Marinin huumetestin tulos negatiivinen

Valtioneuvoston iltapäivällä julkaiseman tiedotteen mukaan pääministeri Sanna Marinilta 19.8.2022 otetusta huumausainetestistä ei ole löydetty mitään huumausaineita. Marin maksoi itse testin kustannukset.

Testi oli ns. kusitesti, eli samanlainen millä mm. vankien ym. huumeiden käyttöä valvotaan. Testillä pystyy seulomaan yleisimmät huumeet ja huumeina käytettävät lääkkeet.

Jos minulta kysytään, niin koko tämä  touhu on aivan naurettavaa. Miksi Marin lähti todistelemaan, että ei ole käyttänyt huumeita, vaikka huumeiden käytöstä ei ole pienintäkään epäilystä. Marinia kohtaanhan ei ole olemassa minkäänlaisia rikosepäilyjä huumeiden käytöstä, hallussapidosta tai myynnistä.

Marinin kohdalla voisi, jos voisi, tulla kyseeseen korkeintaan huumelainsäädännön lievin rikos, eli huumausaineen käyttörikos. Se tarkoittaa, että jos henkilöllä on hallussa vähäinen määrä huumeita, tai yrittää hankkia vähäisen määrän omaan käyttöön, tai käyttää pienen määrän huumeita, niin siitä voi seurata pikku sakko. Yleensä poliisi ei edes puutu mihinkään kerta-annoksen määrään vaan korkeintaan takavarikoi huumeen.

Mutta Marinia kohtaan ei ole esitetty mitään rikosepäilyjä, eikä minkäänlaisia epäilyjä huumeiden käytöstä. Miksi Marin näin ollen meni testeihin?

Tavallaan tietenkin ymmärtää sen, että Marin halusi todistaa kansalle, että ei ole käyttänyt huumeita. Mutta miten senkin ottaa; nimittäin pilvi ja ruoho näkyy veressä useamman viikon kun taas piri ja kokaiini näkyy korkeintaan viitisen päivää. Eikä välttämättä niinkään kauan jos juo paljon vettä joka ikään kuin puhdistaa virtsasta kokaiinin pois.

Jos Marin olisi vetänyt jossain bileissä muutama viikko sitten kokaiinia, niin se ei näkyisi enää kusitestin tuloksissa. Nyt tehty testi todistaa vain sen, että ainakaan pilveä ja ruohoa Marin ei ole polttanut.