Asikkalan surmaaja vangitaan huomenna

 

Asikkalan taksinkuljettajan murhasta epäiltyä 24-vuotiasta miestä esitetään vangittavaksi huomenna tiistaina. Poliisi ei ole kertonut tapahtumien kulusta julkisuuteen oikeastaan mitään.

Hätäkeskus sai ilmoituksen lauantaiaamuna klo 05.30 aikaan Asikkalan keskustasta muutaman kilometrin päähän Salonsaaren Isonkivenkärjentien varrella sijaitsevalle jonkinlaiselle käytöstä poistetulle hiekkakuopalle. Kuka ilmoituksen teki aamuvarhain keskellä metsää, sitä ei tiedetä. Tai poliisi ei ole kertonut sitä.

Jos pohtii hypoteettisesti, niin onko tekijä itse soittanut hätäkeskukseen tekonsa jälkeen? Tähän viittaisi tosiaankin se, että tekopaikka on hieman syrjässä päätiestä, tai ainakaan päätieltä ei suoraan näe tekopaikalle. On melko epätodennäköistä, että sivullinen sattuisi poistumaan aamuviiden jälkeen päätieltä risukkoiseen metsään juuri tuolla kohtaa keskellä korpea. Alla kuvassa tekopaikka, jonne on tuotu joitakin kynttilöitä.

 

Pt-median kirjeenvaihtajan mukaan tekopaikka oli niin monen mutkan takana, että aluetta tuntematon henkilö ei sinne löydä vahingossa. Mies asui Asikkalassa, nainen tietojen mukaan Lahdessa. Alla tapahtumapaikasta yleiskuva.

Myös miehen kerrotaan olleen taksikuski, mutta Vääksyssä asuvat eivät tunne kovin hyvin miestä. Hänestä ei tiedetä oikeastaan juuri mitään.

Teolle ei toistaiseksi ole mitään motiivia. Ryöstö ei ihan suoraan sovi kuvioon mukaan, sillä mies itsekin taksinkuljettajana tietää, että autoissa ei ole nykyään kovinkaan paljon käteistä.