Runsaasti rattijuopumuksia Oulussa

Sunnuntain aikaan Oulun alueella tavattiin poikkeuksellisen paljon maistissa autoilevia kansalaisia.

Aamulla hieman ennen kello kymmentä partiot olivat Kemintiellä pitämässä puhallusratsiaa. Paikalle saapunut auto jätti noudattamatta pysäytysmerkkiä ja pyrki pakoon. Seuranneessa takaa-ajossa autoilija pakeni poliisipartiota käyttäen huomattavaa ylinopeutta sekä ajamalla mm. kevyen liikenteen väylää pitkin.

Tilanne päättyi lopulta Kynsilehdossa, jossa autoilija törmäsi talon pihalla olleeseen grillikatokseen. Poliisi otti paikalta kiinni autoa kuljettaneen nuorehkon Oululaismiehen.

Henkilövahinkoja ei tilanteessa onneksi syntynyt, vaikka vaaratilanteita oli. Auto ja grillikatos kärsivät vaurioita törmäyksessä. Auton kuljettaja saa aikanaan syytteen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja rattijuopumuksesta.

Noin kello 08.30 aikaan poliisipartio pysäytti tarkastusta varten auton Alakyläntiellä. Kuljettaja puhalsi alkometriin hieman yli kahden promillen lukemat. Myös huumausainepikatesti näytti hänen kayttäneen huumaavia aineita.

Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäillyn törkeän rattijuopumuksen ja huumausaineen käyttörikoksen vuoksi.

Iltapäivällä kello 17.10 aikaan Paljetiellä poliisipartio tarkasti autoilijan ajokunnon. Kuljettajan olemuksen perusteella voitiin olettaa hänen olevan huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena. Pikatesti antoikin aiheen epäillä hänen käyttäneen kokaiinia. Tapahtumasta kirjattiin rikosilmoitus rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Sunnuntaina illalla kello 23 jälkeen poliisipartio pysäytti ajoneuvon Limingassa lähellä Haaransillan liikenneympyrää. Autoa kuljettanut mies puhalsi alkometriin tasan kolmen promillen lukemat. Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Hänen osaltaan kirjattiin rikosilmoitus törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Yöllä maanantain puolella kello 03.45 aikaan Raitotiellä poliisi tavoitti nuoren miehen autoilemasta. Puhalluskokeessa löytyi lukemia, minkä vuoksi miestä käytettiin tarkkuusalkometrillä. Hän sai siellä tulokseksi 0.42 milligrammaa litrassa hengitysilmaa, joka vastaa promilleina lukemaa 0.84.

Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Tapahtuman seurauksena hänelle kirjoitettiin sakkovaatimus rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.