Ukrainan itsenäisyyspäivä on samalla sodan puolivuotispäivä

Puoli vuotta on ryssä yrittänyt miehittää Ukrainaa, mutta ei ole onnistunut. Ukraina on joutunut maksamaan kovan hinnan yrittäessään pitää itsenäisyytensä, mutta on osoittanut, että sen se pitää eikä siitä ole epäilystäkään.

Kun sota alkoi, niin useimmat luulivat, että Venäjä menee heittämällä Ukrainan yli. Tällainen kuvitelma perustui Venäjän propagandaan, joka oli mennyt lännessä useimmille läpi. Toisin sanoen oli kuvitelma, että ryssän armeija on jotenkin moderni, suuri ja mahtava.

Aika nopeastihan tuo sitten huomattiin, että ei ole mitään suurta ja mahtavaa puna-armeijaa. Oli vain paraatiosasto, jota näyttelemällä useimmille oli tullut käsitys suuresta ja mahtavasta. Eikä ole kuin vain huikenteleva ryssän armeija, joka tulee häviämään tämän sodan.

Venäjä on syöpäkasvain, joka yritti levitä Eurooppaan Ukrainan kautta, mutta Ukrainalla oli antaa lääkettä. Tietenkään syöpää ei ole vielä kokonaan voitettu, mutta on olemassa jo selviä viitteitä siitä, että Venäjällä ei yksinkertaisesti enää riitä rahkeet etenemiseen ja onkin alkanut hidas vetäytyminen.

Ukrainalla on kuitenkin vielä edessään pitkä tie; miehittäjäryssä pitää ajaa ensin pois nyt sodan aikana vallatuilta alueilta. Sen jälkeen sen pitää vapauttaa jo aiemmin miehitetyt Krimin niemimaa ja Donbassin alue.

Ei juhlita ennen aikojaan vaan otetaan kippikset Ukrainan itsenäisyyden kunniaksi vasta sitten kun sota on voitettu.

Subscribe
Notify of
guest
25 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Jarmo
Jarmo
24.8.2022 10:39

Ryssä on onnistunut rikkomaan EU:n mikä lienee se suurin päämäärä.
Ei heillä ole kiirettä mihinkään. Kylmä tulee talvella muille.

Pete
Pete
24.8.2022 11:03
Vastaa...  Jarmo

Ei tule. Paavon mukaan Suomi tuottaa helposti kaiken tarvitsemansa energian ja sitä riittää myyntiin asti. Eikä hinnatkaan nouse.

Kukavaan
Kukavaan
24.8.2022 12:06
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Norjassakin sähkönhinnat ovat korkealla. Pitävät kriisikokouksia. Kumminkin Norjassa on runsaasti vesivoimaa ja öljyä. Energiasta ei ole maassa pula. Mistä korkeat hinnat johtuvat. Sama tuote, samat määrät, vain kotimarkkinahinta on noussut.

Krismöte i Norge om höga elpriserhttps://www.di.se/nyheter/krismote-i-norge-om-hoga-elpriser/

Jarmo
Jarmo
24.8.2022 12:16
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Suomi tuottaa jos sattuu tuulemaan.
Tämään ei satu (HS.fi):
SUOMEN sähköjärjestelmän tilanne tiistaina klo 13: tuotanto 6 963 megawattia, kulutus 9 121 megawattia, tuonti 2 468 megawattia, vienti 262 megawattia.”

Jarmo
Jarmo
24.8.2022 12:45
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

HS edelleen:
TALVEN kuukausina, jolloin kulutus nousee kovina pakkaspäivinä yli 15 000 megawatin, tilanne olisi katastrofaalinen, jos siirtoyhteydet eivät toimisi. Silloin Suomen omat voimalat eivät riitä millään, vaikka kaikki ydinvoimalat pyörisivät täysillä.”

“Sähköjärjestelmän tilanne on ollut poikkeuksellisen heikko koko kesän, mikä johtuu ennen kaikkea Venäjän sähköntuonnin loppumisesta toukokuussa.”

Jarmo
Jarmo
24.8.2022 13:06
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Hyvää itsenäisyyspäivää teille sinne toimitukseen!

Qroquius Kad
Qroquius Kad
24.8.2022 14:47
Vastaa...  Jarmo

Tulihan sieltä lopulta yksi täysijärkinenkin kommentti kaiken Ryssäpropagandan jälkeen.

defund viva-YLE
defund viva-YLE
24.8.2022 11:56
Vastaa...  Jarmo

Jarmo, lisään vielä, että ryssä on rahdannut kunnialliseen Ukrainaan raukkamaisesti aloittamaansa sotaan “hankalien” kansallisuuksien miehiä. Pyrkimyksenä kaksi etnistä puhdistusta, kansanmurhaa yhdellä sotakerralla. Samaa sadismia kuin kukkotappelussa. Muistutan vielä siitä, että ukrainalaisia tapatettiin suomalaisilla talvisodassa, edelleen pelikirjassa siis!

VMP
VMP
24.8.2022 14:21
Vastaa...  defund viva-YLE

Ryssän puolustelijoiden keksintöä tuokin, ne ei niitä “hankalia”kansalaisuuksia mihinkään junilla kuskaa, eikä niillä ole mitään suunnitelmaa “hankalien”kansalaisuuksien sotilaita lapsia ja naisia alistaa sukupolvenajaksa jne.. mitä niillä on ukrainan suunnitelmissa…

VMP
VMP
24.8.2022 13:57
Vastaa...  Jarmo

Sotketaanko ryssän paskaa nykyään niihin vodkapulloihinkin? Ja onko se sitten pakko oksentaa nettiin, kyllähän kaikki tuon ties kun kiistämisvaihe on ohi alkaa teillä jauhanta siitä kuinka pakotteet pitäisi purkaa, viinan hintakin johtuu ryssien pakotteista, niistä ei ole mitään hyötyä, menisi paljon paremmin ilman pakotteita, eihän siellä, nyt oikeasti mitään tapahdu jne.

Njet, suomen eikä euroopan pidä purkaa pakotteita koskaan, eikä ainakaan niin kauaa kuin putinin opetusohjelma on siellä kouluissa jolla kasvatetaan jo seuraavaakin sukupolvea vihaamaan natsivalloittaja suomea, historiaa stalinin mukaan tms, Suomeksi: siis ei koskaan enää pidä ryssän kanssa mitään sopia
ennenkuin siellä on koko kansalle selvää se niiden oikea historia voisi aloittaa vaikka tästä: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/emailjuuso/suuri-isanmaallinen-sota-on-valhe/

Suomi Finland
Suomi Finland
24.8.2022 13:46

Putin- possu luotsaa ryssänmaata kohti väistämätöntä perikatoa. Sotaa käydään viimeiseen mongoloidiin asti. Ja siinä samalla häviää korruptio ja valtiolta varastaminen.

Nyt on nähty nuo keskinäisriippuvuudet ja se, että muidenkaan autoritaaristen valtioiden kanssa ei pidä tehdä yhteistyötä. Ne pitää näivettää hengiltä.

VMP
VMP
24.8.2022 14:33
Vastaa...  Suomi Finland

Kyllä kun noita kidutusvideoita on katsonut niin ihan igorin näköisiä ryssiä on näkynyt samanlaisia kuin täällä suomessakin pyörii..

Suomi Finland
Suomi Finland
24.8.2022 14:40
Vastaa...  VMP

Ne on wannabe-mongoloideja joka sorkka. Pomo-Putesta lähtien.

VMP
VMP
24.8.2022 14:43
Vastaa...  Suomi Finland

Niin jos asiaa noin katsoo mutta tullaisella kielenkäytöllä ryssän propagandistit yrittää vierittää syyn muiden kuin venäläisten syyksi jotka ovat tietenkin pyhimyksiä.

Lallukka
Lallukka
24.8.2022 16:07

Eikös se zelenskykin ole trendikäs “jauhojengiläinen”? Ainakin jollain miehen videolla taannoin näkyi peili, jossa jotain jauhoviivoja.
Liekö sitten pesupulverista linkkuja väännelty, tahi sokerista?

Särmääjä
Särmääjä
24.8.2022 20:19

Ukrainasta tulee paremminkin Syyrian tapanen ikuisuussota, jossa suurvallat ja paikalliset joukot tappelee toistensa kanssa niin kauan kun intressiä riittää. Kahdeksan vuottahan siellä on jo erilaista mähinää käyty.

Suomi Finland
Suomi Finland
25.8.2022 15:55

Japanilaisten koodi hyökkäykselle Pearl Harborin satamaan oli ‘tora tora tora’. Jos ryssät on hyökkäämässä Suomeen, niin kehottaisiin kuuntelemaan viestiliikennettä ja jos sieltä erottuu ‘putte putte putte’, niin se on merkki, että tulossa ollaan kutsumatta rajan yli.

Huom: (tora = tiikeri, putte = possu)

Miksi Suomea myydään?
Miksi Suomea myydään?
25.8.2022 16:53

”Venäjän kansalaiset ovat tehneet tammi–heinäkuun aikana 212 kiinteistökauppaa Suomessa. Kiinteistökaupat painottuvat itärajan tuntumassa sijoittuviin kuntiin.
Eniten kauppoja on tehty Etelä-Karjalan (56), Etelä-Savon (50), Pohjois-Karjalan (37) ja Kymenlaakson (20) maakunnissa.
Viime vuonna Venäjän kansalaiset ostivat Suomesta 222 kiinteistöä, joten määrässä ollaan jo nyt lähes tasoissa, vaikka vuotta on tilastomielessä jäljellä viisi kuukautta.”(IL)

Jere Moilanen
Jere Moilanen
26.8.2022 13:46

Miksi pt-media on Venäjä vastainen? Alatte vaikuttaa jo ihan samalta paskalta kuin yle…

Suomi Finland
Suomi Finland
26.8.2022 18:05
Vastaa...  Jere Moilanen

Kun ottaa huomioon, mitä ne ryssät puuhastelee tuolla Ukrainassa, niin ihmettelen suuresti, miksei UMV-lehti ole Venäjä vastainen. Itse Putte Possusenkin pitäisi vastustaa itse itseään.