Helsinki: Huijareille yli 400 000 euron arvosta kelloja

Kuvan Rolex ei liity tapahtumiin.
Helsingin poliisilaitos tutkii epäiltyä törkeää petosta, jossa asianomistajalta saatiin erehdyttämällä haltuun neljä Rolex-kelloa. Kellojen arvo on noin 440 000 euroa. Epäilty rikos tapahtui huhtikuussa 2022.

Epäillyt olivat olleet yhteydessä asianomistajaan, joka välittää arvokelloja. Epäillyt ja asianomistaja sopivat tapaamisen helsinkiläiseen ravintolaan. Kaupat oli tarkoitus suorittaa bitcoin-siirtona.

– Rikoksesta epäillyt erehdyttivät asianomistajaa siten, että hän luuli saaneensa maksun ja luovutti kellot näille niin kutsutuille ostajille. Epäillyt hyödynsivät huijaamisessa virtuaalivaluuttojen lohkoketjuun liittyvää toiminnallisuutta, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Teemu Haapala.

Henkilöt olivat tehneet kaupat yhdestä Rolex-kellosta saman myyjän kanssa maaliskuussa. Tuolloin maksu suoritettiin myös bitcoineina, ja kaupat sujuivat sovitusti.

Poliisi otti kaksi rikoksesta epäiltyä henkilöä kiinni Helsinki–Vantaan lentoasemalta 8.4.2022. Epäillyt ovat olleet vangittuina esitutkinnan ajan. Esitutkinta on kuitenkin edelleen kesken, koska kaikkia epäiltyjä ei ole tavoitettu.

Poliisi onnistui takavarikoimaan kaksi rikoksella vietyä kelloa ja palauttamaan ne asianomistajalle. Esitutkinnassa saatiin myös takavarikoitua rikoshyötyä kahtena eri virtuaalivaluuttana yhteensä noin 136 000 euron arvosta.

– Haluamme muistuttaa, että kaikessa kaupanteossa osapuolten kannattaa varmistaa, että maksu on tullut perille. Samoin ostajan on syytä tarkistaa ostettavan tuotteen ominaisuudet. Mitä arvokkaammasta omaisuudesta on kyse, sitä huolellisemmin osapuolten on varmistuttava siitä, että sopimusta noudatetaan, toteaa tutkinnanjohtaja Haapala.

Helsingin poliisi teki esitutkinnassa yhteistyötä muiden poliisiyksiköiden ja eri EU-maiden poliisiviranomaisten kanssa.

Esitutkinta on siirtynyt syyteharkintaan kahden vangitun epäillyn osalta.

Subscribe
Notify of
guest
26 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Joppos123

Kysymyksessähän oli ihan hyvin suunniteltu kusetus. Edelliset kaupat meni sovitusti eli huijarit pehmittivät saaliinsa etukäteen.
Kun oli luottamus rakennettu niin yritettiin kusettaa.
Kaikenlaista kusettajaa liikkuu nykyisin ihan nettiä ja puhelimia myöten.
Ennen koronaa vaienneet ”Microsoft kusettajat” ovat palanneet langoille.
Eilen tuli kaksi puhelua GB:n suuntanumerosta. Noissa on nykyisin se erilaisuus, että niitä ei voi suoraan hylätä eli painaa punaista luuria. Itse annan soida äänettömällä loppuun.
Ei kannata vastata edes toivottaakseen soittajan vittuun koska niissä vastaamisissa voi olla jokin laskutusansa vaikka et sanoisi mitään tai ne tuuppaa jonkin urkintaohjelmiston luuriin.
Itse laajensin omiin mobiilijärjestelmiin VPN:n ja Freedomin mutta ei ne kusetus yrityksiä estä.

Jupi

Tubesta löytyy hyviä pätkiä jossa scambaiter hakkeri esiintyy vanhana mummona ja uhrin sijaan se kaappaakin niiden intialaisten koneet, vie niiden rahoja, poistaa niiden tiedostot ja soittaa varoituspuheluja niille jotka on juuri menettämässä rahojaan

Puolueeton

Vain hiukan tyhmä rikaskin panee rahansa kalliiseen kelloon, kun kympillä saa kellon, jonka tarkkuus on +-1s kuukaudessa, jos osaa oikein ostaa.
Kellohan on ajan näyttöä varten eikä psyykkisesti häiriintyneen kuviteltua itsetunnon kohottamista varten.

Last edited 1 vuosi sitten by Puolueeton
Unohduksen virta

Eipä moni laita enää sitä kymppiäkään kelloon kun ajan näkee puhelimesta. Mahtaneeko kellojen arvolle sijoituskohteena käydä kuin vaikkapa lp-levyille, sarjakuville tai harvinaisille 1. painoksen kirjoille?

JaskaPe

Rannekellosta katot ajan sekunnisa, ylisuuren kännyn kaivaminen taskusta kestää viis sekunttia!

Timppis.

Lp levyt on vaan parasta jos on kunnon laitteet.ja onneksi tämänpäivän paskamusaa ei lp:eeltä löydy.toki vanhaa paskaakin löytyy mut niillä voi heitellä frisbeetä.

soopulando

Hyvin on käynyt mun 1980-luvuilla ostetuille Suomi- sekä heavyrock levyjen arvoille, nyt voi olla hyvä aika realisoida ne rahaksi, mutta minne pistää ne rahat?
Sama homma kelloissa. Tuli ostettua kymmenisen vuotta sitten muutama Omega sekä Rolex niin on kyllä hinnat nousseet yli 2x. Quartz-kellojen tullessa markkinoille pieneni mekaanisten kellojen myynti olennaisesti = tunnettujen arvokellojen valmistamat yksilöt ovat tänä päivänä harvinaisuuksia ja siten keräilykamaa.
Turhuudella on kysyntänsä.

Nih

Tässä maailmassa vain harvoilla on todella rahaa käyttää rajattomasti. Itse en enää ajattele sitä. Onnellisempi olo tulee aika pienistä asioista

Sherlokki suvakko

Mitä vittua, mun kello tuos kuvassa tekee?!!

Kello

Kuvassa on alle satasen hintainen kiinalainen kopiokello, patterikello. Että sinua on huijattu.

Sherlokki suvakko

Voi saatana, sekin vielä!!!

missä oli turhamies ?

Koraanikopla sai Lars Vilksin pois päiviltä ja nyt jännitetään saiko ne myös Salman Rushdien:

Kirjailija Salman Rushdieta puukotettu luentotilaisuudessa New Yorkin osavaltiossa, vietiin helikopterilla sairaalaan – Ulkomaat | HS.fi

Piikivi

Toivottavasti jää henkiin. Tekijä lienee Mohammed Ali Baba Hassan Hussein

missä oli turhamies ?

Kyseinen migrikirurgi näyttää olevan nimeltään Hadi Matar.
Kuulemma niitä New Jerseyn mataroita.

Piikivi

Ainakin uskonto tuli arvattua oikein… eikä ollut edes vaikeaa

100% elämisen käsikirja

Äärishiamuslimi Hadi Matar. Ulkonäön puolesta alkuperä vois olla vaikka Palestina.

Eläessään kuollut

Jos saivat, niin nopeasti se kuitataan mielenhäiriöistä kärsineen tekemäksi ja kuitenkin jotensakin lopun perin ansaituksi.
Jos Salman Rushdien kirja julkaistaisiin nyt (mitä ei tapahtuisi), niin hänet arvioitaisiin länsimediassa rasistiseksi, islamofobiseksi käänteis-homofobiseksi ja reverssi-naisvihamieliseksi ihmismuotonsa menettäneeksi diversidantiksi.

100% elämisen käsikirja

Nimenomaan. Olemme jo sopeutuneet islamiin ja sen saatananvärssyihin. Tyvärr. Entinen hyvä elämä on pilattu ja jos huonosti käy ei se koskaan enää palaa.

100% elämisen käsikirja

Hyvin sanoo Pettersson:

”Islam är inte en religion, inte heller är det en kult. I sin fulla form är det ett komplett, totalt, 100 %-igt system för livet. Islam har religiösa, juridiska, politiska, ekonomiska, sociala och militära komponenter. Den religiösa komponenten är bara en dimma för att dölja alla andra komponenter. Islamiseringen börjar när det finns tillräcklig med muslimer i ett land…”

eli islamissa on se uskontopuoli vain hämäystä juriidisten, poliittisten, taloudellisten, sosiaalisten ja sotilaallisten tarkoitusperien sumuverhottamiseksi.

Mr X

Kellokepposesta taisi olla kyse tämän otsikon alla…..kommenteista päätellen,eivät ymmärrä lukemaansa,no eihän ihan kaikkea voi vaatia. Mutta,tarina ei kerro,olivatko ”juksaajat” ihan suomiväkeä,niitä viherpiipertäjien suosimia Moniosaajia vai raveissa käyviä ryhmiä ? Silti,jos on aasi,hieroo ko typ kellokauppaa kuppiloissa,cash ei liiku pöydän yli,maksaa vaivan kurkata der spiegel . Ja jos ostajalla on kameli parkkiruudussa,voi kaupat unohtaa samantien .

rippileijona

Aika monet sentään ymmärtävät että maailmanluokan uutisen kommentointi ohittaa kyllä jonkin ökyrikkaita koskettavan asian kommentoinnin.

Mr X

Islam & muslims & camels sucks .

Mr Y

Not camels, camels are victims. I feel really pity for all camels who has to carry that shitload.

Lallukka

Itseltä löytyy feikkirolexi, jonka sain Venäjältä tulijaiseksi joskus 97 hujakoilla.
Aidon on näköinen sekin. Jos vaikka möis aitona poijjes?

Qroquius Kad

Kannattaa kokeilla.
Mikäli kauppa onnistuu, se luo markkinaraon:
tilaa nettikaupasta jostain Kaakkois-Aasiasta läjä rantarolexeja ja myy nekin aitoina sen ensimmäisen ostajalle tuttavineen.

Lallukka

Niin. Siinähän vois käydä flaxi ja olis pian miljonääri ja pääsis muuttaan vaikka Thaimaaseen täält perslävest veroja makseleest!