Video: Metrovartija käytti selvää yliväkivaltaa suomalaisen kohdalla

Tukholman metrovartijoiden kuolemantuottamus lauantain ja sunnuntain välisenä yönä näyttää filmien perusteella siltä, että vartija käytti kuristusotetta, vaikka uhri ei enää laittanut vastaan.

Filmiltä näkyy miten Juha Hynninen makaa mahallaan maassa ja vartija pitää miestä kiinni kuristusotteella, vaikka mies on aivan liikkumaton. Mies vaikuttaa elottomalta, mutta silti vartija jatkaa kuristusotetta ja miehelle laitetaan käsiraudat selän taakse.

Toisesta filmistä, joka on kuvattu hetkeä myöhemmin, näkyy miten miehellä pidetään käsirautoja, mutta ne otetaan pois kun yksi vartijoista aloittaa elvytyksen. Polisnyttin Instagram-tilillä on lisää filmejä tapahtumasta, jos haluaa katsoa.

 

Kaksi vartijaa oli pidätettynä tapauksen johdosta epäiltynä kuolemantuottamuksesta, mutta molemmat on nyt päästetty vapaalle jalalle. Molemmat kiistävät syyllistyneensä rikokseen.

Tapahtuma on saanut ruotsalaisessa sosiaalisessa mediassa paljon keskustelua. Tiettävästi ruotsinsuomalaiset eivät kuitenkaan ole puuhaamassa lähiöiden polttamista ja kauppojen ryöstelyä. Myöskään mielenosoituksia ei ole suunnitelmissa ja tuskin syntyy mitään käsi-nyrkki-pystyssä–liikettä.