Skellefteån väkivaltainen nuorukainen fantasioi ihmisten vahingoittamisesta

Skellefteåssa aiemmin kesällä 9-vuotiaan tytön raiskanneen ja pahoinpidelleen 15-16-vuotiaan etiopiaano fantasioi ihmisten vahingoittamisesta. Tämä on tullut esille esitutkinnassa.

Etiopialainen juuri maahan tullut nuorukainen (ikä ei tarkasti tiedossa. mutta jotain 15-16-vuotta arvion mukaan) hyökkäsi heinäkuun alussa 9-vuotiaan tytön kimppuun Skellefteåssa. Tyttö oli tapauksen johdosta monta viikkoa koomassa, mutta on nyt herännyt.

Poikaa epäillään murhan yrityksestä ja lapsen raiskauksesta.

Kuulustelujen aikana on selvinnyt, että etiopiaanolla on keskivaikea kehitysvamma ja pojan jokapäiväinen tekeminen on koostunut paikkojen ja tavaroiden rikkomisesta ja ihmisten päällekäymisestä. Poika on rikkonut kaikkea eteen tulevaa, mm. pätkinyt kotinsa ikkunat useaan otteeseen palasiksi, rikkonut kännyköitä pöytiä ja portaatkin on särjetty. Hän oli epäiltynä pahoinpitelystä jo vuonna 2021.

Etiopiaanon kerrotaan olleen mukava ja kiltti nuorukainen, toisaalta hänen väkivaltaisuus hyppäsi pintaan kun hän katsoi väkivaltaisia elokuvia ja tuolloin ilmi tuli monenlaiset väkivaltafantasiat.

Tyttöä ei ole vielä pystytty kuulemaan, ja luultavasti todistusaineisto perustuu teknisiin tutkimuksiin. Poikaa ei ole vangittu, mutta tällä hetkellä on menossa iänmääritys, koska pojan arvellaan olevan yli 15-vuotias eli rikosoikeudellisesti vastuussa.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.