Ukraina iski Krimillä venäläisten lentotukikohtaan

Ukraina on tehnyt useita isoja ohjusiskuja Venäjän miehittämällä Krimin niemimaalla venäläisten Novofedorivkan lentotukikohtaan. Venäläisten kalustoa kerrotaan tuhoutuneen urakkakaupalla.

Twitterissä on useista eri kuvakulmista kuvattuja filmejä, joissa kuuluu räjähdys tai räjähdyksiä ja paikalta nousee valtava räjähdyksen savupilvi.

Räjähdyspaikka on muutaman sadan kilometrin päässä lähimmistä ukrainalaisjoukoista, joten kyse on luultavasti jostain toisesta ohjuksesta kuin Himarsista.

 

Räjähdys on aiheuttanut miehitetyllä maalla bikinilomilla olleille vihollisen kotijoukoille paniikin poikasta ja Krimiltä kerrotaan lähteneen valtavat määrät siviilejä autolla kohti mannerta. Krimiltä mantereelle johtava silta on aivan tukossa.

Subscribe
Notify of
guest
51 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
T

Hienoa.

matti

Paetkaa ! Kohta tulee lisää ! Yötä päivää ! Lienee matkalla myös joukko torpedoja kohti Moskovan pikku miestä..ajat ovat vähissä..kello käy bunkkerissa..Tik Tok Tik Tok..sen jotenkin aistii että lähtö lähenee..

Lada lentää !

Tuossa olisi kaikkein suurimmillekin siiderivalaille sopiva “uima-asu”:

https://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_testing_at_Bikini_Atoll

Make’s perfect sense

Arvauskilpailu siitä millä tuo pommitus tehtiin? No jo veikata pitäis niin joku lentokoneesta laukaistu liitopommi vois olla hyvä ehdokas.

Esim. tämä horneteihinkin hankittu JASSM vaikuttaa pätevältä 1000 kg pommia ja kantama yli 370 km. Kehittyneemmässä versiossa tuo kantama on yli 900km. eli oiskohan niin että USAssa ovat kehittäneet tavan pultata liitopommeja Ukrainan lentohärveleihin kiinni.

Last edited 1 vuosi sitten by Make’s perfect sense
Heh

Oletko ihan pihalla?
HIMARS

Valtsu

Ei kantama riitä.

Aaveratsastaja

HIMARS -heittimistä uutisoidaan toistuvasti, mutta Ukrainaan on toimitettu myös satoja “Phoenix Ghost” -Kamikazedroneja, joiden kerrotaan voivan lentää jopa useita tunteja.
Mikäli parvi tuollaisia lähetettäisiin puunlatvoja hipoen matkaan, niin isokin isku olisi mahdollista tehdä satojen kilometrien etäisyydeltä.

CCCPum !
Mr x

Tekee hyvää Ladakansalle,kun nikkeliä ropisee,ehkä mieleen juolahtaa,SuurRYSSÄ ja ToveriTV saattavat VALEHDELLA erikoisoperaatiosta . No,mistä ei RYSSÄ valehtelisi,koko maa suurta KUSETUSTA ja uutta valhetta pukkaa päivittäin . Hieno,luotettava naapuri,kysykää sirppiliiterin TAVJAlta .

Heh

Terve Pekka Tover

Jns. Man

Ajattelin tässä tavallisen krimiläisen näkökulmaa. Heille Ukraina on vihamielinen maa ja sen armeija uhka. Mitä jos Ukraina joskus saisi Krimin taas haltuunsa? Mikä olisi kosto 90% krimiläisille jotka kannattivat liittymistä Venäjään v.2014? Kansanmurha, etninen puhdistus..? Krimi liitettiin Ukrainan neukkutasavaltaan vasta 1954 ja liittäminen oli pelkkä päähänpisto. Mitään merkitystä sillä ei ollut neuvostoaikana.

Qroquius Kad

Mikäli Krimin örkit kannattivat vakavissaan Krimin ryöstämistä väkivalloin itsenäiseltä Ukrainan tasavallalta, ovat he osasyyllisiä siitä asti jatkuneeseen sotaan, ja siis asetettavissa vastuuseen teoistaan.

Etninen puhdistus karkottamalla muiden örkkien joukkoon ei ole yhtään liikaa.

Bling Bling

Jos ehkä ajattelitkin jotain, se ei ainakaan ilmene kirjoituksestasi.

ORC

Karjala liitettiin Neuvostoliittoon vasta 1944, ja liittäminen oli pelkkä päähänpisu.

Turhapaikan kieltäjä

Sillä äänestyksellä oi pyyhkiä persettä. Ei mitään tekemistä länsimaisen vapaan äänestyksen kanssa. Pelkkää teatteria.

VMP

Älä puhu paskaa ryssä lutkuttaja ja kannattaa jättää lukematta noiden toisen mielipiteen kirjoittelijoiden juttut kun ne nielet kerran..

Junkkari

Varttiryssät ampuu täysryssiä

Minä

Ukrainalaisten slaavilaisuus on sekoittunut eurooppalaisten kanssa. Venäjän suuriruhtinaskunnasta kasvaneen Venäjän slaavit ovat sekoittuneet mongolien kanssa.

Last edited 1 vuosi sitten by Minä
Jns. Man

Ukrainalaisten slaavilaisuus on sekoittunut eurooppalaisten kanssa.’

No,eipä ole. Mongoolit pitivät juuri Ukrainaa tukialueenaan, eivätkä uskaltaneet edetä Novgorodiin joka oli soiden ja metsien keskellä. Eurooppalainen identiteetti kehittyi Länsi-Ukrainassa Lembergin (Lvov, Lviv) ympäristössä, koska tuo pieni alue kuului Itävaltaan ja Puolaan. Osaksi Neuvostoliittoa se liitettiin vasta 1939. Suurin osa Ukrainaa oli tavallinen venäläinen maakunta ennen ensimmäistä Maailmansotaa.

VMP

Onko noin, että te ette saa piireissänne tarpeeksi munaa lutkutettua niin joudutte imemään ryssän munaa ja samalla nielemään niiden paskat joita sitten syljeskellette pitkin kommenttipalstoja?

Joppos123

Onhan tuossa sekin nolo mahdollisuus, että rämeihmiset ovat ihan itse saaneet tuhon aikaiseksi. Perinteisesti ryssimällä, ne ovat siinä maailman parhaita.
Veikkaan Ukrainan omilla merimaaliohjuksilla tehtyä iskua.
Siellä on lurahtanut lastentappajakansan bikinivalailla kurat pöksyyn ja tullut kiirus takaisin tsaari putler suuren kainaloon Moskovaan.
Mikäli jälkimmäinen vaihtoehto niin hyvä suoritus. Seuraavaksi se perkeleen silta paskaksi.

Turhapaikan kieltäjä

olen sitä mieltä, että ennen siltaa Sevastopolin laivastotukikohtaan saman tyyppinen, mutta isompi keppostelu kuin tuolle lentokentälle.

Rannantomppa

Tää on varmaan jälleen lännen mielestä venäjän pommittama homma. Voi hyvä helvetti kun maailma ei tajua semmosta et pakkohan se on pommeilla omaakin maata ampua jos vieras siellä on. Juutalaiset joka maassa vallassa nii halleluja. Vielä tulee päivä kun ei tarvitse turvavälejä ja maskeja pitää kotimaassa. Sillon o luotiliivit ja pyssyt vastakkain. Tämä paska ei lopu enää kun aseilla

VMP

Sun tyhmyys haisee jo muutenkin niin voisit edes kohteliaisuus syistä pitää sen hajuraon muihin ihmisiin, voitte ihostella siellä omissa porukoissanne muttei sitä julkisille paikoille tulla tekemään, pysy hinuri kaukana musta.

Rannantomppa

Itse olen ja elän n 45km rajasta Venäjälle ja en ikinä ole pelännyt että “ryssä” hyökkää.. nyt voi jopa pelätä kun on niin paska hallitus. Kaikkien venäläisten kanssa täällä itärajalla tullaan hirmu hyvin toimeen. Ei ole ongelmia muita kuin EU

Minä

Venäläisten kanssa varmaan tuleekin hyvin toimeen. Eivät he ole uhka, vaan uhka on heidän hallintonsa, joka antaa piupaut sille, että pärjäät venäläisten tavisten kanssa hyvin. Kun hallinto päättää miehittää Suomen, se hyvä ystäväsi tavis-venäläinen on sitten toteuttamassa sitä hyökkäystä.

Emeritus

Sama meininki kun niillä biljardilla MALTILLISELLA muslimilla. Heti kun räyhämuslimit ottavat vallan niin maltillisista tulee raivopäisiä radikalisoituneita muslimihulluja. Vähän sama pätee meihinkin, kun/jos ryssä tulee tänne spräädäilemään niin jopa ne nössöimmät rauhaa rakastavat neitipojat lähtevät ryssäntappajaisiin mukaan. Tai ruotsiin imemään kyrpää..sekin on mahdollista.

VMP

Niin ei raiskaava neekerikään ole uhka vaan uhka on sen mulkku joo joo suksi sudaniin ..

matti

Ryssien kanssa pärjää ihan ok kolmella ehdolla..1.niitä on vain muutama samalla tontilla..jos määrä ylittyy alkaa örkki tulla pintaan. 2.ei muistele historiaa..ryssä hyökkää ennemmin tai myöhemmin..se on sen johtajien luonto 3.jos kauppaa teet ryssän kanssa älä anna yhtään siimaa ja vedä itse ensin välistä..Näillä keinoin elämässä eteenpäin. PS.Hallitus on kyllä omaa luokkaansa 1.Vei meidät NATOon 2.Ottaa 40 000 000 000 (40 miljardia) € uutta velkaa maksaakseen sotakoneet ja nuhatestit 3.Johdossa on Sanna niminen Alfa-uros.

Qroquius Kad

Pimpsallituksella ei ole mitään tekemistä Suomen lopullisella liittymisellä Länteen NATOn täysjäsenyyden kautta.
Se on tasavallan presidentin, puolustusvoimien ylipäällikön, reservin kapteeni Sauli Väinämön aikaansaannos ja parasta mitä Suomelle on koskaan tapahtunut.

Pimpsafixaatio?

Kun sinun aina pitää vetää esille Marinin pimpsa niin mikset koskaan mainitse Saulin pusseja?

Qroquius Kad

Koska Sauli Väinämöllä on ominaisuuksia vaikka muille jakaa, mutta Manna Sariinilla ei ole muuta annettavaa Suomen kansalle kuin pimpsa, ja sitäkään hän ei anna.
Niinpä hänestä ja tyttökavereistaan ei ole Suomen kansalle mitään hyötyä.
Pelkkiä turhia pimpsoja.

VMP

Niin niistä on tähän maailmaan syntynyt kyllä aika moisia jätteitä kanssa.

Nih

Ryssän vähiä surkeita hävittäjiä pistetään kierrätykseen. Ukrainan omaa “kaukopartio” porukka luulisin.

Minä

No, nyt tuli hyviä uutisia aamukahvin seuraksi.

virkku

Ilouutisia pukkaa!

Emeritus

Lisää kuolleita ryssiä. Ei tätä kyynelten tulvaa voi estää, olen niiiiin surullinen!

ORC

Niin moni paha ryssä muuttui tuossa hyväksi ryssäksi. Oi onnea.

hemis

Kylläpä teki höhhöä lukea ukrainalaisten iskuista Krimille. Mahtaako Amnesty International tuomita.

Ryssä menettää vielä valtauksiaan ja se loiventaa sotaraivoa, joka putinisteille on ainoa mielentila. Ukraina on kova luu. Länsi, lisätkää sotamateriaalin toimituksia, kun ette uskalla sotia Venäjää vastaan. Kosovossa ja Kuwaitissa kekkuloitsitte.

Qroquius Kad

No niin tosiaan, Kosovo onkin aivan Ryssän kokoinen!
Milloinka se Länsi muuten on sotinut Kuwaitia vastaan?

hemis

Jos olisit seurannut maailmanpolitiikkaa, et kyselisi tuollaisia. Kun Irak miehitti Kuwaitin, ainakin USA ja Britannia olivat ajamassa myös maasodalla irakilaisia ulos Kuwaitista. Sinne uskallettiin mutta ei Ukrainaan “hässiä ryttyyttämään”.

Qroquius Kad

Ai se olikin siis Irak, jota vastaan Länsi soti eikä Kuwait, kuten ylempänä sanoit?

Muistan kyllä hyvin, kuinka mediassa kauhisteltiin tuolloin 1990 Irakin valtavaa sotilaallista voimaa;
numeroiden valossa maailman neljänneksi suurimmat asevoimat!
Kun maasota alkoi puolen vuoden pommitusten jälkeen, sitä kesti vain sata tuntia, ja Irakin kehitysmaamuslimiarmeija oli sotkettu santaan.

Ryssäkin on osoittautunut valtavia numeroitaan valtavan paljon heikommaksi, mutta ellei sillä ole mitään muuta etua, niin on maan valtava pinta-ala;
loputtomasti tilaa viivyttää vetäytyen.

Toisin kuin Irakissa, kuten tietävät ne, joilla on kartta.

Tree

HIMARS/MLRS + 300 km täsmäraketit, NEPTUNE, HARPOON, General Atomics MQ-9B Reaper tässä vaihtoehdot. Tai sitten erikoisjoukkojen sabotaasi-isku.

Bling Bling

Tämä oli hyvän mielen uutinen, monestakin syystä. Mikä iski?

TACMS, AGM-88, Neptune, Toscha, Grom, HIMARS vai joku kombinaatio? Korkea-arvoinen ukrainalainen viranomainen kertoi, että isku tehtiin pelkästään ukrainalaisella, siis kokonaan Ukrainassa kehitettyllä tekniikalla ja paikallisten partisaanien avustuksella. Partisaanien osuuden merkityksestä ei ole tietoa, se voi olla mitä tahansa tiedustelusta ja maalittamisesta itse kohteen tuhoamiseen.

Jokainen tekninen vaihtoehto johtaa kuitenkin siihen lopputulokseen, että Ukrainan kyvykkyys on kasvanut merkittävästi aivan viime aikoina ilman, että asia on tullut mitenkään julkisuuteen. Ja mitä ilmeisimmin Ukrainalla on nyt kyky iskeä koko Venäjän miehittämän alueen syvyyteen.

Venäjä on ilmoittanut, että se pitää vähän matalampaa profiilia nyt puolen vuoden ajan ja kerää voimiaan uutta ryöstöretki- ja kansanmurhayritystä varten, joten Ukrainan uusi voima tulee esiin mitä parhaimpaan aikaan.

Last edited 1 vuosi sitten by Bling Bling
Bling Bling

Viimeisin tieto antaa yhä vahvemman vaikutelman siitä, että ukrainalainen viranomanen puhuu pötyä ja isku tehtiin ATACMS:llä, joka tarkoittaisi sitä, että ryssä ei ole enää turvassa missään. On vähän vaikea uskoa, että Grom-2 olisi noin toimintakykyinen ilman, että tarvittavista testauksista olisi tullut tietoa julkisuuteen.

Sorry that I can’t help

Ukrainalla pitäisi olla 3 kantavaa ohjusta: 1 Kremliin, 1 Putingradiin ja 1 siihen mielettömään strippitangolla varustettuun ökymökkiin.

Lallukka

Nazit iskee ja helmat paukkuu….

Daavidin poika

Ihan selvä merkki siitä kuka hallitsee Ukrainan sotaa tällä hetkellä. Nyt on kyllä Rysällä miehitys yritys taktiikka todella hukassa. Hieno uutinen, nähtävästi Ryssä joutuu siirtämään sotilas komppanioita Krimille.

Näyttäisi siltä, että Ryssä sotilaiden sota moraali on todella painettu suohon omien kenraalien puolesta.? Toivottavasti arvostetut Ukrainalaiset sotilaat iskevät seuraavana Moskovaan, ja Pietariin.

Nih

Olin oikeassa, Ukrainalla on jo monta “erikois porukkaa”, osin kansainvälisiä ja huippu “vehkeet” aina satelliitti yhteydellä avustajiin. Hieno homma.