Päivän rasmus: ”Ukrainan lässytys vituttaa”

Facebookin rasisminvastusteluryhmä Rasmuksessa on taas löydetty paljon rasismia. Rasisminvastustelijat alkavat selvästi lähentyä Putinin perskärpäsiä, viha ukrainalaisia kohtaan on yhtä syvä.

Karjaalla järjestettiin heinäkuun lopussa Faces Festivaalit, jossa on tarjolla korkealaatuista musiikkia, taidetta, tanssia, lastenohjelmaa ja hyvää ruokaa. Festivaalien nettisivuilla kerrotaan, että tapahtuma järjestetään suvaitsevaisuuden ja monikulttuurisuuden hengessä.

Ennen festareita järjestäjä ilmoitti, että näyttämällä Ukrainan passia pääsee festareille ilmaiseksi. Someraivo oli valmis.

Rasmusjäsen kyselee, että onko kyse rasismista. Miksi yksi pakolaisryhmä pääsee ilmaiseksi, mutta rodullistetut joutuvat maksamaan.

 

Raati on melko yksimielinen; on rasismia ja ukrainalaisten hyysääminen vituttaa. Katkeruus leijuu ilmassa, miksi kultapalleroita ei päästetä ilmaiseksi? Sarkastisesti ehdotetaan toimintatonnia ukrainalaisille.

 

Onko rasismia? En tiedä, monet kuitenkin katsovat ukrainalaiset naiset ja lapset oikeiksi pakolaisiksi toisin kuin kehitysmaista ilmaisen loppuelämän kestävän ylläpidon perässä tulleet miehet.