Apinarokko–nimi herättää rasistisia ajatuksia?

Apinarokko on joutunut pienoisen paineen alle – nimensä takia. Apinarokon kerrotaan olevan rasistinen nimitys ja jotkut tahot ovat vaatineet nimen muuttamista joksikin toiseksi.

Apinarokko on viruksen levittämä tauti, joka on levinnyt pienessä määrin keväästä 2022 alkaen. Mitään varsinaista pandemiaa ei ole tapahtumassa ja viruksesta tuskin kannattaa sen kummemmin hyperventiloida olipa sitten mihin salaliittoon kallellaan.

Suuremmaksi ongelmaksi apinarokosta on muodostunut sen nimi. Nimittäin apinarokko–nimen katsotaan olevan rasistinen ja leimaava. Mistään ei selviä tarkasti, että mitä ja keitä rokon nimi leimaa rasistisesti. Apinoitako?

Lisäksi apinarokossa ongelmaa aiheuttaa sen kaksi eri variaatiota, tai niiden nimet; Kongon apinarokko ja Länsi-Afrikan apinarokko.

Viruksen tai taudin nimen muuttamien tuskin kuitenkaan tulee kysymykseen, sillä apinarokko on jo vanha tunnettu virus ja nimenvaihdoksen myötä aiemmat tutkimukset viruksesta saattavat jäädä uuden nimen varjoon.

 

41 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Taavi Attenporo

Syynä saattaa olla wokettajien aivoriihen lanseeraama assosiaatiodenialismi.

Suuri osa apinoistakin on nimittäin väriltään tummia ja asustelee Afrikassa.

pöh

Mun kissalla on pinkki apina josta se tykkää yli kaiken.
Ei ole mikää sateenkaariapina. 🙂

Vanha kyynikko

Rasistinen ja epätasa-arvoinen.
Se on harvemmin valkoisen keski-ikäisen heteromiehen/naisen tauti.Kuolleisuus tautiin on melko pieni,mutta taudin kantaja kyllä erottuu “massasta”,Kosmeettista haittaa voi pitää tietyn asteisena
leimana,kuulumisesta “valittuun” kansanosaan.Pthyi sentäs.

finland, we have a prombl

Höpö höpö. Sellaiselle rasistille kuin minä, ei mitään ongelmia. Miksi pitäisi olla? Asiahan on päivänselvä. Kaiken maailman friikit levittävät tauteja. Juurihan oli suomessa juttua. Miten lääkärit ovat huolissaan sukupuolitautien leviämisestä. Kuppaa jne. Minä rasistina en ole syyllinen. En jaa kulliani kuin vain valituille. Ja samaa mieltä naisiakin on. Suomessa. Vielä.

Qroquius Kad

Niinhän neekerišankkerista piti tehdä lokeronivusajos, jonka itse onnistun tuon tuostakin lukemaan muodossa “lonkeronivusajos”.
Onhan se toki loogista:
se on tauti joka tarttuu neekerin nivuslonkeroon!

Ehkäpä apiarokon uudelleennimeämisessä on syytä olla tarkempi.
Uusi nimi voisi olla vaikkapa afrikankädellisanaali-infektio?

Suomi Finland

 jonka itse onnistun

Luin sanan ‘onnistun’ imperfektissä ja seuraavan sanan pelkäsin olevan ‘saamaan’, mutta onneksi jatko paljasti, ettei niin ikävästi onneksi ollut päässyt käymään.

Qroquius Kad

Eihän nyt toki.
Ansaitsisin kaiken häpeän ja ylenkatseen jos olisin niin hoopo, että tartuttaisin itseeni moisen taudin yhdenkään kerran, saati sitten yhä uudestaan oppimatta mitään.

finland, we have a prombl

Niin britit varoittivat sukupuoli taudista, mikä oli lähtöisin Afrikasta. Siitäkin oli oikein juttua kansainvälisessä mediassa. Paitsi täällä. Ja ei. Kyse ei ollut neekerisankkerista. Vaan kyse oli samankaltaisesta taudista. Joka yksinkertaisesti mädättää peniksen ja kassit. Löytyy googlettamalla.

poistettu luultavasti

Joku harvinainen tauti. Muistamme myös, miten suomessa oli kohu, kun sukupuolitautien klinikan hoitajat ns nauroivat tautien lisääntymiselle. Siitä oikein valtamedia piti meteliä. Että rasismi. Tämä siis invaasion jälkeen.

Minä minä

Mikäs prkl:n hiljaisuus täällä tuli? Niinpä niin. Alkoiko mietyttämään kullin kutina? Tai vaikkapa vaimon/ tyttöystävän yltäkylläinen jankutus siitä, että on hienoa, kun annat minun hengittää. Tai miksei poikaystävän. Voihan se tauti kyteä siellä vaikkapa lapsissa. Tuliko mieleen?

Washbrush

Ehdotan “Puoliapinarokko”-nimeä.

Suomi Finland

Ei muuten herätä. Ei ole käväissytkään mielessä syrjiä keenereitä tai homppeleita apinarokon takia.

Sen sijaan tuo ylenpalttinen sensitiivisyys vituttaa.

vitun vittu

Niin minäkin joskus ajattelin. Ei koske minua. Kun kaikki voi mennä httiä, niillä on tapana mennä sitten oikein kunnolla.eli päin vittua. Ja meitä on monia.

maksettu trolli

Erehdyin lukemaan suoli24 palstaa ja kyllä syrjintää näyttää ainakin persupoloiset saavan joltakin palstanatsilta, Moktar.Gubta vai mikä pottapää tuo on..
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17518746/moktar-ryhma-lopettaa-klo-20#comment-115731727
Kuka maksaa mokutuksen jolla yritetään joko käännyttää ihmisiä maahanmuuttomyönteiseksi? Onko tuo Gubta joku projekti vai yhden hepun ristiretki kun tuntuu olevan kovinkin aktiivinen ja googlella löytää tuhottomasti hepun juttuja.Jos tuokin on STEA-rahoituksen piirissä niin helpollapa sitä pääsee ihan rekeisteröityneenä multikultin edistäjänä vithuilemaan muille palstalaisille sanktioitta.

Fixit!

mene yrjö nukkumaan, krooh puuh….

Riku Laine

Tuossahan voi kyllä olla pointtiakin apinoita ei saisi loukata vertaamalla niinkin fiksuja eläimiä keenereihin ja homppeleihin.

Make’s perfect sense

Apinoita leimaava nimitys on pikimmiten syytä muuttaa. Ehdotan että homo sapiens lajin yksilöillä esiintyviä apinarokkovirus-tartuntoja kutsutaan jatkossa nimellä “homorokko”.

Last edited 1 vuosi sitten by Make’s perfect sense
Fixit!

Nojaa, tunnen kivojakin homoja, joten ei pidä leimata. Mutta, tottakai espanjantauti ja kiinantauti kertovat jotain, vai mitä?

Doktor Pastor M. Sempa

Nekrupidus Homppelus?

Fixit!

Ainakin itse pidän pintani ja koskaan en ota yhtäkään kokeellista piikkiä, en huumetta enkä muutakaan. Vain kokeiltuja rokotteita ja olen ollut monta vuotta ilman mitään tauteja, kiitos Herran!

Niin, niin...

Niin, herättäähän se tiettyjä ajatuksia, kun tauti on tarttunut apinoista mustiin miehiin ja edelleen valkoihoisiin homomiehiin. Tartuntaketju nääs. Mutta asia ei muutu miksikään nimeämällä tauti uudestaan vaikkapa kädellisrokoksi.

Qroquius Kad

Ei muutu ei, mutta wokeltelijoille tulee hyvä mieli, kun ovat taas pystyneet tanssittamaan maailmaa pillupillinsä tahtiin.

Daavidin poika

Afrikassa on erittäin yleistä, että miespuoliset sekaantuvat sukupuolisesti eläimiin. Samahan pätee, esim Lähi-Idässä. He harrastavat seksiä viattomien eläinten kanssa. Suurin raiskaukseen kohdistuva eläinlaji on lammas, mikä on yleistä Lähi-Idässä. Eurooppalaisten kannattaisi katsoa mitä lihaa syö. Syötkö Lähi-itäläisten raiskattua lampaan lihaa (Kebab) vaiko Unkarilaista kansan ruokaa “Gulas”
Ei mikään ihme, että Afrikan sairaudet leviää eurooppaan, kuin Kalifornian tulipalot Amerikassa.

Last edited 1 vuosi sitten by Daavidin poika
Evplasse

Joo , tarttuu limakalvojen kautta, mitä sillä pcr tikulla hangataan. Sillä levitetään varmaankin omallatikulla tai se on rokotelahja. Ei pitäisi muuten olla kovin tarttuva tauti.

Evplasse

Pcr tikulla

Evplasse

Pcr tikulla

Fixit!

Minulle se ainoa ja koskaan en enää suostu, näytetikku työnnettiin kivuliaasti aivoihin asti niin perkeleellisellä kivulla, että ikinä en enää suostu ja hoitsu vain sanoi, että nyt voi hiukan nipistää, perkeles!!!!!!!!!!!!!! ei enää ikinä, kunnes keksitään jotain muammar fiksumpaa!

Sakari Rajamäki

Olisiko syy siinä, että koska se on lähnyt liikkeelle afrikasta ja näin tavallaan kuukereiden synnyttämä tauti. Ja kun taudin nimessä on apina se jotenkin yhdistetään kuukereihin(suvakit yhdistää)? Sama logiikka kuin siinä jutussa, että baanit koulussa afrikka teeman yhteydessä oli rasismia.

Tästä näkee etteivät suvakit todellisuudessa paljoa arvosta kuukereita. Se paapominen johtuu siitä, että he pitävät heitä niin reppanoina. Hyvä esimerkki oli lähikaupassani jonne oli tullut somppu töihin. Edelläni ollut rouva sanoi hänelle, että ompa hieno juttu, että olet saanut töitä ja voi kuinka kaunis ihokin sinulla on. Eli hän piti suurena ihmeenä, että somppu oli saanut töistä, eikö tuo ole aika alentavaa käytöstä somaleita kohtaan? Saan jatkuvasti kuulla miten paha natsirasisti olen, mutta mulle ei tulisi mielenkään sanoa töitä tekevälle sompulle tuolla tavalla

Last edited 1 vuosi sitten by Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki

https://pt-media.org/2021/11/28/banaanit-aiheuttivat-hyperventilaatiota-rasismia/

Koulussa ei muuten ollut silloin edes afrikka teemapäivä, vaan hedelmä teema päivä. Jotenkin joku sai ne yhdistettyä afrikkalaisiin koulun oppilaisiin ja alkoi kiljua rasismista. Käsittääkseni se yhdistäjät ei ollut mikään “rasisti” vaan suvakki.

Fixit!

Minullakin aikoinaan lähiössäni sattui, että ihailemani neekeriperhe olikin täysin minua vastaan muslimeina, vaikka olin kuvitellut heidät ystävikseni. On tämä maailma sellainen, että paras vain luottaa omaan vaistoon ja varoa vieraita.

DeeQ

Ehdotan uudeksi nimeksi homoruttoa.

Ilmari

Homoruttoa ehdotettiin aikanaan aidsin nimeksi.

Doktor Pastor M. Sempa

Se oli myös GAY CANCER hetken aikaa.

pöh

Ainoa mitä paavolla tulee mieleen on se että apinarokko olisi rasistinen ja syrjivä.
Mites sitten semmonen kun ennen ainuttakaan homorokkotapausta WHO järjesti “harjoituksen”
Siinä “harjoituksessa” WHO julisti apinarokon kansainväliseksi tuevallisuusuhaksi kesäkuussa.
Mutta nyt kesälomat vähän venähti niin meni heinäkuuhun asti.

Tyhmiä ihmisiä on, minkäs sille voi

vitun vittu

Niin tyhmiä ihmisiä on. Onko se meidän oikeassa olevien rasistinen syytä? Nyt pitää tätäkin pelätä. Stnan suvakit. Tämäkin vielä.

Fixit!

Mutta kuitenkin, onko nk. apinarokko peräisin neekereiltä ja homoilta? Siihen pitäisi tulla tietoa ja myös, onko normaalit heteroihmiset lainkaan vaarassa, jos eivät yhdy neekereihin?

Muori
Fixit!

Muistaakseni aikoinaan eräs loistava pakinoitsija Bisquit ehdotti, että kun kerran uuskielellä neekeripusua piti kutsuttaman herkkupusuksi, voisi myös neekerisankkeri olla eräänlainen herkkusankkeri? Muistanko oikein, en tiedä….