Valepoliisit huijaavat ihmisiä Koillismaalla

Poliisiksi esittäytyvät henkilöt ovat viime kuukausina yrittäneet huijata ihmisiltä pankkitunnuksia Koillismaalla. Osa heistä on myös onnistunut yrityksissään.

Viime kuukausien aikana usealta koillismaalaiselta on puhelimitse pyydetty heidän pankkitunnuksiaan. Soittajat ovat esittäytyneet poliiseiksi ja väittäneet, että pankkitunnusten avulla he yrittävät estää pankkitilin kaappaamisen. Osa soittajista on myös saanut pyytämänsä tunnukset ja salasanat.

Poliisi tutkii tapauksia petoksina, törkeinä petoksina, petoksen yrityksinä, törkeinä petoksen yrityksinä sekä virkavallan anastuksina.

Oikea poliisi ei koskaan pyydä pankkitunnuksia

Poliisi muistuttaa, ettei se koskaan pyydä kenenkään verkkopankkitunnuksia – ei edes rikoksen estämiseen. Poliisi myös pyytää ikäihmisten läheisiä muistuttamaan vanhempia ihmisiä siitä, ettei verkkopankkitunnuksia kannata luovuttaa kenellekään.

Jos poliisiksi esittäytyvä henkilö pyytää sinulta verkkopankkitunnuksia, kysy soittajalta, mikä hänen nimensä on ja missä poliisilaitoksessa hän työskentelee. Soita sitten tuon poliisilaitoksen keskukseen, ja pyydä yhdistämään kyseiselle henkilölle. Mikäli et saa soittajalta näitä tietoja, katkaise puhelu ja ilmoita valepoliisista hätäkeskukseen soittamalla puhelinnumeroon 112.

Jos epäilet pankkikorttisi tai pankkitunnustesi joutuneen vääriin käsiin, ilmoita asiasta välittömästi pankkiin ja tee rikosrikosilmoitus.

Subscribe
Notify of
guest
9 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kille Roikku

Tuollaisesta jää helposti kiinni jos siirtää rahoja uhrin tililtä toiselle, paitsi jos tili sattuu olemaan väärällä henkilöllisyydellä saatu tai edelleen varastettu tili jota käytetään rahojen nostamiseen. Ei ole kovin monta tapaa hyötyä muuten kuin lyhyeksi aikaa kunnes poliisi koputtaa ovelle. Rikolliset ovat usein varsin tyhmiä ja eivät pysty ajattelemaan – tai suunnittelemaan seuraavaa päivää pudemmälle.

Miksi tarkistella?

Tiedotteessa vakuutetaan, että poliisi ei koskaan kysele verkkopankkitunnuksia. Melkein heti seuraavaksi annetaan ohjeet kysellä poliisin nimeä ja laitoksen numeroa, jos poliisi soitttaa ja kysyy tunnuksia. Jösses mitä touhua.
Ainut oikea neuvo on antaa ohje toivottaa tervemenoa takaisin Intiaan (tms) ja sulkea puhelin.

seant

Onko vielä sellaisia pankkeja, jossa näin helposti pääsee toisen tilille. Itselle tulee jo kirjaitumisvaiheessa tekstiviesti puhelimeen, josta pitää laittaa numerokoodi ja myös joka tilisiirrossa tapahtuu samoin.

Kukavaan

Mikä pankki tekee noin?

puolueeton

Ainakin S pankki, jos summa on suuri tai tilanne epäilyttävä, rahat menossa oudolle tilille.

Last edited 1 vuosi sitten by puolueeton
Ohmygod

Myös koivunlehtipankki.
Vähän lisävaivaa mutta lisää turvallisuutta.

Junkkari

Poliisien tuntomerkkeinä mersutakit ja suorat housut

köö

Meinaatko että asialla olisi tämä kansanryhmä, joka kunnioittaa vanhoja ihmisiä?

Lallukka

Lampaita (vaippanaamoja) on niin helppo koijjata, oi voi. Puku vain päälle ja kohti lammaslaumaa ja jälkeä syntyy.