Nyans–puolue rummuttaa Tukholman suurmoskeijan puolesta

Ruotsin islamilainen Nyans–puolue on alkanut viemään eteenpäin täydellä tohinalla Tukholman Skärholmeniin perustettavaa suur-moskeijaa. Puolueen mukaan se kuuluu uskonnonvapauteen.

Nyans kirjoittaa Facebookissa, että kun sverigedemokraatit sanovat EI suurmoskeijalle, niin se tarkoittaa ei uskonnonvapaudelle, avoimuudelle, myötäihmisyydelle, ihmisten tasa-arvolle ja on samalla suuri uhka yhteiskunnan yhtenäisyydelle.

Päivitys on saanut muutamassa tunnissa suurta suosiota. Kommentoijat ovat mm. seuraavaa mieltä:

– Koska islamilaisissa maissa on suurkirkkoja, niin ei ole mitenkään kummallista, että meillä Ruotsissakin on suurmoskeija. Me maksamme myös veroa Ruotsiin.

– Sverigedemokraatit ovat meitä muslimeja vastaan eikä kyse ole varsinaisesti moskeijasta.

Mielenkiintoinen kommentti tulee, kun ruotsalainen kommentoi, että mitään temppeleitä ei tarvita riippumatta uskonnosta. Temppelit ovat uskontojen typerin keksintö. Kukin voi rukoilla kotonaan jos haluaa. Tähän vastataan:

– Jos sinun on vaikea sopeutua yhteiskuntaan, jossa on erilaisuutta ja ihmiset kuuluvat eri uskontokuntiin, niin ehkäpä SINUA ei tarvita.

– Niin kauan kun Ruotsissa on muslimeja, niin niin kauan tänne rakennetaan moskeijoita, halusipa sitä tai ei. Ruotsin muslimeilla on ihan samat oikeudet kuin kuin kristityille kirkko.

Omasta mielestä paras kommentti on:

Muslimit ovat rikastaneet Ruotsin ruokakulttuuria, kulttuuria, politiikkaa, sairaanhoitoa, koulua ja ylipäätään yhteiskuntaa. 

Monet kommentoijat ovat mm. sitä mieltä, että koska kristityt ovat kolonisoineet, ryöstäneet ja tuhonneet islamilaisia maita, ja näistä maista on jouduttu lähtemään pakoon, niin Ruotsin on ikään kuin velvollinen antamaan luvan rakentaa muslimeille suurmoskeija.

Subscribe
Notify of
guest
37 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kukavaan
Kukavaan
9.8.2022 16:34

Vai että islamilaisissa maissa on suurkirkkoja. On kyllä Hagia Sofia, joka sai olla jonkin aikaa museona, ennenkuin muutettiin moskeijaksi toistamiseen.

Minä
Minä
10.8.2022 04:55
Vastaa...  Kukavaan

Tuo sama tuli välittömästi mieleen lukiessani artikkelia.

MattiS
MattiS
10.8.2022 09:45
Vastaa...  Kukavaan

Missäköhän muslimimaissa löytyy suurkirkko, joka toimisi vielä nimenomaan kirkkona. Sitten kun otetaan vertailuun länsimaissa toimivat suurmoskeijat.. Niinpä. Ei noilta röyhkeyttä puutu, se on myönnettävä.

Behead you all
Behead you all
9.8.2022 16:51

Mitäs ihmeellistä tuossa nyt on? Ruotsi on islamilainen valtio, muslimimaa jossa muslimit määräävät. Siellä pitää olla kymmeniä tuhansia jättimoskeijoita. Ainut kumma juttu tässä on että miksi muslimimaassa on enää kirkkoja, ja elossa olevia muiden uskontojen edustajia. Tämä nolo epäkohta varmasti korjataan piakkoin.

Eetu
Eetu
9.8.2022 17:05

Mutu uskon lahot pitäs ehottomasti kieltää. aivopestyjä jo pennusta alkaen

Minä
Minä
10.8.2022 06:07
Vastaa...  Eetu

Kieltäminen ei toimi. Neuvostoliitossa yritettiin 70 vuotta hävittää kristinuskoa, eikä hävinnyt mihinkään. Islamkin voi omilla alueillaan ihan hyvin.

MattiS
MattiS
10.8.2022 09:48
Vastaa...  Minä

Islam taitaa voida hyvin suunnilleen joka paikassa. Afrikan ja muut savannit ja aavikot ymmärrän, mutta se että annetaan islamille vahva jalansija sivistyneessä Euroopassa, sitä ei voi käsittää.

terhomatti.hämeenkor
terhomatti.hämeenkor
9.8.2022 17:40

Ei kesta kauaa, ennenkuin ulinamölinä”rukous”huudot kaikuvat niin Turussa kuin Hesassakin.Hyvää yötä, ensin Ruotsi ja sitten Suomi. Se oli sen tarun ei-onnellinen loppu.

Moonman
Moonman
9.8.2022 17:58

Missä islamilaisessa maassa on toiminnassa oleva suurkirkko? Miksi muuten tuon nyans-puolueen logo on tuollainen? tuleeko ihmisillä islamista ensimmäisenä mieleen joku lentävä kyyhky vai jotain ihan muuta? Logoksi sopisi ennemmin se jyllandspostenin pommiturbaani-muhammed

T
T
9.8.2022 19:35
Vastaa...  Moonman

Albaniassa. Ortodoksi ja katolinen.

Moonman
Moonman
9.8.2022 19:51
Vastaa...  T

Albaniassa on näköjään myös käynnissä “eurooppalaistyylinen” väestön väheneminen. Onkohan sinne tarjottu jo ratkaisuksi maahanmuuttoa somaliasta ja irakista?

Qroquius Kad
Qroquius Kad
9.8.2022 20:44
Vastaa...  Moonman

Eivät arabit saati somalit halua Albaniaan.
Siellä on voimassa verikoston perinne niiin olennaisena osana kulttuuria, että sillä on oma nimensäkin:
gjakmarrja.

Balkanilainen islam on muuten melkoisen maallistunutta tapauskontoa kuten Suomen tataareilla, ei mitään raivotautista riehuntaa kuin arabeilla;
eurooppalaisia kun ollaan.

Joppos123
Joppos123
9.8.2022 21:35
Vastaa...  Qroquius Kad

Kosovon albaanit ja albaanit Balkanilla yleisesti ovat maallistuneita. Kuppi maistuu mutta kyllä sielläkin jallatornit jollottaa sen 5 kertaa/vrk.
Euroopasta ISIS:n riveihin lähti väkilukuun suhteutettuna eniten sakkia Kosovosta. Työttömyys huiteli joissakin kaupungeissa 75%:n hujakoilla niin lähtivät perseilemään ja saamaan palkkaa. Aika harvaa lähtijää uskonto motivoi.

T
T
9.8.2022 21:04
Vastaa...  Moonman

Tiranassa kun kävin niin olo oli kotoisampi kuin vaikka itäkeskuksessa. 0 n-sanaa näkyi kaupungissa

Vili
Vili
9.8.2022 22:55
Vastaa...  Moonman

Kyyhky saattaa viitata erääseen daavid-kulttiin

Vöörg Höörgan
Vöörg Höörgan
10.8.2022 10:47
Vastaa...  Moonman

Kyllähän kyyhkynen kuvaa hyvin rauhanuskontoa, jos logoa korjataan hiukan: rauhankyylle pommiliivi, tai pyöreä “anarkistipommi” selkään/jalkaan/nokkaan roikkumaan. Lisäksi turbaani päähän.

Allah akbar
Allah akbar
9.8.2022 18:29

Ei sitä Helsingin suurmoskeijaakaan ole haudattu. Kyllä se tulee. Ennemmin tai myöhemmin. Ja kuten joku jo totesikin, niin islamilaisessa valtiossa pitääkin olla suurmoskeija. Jollainen ruotsista tulee. Sharia lakia aletaan sitten seuraavaksi ns ajamaan sisään.

Arkadianmäen Uniperseet
Arkadianmäen Uniperseet
9.8.2022 18:44

Eipä olisi ihme jos tuollainen rakennustyömaa tulisi kokemaan yllättävän “haastavia” ongelmia.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
9.8.2022 20:45

Jos niitä tulisi, ne olisivat muslimienvälisiä;
sunnit ja shiiat.

Joppos123
Joppos123
9.8.2022 21:28
Vastaa...  Qroquius Kad

Just näin. Eihän saudien rahoittamaan Helsingin “suurmoskeijaankaan” olisi shiioilla ollut mitään asiaa.
En usko, että ihan heti edes yrittävät saada sitä projektia uudestaan käyntiin.
Jopa virheet tajusivat mistä oli kysymys ja miksi.

Nyt vitsin murjasisit
Nyt vitsin murjasisit
10.8.2022 07:55
Vastaa...  Joppos123

Virheet mitään ymmärrä. Enkä ymmärtäisi itsekkään, jos vetäisin liimaa ja höpöheinää päivät pitkät ja työntäisin kebabbia kakkoseen tauotta.

Alpertti
Alpertti
9.8.2022 18:47

Kivoja pelihetkiä ja naapuruussuhteitakaan ei sovi unohtaa. Tarveajattelua kun laajentaa tuolta siteeratulta linjalta, niin eihän lopulta ketään tarvita. Ei ruotsalaisia, ei muslimeita, ei kristittyjä eikä uskonnottomiakaan. Ei Ruotsi olisi tuosta mihinkään lähdössä vaikka siellä ei asuisi ketään. Ajattelu lähtee siitä vanhasta suvaitsevaisuuslogiikasta, että suvaitsevaisuus ei voi suvaitse suvaitsemattomuutta, tai muuten suvaitsevaisuus voidaan hävittää.

Daavidin poika
Daavidin poika
9.8.2022 18:59

Ja noin hehkuttaa mies joka ei edes tiedä oman syntymäpäivän päivämäärää, vuosi on lukemani mukaan (noin) 1983. Paikkakunta Kulu Turkki.Nämä kiihkoilija sankarit jotka ei tiedä edes syntymäpäiväänsä, niin ainakin pohjois-euroopassa heidät merkitään yleensä syntyneeksi (01.01) Eli uudenvuoden päivänä.

En yhtään ihmettele jos Mikail Yüksel on mukana Turkin hallituksen vaatimassa terroristien luovutusvaatimuslistalla. Oletan, että Turkki on viimeinen Nato:maa joka tulee äänestämään Ruotsin, Suomen Nato jäsenyydestä.

Mielestäni Turkin vaatimus on vastakohta siinä mielessä, että Suomen valtio ei ole julkaissut kansalaisilleen “Tiitisen listaa” Olisi ihan asiallista kaikkia kansalaisia kohtaa jos saadaan julkisuuteen keitä henkilöitä Turkki vaatii luovutettavaksi, ja ketkä henkilöt ovat Suomessa “Tiitisen listalla” Voi olla pitkä, ja kivinen tie Suomella, ja Ruotsilla Nato jäsenyyteen. Tässä on hyvä esimerkki siitä, että valheilla on lyhet askeleet.

DeeQ
DeeQ
9.8.2022 19:29

Aivan kohtuullista että ählämit saavat oman suuren moskeijansa joka on erityisesti näyttö siitä että me olemme täällä ja että meillä on valtaa. Näkee suomalaisia orjuuttanut herrakansakin että talossa on uudet isännät.

Lallukka
Lallukka
9.8.2022 19:33

Nyans puolue voi p……v…. tt………..n!

Ei pientä/suurta keijaa
Ei pientä/suurta keijaa
9.8.2022 19:50
Vastaa...  Lallukka

Ei v*tt**n vaan h*lv*ttiin.

Lallukka
Lallukka
10.8.2022 17:43

Niinhän se menikin.

Ei pientä/suurta keijaa
Ei pientä/suurta keijaa
9.8.2022 19:45

Muuan Skellefteålainen rauhanuskonnon edustaja:

Skellefteån lapsenraiskaajapuukottajakeri on ainakin 15-vuotias tutkimustulosten mukaan. Sanoo itse olevansa 15. Tyttö makaa edelleenkin sairaalassa eikä häntä ole voitu puhuttaa (TV4). Toivottavasti tyttö ei ole aivokuollut kuten joku netissä kertoi jo viikkoja sitten.

Burkha-Pekka Vetelius
Burkha-Pekka Vetelius
10.8.2022 07:44

Pyytävätköhän vanhemmat kuukeri-paralta anteeksi ja aikovatko kerätä rahaa avaruuskirurgeille? Vrt. esim. tapaus Maria Ladenburger.

matti
matti
9.8.2022 19:50

Globen voi toimia osa-aikaisena moskeijasynagogakirkkoplagodina..hoilataan niitänäitä ja sitten matot sivuun ja taas skrinnataan lätkää..ilmastoystävällinen ratkaisu..mikä vittu on ettei kelpaa ?

Peace man
Peace man
9.8.2022 20:42

Ehdotan, että ruotsalaiset lopettavat rasismin ja kääntyvät kaikki oikeauskoisiksi 😅

Minä
Minä
10.8.2022 06:27
Vastaa...  Peace man

Kääntymisen jälkeen saa vihata ketä vaan vääräuskoista, eikä tule rasismisyytöksiä.

Udolf
Udolf
9.8.2022 20:55

Islamilla ei ole mitään tekemistä monikulttuurisuuden tai suvaitsevaisuuden kanssa. Älkää hyvät ihmiset uskoko noita juttuja.

Minä
Minä
10.8.2022 06:29
Vastaa...  Udolf

Islam on äärimonokulttuurinen. Niin ovat suvakitkin, joille ei kelpaa kuin heidän oman ideologiansa kannattajat ja vain heidän ideologiansa ajatukset ovat laillisia.

Mr x
Mr x
9.8.2022 22:26

Lentävät matot,muhammmmetit,suur ajatollah tollot,pääpyllistelijät,teidän elinpaikka on Aavikolla,hiekka ei lopu,paimentakaa vuohia,pyllistelkää vapaasti myötätuuleen,kutsukaa myös somalian puikulapäät mekkaan pyllistelemään,hehän ovat samanvertaisia imaamien ja muiden sandaaliapinoiden kanssa. Allahuuu FUCKKKBAAR .

Ydinaseellinen Pohjola
Ydinaseellinen Pohjola
10.8.2022 10:50

Allahu Ak47bar

Mohammed Bernadotte
Mohammed Bernadotte
11.8.2022 19:22

Säästäkää rahat, kuninkaanlinnan voi helposti muuttaa moskeijaksi. Kuninkaallisilta ensin vaan päät irti. Eiköhän se muslimien määrä ruotsissa ole jo ihan just sitä luokkaa että kantaruotsalaisten massateloitukset voivat alkaa.