Kouvolassa tapahtuneen henkirikoksen tutkinta on edistynyt

Poliisin tutkinta 30.7.2022 Kouvolan Sippolassa tapahtuneen henkirikoksen osalta on edistynyt ja esitutkinnassa on muodostunut selkeä käsitys tapahtumien kulusta.

Keski-ikäisen miehen epäillään ampuneen keski-ikäistä naista ilmakiväärillä Sippolassa sijaitsevan kiinteistön pihalla. Nainen menehtyi saamiinsa vammoihin.

Rikosnimike on säilynyt tappona. Syytteennoston määräpäivä on 20.10.2022.

Poliisi ei tiedota asiasta enempää.

Subscribe
Notify of
guest
12 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
AK Ilmanen

Ilmakiväärillä? 1000 kertaa?

Qroquius Kad

Ilmakiväärejä on monenlaisia, eikä tämä ole selvästikään ollut mikään taitettava lutku.
Todennäköisemmin kyseessä on ollut kompressorilla täytettävä, jollaisia saa joissain maissa käyttää metsästykseen.

Kukavaan

Ilmakiväärejä on käytetty myös Itävallan armeijassa 1780-1815 alussa. Eräänä sen etuna oli muun muassa, että ampujan sijainnin paljastavaa mustaruudin palamisesta syntyvää savua ei syntynyt.

https://en.wikipedia.org/wiki/Girardoni_air_rifle

mari

Eikö näistä luovuttu Itävallassa melko pian?

Qroquius Kad

Niissä oli tuolloin omat ongelmansa johtuen teknologian senaikaisesta tasosta.

mari

Myös sillä mihin osaan ihmiskehoa tuollaisella aseella ampuu on suurta merkitystä. Osuma sääreen tuskin aiheuttaa sen kummempaa hengenvaaraa, porua tietysti mutta arkoja paikkoja ovat silmät, korvan takana oleva pehmeä alue, kurkun tietyt osat jne. Toki jos tuolla pystyy läpäisemään rintakehän ja keuhkot, on silloin riski saada ilmarinta, eli hukkua lopulta omaan vereen.

Kun nyt oikein muistiani tongin, jostain tulee mieleeni tapaus jossa Lappeenrannassa (vai Imatralla?) asuva henkilö tappoi niinikään naisystävänsä ilmapistoolilla joka toimi hiilihappopatruunoilla.

En muista Lappeenranta-Imatra tapauksen tuomiota mutta pahoin pelkään, että se kuin myös tämä Sippolan henkirikos menee heittämällä läpi tappona. Vaikka kyseessä on selkeästi ollut murhaamisen meininki.
Itse veikkaan tästä tulevan paljon kevyemmän tuomion kuin monesta raiskauksesta tai huumeiden salakuljetuksesta.

Qroquius Kad

Oikein hyvin jos käy, teko menee törkeänä kuolemantuottamuksena jos isäntä onnistuu uskottelemaan sen vahinkolaukaukseksi.

mari

Näinpä. Tässä on samaa käryä kuin muutamissa muissakin jutuissa joissa on haluttu tuottaa vahinkoa tai jopa tappaa, mutta myös haluttu välttää seuraamukset.

Muita vastaavanlaisia tapauksia on esim auton käyttäminen murhavälineenä. Yhdysvalloissa auton käyttämiseen aseena on useimmissa osavaltioissa lainsäädäntö puuttunut vaan miten lienee Suomessa..? Tämä Sippolan tapaus on minusta selvä murha vaikka en tietenkään ollut paikan päällä. Miehellä on ennen ilmakiväärin hakemista ollut aikaa miettiä tekoaan kahteen kertaan joten se täyttää harkitun murhan kriteerit.

Jos tai kun tietoa saadaan lisää, olen valmis muuttamaan kantaani jos niikseen tulee.

Lallukka

Pcp, eli paineilmakivääri, joka pitää aina paineen loputtua hiki hautussa pumpata täyteen luultavasti kyseessä. Niissä kyllä tehoa saa halutessaan ruuvattua ja viritettyä ties miten paljon.Toki taittopiippuisiistakin nykylutkuista löytyy vääntöä vaikka ja mihin.
Kusipää oli kuiten ja kunnon tuomio on ehdoton must.

mari

Ilmakivääreissä – ainakaan karvalakkimalleissa – ei taida olla versiota joissa olisi sähkölaukaisinmekaniikka? Näitä sähköllä toimivia laukaisinmekanismeja on hintavissa tarkkuusilmapistooleissa. Tiedä sitten kuinka yleisiä ovat…

Jallu

Ilman muutahan ilmakiväärit pitää nyt pistää luvanvaraisiksi ja verrata luvansaantia vaikka piekkarin lupaan. Näin tulevat tietyt piirit vaatimaan heti kohta. Ja taas hyvä harrastus pilataan turhalla niuhottamisella.

Qroquius Kad

Tässä käytetty ase on jo nyt luvanvarainen, joskaan tiedossa ei ole oliko tekijä hankkinut sen siihen aikaan kun se oli vielä lupavapaa:

https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?p=1340349#p1340349