PS:n Tavio kesäkokouksessa: Hallituksen kannettava vastuu Fortumista

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio katsoo, että pääministeri Marinin hallitus on vastuussa Fortumin lähes 12 miljardin euron tappioista.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokouksessa tänään Lappeenrannassa puhunut Tavio korostaa, että Fortumin tappiot johtuvat hallituksen päätöksistä antaa lahjana kahdeksan miljardia euroa Fortumin omistamalle saksalaiselle Uniperille sekä hävityistä neuvotteluista Saksan kanssa. Tavio arvelee, että kriittisillä hetkillä hallitus tuskin oli edes toimintakykyinen.

– Kun EU:n elvytyspakettimiljardit juntattiin valheiden saattelemana eduskunnassa läpi, eivät varmaan edes perussuomalaiset uskoneet, että seuraavaksi me subventoimme saksalaisten kaasulaskujakin, Tavio sanoi puheessaan kesäkokouksessa.

– Kyseessä on hallitukselta täysi epäonnistuminen, joka vaatii yhä vastauksia. Sanna Marin painui itse asiasta kuultuaan bilettämään ja sitten hän lähetti jo aiemmin surkeasta Uniper-päätöksestä vastanneen ministeri Tytti Tuppuraisen neuvottelemaan Saksaan. Tuppurainen ei itse ole kertonut edes, tiesikö hän vastuualueellaan olevasta Uniperin kahdeksan miljardin pääomittamisesta aiemmin, mutta ei hänellä siihen aiheeseen selvästi ainakaan mitään ymmärrystä ollut, Tavio sanoi.

– On hurjaa istua veronmaksajana SDP:n ohjaamassa bussissa, kun näkee jyrkänteen lähestyvän. Saksan kanssa käydyt neuvottelut olivat kuin jonkinlainen surkea toisinto siitä kesäteatterista, joka Marinin häviämistä EU-elvytyspakettineuvotteluista nähtiin. Suomi hävisi taas ja valtionjohto hehkutti tehneensä taas mahtavan diilin, Tavio summasi.

Subscribe
Notify of
guest
8 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
JuhoL

Kun Saksa oli ilmoittanut, että Uniper on niin tärkeä toimija, ettei sen anneta kaatua, niin sehän oli selvä neuvotteluvaltti Fortumille ja Suomen hallitukselle. Jostain syystä tuota etua ei käytetty hyväksi ja saksalaisten kaasulaskut laskesivat Fortumin kontolle. Kaasuhanat kiinni pariksi päiväksi olisi laittanut rattaat pyörimään Saksan päässä!

Qroquius Kad

Siis aivanko tosissasi sinä ihmettelet, miksi pimpsallitus ei tee Suomen kansakunnan ja valtakunnan edun mukaista politiikkaa vaan päinvastoin?
Onko se oikeasti vieläkin epäselvää?
Uskotko todella, että tytöt haluaisivat kovasti tehdä suomalaisten kannalta parhaita päätöksiä, mutta eivät vaan osaa?

Mika

Qroquius Kad, et nyt ymmärtänyt. Emme me maksa valtion velkoja eikä lopalisteja ole olemassa. Siis hallitus ei ole tehnyt mitään väärää.

Qroquius Kad

Niinpä kai sitten.

Alpertti

Olisi ollut kurjaa sanoa saksalaisille, että nein, das geht nicht! On helpompi noudattaa Jim Carreyn roolihahmon elämänohjetta elokuvasta The Yes Man. No onhan toki hiukan kohtuutonta piinata ministereitä Tytti ja Sanna, sillä heillehän tavallaan jäi pää käteen projektissa, jossa monet edelliset hallitukset ovat joko seuranneet sivusta, katsoneet läpi sormien tai suorastaan siunanneet riskisijoitukset yhtiöön, jonka myyntipolitiikka kiinteine kaasuhintoineen on ollut vähintäänkin yhtä välinpitämätöntä. Miten asia lopulta on, ei saada koskaan tietää, sillä vastuuhenkilö on vaihtunut. Miten on mahdollista, että vastuuhenkilön vaihtuessa vastuu katoaa? No, taitaakin olla niin, että ministeriöissä ei juurikaan kirjoiteta asioita muistiin. Tai ehkä kirjoitetaan sähköpostiin, jota säilytetään Microsoftin pilvessä, josta se katoaa vastuuhenkilön virkasuhteen päättyessä. Vastuuhenkilö on siis tässä tapauksessa tuntemattomaksi jäävä virkamies.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Pitäisikö persujen ottaa vastuuta vuoden 2015 turhapaikanhakijoiden maahan päästämisestä? VMP. Tässä läävässä vastuun kantaa verotettavat palkansaajat, ei palkannauttijat.

Lallukka

Entinen teräspalli, nykyinen kulliveivari.