Ukrainalainen pakolaisäiti lapsineen ei saanut sosiaalitukia, äiti töihin

Putinisteilla ja suvakoilla on yksi yhteinen piirre, molemmat vihaavat ukrainalaisia pakolaisia enemmän kuin mitään. Toki heillä on eri syyt siihen, mutta onpahan ainakin yksi vihan kohde.

Viime huhtikuussa Ukrainasta Ruotsiin saapui 37-vuotias rouva Halyna Dvorakovska, mukanaan neljä omaa alaikäistä lasta ja siskonsa lapsi. Rouva ilmoittautui Ruotsin maahanmuuttovirastoon ja sai tilapäisen oleskeluluvan ns. massapakolaisuusdirektiivin perusteella. Asiasta kertoo Tukholman paikallislehti Mitti.

Siinä ei kauaa nokka tuhissut, kun Halyna oli hankkinut itselleen työpaikan siivousfirmasta ja ison yksiön Tukholmasta, jossa vuokra 9 000 kruunua. Vuokra on halvan puoleinen Tukholman mittapuussa.

Ongelma on se, että siivoustyö on osa-aikainen ja siitä tärähtää palkkaa 13 000 kruunua. Elätäppä erotuksella itsesi ja viisi lasta. Halyna kääntyi Maahanmuuttoviraston puoleen, joka hänen tapauksessaan on se taho, joka myöntää tukea. Henkilö voi hakea päivärahaa tai ns. erityistä tukea. Maahanmuuttovirastosta annettiin kuitenkin kylmää kättä. Asiaa perusteltiin:

– Kaikilla ei ole automaattinen oikeus päivärahaan vaan sille pitää olla tarve. Jos on tullut Ruotsiin mukanaan säkillinen rahaa, niin ei silloin tarvi mitään päivärahaa. Jos käy työssä ja saa palkkaa, niin eikä silloin elätä itse itsensä, sanoo Maahanmuuttoviraston tiedottaja.

Eipä siinä mitään, Halynaa opastettiin hakemaan asumistukea ja lapsilisää, jonka oletettiin kuuluvan automaattisesti perheelle, ovathan lapset iältään 6-,11-,12-,15- ja 16-vuotiaita. Mutta mitäpä sanoin Ruotsin Kela eli Försäkringskassan:

– Henkilö, joka tulee Ruotsiin massapakolaisuusdirektiivin perusteella, häntä ei lasketa kuuluvaksi Ruotsin sosiaaliturvan piiriin ja siksi perhe ei ole oikeutettu asumistukeen eikä lapsilisään.

 

Kun tällainen byrokraattinen kierre on alkanut, niin sitä ei voi katkaista. Ihminen jää eräänlaiseksi heittopussiksi, jossa byrokratia on itsetarkoitus.

Halynalla on mahdollisuus saada tukea, jos hän ottaa osaa johonkin Maahanmuuttoviraston ohjelmaan, jossa viranomaiset tarjoavat asunnon perheelle. Tällöin Halyna joutuisi kuitenkin muuttamaan monen sadan kilometrin päähän ja luonnollisesti menettäisi työpaikkansa. Maahanmuuttovirastosta kerrotaan:

– Totta kai olisi parasta, jos Halyna voisi jäädä Tukholmaan, mutta se ei sovi Maahanmuuttoviraston visioon ripotella ukrainalaisia ympäri maata.

 

Näin tällä kertaa. Ei kuulu suvakkojen lämmintä itkua. Toisaalta tuskinpa se haittaakaan. Halyna aikoo jäädä Tukholmaan; on tässä ennenkin eletty pienellä palkalla ja hankittu lapsille ruokaa, joten mikä hätä se tässä.

Kun Halynan tilalle kuvittelee Afrikasta tai Arabiasta tulleen kultapalleron, niin ympärillä hääräisi massiivinen lauma keski-ikäisiä yli-ikäisiä teinityttöjä auttamassa. Naisille jouduttaisiin antamaan vuoronumeroita, jotta jokainen halukas pääsee auttamaan.

Ohimennen mainittakoon, että Tukholmassa on pyörinyt kesän aikana kehitysmaista tulleille miehille turvapaikka-aktivistien puuhakerho: pyöräilemällä integraatioon. Kun afrikaano oppii pyöräilemään, niin hän kotoutuu paremmin Ruotsiin. Puuhakerho on ollut suosittu, siellä on ollut paljon ruotsalaisia naisia, enemmän kuin niitä, joille opetetaan pyöräilyn alkeita.

Subscribe
Notify of
guest
30 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tornion pesänjakajat

”Kemuemot” auttavat mieluummin alistuskulttuurien sotilaskarkureita kuin oikeita sotapakolaisia.

Tuo eka juttu on vaan niin paljon jännempää !

Ursula ja Ylva

Siinähän se vika/vitsi just on että ukrainasta tulevia pakolaisia kohdellaan eri tavoilla: asyylia hakeneita niin ja massadirektiivin kanssa tulleita näin.

Asyylin kanssa tulo olisi ilmeisesti ollut kannattavampaa, saa SFIn jne.
Miksi kaikki pitää aina tehdä niin vaikeaksi?
Yksinkertaisesti siksi että Ruotsi on superbyråkraattinen maa jossa tyhmistäkin säännöistä pidetään kiinni. Tai sitten ei. Jos jätkä tulee Afrikasta voi SFItäkin käydä 15 vuotta.

Sherlokki suvakko

Arpeggios from Hell

Sherlokki suvakko

Paavo, pistit sitten sivun mustaks multa juuri kun olin laittanut kannatusmaksun pankkiin! Kiitti vaan kauhiast!

Jarmo

Suuri osa sivustasi näkyy kännykällä mustan raidoituksen peittämänä.

2C65B7AE-20CD-4E52-AC1B-6868B5DBE7A2.png
Sherlokki suvakko

Näkyy ny olovan kunnos. Kiitos!

pöh

Jos on niin tyhmä että maksaa tämmösesrä paskasta niin sietää ollakin ruutu pimeenä.
En yhtään ihmettele että Paavo on alkanut promoamaan persuja.

Qroquius Kad

Näköjään ei ole, kun tuo yksi Ryssänrenki ulvoo täällä jatkuvasti tuskallista vihaansa rakkaan Ryssä-jumalansa epäkunnioittamisesta.

VMP

Sun on pakko olla kämy..

Minä

Suvakit ovat rasisteja, joiden holhousvimman herättävät vain lähi-itäläinen ja afrikkalainen.

Lallukka

Näin on, ja sitten kudotaan sukkia ja lapasia sekä vuoleksitaan kaarnalaivoja kimpassa! Batikkinoidat on totta.

Vöörg Höörgan

”En usko noituuteen
Mutta uskon siihen, että noitia on olemassa”

Lainaus erään professorin mietelauseesta

Qroquius Kad

Ehkäpä Halynan ja mukuloiden olisi ollut syytä asettua Puolaan tai johonkin muuhun Visegrád-maahan, jossa heitä ei vihata raivokkaasti kuten Ruotsissa ja Suomessa.

Daavidin poika

Voi perkele minä vain sanon. Miten helvetti Ruotsalainen oikeusjärjestelmä voi käsitellä todellisia sotapakolaisia näin kaltoin.? Kaiken kunniaksi Halynan on itse omatahtoisesti hakenut työpaikan, ja saanut sen.. Oikein hävettää pohjois-eurooppalaisena Halynan puolesta.

pöh

Paavon ”putinisti” leimakirves on semmoinen ettei viitti edes lukea koko juttua.
Täysin yhtä idioottimaista leimaamista kuin jollain rasmusporukalla.
Ja koska putinisti leimakirves varmaan taas heilahtaa, niin sanotaan nyt vielä etten ole koskaan venäjällä käynytkään.
Ainoa kokemus venäjästä on kun ostin venäläisen naisen tunniksi 500 markalla.

Huoooh

Varmaan takakammarin kommaripoikaa vieläkin harmittaa kun olit jo valmis puolessa minuutissa etkä saanut rahasta takaisin. Jäipähän ainakin venäläiset kultaiset, haikeat muistot..

VMP

Luultavasti kämyn ei tarvitse olla käynyt venäjällä sille riittää kun joku vaan kertoo sille kuinka asiat on ja sähän olet kämy?

Niin, niin...

Yleensä viljelen tämänkaltaisten juttujen kohdalla satiiria. Nyt pistelee kuitenkin sen verran vihaksi, että sanon suoraan: Ruotsi on todellisuudessa ihan sairaan rasistinen maa. Ihan kuin tarkoituksella halutaankin, että väestö kemuuntuu ja kemuuntuu sosiaalitukien varaan jääväksi.

Timppis.

Väärä pigmentti ja uskonto.mutta ryssä mikä ryssä

Mr x

Ukrainasta tulee aitoja sotaPakolaisia,jotka ovat Naisia ja Lapsia – jäävät ilman avustuksia .?.?…..Mutta,kun ruotsiin luumuilee karvaselkäinen paviaani asshole countrystä,väittää olevansa 14v,passi putosi jonkkaan,käpytteli euroopan läpi,ei vanhampia-sukulaisia,( paitsi,kun aika perheen yhdistämisellä ),uusin iphone ja kultaketjut,social TANTAT avaavat kaikki kraanat,täytyyhän ibdirhamia,aitoa pakoLOISTA auttaa…. Jotenkin homma HAISEE….

Nih

Tämä todistaa että suvakit ja osa sosiaali tantoista ajattelavat vain alapäällään, järki puuttuu täysin.

Huoooh

Yksi ukrainalainen, oikea sotapakolainen jolla oikea nimi ja ikä sekä sama lapsillansa, joka menee oitis oikeisiin töihin saa 2 miljoonaa pakolaisina esiintyvää loisivaa muslimia näyttämään todella huonolta. Tottakai tälle pitää vittuilla ankarasti joka taholta, akkahan on ilmiselvä rasisti fasistinatsi sekä islamofobi.

Suomi Finland

Ei ihme, että Ano Turtiainen pilkkasi George Floydia Pink Floydiksi, kun näyttää ko bändissä olevan ainakin yksi varsinainen ryssien ykkösfani. Kyllä ryssä ryssän tuntee.

Ei olisi mikään ihme, jos kehitysmaasta tuleva jantteri havaitaan perheenyhdistämisen yhteydessä vanhemmaksi kuin oma isänsä.

Lieneeköhän normaalia turvapaikkaa eurooppalaisen edes mahdollista hakea? Ettei missään tilanteessa päästä tekemään suoraa vertailua kehitysmaalaisen ja eurooppalaisen kesken.

Qroquius Kad

Tuo Roger Waters sentää varoittaa ensin kuulijoitaan, että ellei hänen Ryssännuoleskelunsa miellytä, sopii mennä muualle.

Kyse ei ole pelkästä julkisuuden ja huomion tavoittelusta, kuten viihde-esiintyjän kohdalla voisi helposti olettaa, vaan nimenomaisesta putinistipolitiikan tekemisestä.
Uutinen kun ei ole höpöjuttujen viihdeosiossa, vaan vakavien ulkomaanuutisten osiossa:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008990291.html

Mmm... Marabou...

Syyrialaismiehet Moutaz ja Yosef toimivat Ölannissa, Borgholmissa kotiavustajina. Tulivat Ruotsiin 2015. ”Tuntuu niin hyvältä kropassa kun saa auttaa mummoja” sanoo Yosef.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/de-kom-som-flyktingar-nu-jobbar-de-i-hemtjansten

Lallukka

Siinä on eroa kun lankkaa naaman mustaksi ja lyö kikkaratukkaisen peruukin kuuppaansa ja tallustelee rajan yli – verrattuna jos tulee aidolla pärställä rajoista lävitte.
Valkoisia syrjitään, kotimaastaan riippumatta.

Juha Sipilä

Väliaikaista kaikki on vain.