Menopaluu hulluuteen ja takaisin

“Matka hulluuteen ei varsinaisesti ollut vaikea. Se vain tapahtui eikä siinä kestänyt kauaa. Moninkertaisesti vaikeampaa oli palata hulluudesta, tai jonkinlaisesta egokuolemasta, takaisin ihmiseksi”.

Hulluuden lähestymien alkoi näkyä siitä, että menetin otteen egostani. En enää tiennyt kuka oli ja miksi olin. Yritin jollakin tavalla pitää kiinni järkeilemällä, mutta se meni yhä mahdottomammaksi. Luulin, että ajatukset virtasivat päässäni, mutta tajusin, että en tajunnut mitään eikä päässä oikeasti virrannut yhtään mitään ajatusta.

Samalla olevaisuudesta ja fysiikasta katosi kaikki siihen asti sitä pystyssä pitänyt järjestelmällisyys. En ymmärtänyt mitä on ilma tai maa. Maailma romahti kaaosmaiseksi sekavaksi atomien ja kvanttien äärettömäksi säntäilyksi. En ymmärtänyt olevaisuudesta mitään.

Katsoin kelloa, yritin ajan tajun avulla pitää itseni kiinni olevaisuudessa, mutta sekin romahti. En yksinkertaisesti ymmärtänyt mitä aika tarkoittaa. Hulluus oli kai se ajattomuuden ja iänkaikkisuuden tila, missä aika, jota ei ollut, oli pysähtynyt.

Yritin viimeisillä järjen rippeillä ymmärtää, että miten aika, jota ei ole olemassa, voi pysähtyä. Jos aika taas olisi olemassa, eikö se voisi jatkua loputtomiin?

 

 

Luulin meneväni paniikkiin, tai pakokauhuun, kun maailma ja olevaisuus ympäriltäni oli romahtanut, eikä minua ollut enää olemassa. Ensin se vaikutti siltä, mutta miten voi mennä pakokauhuun, jos ei ole olemassa? Eikä maailmaa ole olemassa? Ei kai olemattomuus voi mennä paniikkiin?

Hetken oli tuossa iättömässä tilassa, kunnes jotkut langat alkoivat kerimään ihmisyyttä takaisin. Ensimmäinen järkevä ymmärryksen häivähdys oli se, että nyt olen matkalla takaisin.

Minän rakentaminen ja olevaisuuden palauttamiseen kesti kauan aikaa. Se oli jatkuvaa jossittelua. Jokin asia eteni hetken, kunnes se saattoi tuntua oikealta. Sitten se kuitenkin romahti ja koko asian joutui aloittamaan alusta. Tämä oli kuin kaikukammio, jossa sinkoili kaikenlaisia skenaarioita ja hypoteeseja. Lisäksi sinne ilmaantui muisti, tai eräänlainen kaiku, joka toi heijastuksia menneisyydestä muuttaen ne tulevaisuuden näkymiksi.

 

Itsensä kasaaminen ja uudelleen syntyminen oli hidas prosessi. Se oli yritysten ja erehdysten kautta uudelleen rakennettu. Välillä kun tuntui, että oli saanut maailman ja olevaisuuden kasaan, niin tuli epätoivoinen olo, että en tunnistanut vielä itseäni. Katsoin kelloa ja huomasin ymmärtäväni taas aikaa, mutta samalla en tiennyt oliko egoni vielä ajallisessa tilassa, ja tarvitsisiko sen olla ylipäätään siellä.

Toisaalta koko ajan ymmärsin, että oliko minua enää ylipäätään olemassa? Tuntui, kuin ego oli vain kaiku, joka vastaa jyrkänteellä huudettaessa. Mietin, että oliko ihmisen ego sitten mitään muuta kuin kaiku? En saanut siihen vastausta.

Lopulta pitkän ajan jälkeen nousin ylös ja huomasin, että olin kasassa. Olin palannut hulluudesta, tai siis egoni oli kuollut, jonka olin herättänyt uudelleen henkiin. Ei se persoona ollut minnekkään kadonnut, vaikka välillä luulin.

Subscribe
Notify of
guest
26 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Reijo Ruotsalainen

Hei Paavo. Mistäs noita meno-paluu lippuja olis saatavilla.

Puhdistaisi aikalailla ilmaa kertaheitolla.

…Ehkä pahasti sanottu mutta jos ongelma parantui…

Sherlokki suvakko

Lastuja pakkopaidasta osio siis?

Name

Mitä aineita?

Sansku the PM

Eivät tainneet olla ainakaan mitään Kesärannan majavaläjän pulvereita.

Prozac

Depersonalisaatio

Danten Helvetti

Minusta tuntuu että elän Danten Helvetissä kun katselen nykymaailman menoa ja politikkojamme (siis koko EU-kin) tanssimassa sen johdossa.

Voi kumpa tästä hulludesta voisi herätä.

Geggo

Sinä olet vain niin kiinni egossasi, joka rajoittaa sinua. Lue vielä kerran Paten juttu ajatuksella.

ernesti_loosonen

Olen epätoivoinen. Paluulippua tästä suvakkiushulluudesta ei taida olla.

Last edited 1 vuosi sitten by ernesti_loosonen
Luski Piski

Sitä on otettu vettä väkevämpää.

pah

Kosmologia on varmaan haastava laji?
Paavon saattaisi kannattaa jättää väliin avaruustutkimus ja syventävät pitkän fysiikan- ja pitkän matematiikan opinnot?

K J

Kosmologiaan voi tutustua vanhemmallakin iällä. Nyt Paavo käytti tätä kvanttimekaniikkaa vain esimerkkinä kaaoksesta.

terhomatti.hämeenkor

Siis delirium tremens ! Vähennä jo viimeinkin viinanjuontia – mutta älä lopeta !

Moonman

Samoissa tiloissa ollaan! Mutta onko sieltä paluuta? -sitä ei vielä tiedä.

timo

Käytätkö huumeita ja ostatko niitä matuilta?

timo

Tiedätkö mikä on yleisin syy vastata kysymykseen kysymyksellä?

MM- lyttääjiä

Eipäs nyt ryvetä itsesäälissä.

Suomalaiset ovat alemmuuskomplekseja täynnä olevia lyttääjiä ja koulu- ja työpaikkakiusaajia. Ei heitä pidä ottaa tosissaan.

Alpertti

Kaikki viittaa liian pitkään ja voimakkaaseen monikulttuurialtistukseen.

K J

Ymmärrän täysin mitä tarkoitat. Olet kokenut paljon kaikkea, kuten olen itsekin.
Oman egon korjaaminen ei kaikilla onnistu ja he jäävät väliinputoajiksi.
Onnea että olet pystynyt keräämään itsesi takaisin.

”Parempi ihminen”???????!

Ego estää ihmistä myös uskaltamasta, ego saa ihmisen pelkäämään että munaa itsensä.

Ei kannata ruveta ”paremmaksi ihmiseksi”, se tietää vain hyväksikäyttöä. Kristinuskon ”käännä toinenkin poskesi”- etiikka on johtanut islamin leviämiseen!

nimellinen

Vihreät ja vassarit ovat loistava (oikeasti ei niin loistavia ole) esimerkki siitä kuinka jauhetaan jo valmiiksi pureskeltua hubbabubbaa. Istuskelevat autoteillä ja luulevat jotenkin parantavansa maailmaa, eikä tiedä mitä kieltä sana “fotosynteesi” on.