaskaa , ottaisit asiosta selvää, valtamedia valehtelee kellonajan, maineikas persnetto runkvist masturbatsenin yliopistollakin osaa kertoa.., paljon paskaa, jankutusta, vittu olet tyhmä, yksi juutalainen neuvostoliitossa aiheutti kaikki raiskaukset maailman sodassa jne… Tai sitten jotain muka tieteellistä historian jankutusta pitkällä tekstillä josta n50% on totta jo loppu vääristeltyä tai täysin paskaa(näitä kirjoittavat kansallismielisten ylipäälliköt)

Pieni Mitätön Mies

VeePeetä vaivaa kehariaivoinen (vrt musut, mustalaiset) kunnia-ajattelu eli jos hänet ajetaan nurkkaan ja häntä nöyryytetään niin hän kostaa. Toivottavasti tähän on tarpeeksi varauduttu EUn ja USAn taholta.

Qroquius Kad

Kostoahan tuo yrittää koko ajan, mutta heikoksi jäävät suoritukset.

Jenkitkin kotiinsa

USA on samaa shittiä. Aina sotimassa jossain päin maailmaa.

saatana suurvallat

Tottahan tuokin on.

Qroquius Kad

Montako valtiota se USA on tähän mennessä yrittänyt valloittaa ja liittää itseensä?

Ossi Hirvelä

Suuri ja mahtava Neuvostoliitto häipyi Afganistanista, vaikka vastassa oli pelkkiä resu-kemeleitä kalasnikoveineen! Nyt on vastassa suhteellisen hyvin koulutettu, mutta äärimmäisen motivoitunut Ukrainan kansa, jonka Venäjä on vannonut tuhoavansa, niin maana kuin kansanakin! Lisäksi länsi antaa tehokasta aseapua, vaikka sitä olisi pitänyt antaa kunnolla jo alun alkaenkin, mutta parempi myöhään kuin ei ollenkaan! Neuvostoliiton hajoaminen alkoi Afganistanin sodasta, ja Venäjän hajoaminen alkaa Ukrainan sodasta. Venäjällä on kymmeniä kansalaisuuksia, joita on kohdeltu pelkkinä hyönteisinä, ja kaikki on muistissa! Kyllä Kremlissä ja Venäjällä porukat alkavat miettiä, kuinka tästä paskasta pääsisi eroon ja voittajien puolella…

Nato

USA pakeni Afganistanista kuin Vietnamista, mutta jätti kymmenien mirjardien aseet Talebaneille.

Siinä esimerkki maan luhistumisesta.

Dan Wesson

Talibaanit eivät hyödy paskan vertaa lentokoneista ja helikoptereista. Ne eivät osaa niitä lentää, huoltaa, eikä varaosia ole. Allahu akbaria kiljumalla ne eivät ilmassa pysy. Samoin käy tuliaseiden kanssa. Niitä voi käyttää niin kauan, kun a-tarviketta ja varaosia riittää. Mutta kun ne on hassattu, sekin leikki loppuu siihen, ja siirrytään takaisin ruosteisiin Kalashnikoveihin.

Alpertti

Ikävä kyllä Venäjä voi jatkaa erikoisoperaatiotaan varsin pitkään säästelemällä raketteja. Estävät jatkuvalla rakettiterrorilla ukrainalaisia asettumasta aloilleen. Kaukana Venäjällä sijaitsevia raketinlaukaisujärjestelmiä Ukraina ei pysty tuhoamaan. Raketit se pystyy torjumaan vain, jos Amerikan Yhdysvallat lahjoittaa torjuntajärjestelmän. En kylläkään tiedä, onko Venäjällä edes noita kauemmas lentäviä raketteja ja kuinka paljon, joten älkää ottako todesta, mutta tällaista uhkakuvaa ei ole kukaan asiantuntijaksi julistautunut vielä kumonnutkaan.

Tarkkailija

On tämä puovon suvakki-palsta kuin vauva foorumi konsanaan.

Toinen toistaan viisaampia ”Einsteineja” sepittää puuta heinää ymmärtämättä käynnissä olevasta sodasta edes perusasioita – sen suuresta kuvasta puhumattakaan.

Mutta jatkakaa, kyllä se siitä.

Vähän Hämäläinen

Kirjoituksestasi saa sen käsityksen, että sinä ymmärrät kyseisen sodan perusasiat ja sen suuren kuvan. Voisitko jakaa tietämystäsi meille ymmärtämättömille.

Tarkkailija

En.

Täällä jo olevista viesteistä ja niiden tasosta käy selväksi ettei järkevä keskustelu olisi mahdollista, joten jätän mieluummin väliin.

tajusin juuri olevani nai

Pitihän se arvata. Paavo on suvakki. Se nainen on kaiken takana. Luultavasti tämäkin blogi tukee muuttumaan ajan myötä naisen takia, joka on suvakki, sateenkaari pelleilyksi.

Qroquius Kad

Minäpä se tiedän kaikesta kaiken mutta enpä kerrokaan teille, lällälläää!
Noinko se menee?

Seuraa räppärin sivuja

Olipa lapsellinen kommentti, sekä aliarvioiva. Mikäs pikkupoika siellä ulisee?

kanander

Olipa hyvä blogi ja suolana vielä Sniderin 7 pointtia.

Daavidin poika

“3.) Logistiikka” Nyt kun ottaa huomioon, että Moskovassa asuu yli 12 miljoona henkilöä + viemäreissä asuvat katulapset. Pietarissa asuu noi 5.5 miljoona henkilöä + viemäreissä asuvat katulapset.

Minulla on vahva usko siihen, että Venäjän suurimmissa kaupungeissa tulee todella logistiikka pettämään. Venäjän suurimmista kaupungeista loppuu elintarvikkeet. Eikä Venäläisillä kuljetusyrityksillä ole enää mitää virkaa kun ei ole elintarvikkeita mitä rahdata. Moskovalle oli valtava menetys kun Atrian lihateollisuus lopetti pakotteiden myötä. Jopa Venäjän ministeriössä olivat “hämillään” ja huusivat, että ei näin voi tapahtua Venäjän elintarvike tuotannossa.

Ruotsalainen Tetra-Pak ilmoitti viime viikolla lähtevänsä pois Venäjältä, koska yhtiö ei saa enää raaka-aineita. Suomesta / Ruotsista. Eli pakotteet puree todella Venäjän elintarviketeollisuuteen
Tetra Pak on ollut Venäjällä vuodesta 1952, ja heidän tuotteet perustuu pelkästään elintarvike pakkauksiin. Venäjällä on kohta nälänhätä.

Peksi

Minäkin olen tullut siihen johtopäätökseen,että tuo sota oli riskilläkin aloitettava,kun kait ihmiset sielläkin alkoivat tottua länsimaiseen hapatukseen..ja Ukraina oli paljon edellä tuossa..elintaso oli nousussa,kun ryssän kätyrit savustettiin ulos vallasta..olis kohta kadunmies ihmetellyt,että noilla menee noin hyvin..mutta meillä..Hmmm..kuka on syyllinen

ei kenenkään trolli

Hahahahhah 🤣🤣 Ei jumalauta mitä soopaa! Faktaa tasan 0%. Pysy vaan lestissäsi, eli mokkamunien toilailusta kirjoittamisessa.

Qroquius Kad

Ei se osaa.

Qroquius Kad

Jalattomallekin voidaan antaa piikkarit ja juoksurata, muta ei hän silti voi juosta.

Evplasse

Toivossa on hyvä elää sanoi lapamato

Lallukka

Jaah.

Nih

Sota loppuu kun putin kuolee tai taantuu kuolaavaksi ihmisraunioksi jota pidetään pakolla elossa ja se päivä lähestyy hyvin pian. Nuo horinat ihmeaseista muistuttaa kovin paljon erään itävaltalais korpraalin höpinöitä 44-45 kun loppu lähestyi.

KKi

Tota noin…
Jos nyt jossakin suvereenissa maassa olisikin jotajana kansallissosialistit niin oikeuttaako se toisen maan hyökkäämään sinne.

Hmmm

Ainakin vielä näyttää kovasti siltä että Venäjä etenee koko ajan kohti Donbasin ja Luhanskin rajoja.

Timppis.

Vastustajan aliarviointi on tappion alku katsoi sen kummasta vinkkelistä tahansa.

Vanha kyynikko

Nonnii,toivotaan,että Paven kristallipallossa on kirkkain kuva tulevista tapahtumista.Jossain vaiheessa lopputulema on meidän kaikkien tiedossa,toivottavasti pian.

Jns. Man

Usein unohtuu eräs asia kun keskustellaan tästä sodasta ja Krimin asemasta. Itä-ukrainan väestö on lähes täysin venäjänkielistä ja mielistä. Viimeistään kahdeksan vuotta, jotka on kärsitty Kiovan hallituksen sortotoimia, on saanut nämä ihmiset sille kannalle, että ei koskaan enää Ukrainan yhteyteen. Ei kansalaiset tuolla koe venäläisiä minään ‘miehittäjinä’, vaan vapauttajina. Samoin Krimillä. Eri asia sitten Dnepr-joen länsipuolella
Tietenkään tavallisen kansan tunnoilla ei ole mitään merkitystä kun asiaa tarkastellaan länsivinkkelistä.

VMP

EIhän ole, kummasti sieltä itäukrainalaisia venäjän kielisiä viedään aseilla ja piesten venäjäläisittäin varmaan raiskatenkin sota joukkoihin ja kummasti ne itäukrainassa venäjänkieliset sotii innolla putinin joukkoja vastaan.. että älä viitsi yrittää jotain keskustelua paskasta.

TimoT

Kaikki paremmat sotilaat on jo tapatettu, vakavasti haavoitettu tai yksinkertaisesti lähtivät lätkimään. Nekun voi sen tehdä, kun ei ole yleinen sotatila voimassa. Putin kun pelkää, että yleinen sotatila antaisi vallan kenraaleille, jotka todennäköisesti laittaisivat Putinin eläkkeelle konstilla tai toisella.

Täysin hullu tilanne. Venäjän armeija vuodatetaan kuiviin, koska Putin haluaa valloittaa Ukrainan armeijansa avulla, mutta pelkää samalla tätä samaa armeijaa. Tosin sotatilakaan ei enää paljoa auttaisi, kun paras kalusto on jo ruostumassa Ukrainan pelloilla ja tykinpiiputkin ovat loppuunkulutettuja.