Botkyrkan kunnan äänestysbussi poltettiin kiivastuksissa

Bussin kyljessä oli teksti myös suomeksi “Aika äänestää”, johon tosin oli saatu pieni kirjoitusvirhe.
Botkyrkan kunnassa on syntynyt pienoista kalabaliikkia kunnan järjestämistä ns. äänestysbusseista. Lopulta siinä sitten kävi perinteisesti, että koko äänestysbussi poltettiin.

Kyse on siitä, että normaalien perinteisten ennakkoäänestyspaikkojen lisäksi kunta on hankkinut “äänestysbussin”, jossa voi äänestää. Ongelmaksi on muodostunut joidenkin mielestä se, että tämä äänestysbussi kiertää vain Botkyrkan maahanmuuttaja-alueita Albyssa, Fittjassa, Hallundassa, Tullingessa ja Tumbassa.

Kritiikki syntyy siitä, että ensinnäkin Botkyrkan 90 000 asukkaasta 70 % on maahanmuuttajataustaisia ja nämä äänestysbussit kiertävät pelkästään näillä pahimmilla maahanmuuttaja-alueilla. Botkyrkan eteläosissa äänestysbussi ei kierrä ollenkaan ja siellä suurin osa väestöstä taas on kantaruotsalaista.

Kritiikki lähtee siltä pohjalta, että äänestysbussilla yritetään saada maahanmuuttaja-alueiden ääniä sosiaalidemokraateille. Näissä lähiöissä äänestysprosentti on perinteisesti todella matala. Kunnan näkökulmasta bussin avulla yritetään houkutella äänestysprosenttia suuremmaksi, eikä bussissa käydä ns. poliittista keskustelua vaan se toimii ihan kuten mikä tahansa ennakkoäänestyspaikka, mutta pyörien päällä.

No, kun normot keskustelevat politiikasta, niin odotettavissa on kiivasta jorinaa tyhjästä. Tämäkin asia meni sen verran tunteisiin, että joku kävi polttamassa koko ennakkoäänestysbussin (kuva yllä alussa) eikä tarvitse arpoa enää miten homma hoidetaan jatkossa.

Subscribe
Notify of
guest
37 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonyym

No sehän sattui somasti.

DeeQ

Ruotsalaisille olisi aivan oikein että Nyans saa aluksi murrettua äänikynnyksen mutta tarkoittako se sitten yhtä vai muutamaa edustajaa valtiopäiville ja siitä eteenpäin seuraavissa vaaleissa kannatus kasvaa tulijoiden huomattua saavansa vaikutusvaltaa mediahuomion kautta.

Näin demokratia toteutuisi ja vanhat puolueet saavat ansionsa mukaan.

Ohmygod

Päästäkseen valtiopäiville puolueen täytyy ylittää äänikynnys – muistaakseni neljä prosenttia. Nyansin valhekampanjoilla siihen tuskin pääsevät.

ernesti_loosonen

Hyvä hyvä! Se oli sossuille ihan oikein.

mari

Käsitinkö oikein, että tämän bussin poltti joku kantaruotsalainen joka oli suivaantunut siitä ettei bussi käy heidän asuttamilla alueilla, vaan yrittää kerätä matujen ääniä??? Tässä myös ilmeni yksi niistä syistä miksi vihervasemmisto kovasti haluaa maahanmuuttajia ja kuvittelevat heistä tulevan heidän äänestäjiä.
Mutta kuten jutussa luki, äänestysprosentti maahanmuuttaja-alueilla on kovin matala (mikä mahtaa sossuja potuttaa).

Jos tämän bussin poltti kantaruotsalainen, onko se siis ensimmäinen Per-Johanin sytyttämä autogrilli…?

ernesti_loosonen

Sehän aina vaan parempi, jos uusioruotsalaiset asialla. Oikeilla ruotsalaisilla säästyi tulitikut.

Last edited 1 vuosi sitten by ernesti_loosonen
Karlskolaisananas

Tottakai uusruotsalaiset, heitä on loukattu. Ukrainalaiset ovat vieneet ykkössijan ja sekös pistää Ahmetit raivoihin. SOSSU(T) ON PETTÄNYT MEIDÄT!!!

Suht pitkät tuomiot Örebron pääsiäismellakoista: kaksimetrinen 10 cm ananaksella varustettu ”karlskogalaismies” joka ajeli poliisibussilla sai 7,5 vuotta. Tsetseenikin sai monta vuotta. Olisivat plussanneet vielä 10.

Huru-ukko

Ei oo uusruåttalaisten tekoisia, kas kun ei ole palanut kuin vasen takarengas.

mari

No kuinkas muuten…

JuhoL

Veikkaanpa vain, että niiden joiden mielestä demoktatia on haram, ei myöskään äänestämään houkuttelemista katsota hyvällä. Ja nythän asiaan sitten saatiin miltei jo perinteinen ruotsalainen ratkaisu.

Särmääjä

Miten ruotsalainen olisi edes voinut polttaa ton kärryn kun se ei käy heidän alueilla?

mari

No tuotas…asuuhan Paavokin Botkyrkassa.

Qroquius Kad

Joo, mutta blogi-isäntämme onkin kovempi kaveri kuin medelsvenssonit.

nimellinen

“Botkyrkan eteläosissa äänestysbussi ei kierrä ollenkaan ja siellä suurin osa väestöstä taas on kantaruotsalaista.”

Sissus Sossut!

👍 Sossukunnan sossubussi kärvähti. Sossut eivät tee yhtään mitään (muuta kuin vahinkoa) ja hölisevät samaa tyhjää hölinää vuodesta toiseen. Mutta pärjäsivät sillä kokonaiset 8 vuotta.

Nyt on Sossujen Pääkonttorissa Sveavägenillä päätetty että Migri-Morgan ei saa olla mukana vaalikiertueilla eikä häntä näy vaalimainoksissa ollenkaan. Persona Non Grata.

JuhoL

Mutta mikä onkaan mr. Johanssonin asema vaalilistalla? Tuo listavaalitapa on eräs syy siihen, että täydellinen huulluus on päässyt valloilleen Ruotsin maahanmuuttopolitiikassa – puolue-eliitti tekee suunnitelmat eivätkä yksittäiset ehdokkaat eivät joudu vastaamaan kansan edessä. Suomessa taas pääministerikin joutuu pelkäämään paikkansa puolesta ja lässyttämään vaalitorilla.

Jurrissa kun on:

Suomen pääministeri tunne pelkoa ollenkaan.

Reijo Ruotsalainen

Ei niin, se on kännissä. Tai/ja pöllyssä. Ja omat sekä valtion velat on jo aikaa sitten muuttuneet saataviksi.

Anonyymi

Vaalitoreilla eivät “fanit “myöskään kysy ikäviä kysymyksiä, koska ovat tärkeistä asioista kuten politiikasta ja taloudesta yhtä pihalla kuin koko vihervasemmisto muutenkin.

Listavaalitapa

Listalta voi ruksata sen ehdokkaan jolle haluaa äänensä menevän. Ei ole siis mikään pakko valita listan ensimmäistä nimeä.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Suomen tulitikkuteollisuus voisi “lobata” tuotteitaan tuonne. Suomaliassa on hyvää haapapuuta.

JuhoL

Makeisteollisuus on ollut jo asiassa hereillä: “Rosengårds bilar. Sveriges ment brända bil.”

http://cdn03.nyheter24.se/7acbab8301d8020000/2016/08/23/1303236/ahlgrens_bilar.jpg

Sam Colt

Maailmassa ei ole kolkkaa, josta ei löydy ranskalaista porttoa, suomalaista pummia ja ruotsalaisia tulitikkuja.

mari

Eikö Suomen tulitikkuteollisuus myyty Ruotsiin jo parikymmentä vuotta sitten?

Mr X

Vedonlyöntiä.oliko asialla afrikansarven puikulapäät vai kamelinkusen juojat ??

Wugu Waga

RASISTIBUSSI! Siellä varmaan sisällä odotteli sosiaalidemokraatti mustaa äänestäjää ja jos äänestää heitä niin saa vastineeksi hienon, tuoreen, keltaisen banaanin demaritarralla.

Särmääjä

Vituttaa aina noi virallisissa yhteyksissä olevat lyhyetkin suomenkieliset sanat tai nimet jotka on kirjotettu väärin ulkomailla. Sami Hyypiänkin ensimmäisessä pelipaidassa Liverpoolissa luki “Hypia”.

Last edited 1 vuosi sitten by Särmääjä
seant

SD puoluetta on estetty monissa paikoissa poistamalla heidän äänestyslipukkeet, nyt he päätti jakaa jokaiseen kotiin omat äänestyslipukkeet. Postitse oli äänestyslippuja sisältävillä SD-kuoria toimitettu kaikkiin kotitalouksiin kaikissa maan kunnissa. Mutta nyt on käynyt ilmi, että äänestysliput olivat väärässä paikassa väärään aikaan.SD epäilee, että joku on sabotoinut puolueen postituksia. Kovaa on peli Ruotsissa äänestyksensuhteen, miksi he ei kopioi Suomen äänestystä, tietenkin täälläkin laskennan hoitaa eräs yhtiö, jota monet ovat epäilleet, kun ovat itseään äänestäneet, niin virallinen tulos on nolla ääntä.

mari

Ruotsin äänestyskäytäntö on ihmetyttänyt minua jo monia vuosia. Jos äänestyspaikoilla jo lippua palautettaessa virkailija näkee mitä blokkia äänestäjä äänestää, on koko äänestyssysteemi tahallaan järjestelty eikä mistään vaalisalaisuudesta voida puhua. Kumma kun tähän ei mikään ulkopuolinen taho puutu.

Olisipa kiva nähdä ruotsalaisten ilmeet jos jokin vaalisalaisuutta valvova komissio pöllähtäisi vaalipäivänä paikalle. Itseään täynnä olevat svenssonit saisivat täyslaidallisen niskaan.

Qroquius Kad

Kyllähän vaikkapa Ryssän vaaleja valvova ETYJ on hyvin tietoinen Ruotsin järjestelmän vaalisalaisuuden puutteista, mutta kun Humanitaarisuuden Suurvalta on Hyvä, ja Hyvät saavat tehdä Pahaakin kun taas Pahat eivät Hyvääkään.

Uusi systeemi

Äänestyskoppiin saa nyt mennä vain yksi henkilö kerrallaan ja äänestyskopissa ovat kaikki liput valmiina eli niitä ei tarvitse hakea mistään. Kukaan ei näe mitä valitset, sikälimikäli ei ole kameroita katossa. Tiedän tämän koska kävin tänään äänestämässä.

Qroquius Kad

Edistystä sekin.
Mikähän svenneille on niin hankalaa systeemissä, että otetaan tyhjä lippu ja kirjoitetaan siihen ehdokkaan numero?

Uusi systeemi

Äänestyskoppiin saa nyt mennä vain yksi henkilö kerrallaan ja äänestyskopissa ovat kaikki liput valmiina eli niitä ei tarvitse hakea mistään. Kukaan ei näe mitä valitset, sikälimikäli ei ole kameroita katossa. Tiedän tämän koska kävin tänään äänestämässä.

Piikivi

Miten tuolla sakilla on edes äänioikeus. Pitäisi olla ihmisiksi ennenkuin saisi oikeuden äänestää. Tai edes sinnepäinkään. Kiitoksena siitä, että saavat kuitenkin äänestää, poltetaan bussi.

Stefan Lööööfvenni

Oih, se ruotsi vaan niin ihqu paikka.

We dont need no water let the motherfucker burn.

nimellinen