Autokauppahuijari kiinni – poliisi varoittaa vastaavasta toimintatavasta

Lounais-Suomen poliisi muistuttaa käytettyjen autojen kaupantekoon liittyvistä vaaroista. Autoa ei koskaan tule luovuttaa ostajalle, ennen kuin rahat ovat myyjän kädessä tai oikeasti tilillä.

Lounais-Suomen poliisilla on Satakunnassa ollut selvitettävänä kymmenkunta petosrikosta, jotka liittyvät käytettyjen autojen myyntiin.

Petokset on toteutettu kaikki samalla tavalla. Kaupantekopaikalla ostaja on esittänyt myyjälle maksaneensa tai maksavansa reaaliaikaisesti sovitun summan verkkopankissa.

Ostajan käytössä on kuitenkin ollut verkkopankin niin sanottu demoversio, joka ei tosiasiassa siirrä rahaa. Tekaistua tilisiirtoa näyttämällä ostaja on saanut myyjän vakuutettua maksusuorituksesta. Myöhemmin myyjä on huomannut, ettei hänen tililleen olekaan siirretty rahaa.

Poliisista muistutetaan, että myytävää omaisuutta ei koskaan tulisi luovuttaa ostajalle, ennen kuin rahat ovat myyjän kädessä tai oikeasti tilillä.

Ilmi tulleet petokset ovat tapahtuneet Pohjois-Satakunnassa sijaitsevan Jämijärven alueella. Valtaosa epäillyistä rikoksista on tehty vuoden 2022 aikana. Lounais-Suomen poliisi on ottanut kiinni yhden miehen teoista epäiltynä.

Subscribe
Notify of
guest
6 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Juha Sipilä

Kannattaakohan taloaan luovuttaa kelle vain. Maksavat jos jaksavat

Junkkari

Kulmahousu

seant

Luulisi ostajan jäävän kiinni heti, jos on omiin nimiin autoa laittamassa vai ajaako entisen omistajan piikkiin.

köö

Uskomatonta, että tää tommiaurailu(*) menee läpi vielä 2022

  • kuuluisa urheiluautojen ostaja, joka huijaamalla ”huomisen tilisiirrolla” sai käyttöönsä autoja ja paskoi ne huonoon kuntoon
Nih

onneksi en suunnittele auton vaihtoa, menköön wanha V-70, vielä ja toisaiseksi..