Engströmin kohteena Almedalenissa oli myös Annie Lööf

Heinäkuun alussa Ruotsin poliittisilla keskustelupäivillä Almedalen-viikoilla surmattiin Ing-Marie Wieselgren ja teosta epäillään 32-vuotiasta ruotsalaista miestä. Nyt on selvinnyt, että miehen tarkoitus oli surmata muitakin henkilöitä.

Psykiatrian alan asiantuntija Wieselgren joutui päällekarkauksen kohteeksi 6. heinäkuuta Visbyssä. Nainen sai vakavia vammoja ja menehtyi useisiin puukon pistoista saamiinsa vammoihin. Teosta otettiin paikan päällä kiinni 32-vuotias Theodor Engström, joka on tunnustanut teon.

Nyt on selvinnyt, että Engströmin kohteena on ollut muitakin poliittisia henkilöitä. Engström oli suunnitellut murhaavansa myös keskustapuolueen puheenjohtajan Annie Lööfin. Tämä surmatyö kuitenkin epäonnistui siksi, että tekoaika ja -paikka, jossa Lööfin olisi pitänyt pitää tiedotustilaisuus illan mittaan oli peruttu. Engström oli valinnut tämän tilaisuuden mahdolliseen Lööfin päällekarkaukseen.

Engström on vangittu epäiltynä murhasta ja terrorismirikoksesta.

Lööf on kertonut julkisuuteen, että on luonnollisesti järkyttynyt tiedoista, mutta ei aio kuitenkaan keskeyttää vaalikampanjaansa.