Sverigedemokraatit avasivat näyttävän vaalikampanjan Tukholmassa

Sverigedemokraatit pätkäisivät vaalijunan käyntiin sellaisin ottein, että sosiaalisessa mediassa on huudettu haikeaa hoosiannaa naamat punaisina koko päivä. Ja mieliä, niitä on pahoittunut enemmän kuin koskaan.

Sverigedemokraatit aloittivat vaalikampanjansa näyttävästi Tukholmassa. Kokonaisia metrojunia oli teipattu SD:n väreillä ja logoilla. Junat on myös lanseerattu nimellä ”voittojuna”.

Päivän suurin mielensä pahoittaja oli eittämättä keskustapuolueen johtaja Annie Lööf. Lööf twiittasi, että rasismia ja ihmisarvon vastaista. Lööf viittasi svergiedemokraattien Tobias Anderssonin twiittiin, jossa Andersson lanseerasi junat pakkopalautusjuniksi.

– Tervetuloa pakkopalautusjunaan. Siinä on vain menolippu. Seuraava pysähdyspaikka, Kabul.

Lööf kertoi, että kaikki puolueet voivat työskennellä yli puoluerajojen antamatta muukalaisvihamielisyydelle painoa.

 

Typerimmän kannan asiaan otti ns. yhteiskuntakriitikko Carl Melin, joka vertasi sverigedemokraattijunia natseihin, jotka rahtasivat junilla ihmisiä keskitysleireille. Melin poisti kuitenkin twiittinsä, koska mies kertomansa mukaan ”ylireagoi”.