Etsintäkuulutettu räppijätkä lähti Somaliaan lomalle

Huomaa rennon leikkisät sormimerkit. Vapaamuurarimerkkejä?
Somalian lahja Ruotsin kansalle – Salah Abdulle alias räppijätkä Dree Low teki katoamistempun. Räppärin olisi pitänyt ilmestyä oikeuteen ampuma-aserikoksesta, mutta mies karkasi Somaliaan lomalle.

Abdulle on sellainen hyvän mielen veijari. Hän kuuluu Husbyn hyeenat–nimiseen gangstajengiin ja oikeudessa on käväisty säännöllisin väliajoin ottamassa vastaan pieniä nuhteita pikku rikoksista. Viime vuoden lopulla Abdullelle lätkäistiin vuosi ehdotonta vankeutta kioskiryöstöstä.

Näiden värillisten gangsterien tapa ostella on hieman erikoinen. Tässä tapauksessa Abdulle meni Husbyssä sijaitsevaan kioskiin kolmen muun miehen kanssa. Miehet olivat kioskin sisätiloissa kuin elvikset ja kaikille näytettiin, että tässä ollaan kukkulan kuninkaita.

Miesten mukaan tarttui 5 000 kruunun (500 euron) edestä tupakkaa, nuuskaa, energiajuomaa ja karkkia. Kioskin omistaja, itsekin uusruotsalainen (Husbyssä ei asu muita kuin uusruotsalaisia) pelkäsi, koska tiesi keitä nämä asiakkaat olivat. Tilanne oli vaarallinen, toisaalta ei haluaisi antaa röyhkeiden varkaiden viedä noin vain tavaraa, toisaalta jos sanoisi jotakin, niin henki olisi löyhässä.

Kauppias teki asiasta ensin rikosilmoituksen, mutta veti sen pois, koska häneltä peloteltiin paskat housuun. Asia meni syyttäjän toimesta käräjille. Abdulle kiisti rikoksen ja väitti, että kaikki oli väärinkäsitystä. He olivat kauppiaan luvalla tehneet ostokset velaksi. Oikeus ei lämmennyt ja tuomioksi vuosi ehdotonta ryöstöstä.

Tuollaiset tuomiothan vastataan vapaalta, hovikin käymättä.

Ampuma-aserikos ja loikkaus Somaliaan

Ennen tätä kioskiryöstöä toukokuussa 2020 tapahtui niin, että poliisi sattui tekemään rikosepäilyistä johtuen kotietsinnän Abdullen kotona Husbyssä. Kyse oli siitä, että noihin aikoihin räppäri julkaisi räppivideon, jossa esiteltiin oikeita aseita. Tämä tuli poliisin tietoon, sillä Abdulle oli poliisin jengirikosryhmän seurannassa jo entuudestaan.

Poliisi päätti kokeilla, että säilyttelikö afrikaano kotonaan aseita ja sieltä tosiaan löytyi ladattu ja varmistamaton pistooli ja muutama pari hanskoja. Pistoolissa ei ollut sormenjälkiä, mutta hanskoista saatiin Abdullen dna:ta.

Ruotsin lain mukaan henkilöltä, jolta löytyy ladattu laiton ase, niin vangitaan automaattisesti, koska tiedossa on ainakin kaksi vuotta vankeutta. Poliisin kannalta huono tuuri kävi siinä, että Abdulle ei ollut kotietsinnän aikaan kotona ja on siitä asti ollutkin tavoittamattomissa.

Asia mutkistui hetkeksi kun eräs 16-vuotias poika “jättäytyi” tahallaan kiinni jostain pikkurikoksesta ja kertoi kuulusteluissa ihan muita juttuja. Nuorukainen nimittäin väitti, että Abdullen kotoa löydetty pistooli oli hänen sinne piilottama ase.

Asiaa tutkittiin ja vatuloitiin, ja lopulta syyte nostettiin Abdulia ja nuorukaista vastaan. Siitä ei nyt sitten ole tullut mitään. Abdulle ei saapunut ensimmäiseen oikeudenkäyntiin ja tämän jälkeen istuntoa on jouduttu joka kerta siirtämään.

Oikeutta olisi pitänyt taas istua maanantaina, mutta Abdulle ilmoitti yllättäen Solnan käräjäoikeuteen, että oli Somaliassa lomailemassa. Oli ollut jo jonkun aikaa eikä ollut saanut aikaisempiakaan kutsuja oikeuteen.

Mikäpä siinä. Tässä tapauksessa oikeus ei voi muuta kuin laittaa kansainvälisen etsintäkuulutuksen ja perjantaina hänet vangittiin poissaolevana.

Näin ollen räppijätkällä on Ruotsissa odottamassa vuosi valmista lusittavaa ja tuosta ampuma-aserikoksesta vähintään se kaksi vuotta, eli käytännössä kun Ruotsin maaperälle astuu niin kaksi seuraavaa vuotta menee linnassa.

Valtamedian maskotti ja palkittu räppäjätkä

Abdullen tapauksessa on huvittavaa myös se, että mies on valtiollisen yleisradioyhtiö Sverigesradion P3:n kulttuuritoimittajien maskotti. Miehelle on myönnetty monenlaisia titteleitä ja kunniamainintoja, kuten “Tulevaisuuden artisti” ja “Vuoden hiphoppari”.

Tällaiset pikku rikokset ovat melko käsittämättömiä, sillä Abdulle on ihan suosittu räppijätkä. Hänen räppijollotukset tekivät vuonna 2020 yli 2, 7 miljoonaa kruunua voittoa, josta Abdulle sai nostettua rehellistä palkkaa 560 000 kruunua (56 000 euroa).

Silti mies ryöstelee kioskeista tupakkaa ja tikkareita, kanniskelee pistooleita ja lähtee kotiin Somaliaan lomalle.

 

Subscribe
Notify of
guest
27 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Hyi vittu

Läski nekru. Ruma ku mikä.

ControlValve

ÄO kengän numero jaettuna kahteen, ja levelillä tuttiritari ja beduiini kusee hunajaa.

Utelias

Mitä tuo on suomeksi tai ruotsiksi?

Jupi

IQ samma som skonummer delat i 2, tutt-riddare som pissar honung. Noin vapaasti käännettynä

Jupi

Unohtui lelevillä Eli på nivån

Jupi

Vittu tuli tohonkin kirjoitusvirhe eikö näitä saa muokattua?

Lallukka

Älä nyt jotkut läskit on fifti-fifti lunkkei tyyppei. Toihan on oikee unelmavävy jollei batiikkinoidalle. Saa munaa vävyltäkin, että koko talo huojuu.

Kukavaan

Olisikohan Abdulle toisella henkilöllisyydellä jossain muussa Pohjoismaassa.

Nih

Tämä rappari on ollut ruoka-aikaan kotona. Maksoiko sosiaalitoimi matkat sun muut.

Qroquius Kad

Ehkäpä loma Vanhaan Maahan tekee hyvää;
kotimaassaan somalit ovat langanlaihoja kukkakeppejä, mutta pohjoismainen hyvinvointi pullistaa heitä sangen epäterveellisiin mittoihin.

anarkia

Suomen Sossudemokraattinen Puolue on ensimmäisenä haalimassa moisia kädellisiä Suomeenkin koska YK:käskee, taikka muuten…

Junkkari

Kuvasta päätellen sitä pöllittyä karkkia on ainakin syöty

Antti Tifa

“Sverigesradion P3:n kulttuuritoimittajien maskotti.” No voi voi, pitipäs taas sattua. Mutta eipä hätää, nostetaan framille palkittavaksi ja monikulttuurisen rikkauden eläväksi toteemiksi joku sellainen mutiainen jota ei vielä rasistipoliisit ole saaneet perseilyistä kiinni. Harminlista, että 99,9% pilaa sen 0,1% maineen.

Piikivi

Pitäköön Somalia omansa. Kuka tuota oikeasti kaipaa takaisin Pohjolaan. Edes poliisit. Tuskin Ruotsi köyhtyy, vaikka yksi somali jääkin palaamatta. On niitä varmasti muitakin “tulevaisuuden artisteja” siellä tarjolla suvakeille. Ei heti lopu

Timppis.

Sen rangaistuksenhan voi hoitaa somalian viranomaiset paikalliseen tyyliin varkaalta käsi poikki ja jos otti ritolat niin jalka- amputaatio kuuluu myös repertuaariin.

Lallukka

Mikä siinä räpissä noita mustia aina viehättää. Ihan kamalaa puheenjorinaa, jossa joku takoo jotain kannuja taustalla. Ei jatkoon.

Sossetant

Se on “musiikkia” jota on kaikista helpoin tehdä. Ei tarvitse osata soittaa eikä laulaa, riittää vain että koneella tehdään taustat ja siihen sitten molotetaan päälle.
Ja sen lisäksi valtamedia on lobannut räppiä jo vuosikymmeniä länsimaalaisille nuorille jotta siitä saatiin valtavirtamusiikkia.

Anonyymi

Sitä samaa “musiikkia”, jonka mukaan pääministerikin “tanssii”.

ControlValve

Snoop Dogg tjtn osaa ihan oikeesti laulaa ja vieläpä todella hyvin, mutta ei sillä tienaa. Nasaalilla ääntelyllä, naisia esineelistämällä ja väkivaltaa ihannoimalla, rahan tuloa ei voi estää.

Suomi Finland

Perhe on pahin ja läskipää kriminaalisomali vielä sitäkin pahempaakin pahempi.

Suomi Finland

Kun meillä suomalaisilla ei ole oikein hyvää etnisyyttä yksilöivää termiä, niin miten olisi ‘suomali’?

Moonman

Nyt olisi ruotsille oikea rahaa säästävä voitto, jos apupapu jäisi sinne somaliaan pysyvästi räppäilemään

Sal Akari

Kyllä minä nyt niin loukkaannun tuostakin jutusta, tuumii kansankynttilä.
Mutta eikö tuo ole enemmänkin sääntö kuin poikkeus eräissä piireissä?
Ruotsi on paska maa.
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17535213/ja-suomi-ottaa-vain-miehia-taysihoitoon

Pera Pervo

Aina vaan ihmetyttää näiden lomakohteet. Jos on päässyt Somaliasta pakoon ja turvaan, niin miten ihmeessä sinne palaisi vapaaehtoisesti? Somaliaan menohan tarkoittaa todennäköisesti välitöntä hengen menoa. Parasta mahdollista kehitysapua olisikin lähettää kaikki nyt Ruotsalaisen yhteiskunnan hyväksi raatavat moniosaajat takaisin kotiin rakentamaan parempaa Somaliaa.

Sam Colt

Selitys on siinä, että mitään vainoa ja hengenvaaraa ei koskaan ollutkaan.

Somaliasta lähdön pontimena ovat olleet nettiporno ja karkkihimo.

lohikiärme

No onhan se hyvä lähteäkin välillä pahaa pakoon omien joukkoon, muutenhan joku voi vielä ampua pirulainen.

Alpertti

Jospa kuvio meneekin niin, että pitää olla valtaa, jotta jollotuksia kuunnellaan, eikä valtaa saa käyttämättä väkivaltaa? Toisin sanoen jos Abdulle lopettaisi keppostelun, hän menettäisi valta-asemansa Husbyssä ja sitä myöten myös jollotustulot.