Ukraina aloitti vastahyökkäyksen Khersonissa

Ukraina on aloittanut suuren vastahyökkäyksen vihollista vastaan ja ensimmäinen puolustuslinja Khersonissa on murrettu. Ukraina on tuhonnut suurimmat Khersonin alueen sillat, joten venäläisjoukoilla ei ole enää paljoa tehtävissä.

Asiasta kertoo mm. The Kyiv Post. Siltojen tuhoamisessa on se, että venäläisjoukot eivät voi perääntyä hyvässä järjestyksessä eivätkä varsinkaan kaluston kanssa. Lisäksi venäläisten yhteys Krimin niemimaalle on katkaistu, joten on mahdollista, että Ukrainan alkaa napsimaan valloitettua Krimin niemimaatakin pala palalta takaisin.

Asiasta kertovat myös monet muut sotilaslähteet, mutta toistaiseksi ei tiedetä mitä alueella käytännössä tapahtuu.

Sotakirjeenvaihtaja Illia Ponomarenko pyytää ihmisiä kuitenkin varovaisuuteen. Taistelut ovat olleet kovia, mutta mitään tuloksia ei vielä tiedetä.

Neuvostoliitto, jota nykyään Venäjäksi kutsutaan, on menettänyt nyt puolen vuoden aikana kohta 50 000 sotilasta. Haavoittuneiden määrästä on vain karkeita arvioita.

Monien arvioiden mukaan sodan painopiste on alkanut taas muuttumaan. Jos Ukrainan vastahyökkäys Khersonin alueella onnistuu ja venäläisjoukot saadaan painettu Dnepr-jokeen hukkumaan, niin voi olla, että tästä alkaa menestyksekäs vastahyökkäysten aika ja kulutussota on ohi.

Ukrainalla on kuitenkin tällä hetkellä painostus päällä, mutta kannattaa huomata se, että hyökkäysvaihe on Ukrainalle yhtä vaikeaa kuin se on aina, riippumatta armeijasta.

Subscribe
Notify of
guest
76 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad

Ennustan Khersonin seudun örkeille iskevää, lytistävää päänsärkyä:

https://funker530.com/video/russians-are-wearing-fake-ballistic-helmets-into-battle/

Vaan itsepä borssinsa keittivät, lusikoikoot nyt.

Runtiti-pou

Toivottavasti koko Venäjä luhistuu kuin korttitalo pieniksi sirpaleiksi Siperiaa myöten

Qroquius Kad

Siperia pysynee koossa, koska se on Kiinan sotasaalis.

Joppos123

Kiina tosiaan odottelee vesi kielellä ryssän romahdusta ja “vapauttaa” Siperian rikkauksineen putelta.
Putler kuvitteli vessassa itseään käpälöidessään tekevänsä ryssälästä suurvallan ja olevansa uusi Pietari suuri mutta tuhosikin koko maan.
Suomessa makoilevat ryssänlipojat voivat vaan totutella ajatukseen ryssälästä joka on pirstoutunut kehitysmaa ( sitähän se valtaosin on jo nyt).

Huru-ukko

Tuolla toisaalla oli arvio, että putella on omasta mielestään jumalallinen oikeus alistaa muita kansoja ja liittää niitä alusmaikseen.
Eli miten se meni se vanha juttu: Ensin oli putte, sitten ei ollut pitkään aikaan mitään, sitten tuli se joku tsaari pietari ja taas paljon tyhjää ja jossain siellä pihan perällä oli sitten jumala.

mari

Oli juttu, jossa Putin ja Venäjä haluaa uuden maailmanjärjestyksen, etenkin Eurooppaan ja Venäjällä olisi historiallinen oikeus määrittää mitkä maat olisivat sen vasallivaltioita. Millä lihaksilla Venäjä mitään maailmanjärjestystä johtaisi? Johan sen romurauta – armeijan suorituskyky on nähty. Ei niillä oikein ole muuta kuin ne ydinaseet. Niillä onkin Venäjän virallisessa ja myös epävirallisessa propagandassa uhkailtu muuta maailmaa, muun muassa Yhdysvaltoja, Englantia. Kuulemma kun Washington DC:n jonkun kaupunginosan tuhoaa taktisella ydinpommilla, se riittää laittamaan usa:n polvilleen, siis Venäjän mielestä. Heh…ovat nämä velikultia. USA vastaisi tuollaiseen iskuun tekemällä Moskovasta lasiparkkipaikan. Mutta ydinaseella aina silloin tällöin propagandassa uhkaillaan kun ei enää mitään muutakaan ole jolla voisi uhkailla. Ihmeaseista puhuttiin aikanaan mutta ne ovat sittemmin paljastuneet suurimmalti osin pa*kapuheeksi.

Suomi Finland

Serbeilläkin piti olla ihmeaseita vuonna 1999. Saivat ammuttua yhden F-117 alas ja olivat miestä sen jälkeen. Slobon päivät päättyivät kuitenkin lopulta vankeudessa.

Ihmeaseita ei ole ollut kuin jenkkien ydinpommit 1945. Nykyään ovat käyttökelvottomia tosin. Taktisen ydinaseen käytöstä tulisi suuria ongelmia käyttäjälleen ja strategisten aseiden käyttämisestä todennäköisesti sivilisaation loppu.

Qroquius Kad

Tietääkseni serbeillä ei kuviteltu olevan mitään ihmeaseita, vaan vain tavallista Ryssärautaa.

Onnistuivat sellaisella pudottamaan yhden Nighthawkin ja vaurioittamaan toisen korjauskelvottomaksi, koska haukat lensivät joka yö samoja, niille määrättyjä reittejä. – Pudotuksesta vastanneen yksikön, III/250.It-Ohjusprikaatin komentaja oli muuten serbianunkarilainen everstiluutnantti Zoltán Dani;
suomalais-ugrilaista sotataitoa Balkanilla!

Suomi Finland

Serbit itse uhosivat ihmeaseista. Asia jäi mieleen, kuten myös mietelause ‘don’t fuck with serbs’. Valitettavasti ryssän aseilla ei kovakaan jätkä päädy kuin grillilihaksi, jos jenkit on vastassa.

Tuulia K

biden ilmoitti uudesta maailmanjarjestyksesta ihan telkkarissa, tuskin kukaan haluaa usaa maailman presidentiksi, ellei arvosta heidan loputonta haluaan kaataa hallituksia ja aloittaa kymmenia sotia

Suomi Finland

Venäjän maailmanjärjestystä haluan kaikkein vähiten. Siinä on sellainen maa jossa kaikki mikä ei ole paskaa on kusta.

mari

Nimenomaan näin. Nämä usa:n vastaiset tyypit eivät ymmärrä mitä siitä seuraa jos tätä planeettaa alkaisikin johtamaan kiinalais – venäläinen klikki joka sanelisi muille maille mitä lystää ja alistaisi minkä tahansa valtion. Ei Yhdysvallat ole ulkopolitiikassaan ollut täydellinen, kyllä minäkin sen myönnän vaikka olenkin USA myönteinen venezuelalaistaustasta huolimatta. Jos USA:n johtamaa maailmanjärjestystä ei olisi, vaihtoehdot olisivat todella surkeat.

Jns. Man

Hmmm… Haluaisikohan venäläiset USA:n vallan alaisuuteen?

Qroquius Kad

Eivät.
USAn protektoraattina Ryssässä vallitsisi demokratia, ja sitähän örkit eivät siedä eivätkä edes ymmärrä.
Örkki haluaa ja vaatii itselleen raa’an diktaattorin, joka raiskaa, kiduttaa ja tappaa.

mari

No jos pitää valita kahdesta; joko amerikkalaisesta tai kiinalais – venäläisestä maailmanjärjestyksestä niin kyllä minä kallistun ehdottomasti usa:n puolelle, ainakin silloin maailmassa vallitsisi jonkinlainen oikeus. Vai miltä kuulostaa jos venäläiset alkavat sanella mitä täällä tapahtuu? Siitähän sinä pitäisit?

Joppos123

Mitäs ryssänhoro? Eikö vieläkään ole löytynyt näppäimistöä öööll ja äällää?
Olet kyllä aika säälittävä.
Meidän taistelutahtoa kansanmurhaa vastaan nostatat.
Jos tarve vaatiin niin nähdään pietarissa. Ei armoa.

Joppos123

Ryssä vai karvakäsi? Loinen joka tapauksessa.
Kunhan aika koittaa niin pakkaahan laukut valmiiksi.
Sut nakataan pois täältä losimasta.

Joppos123

Katso ja kuuntele vitun ali-ihmisryssä. Hahhaahaahahahahhahah.
Tervetuloa Suomeen. Meille sä ihmispaska et vittuile.

Tuulia K

oletpa pihalla, syo laakkeesi

mari

Ei saa ilkeillä huru-ukolle! 👆

Qroquius Kad

Antaa tytön kiukutella, kun selvästi on niin paha mieli rakkaiden örkkiensä vastoinkäymisistä.

Joppos123

Onko teilla siella ryssalassa laakkeita? Eikö edes nolota? Ei varmaan. Te ryssät olette suoihmisä, ei teitä mikään nolota.
Ali-ihmisiä ja teidät tullaan hävittämään.
Me emme sitä tee vaan kinuskit.

Jns. Man

Joo, kreivi Kalergi haaveili jo sata vuotta sitten kirjassaan että Maailma jaetaan ‘Idän jättiläisten’ (ilmeisesti Kiina, Intia ja Japani) ja Lännen juutalaisten kesken. Suunnitelma tunnetaan nimellä, ‘Kalergi plan’.

Qroquius Kad

Saahan sitä fantasioida vaikka Suur-Suomesta, johon kuuluu Pohjois-Ryssä ja Siperia.

Kukavaan

Erdolla voi olla haaveena turkkilaisten kansojen yhteisö eli silloin menee Turkilla ja Kiinalla sukset ristiin. Jakutia on hyvä saalis ja väestöä on hieman alle miljoona.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Turkkilaiset_kielet

Qroquius Kad

Tuo kaikkien turkkilaisten kansojen yhteinen imperiumi oli jo Mustafa Kemal Atatürkin fantasioissa.
Pikainen vilkaisu karttaan, joka on tämän näköinen
comment image

osoittaa fantasian toteutuskelvottomaksi;
alue on kaikkea muuta kuin yhtenäinen.
Suurempi ongelma on turkkilaisia kieliä puhuvien kansojen valtaisat kulttuurierot;
ei jakuuteilla ole eikä voi olla mitään yhteistä turkkilaisten kanssa.

Kukavaan

Hyviä pointteja. Tosin jakutialaiset tuskin haluavat Kiinan alaisuuteen. Yksin eivät pärjää Kiinalle.

Ostjak Vogul

Tuo ylisuuri “kaalimaa” saattaisi siis vihdoin ja viimein luontevasti jakaantua muutamaksi erilliseksi kansallisvaltioksi.

Peksi

Toivottavasti tuosta kehittyy tuhoamistaistelu ja ryssän joukot joen länsipuolella tuhotaan

Tuulia K

ukraina putoa kolmessa paivassa jos venaja oikeasti hyokkaisi, sama koskee suomea…eurooppaan saattaa menna kuukausi

Joppos123

Ahaa, ryssä on siis tähän asti hyökkäyllyt ihan vaan leikisti tapattaen samalla suurimman osan valmiusjoukoistaan. Kova on joillakin luotto kaalimaan örkkiarmeijaan.
Täydeksi paskaksihan se porukka on osoittautunut ja sillä täilaumalla ei olisi mitään mahdollisuuksia NATO:a vastaan.
Pikku ryssä Pietarissa näkee pahaa unta….

Peksi

Oo ryssä hiljaa

Joppos123

Pietarin trollien kielitaito on päivä päivältä paskempaa. On tainnut osaajat luikkia länteen ja jäljelle jäänyt se alin kuona.

Qroquius Kad

Voipi olla, että ahdistukseen kuluu vodkaakin hieman liian paljon, muista virvokkeista puhumattakaan.

mari

Lakkaisit jo nolaamasta itseäsi täällä. Sinullehan nauraa naapurin pihan variksetkin.

Tee itsellesi palvelus: ota tuikku ja käy petiin. Huomenaamulla pyydät heti vapautusta trollitehtaan hommista ja etsit itsellesi kunniallisen työn.

Varma Voitto Ikuinen

kaalimaan tulli nuijamaalla. . .hurja tilanne…

Ihan tosi

Melkoinen satusetä 🙂

Loraböks Kommando

Ryssien tykinpiiput on jo niin soirona että ne kohta ampuu bumerangeja, ja ryssillä taitaa kaikilla olla ripuli Putinin muonasta. Taistelutahtoa/taitoa ei kyllä ole nimeksikään, eikä se ole yhtään kivaa kun sieltä tulee iso läjä vihaisia miehiä uusilla aseilla ampumaan TAKAS. Jestas sentään, siinähän voisi vaikka kuolla! Parasta vaan rynnätä paskat housuissa pakoon, ei Putinin puolesta kukaan halua kuolla.

Joppos123

Onhan se ryssästä ihan ennenkuulumatonta, että reilut 44 miljoonaa ihmistä ei kiltisti suostu kansanmurhattavaksi vaan julkeavat ampua takaisin.
Ryssä ulisee jonkun psykopaattilorton räjäyttämisestä ja samaan aikaan lähes 1000 tapettua Ukrainalaislasta on ihan vaan okei, hehän ovat putlerille ali-ihmisiä.
Toivottavasti Ukrainan hyökkäys tuottaa tulosta ja he tappavat mahdollisimman monta lastentappajaa.
Ryssän ns armeija pitää tuhota lopullisesti.
Paskaputte voi akaa sovittelemaan pistoolin piippua kitalakeensa vaikka toivonkin sille ihmispaskalle pitkää ja kivuliasta kuolemaa.

Basisti

Veristä perse ja kivessyöpää Putinille. Vuosi pari hurjissa kivuissa ja vaipoissa kunnes joku täysjärkinen puukottaa sen sänkyynsä voisi olla ihan jees. Pampers-Putin hukkuu omaan arvottomaan sisäsiittovereensä.

mari

Kylmä ja kostea homeinen selli. Täysin eristyksissä muista vangeista. Ei oikeutta puhua kuin vartijoille ja asianajajalle. 23.5h vuorokaudessa sisällä sellissä, ei tv:tä eikä radiota, ei kirjoja, musiikkia jne. Korkeintaan piirustuslehtiö. Tällaiset olosuhteet tekevät ihmisestä pikkuhiljaa hullun.

Joppos123

Ei psykopaattihullusta voi tehdä hullua. Putte on kansanmurhaaja ja sille olisi oikein tulla munista hirtetyksi vallatun Kremlin muurilla tai miksi ei pikkuiset poloniumteet tai käsitellyt kalsarit.

mari

Eikö teloitus ole nopeampi tapa päästä vastuusta? Viruminen viddumaisissa oloissa loppuelämän, se on kova paikka etenkin kun joutuu lusimaan sellissä jossa ei ole yhtään mitään virikkeitä. Tällaisessa tilassa ihminen menettää järkensä niin että se lopulta saattaa juosta pää edellä seinään. Tällainen rangaistus kestäisi tämän hullun kääpiön koko loppuelämän. Ja hänelle olisi tuskallista tietää kuinka leppoisaa elämää kupatuilla miljardeilla olisi voinut elää jos olisi pelannut korttinsa hieman toisin.

Suomi Finland

Kun ryssä ryssii ja epäonnistuu, niin onhan se ihan mahtavaa katseltavaa. Harmi vaan, että ukrainalaisten uhri on hintana tälle huville. Se tappaa kyllä juhlatunnelman.

Daavidin poika

Nyt kun kun sillat on räjäytetty, niin käytännössä ryssä on motissa. Krimiin kuitenkin voi perääntyä tietä pitkin.

Runtiti-pou

Ukrainan armeijan katsotaan aloittaneen vastahyökkäyksen. Presidentti Volodymyr Zelenskyi ei vahvistanut tätä virallisesti, mutta hän sanoi ettei Ukrainan tavoite ole muuttunut, Ukraina ajaa hyökkääjät takaisin, sen rajat eivät ole muuttuneet.

Tuulia K

todella surullista kuultavaa kun tiedetaan ettei venaja ole edes hyokannyt vaan vain tukenut donbassin joukkoja, kuinka paljon pitaa valkoisia kuolla ennenkuin juutalainen Zelenskyi on tyytyvainen natsijoukkojensa massivisista tappioista, edes koko eurooppa ei voita venajan huippumodernia sotavarustelua, meidat kaikki halutaan tappaa ja mikaan ei ole sattumaa polotiikassa

Orakin poika Harak

Ai että nämä trollit on mahtavia.
Logiikkako siis menee jotenkin niin, että Zelenskyi sai Putinin hyökkäämään Ukrainaan jotta saisi tapettua näitä Ukrainalaisia “natseja”? Tuulia K.n mukaan Putin on siis Zelenskyin pillin mukaan tanssiva nukkehallitsija.

Joppos123

Tuulia K nauttii oravannahkapalkkaa Pietarin trollitehtaassa. Eihän nuo paskat usko edes itse omaan propagandaansa. Ryssän “huippumoderni sotakalusto”, hahahahahah. Onhan ne huippumodernit ilmaan räjähtävät tankinromut Ukrainassa jo nähty. Seuraavaksi taisteluihin holataan “huippumodernit” sotkat.
Nautin kun näihin ryssäntrolleihin sattuu suurien tappioiden myötä.

Qroquius Kad

Ryssäntrollien itku jolisee kuin heidän syvästi rakastamiensa burjaattiörkkien hätänyyhke ukrainalaisten jyrän alla:

https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?p=1343452#p1343452

Tuotakin örkkiä käy melkein sääliksi:
hänet tuotiin kuolemaan niin kaukana kotoaan vain alati kieroutuneemmaksi käyvän diktaatorin suuruudenhulluuden takia.

Mutta vain melkein.
Olkoon hänen hätänsä, itkunsa ja kuolemansa varoituksena kaikille örkeille ja heidän huorilleen:
noin teillekin lopulta käy!

VMP

Ei kun juutalaiset pakottivat putinin, et nyt ole ymmärtänyt mitään juutalaiset pystyy tekemään mitä vaan ja nyt ne pakotti mm. suomen liittymään naton hyökkäysliittoon venäjää vastaan.. ja pakotti putinin hyökkäämään juutalaisen nukkehallitsijan kimppuun vapauttamaan ukrainalaiset juutalaisten sorrolta.

Häähhääähhääääääää

Ai saakeli, joko ryssien elektroniikkaliikkeistä loppuivat nordic näppäimistöt? Vai maksavatko ne jo miljoona ruplaa? Voiko siellä jo luonnossa maksaa, sehän on sinulle tuttua hommaa? Suht nolon näköistä tuo putinismitrollaus ilman äääätä ja öööööötä. Mä voin myydä sulle “Å” kirjaimen sadalla eurolla, köyhä näätä.

Pekkah

Kyllä sinäkin Paavo joskus vielä ymmärrät missä kuplassa sinä olet tämän asian kanssa ollut

Pekkah

Sä olet ennenkin ollu asioista aivan helvetin pihalla ja heränny sitten myöhemmin todellisuuteen, niin tulee käymään tässäkin. Ryssää voit silti vihata jatkossakin.

Qroquius Kad

No mutta Totuushan (örkiksi Pravda) löytyy aivan helposti UMV:stä.

Siellä Hänen Jumalallisen Korkeutensa Putlerin profeetta Anus Pötkönen kertoo miten asiat ovat:
UMV on totta, koska se on Putlerin Sanaa, ja koska se on Puterlin Sanaa, se on totta.

Kyllä kuplassa elää sellainen, joka ei tätä Putlerin Pyhää Totuutta tiedä saati usko!!

Joppos123

Silti se muutama sata ihan kantakirjasuomalaista palvoo putleria ja sen örkkisakkia. Jokin lapsuuden traumaan perustuva päänsisäinen juttu.
Palvoohan jotkut akatkin sarjamurhaajia. Samalla tavalla nämä ryssänfanit vissiin lähettelee putelle rakkauskirjeitä ja käytettyjä kalsareita.
Näille faneille putte on messias,ihan sama vaikka se kusisi niiden kitaan,,kurlun kurlun messias.

Qroquius Kad

Kyllähän näistä turtapääläisistä ja kumppaneista tulee joskus mieleen sellainen Kansojen Temppeli -tyyppinen kuolemankultti;
psyykkisesti epävakaa seurakunta palvoo Pyhänä Messiaana suuruudenhullua kahelia, joka aikoo joukkomurhata heidät naatiskeltuaan sitä ennen lahkolaistensa kaikinpuoleisista palveluista.

Suomi Finland

Veikkaan että Putte nauttii kalsareiden nuuhkimisesti ihan aidosti ja lukee kaikki lähetetyt rakkauskirjeet.

mari

Paavo on kuplassa ja sinä saat liksan ruplassa.

Lallukka

Ukraina on maanpäällinen helvetti. Kaikkialla, missä sota eletään hel on earthissa.

Suomen kahdet kasvot

Miksi Suomi myy taloja/tontteja venäläisille edelleenkin?
Miksi Suomi värkkää viisumeja örkeille liukuhihnatyönä, noin 1000 kpl/vrk?

Qroquius Kad

Joku tienaa sillä.

Pieni Vihje...

Gorbatsov on kuollut, Putte menee hautajaisiin…

Zero

Ei nauramatta voi olla kun lukeen näiden aivoopestyjen kommentteja🤣
Maailmankuva pohjautuu täysin valtamedian valheellisen narratiivin pohjalle ja hihassa muutama kokeellinen injektio🤣
Ketä ne hyödyttömät syöjät oli🤣

mari

No kerropa sitten miten maailma makaa ja miten asiat tosiasiassa ovat kun kerran rivien välistä annat ymmärtää tietäväsi paremmin.

Qroquius Kad

Sehän on kerrottu jo UMV:ssä;
sieltä vain lukemaan Jumalallisen Putlerin Jumalallista Viisautta profeetta Anus Pötkösen julistamana.

mari

Mulla ei ole tapana lukea mielenvikaisten julkaisuja.

Qroquius Kad

Miksi sitten kysyt turtapääläiseltä putinistilta, kun kerran tiedät asianomaisen mielenvikaiseksi?

Mustamakkara

Anus Kakka-Pötkönen ei ole mielenvikainen, vaan isänmaanpetturi. Sellaisesta ei voi parantua millään hoidolla.

VMP

NO tietenkin niin, että rt-umv kertoo totuuden kun siellä ei eletä missään usa-juutalais-salaliitossa ja kun katsoo asiota siltä kantilta niin tulee tuollaiseksi älykkääksi, vähän sama kuin katsoisi sitä feminististä matematiikka kun haluaa katsoa asiota “toiselta kantilta” vaikka jokainen täysijärkinen tietää sen toisen “näkökannan” puhtaaksi valheeksi ja vääristelyksi.

Last edited 1 vuosi sitten by VMP
trackback

… [Trackback]

[…] There you will find 70248 more Infos: pt-media.org/2022/08/29/ukraina-aloitti-vastahyokkayksen-khersonissa/ […]

Joppos123

Ryssä saa parhaillaan pataan ja ryssänrunkkajat ovat hiljaa.
Slava Ukraini.
Putelle ja sen kotimaisille mulkkufaneille. Kuolkaa hitaasti.
Ei teistä ikinä ole vastusta taistelukentällä. Onnettomia saunapankon läskejä.