Venäjä on riippuvainen Euroopasta, mutta Eurooppa ei Venäjästä

Tiesitkö, että venäläiset ovat pahinta lammaskansaa. Venäläiset eivät uskalla sanoa yhtään mitään ajatuksiaan ääneen ja myötäilevät aina vallanpitäjää pelkuruutensa takia.

Ai miten niin? No esimerkiksi Neuvostoliitto on siitä aivan erinomainen esimerkki. 60 vuotta kansa nöyristeli ja kärsi nälkää ja vilua. Antoi vapaaehtoisesti viedä perheensä ja naapurinsa Siperiaan pakkoleirille ei minkään syyn takia. Sokeana tekivät mitä valtionjohto määräsi eikä mitään kyseenalaistettu.

Kaikki tavara oli sutta ja sekundaa, talot ja rakennukset olivat sutta ja sekundaa kun kaikki materiaali varastettiin välistä. Joka ainoaa naapurimaata sorrettiin ja riistettiin jollakin tavalla, jollaisesta toiminnasta jokainen kunniallinen ihminen ja kansa kieltäytyy. Mutta ryssä ei, kaikki maat miehitettiin mitä vaan voitiin ja niiden kansoja kuskattiin junalasteittain Siperiaan. Omien kansalaistensa lisäksi.

Syntyi valtava puoli maapalloa käsittänyt pakkoleirien eli vankileirien saaristo. Työorjaksi saattoi joutua mistä tahansa syystä, eikä siihen yleensä edes tarvittu syytä. Kansa katsoi ja hyväksyi.

Kun Neuvostoliitto romahti 90-luvun alussa, näytti hetken aikaa, että uudesta Venäjästä voi kasvaa sivistynyt valtio. Turhaa oli tämä kuvitelma. Ryssä ei voi itselleen mitään, kun on lammaskansa niin on lammaskansa. Ensin annettiin oligarkkien varastaa kaikki valtion omaisuus mitä oli varastettavissa. Sen jälkeen varastettiin lisää ja taas lisää. Koko venäläinen yhteiskunta perustuu valtiolta varastamiseen. Ja köyhien ihmisten päähän potkimiseen. Ja poispäin katsomiseen.

Eikä uuden Venäjän myötä mikään ole muuttunut kuin vain se, että rikkaat ovat nyt vain entistä rikkaampia. Moskovassa ja Pietarissa voi nähdä aavistuksen vauraudesta, mutta muuten koko Venäjä on rupinen ja köyhä maa, jossa ihmisillä ei ole mitään arvoa. Ruoka haetaan suurin piirtein tunkiolta. Ja nykyään, kuten Neuvostoliitonkin aikana, Venäjä yrittää kaikin tavoin alistaa naapurimaitaan.

 

Sinisilmäiset idiootit, kuten saksalaiset, ovat laskeneet kaiken ryssän varaan, mutta ei olisi pitänyt. Suomi on onneksi ollut sen verran viisaampi, että ei ole laskenut energiavarmuutta yksinään ryssän varaan. Nyt tuli Euroopalle tässä opetus. Venäjän energiasta irtaantumien voi tuottaa Euroopalle hetkellisiä ongelmia, mutta siitä kyllä selvitään.

Mutta Venäjä ei selviä. Kun Eurooppa lopettaa Venäjän energian ostamisen, niin Venäjä kaatuu. Se ei pysty myymään kaasuaan ja sähköään mihinkään muualle kuin Eurooppaan, sillä sillä ei ole infraa. ”Kiinalaiset ostavat Venäjän kaasua ja sähköä”, niin varmaan ostavat, mutta kun Kiinaan ei mene kaasuputkia ja voimalinjoja, joiden rakentaminen alusta loppuun on vuosikymmenien projekti, niin kiinalaiset eivät osta Venäjältä yhtään mitään ainakaan pariin kymmeneen vuoteen.

Venäjä on riippuvainen Euroopasta, mutta Eurooppa ei Venäjästä.

Subscribe
Notify of
guest
88 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Normal Katastrof

Mut hei! Ainakin ryssät voivat nyt rakentaa jättimäisiä kaasukammioita johon kuskata kaikki toisinajattelijat. On millä mällätä!

Name

Venäjää kun tarkastelee historiallisesti niin on todellakin merkillepantavaa miten lammasmainen kansa on kyseessä..omia johtajiaan kohtaan varsinkin..Paradoksi taasen on että nämä Venäjän johtajat ovat olleet järjestelmällisesti susia naapurimaiden kansoja kohtaan..tarkoituksena tietysti saattaa ko kansat Venäläisten lampaiden kasvavaan laumaan..Suomi on ajoittain osoittanut lampaan merkkejä..ajoittain on taasen purtu Leijonan lailla Venäläistä tunkijaa.Nyt on menossa saranakohta..lempeilystä siirrytään yhdellä loikalla taas kansaksi jonka selkä -ja niskanikamat eivät kulu pilalle nöyristelystä.Voin Venäläisten puolesta sanoa että ”Vittu että Vituttaa” ja Vitutus tulee lisääntymään ihan Vitusti Venäjällä.

Sam Colt

Nuo V-termit toivatkin uutta pontta ja puhtia näkemykseen.
Kuullosti oikein asiantuntijalausunnolta…

Lyhyt katsaus

Etkö tunne yhtään venäjän historiaa? Tsaarin aikanahan se oli hyvin takapajuinen, koska tsaari ei nähnyt tarvetta kehittää sitä. Tsaarilla oli myös lähes ehdoton itsevaltius ja armeija puolellaan, joten nousepa nyt sitä vastaan. Ei helppoa. Entäs kommarit ja etenkin Stalinin aika-. Se oli niin julmaa ja tiukasti kontrolloitua, että eipä siinä mahiksia kansannousuun ole vaan tottele tai kuole tai kuolet vaikka tottelet. Sitten 60 -luvulla rupes neukkula olemaan edes hieman inhimmillisempi, mutta valvonta oli silti kovaa ja kontrolli tiukkaa. Miliisi valvoi katuja ja olihan siellä oikeen KGB (jos kirjainyhdistelmä sanoo yhtään mitään:) Noh järjestelmä sitten kaatui 1991 niin tolla jengillä ei ollut mitään historiaa demokratiasta tai länsimaisesta elämäntyllistä, joten sellainen on helppo valjastaa uuteen ohjaukseen niin kuin on tapahtunutkin.

Minä

Nythän valtaa pitää KGB, joka vaihtoi nimilapun luukulla FSB:ksi.

Zardex

Joo, ja valtaa eivät pidä ne Jeltsin-Oligarkit joiden varaan länsi laski toivonsa nk. demokratian kylvämisestä. Venäjän kansan mielestä tämä on tosin suurin syys Putinin suosiolle.

Vanha kyynikko

Samaa ”katrasta”on oma kansamme,eikä siellä ruåttissakaan mitään leijonia näytä asuvan,paljon puhetta,vähän tekoja.

Qroquius Kad

Hyvinvointi veltostuttaa ja naisistaa.

Zardex

Jep, ja tietyt tahot osaa ostaa tottelevaisuuden hyvinvoinnin keinoin ilman, että tarvitaan räikeää diktatuuria. Paljon pahempi diktatuuri saadaan aikaan demokratian nimissä, samalla kun vuosikymmenet mädätetään ja myydään kaikki kansallisomaisuus pois ylikansallisille pohjavesiä myöten. Siinä kun herää suomalainen ennenpitkää todellisuuteen alkaa rukoilemaan kansallisomaisuutta, peltoja ja vesiä, lainsäädännöllään suojelevaa Venäläistä diktatuuria avukseen.

Anonyym

Noh-noh, käytiinhän siellä ensin 6-7 vuotta laajamittaista sisällissotaa kommunisteja vastaan. Ja sitten kolhoosien perustamisaikaan 1930-luvulla talonpojat aloittivat maakuntakapinoita – ei auttant. Baltian maissa ja Länsi-Ukrainassa oli sissejä ja kapinointia 1950-luvulle asti. Jotkut ainakin yrittovät kovasti, mitta eivät pärjänneet.
Sinänsähän tuossa orjailussa on vinha perä.

Mr X

Paavo,täyttä asiaa kirjoitit .

Zardex

Kummasti se lammasmainen Venäjän kansa on estänyt peltojensa myrkytyksen ja maidensa raiskaamisen. Vähän niinkuin Suomikin teki, ennen EU jäsenyyttä. Täällä oli sellainen juttu, kuin ruokaturvallisuustarkkailu, jossa olin kesätöissä ennen EU aikaa, ja sisäpiiristä tiedän, että Ruokaturvallisuus loppui tasan EU jäsenyyteen ja korruptio tuli tilalle. Siitä lähtien se mikä sallitaan Suomen pelloille on mennyt raha eikä turvallisuus edellä.

Qroquius Kad

Mutta eihän siellä ole sellaista tehty, koska UMV:ssä kerrotaan aivan päinvastaista, kuten tuossa ylempänä siteerattiin.
UMV on totta, koska se on Putinin Sanaa, ja koska se on Putinin Sanaa, se on totta.

Jarno

100%

Jarno

paitsi jos Saksassa suhtaudutaan myönteisesti Venäjään siitä voi syyttää maailmansodan jälkeistä propagandaa/kommunistisia vaikutteita/Venäjä-shillejä

Mika

Voijettä. Jo maailmansodan aikana oli shillejä.

Qroquius Kad

Ne tunnettiin silloin toisella nimellä.

Qroquius Kad

Kyllähän Kiina oikein mielellään ostaa Ryssästä mitä tahansa, koska se saa määrätä hinnat:
tynnyri öljyä kymmenen rantarolexia, kaksi tynnyriä kaksitoista!

Vielä suuremmalla mielihyvällä Kiina myy Ryssälle sutta ja sekundaa, määräten jälleen hinnan:
niin ja niin monta neliökilometriä Siperiaa!

Semmoinen kaveri se Kiina Ryssälle on, vaikka Ryssänrengit yrittävät naama irvessä muuta valehdella.

Minä

Tällä nykyisellä menolla Venäjästä tulee Kiinan hallitsema ja hyödyntämä raaka-aineiden toimittaja.

Arto

Intia ja muut Brics maat ostaa venajalta runsaasti oljya ja muita tuotteita, nyt loppuu nasankin rakettien lento kun rakettimootorit on aina tullu venajalta kun ei usalla omaa tietotaitoa asiasta ole.
Intiahan kuljettaa oljya eurooppaan kreikkalaisilla aluksilla joten eurooppa periaatteessa maksaa oljysta venajalle edelleen valikaden kautta joka aika tekopyhaa mutta minkas teet kun ei muutakaan temppua keksita tahan kriisiin

Normal Katastrof

Jokainen alue jonka ryssä on ”vallannut” on sitten ryssitty kunnolla. Jos ne onnistuisivat pistämään Ukrainan maan tasalle niin sinne ei ikinä rakennettaisi paskaakaan, tulisi semmoinen siisti afrikkalais-ryssähenkinen hökkelikyläparatiisi jossa kaikki juopot viihtyisivät kivasti painien ja housuihinsa paskoen. Mitä ne oli Hangossa ja Porkkalassa vuoden, vähän päälle. Molemmat mestat ihan spurgudensottu siinä ajassa, kaikki rikottu, joka paikka ihan roudariteippiä-ja-toimii. Hautakivet oli roudattu lattioiksi jne jne..ryssä on paska eläin joka ei osaa mitään, kaikki pitää varastaa tai rikkoa. Viina maistuu ja naiset on huoria. Leppoisaa porukkaa!

Jns. Man

Samanlaista ryssää se on Ukrainakin…

Johan Steel

Vähän, mutta asiaa, kirjoittaa Paavo.

Syytä silti tiedostaa

Täytyy silti muistaa, että Neuvostoliiton loivat ei venäläiset juutalaiset jenkkijuutalaisten rahoituksen turvin.

Vitt...Stadilainen

Neuvostoliitto tosiaan sai vetoapua muista maista roppakaupalla, lähtihän sinne 1918 jälkeen paljon suomalaisiakin ”sosialisteja”, tosin heistä kait suurin osa, n.25000 teurastettiin ennen vuotta 1938. (Suunnitelma Suomen valtaamiseksi oli lienee jo laadittu, eikä ollut aiettakaan päästää suomalaisia uuden Neuvosto-Suomen johtoon..?)

Aiemmin sinne virtasi suuret määrät ulkomaalaisia, Euroopasta eritoten saksalaisia upseereita sotimaan ja auttamaan hallitsemisessa.

Ja siinä on Venäjän suurin ongelma, se on monikansallinen imperiumi jota ei pidetä kasassa muulla kuin väkivallalla ja korruptiolla. ”Venäläinen maailma” on eripuraisten kansallisuuksien ja kulttuurien tilkkutäkki, sanottiin mitä sanottiin. Mitään aitoa yhtenäisyyttä ei ole.

Tässä mielessä on totaalisen naurettavaa kutsua Venäjää kansallismielisten kaveriksi ja että se on mitenkään ”based”. Putin on moku/mamu-kaaoksen diktaattori.

Sama kehitys näyttää olevan käynnissä meille kauppaliittona markkinoidussa EU:ssa…

Qroquius Kad

Stalin teloitutti suomalaiskommunistit Sandarmohissa ja muualla juurikin siksi, että piti heitä epäluotettavina näiden petettyä jo oman kansansa.
Sopii turtapääläisten putinistienkin miettiä, miksi Putler suhtautuisi heihin yhtään suopeammin.

Venäjä on vaikea yhtälö

Putin ei ole kuitenkaan Stalin vaikka en Putinia minään hyviksenä pidäkään.

Ilmari

Miten Venäjälle muuttaneet suomalaiset olivat pettäneet oman kansansa?

Huru-ukko

Muuttamalla venäjälle.

Nikolai Kopeloi

Suomen sisällissodan yhteydessä Venäjälle paenneet punikit ja myöhemmin sinne vapaaehtoisesti mm Amerikoista muuttaneet eivät aiheuttaneet mitään ongelmia neuvostohallinnolle.
Stalin murhautti heitä omaa vainoharhaisuuttaan.

Venäjälle paenneet punikit ja siirtolaiset eivät pettäneet Suomea, vaan lahtarikaarti heidät.

Qroquius Kad

Olivat pettäneet sitä ennen ryhtymällä aseelliseen kapinaan laillista hallitusta vastaan.
Punakapinan jälkeen muuttaneet eivät toki kuuluneet tähän kategoriaan, he olivat Stalinin mielestä muuten yhtä epäluotettavia..

Kukavaan

”Venäläiset eivät uskalla sanoa yhtään mitään ajatuksiaan ääneen ja myötäilevät aina vallanpitäjää pelkuruutensa takia.”
Ihmisellä lajina näyttää olevan taipumus vaieta ja myötäillä vallassaolijoita. Venäläisissä ilmiö esiintyy voimakkaana, mutta samaa pidättäytymistä omien todellisten ajatusten esittämisestä ääneen sekä vallapitäjän myötäilyä esiintyy muuallakin, tosin lievempänä.

Lammasmaisuusmitalit voitaisiin myöntää muun muassa ruotsalaisille, yhdysvaltain valkoisille demokraateille, kanadalaisille, suomalaisille ja saksalaisille.

Ihmisyksilöt näyttävät useimmiten valitsevan selviytymisstrategiakseen ”yhteistyökykyisen” myötäilijän roolin ja toimivan vastoin omaa parempaa tietoaan tai aavistustaan.

Sananvapaudella voidaan torjua väestön taipumusta alistua. Tiukan paikan tullen vapaus pitää lunastaa voittoon tai ainakin torjuntavoittoon päätyneiden konfliktien kautta.

Bäää ota piikki

Meneppäs Paavo heiluttelemaan Venäjälle kokkelivekkulin isänmaa lippua ja huutele mantraa ”Slava Ukraine” niin nähdään missä asennossa ja miten päin tulet tuolta lammaskansan keskeltä takaisin sinne missä viina on halpaa ja mistä tulee tulevaisuudessa Venäjän kolonia.

terhomatti.hämeenkor

Just eikä melkein! Hyvä, Pate !

Näin on

Tee jokin ylistys kirjoitus Sauli Niinistöstä.

Qroquius Kad

Siinäpä sitä kelpo turtapääläinen putinisti tarjoili katsauksen siihen, mitä heidän päänsä sisällä liikkuu.

puolueeton

Odotellaan ensi talvea ja mietitään uudestaan tapahtuneita. Suomalaiset lyövät venäläiset lammaskansana. EU saa rauhassa kähmiä suomalaisten varallaisuutta.

Qroquius Kad

Turtapääläisten putinistien elämässä ei mikään ole enää helppoa eikä ole oleva.

puolueeton

Leimaat näköjään putin-leimalla, jos on realistinen. Kyllä puhe todella tuntui pseudokovalta.🙂

Daavidin poika

Euroopan suurimpia puheenaihe tällä hetkellä on Ryssien maakaasun saanti teollisuuteen, ja talouksien käyttöön.

Se asia on varma, että Ryssä ei ole rakentanut metriäkään noita kaasuputki linjoja. Putkilinjat rakensi eurooppalaiset. Suurin työporukka oli 1970-1985. Silloiset Itä-Saksalaiset (DDR)

Kannattaa Googlata: Druzhba reitti… Eikä Ryssä ole ikään saanut mitään aikaiseksi ilman lännen apua.

Vitt...Stadilainen

Eikä unohdeta Lend-lease-apua, jota NL sai käsittämättömät määrät jenkeiltä ”kakkosessa”.

Ilman sitä iivanalla ei olisi ollut mitään asiaa Aatua vastaan, ei sitten mitään! Se siitä ”suuresta isänmaallisesta sodasta”! Kyseessä oli lähinnä maailman suurin sosiaalitukiprojekti ikinä:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lend-Lease

Normal Katastrof

Oishan se hemmetin hauskaa jos ensi talvi olisikin perkuleen leuto, lumeton mutalöllötalvi +2 astetta. Aikamoista hazardia pelaa Putler, pelkkää bluffia koko mies.

Mika

Miksi mutalöllötalvi on ”hazardi” Venäjälle?

Normal Katastrof

Eurooppalaiset eivät mutalöllötalvella palellu kuoliaaksi. Hämmästyttävää että tämäkin piti rautalangasta vääntää, joskus sitä arvioi ihmisten älykkyyttä todella yläkanttiin…

Mustamakkara

Putinin uusi kaveri, ullatus ullatus, on Kim Jong un.

Paksu ja Pätkä Afrikassa

Kim III Paksu ja Vladimir I Pätkä…

Peksi

Ryssä on eräänlainen Anti-Midas..kaikki mihin se menee tai koskee hajoaa tai muuttuu silkaksi paskaksi..millaista tuhlausta,kun katsoo menetettyä karjalaa..parhaimpia viljelysmaita ja metsiä..mitä ne on nyt..kaatuvia sinisiksi maalattuja(venäjällä ei oo muun väristä maalia)taloja ja läpitunkematonta pusikkoa..hautausmaatkin katsoivat aiheelliseksi hävittää..
Vertaa vanhoihin valokuviin kuinka avarilta paikat näyttää..ja nyt täysin umpeenkasvanutta ja ränsistynyttä kaikki tyynni

Evplasse

Joopa joo

Jarmo

Onneksi asiasta ei tarvi kinastella kun jo ensi talvena selviää kumpi ei kestä!

Qroquius Kad

Sehän oli vain asiallinen toteamus;
ensi talvena samme katsoa aitiopaikalta kuinka Ryssä romahtaa takaisin 1930-luvulle tai kauemmas samaan aikana kun Suomessa riittää lämmintä ja valoa, kiitos kansainvälisen yhteistyön ja kaupan josta Ryssä on sulkenut itsensä ulos.

Jarmo

Huuto kylmästä suihkusta:
”Tässä sinulle Putler!”

Islam on syöpä

Ei sitä putkea mistään Pietarista Kiinan vedetä vaan Siperiasta. Sitä paitsi ensimmäiset putket Kiinaan on jo valmiita ja käytössä. Tällä hetkellä Venäjä on vetämässä putket Intiaan. Valitettavasti Venäjä ei ole riippuvainen Euroopasta, mutta Keski-Eurooppa, varsinkin Saksa, on täysin riippuvainen Venäjästä. Yksi hailee tykkääkö Venäjästä vai ei, se ei tule tuosta naapurista häviämään mihinkään. Eipä Britanniakaan hävinnyt Euroopasta, vaikka EU:sta erosikin.

Kylmä suihku piristää

Kivihiilen poltto onkin päivän trendi Saksassa, kun ei edes nyt pääse Berliinissä lämpimään suihkuun.

Joo, ei ole putkia Kiinaan, huutonaurua 🙂

Brrrrrrr

Joo, Intiahan on tunnetusti kylmä maa.

Barnabas

Ei ole tainnut kirjoittaja käydä Venäjällä muuta kuin Neuvostoliiton aikana? Kävin kaksi kk sitten, enkä missään metropolissa. Kansa voi hyvin, sillä on ostovoimaa ja kaupoissa parempi ja laadukkaampi tarjonta kuin Suomessa. Tiet tehdään paljon paremmin kuin Suomessa ja koneet uudenkarheita. Oma autoteollisuus kukoistaa ja laadukkaita kuorma autoja, pakuja yms valmistetaan runsaasti -johon mm suomalaiset ei pysty, no ei tietenkään kun 350 tuhatta tervettä nuorta makaa kotona. Ja tämä ei ole kommenttia sodasta puolesta tai vastaan.

Peksi

Sarkasmikin on taitolaji

Alpertti

Mikä sitten on kullekin laadukasta ja tervettä, on henkilökohtaista. Vaan jos Venäjällä alkaisi nyt sisällissota, jonka seurauksena kukin alue itsenäistyisi, mistäpä löytyisi niitä hallitsemaan ne valistuneet itsevaltiaat, joille valta ei nousisi päähän kuten ihmisillä on tapana? Eipä Suomessakaan ole juhlan aihetta siinä, että olisi korruptoituneet johtajat syrjäytetty. Esimerkiksi entinen ministeri Matti Vanhanen, joka lahjottiin laudoin ja jonka hallituskaudella asiat valmisteltiin salassa, jotta niistä ei voinut keskustella, ja kun ne oli valmisteltu, niin sittenkään niistä ei voinut keskustella, koska nehän olivat jo valmiiksi päätettyjä. Niin tämä Vanhanen on nyt eduskunnan puhemies ja lehdistö leipoo hänestä seuraavaa presidenttiä.

Qroquius Kad

Tavoitteena onkin, että ne uudet örkkitasavallat ovat niin pieniä, ettei haittaa vaikka niillä olisi millainen diktaattori.
Suomen itänaapurissa olisi todennäköisesti Novgorodin tasavalta, jolla olisi hyvä halu pitää Suomeen hyvät kauppa- ja poliittisetkin suhteet.

toktok

niin siellä mosCOWan lähialueella, ja kun ajat pois sieltä niin alkaa näkyä ulkovessoja

Nih

Euroopan päättäjissä on liikaa ryssän kätyreitä ja rupla miljonäärejä etenkin saksassa ja jopa EU:n pääkallo paikalla, ne pitää siivota pois.

Minä

Venäjän johto on typeryyksissään jumittunut kiinni suurvaltahaaveisiin ja ymmärtävät sen tarkoittavan maa-alueiden hallintaa. Olisi Venäjä paljon paremmassa tilassa, jos olisivat panostaneet maan talouden kehittämiseen ja olleet sopuisia naapureita kaikille.

Smurffi antoi sapiskaa

Sinisilmäiset idiootit, kuten saksalaiset, ovat laskeneet kaiken ryssän varaan, mutta ei olisi pitänyt. Suomi on onneksi ollut sen verran viisaampi, että ei ole laskenut energiavarmuutta yksinään ryssän varaan.”

SakemanniSmurffi sanoi tänään että ruotsalaisten pitää lopettaa sähkön tuhlaus! Magda varmaan pyysi Smurffia sanomaan niin koska Magda itse ei uskalla, vaalit jne.

On se neropattimaa tuo Smurffila, omat ydinvoimalat ensin nurin ja sitten muille motkottamaan…

j.t

Venäjältä tuotiin ennen joulua parin viikon ajan 1600 MW sähköä, mikä vastaa Olkiluoto 3:n maksimisähkötehoa. Venäjältä tuotiin tuolloin myös mm. Seinäjoelle hätäpäissään turvetta, jotta ihmiset eivät jäätyisi talvipakkasella. Sähkön, turpeen, maakaasun ja puuhakkeen tuonti Venäjältä on päättynyt ja öljyn tuonti loppuu vuoden lopulla. Suomi toi viime vuonna lähes kaiken öljyn Venäjältä. Suomessa on kyetty kait tähän päivään mennessä kyetty korjaamaan vain 1/3 asujaimistojen kaukolämmitykseen tarvittavasta turpeen määrästä.Viimeiset 40 vuotta on ollut tauotonta energiapoliittista sekoilua vihreiden aloitettua ihmisten säteily- ja ilmastopelotteluun pohjaavan sodan energiaa vastaan. Vihreään siirtymään sitoutunut EU laittoi haitallisine ilmastopolitiikkoineen kaiken lopulliselle katastrofiuralle.
Neljäkymmentä vuotta sitten vihreiden virittämä energiamiina on nyt räjähtänyt.Meillä ei ole mitään muuta keinoa kuin Venäjän energiasanktioiden purkaminen.muuten voi tulla kylmä talvi.

Qroquius Kad

Yleensä on tapana ilmoittaa lähde, kun siteerataan toisten tekstiä, joka tässä tapauksessa on julkaistu tuolla:

https://beta.oikeamedia.com/o1-186100

Vielä tärkeämpää on ilmoittaa lähde, jos se on julkaistu omalla nimellä ja naamalla kuten MIkko Paunio teki, eikä esitetä sitä omana hengentuotteena.

Itse asiasta en ole lainkaan samaa mieltä Paunion kanssa.

Perse.

Wittu mitä paskaa.

Jupi

Nyt on kyl pakko sanoa et ryssät ennusti tulevan jo vuonna 2014 ja kaikki teknologia- ja sotateollisuudessa käytettävät tarvikkeet ja komponentit alettiin tuottaa Venäjällä. Venäjä ei ole riippuvainen Euroopasta, mutta paavilla jäätyy pallit ens talvena kun ei oo varaa maksaa sähkölaskua

Qroquius Kad

Luultavasti turtapääläiselle putinistille riittää UMV:n lukeminen ja sille hurraaminen.

Suomi Finland

’Täällä ei mongolit juhli’

ja jos

’Venäjälle luo sotilaallisen uhan, Venäjä tulee tuhotuksi’.

pöh

Nyt on paavolla taas pahasti pielessä realiteetit.
Ensinnäkin ilman venäläisiä Suomessa menee keleesti yrityksiä nurin.
No se ei tietenkään paavoa koske koska paavo on niin kova keaboardwarrior.
Mutta selitä jollekin joka on 20-30-vuotta pitäny firmaa pystyssä, että nyt se firma menee konkurssiin Ukrainan tuen takia ja sulta menee asuntokin alta mutta ei se mitään huutele siellä kadulla sitten eläköön ukraina.
Onko ihmiset oikeasti näin tyhmiä?

Mika

”Onko ihmiset oikeasti näin tyhmiä?”

On.

Säälibisness Suomi-Ryssä

On olemassa ”säälipillua” ja ”säälibisnesstä”.
Venäjänkauppa on jälkimmäistä.
Suomi on säälinyt ja ollut ystävällinen paskalle naapurille. Tyvärr och för länge.

Normal Katastrof

Joo se yksi ”firma” jossain lappeenrannassa joka myy varastettuja oltermannijuustoja puoleen hintaan ryssille bussiasemalla, sillä ei nyt sitten enää menekään niin hyvin.

Särmääjä

Venäjän ja Kiinan välillä on ollut pari vuotta käytössä Power of Siberia -kaasuputki.

Qroquius Kad

Semmoinenhan siellä on:

https://en.wikipedia.org/wiki/Power_of_Siberia

Vaan paljonpa se Putleria ilahduttaa, kun Kiina saa määrätä hinnan ja muut kauppaehdot.

Särmääjä

Mutta kun Paavo täällä kiistää ylipäänsä kaasuputken olemasssolon.

p.grandell

noh ei nyt ihan st petersburgissa mokovassa on mahtavat rakennukset ihan kuin jenkeissäkin, perus venäläiset hienoja ihmisiä suuri sydän tunnen mota hienoa venäläistä maa on mahtava pikkasen pt ylampui. mutta kyllä touuttakin

Kari Jaakola

Kun neukkula romahti, Putinkin kerjäsi länneltä ruokaa ja lääkkeitä ja saivathan ne satojen miljoonien edestä. Putin oli silloin Leningradin kaupungin johdossa, ja kas kummaa, yhteistyössä Tambovin mafian kanssa nussittiin suunnilleen kaikki mustaan pörssiin! Nyt sama Putin uhkailee ydispommeilla länttä, eli tässä kiitos! Ukrainassa sota menee venäläisiltä totaalisesti reisille, ja keino päästä jollakin tavalla pinnalle siitä katastrofista on aijeuttaa vieläkin suurempi katastrofi, eli aiheuttaa mieletön ydinlaskeuma tuhoamalla ydinvoimala, kun eivät uskalla käyttää suoraa ydinhyökkäystä Ukrainaan tai länteen!