Sekaparit muuttavat Tanskasta Ruotsiin ”rakkauspakolaisina”

Ruotsiin on syntymässä uusi pakolaisilmiö: ”rakkauspakolaiset”, jotka saapuvat Tanskasta Ruotsiin. Kysymys on Tanskan perheen elatusvaatimuksen kiertämisestä.

Tanskassa tuli voimaan jo 2002 laki, joka vaatii, että jos tanskalainen hakee puolison Euroopan ulkopuolelta, niin sille on olemassa ehto, itsensä elättämäminen. Kun taas Ruotsissa voi elättää itsensä sosiaalituilla.

Tästä on seurannut se, että useat tanskalaiset ”sekarotuiset parit” muuttavat Ruotsin puolelle. Puolen vuoden aikana ainakin 350 pariskuntaa on muuttanut Ruotsiin. Sverigesradion uutisissa haastatellaan mm. tanskalaista miestä, jonka vaimo tulee jostain kehitysmaasta ja pariskunta on nyt muuttamassa Ruotsiin. Mies kutsuu itseään rakkauspakolaiseksi.

– Minun piti sanoa vaimolleni, että hän ei ole tervetullut maahani (Tanskaan). Tämä on vaikea sanoa ihmiselle, jota rakastaa. Nyt muuttelemmekin Ruotsiin.

Vaikka SR:n uutisissa haastateltavana oli mies, niin suurin osa suhteista on kuitenkin niin päin, että mies on kehitysmaasta ja nainen tanskalainen.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.