Ylilaudan “nyymit” pelastivat itsemurhaa hautoneen nuoren teon

Kuvakaappaus filmiltä, jossa maassa oleva poliisi keskustelee katolla olevan nuoren kanssa.
Yön aikana käytiin melko dramaattinen tapahtumasarja Ylilaudan ja erään suomalaisen nuorukaisen välillä, joka ilmoitti aikeensa tehdä itsemurhan livelähetyksenä. Neuvokkaan toiminnan ansiosta nuorukaisen melko varma itsemurha saatiin peruttua.

Ketju ehti olla reilu tunnin verran livessä ennen kuin se poistettiin moderaattorien toimesta. Eräässä pikkukaupungissa asuva nuorukainen ilmoitti Ylilaudalle avaamassaan viestiketjussa, että aikoo tehdä itsemurhan ja kuvata tapahtuman livenä.

Ketju keräsi satoja viestejä, ja itsemurhailmoitukseen suhtauduttiin moninaisesti. Jotkut olivat sitä mieltä, että kyseessä on pelkkä trolli, jota ei pidä ruokkia. Toiset taas olivat sitä mieltä, että kyseessä ei ole trolli vaan tositapahtuma.

Tilanne muuttui todemmaksi kun nuorukainen kiipesi nelikerroksisen kerrostalon katolle. Hän siis kuvasi tapahtuman koko ajan livenä nettiin. Vaikka itsekin ajattelin aluksi, että kyse oli pelkkä trollaus, niin nyt kuitenkin selvästi huomasi, että nuorukainen oli tosissaan.

Kuvaaminen kerrostalon katolla jatkui ainakin puoli tuntia.

Muutamat henkilöt onnistuivat paikantamaan filmin jatkuessa, että millä paikkakunnalla ja missä osoitteessa tapahtuma oli menossa. Henkilöt ilmoittivat tapahtumasta hätäkeskukseen ja poliisi oli tulossa paikalle.

Samaan aikaan katolla oleva nuorukainen ikään kuin keskusteli Ylilaudalle viestejä lähettävien henkilöiden kanssa. Monet yrittivät valaa nuorukaiselle toivoa ja saada hänet perumaan päätöksensä. Jotkut keksivät erilaisia kannustavia viestejä joiden avulla nuorukainen saataisiin toisiin ajatuksiin.

Lopulta tilanne oli hyvinkin lähellä loppua, sillä nuorukainen meni jo aivan katon reunalle, ja sanoi, että joskus tämä on tehtävä. Nuorukaisen äänestä ja “ähkäisyistä” pystyi kuulemaan, että tilanne tositilanne ja nuorukainen todellakin aikoi tehdä mitä oli suunnitellut. Se ei kuitenkaan ollut helppo; hän halusi tehdä mitä aikoi tehdä, mutta toisaalta katolta hyppääminen ei ollut niin helppoa.

Kun tilanne oli viittä vaille se, että nuorukainen hyppää, niin poliisi saapui paikalle. Ylilaudan joku seuraaja, joka oli siis tunnistanut kaupungin, kadun ja talon, minkä katolla nuorukainen oli, oli koko ajan kertonut poliisille mitä tapahtuu. Poliisi saapui paikalle aivan viime hetkillä.

Livelähetys loppuu siihen, kun maassa oleva poliisimies rauhallisesti puhuttaa katolla olevaa nuorukaista harkitsemaan vielä kerran mitä on tekemässä. Lopulta nuorukainen pyynnöstä myös sammuttaa kameran ja lähtee kiipeämään katolta alas.

 

On turha jossitella mitä olisi tapahtunut, jos Ylilaudan “nyymit” eivät olisi olleet “asemissa”. Nuorukainen olisi hypännyt tai ei. Hän itse kuitenkin sanoi jotain sellaista, että ei aio tulla rappusia pitkin katolta alas.

Subscribe
Notify of
guest
57 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Valtsu

Ylilautahan tekee nyt sitä työtä Marinin suhteen, joka olisi median tehtävä.

Pääministerimme on vetänyt parin päivän putkia sekakäyttäjien kanssa. Siinä on paljon tongittavaa.

Last edited 1 vuosi sitten by Valtsu
Qroquius Kad

Tässäkin tapauksessa Ylilauta oli mainettaan parempi:
saivat puhuttua itsemurhakandidaatille elämänhalua tai ainakin viivyttivät tekoa, sen sijaan että olisivat yllyttäneet hyppäämään.

mari

Tuota…en halua kuulostaa tunteettomalta mutta minusta tämä oli pikemminkin hätähuuto kuin itsemurhan yritys. Jos nyt joku haluaa itsensä tappaa, ei hän ota puhelinta mukaansa tehdäkseen siitä live-lähetyksen. Ne jotka oikeasti haluavat itsemurhan tehdä, he sen myös sen tekevät hiiskumatta siitä kenellekään.

En väitä etteikö tämä olisi ollut tosissaan. Kai tämä puhelin/live-lähetys SoMessa on nykypäivää, näköjään sitten itsemurhayrityksissäkin.

Pääasia, että tyyppi saatiin ehjänä alas katolta. Toivottavasti hän saa muutakin apua kuin sen 1-3 vuorokauden pakollisen laitosjakson jonka jälkeen nämä ihmiset ovat suurinpiirtein omillaan.

Daavidin poika

Jakaan mielipiteesi. Tässäkin on hyvä syy miksi myös Suomessa pitäisi alkaa lähteä “perestroikan” linjalle. Pakotettiinko video ylilaudan sivustolta poistoon, viranomaistaholta.?

Aivot Veks Telkussa

Kaikki jotka ovat kymmeniä livelähetysitsemurhia nähneet ovat kanssasi eri mieltä. Nykynuoret himoitsevat huomiota yli kaiken, itsemurha jonka kaikki näkevät on äärimmäinen itsesäälin muoto ja hyvinkin mahdollinen liian monessa tapauksessa. Väitän jopa että moni ei olisi itsemurhaa edes tehnyt ellei olisi ollut tätä hienoa live-lähetys mahdollisuutta. Sama pätee live-joukkoampumisiin. Ihmismieli on nokkelan sairas. Some on tosi kiva, eikö..?

mari

No mutta tätähän minä juuri kommentissani tarkoitin. Some on mahdollistanut tällaiset live-lähetyksen, olivat ne sitten itsemurhia, joukkoampumisia tai vaikka vaarallisella kallionkielekkeellä istuskelemista. Some ja sen tuoma mahdollisuus päästä “suoraan lähetykseen”, se ikään kuin…no sanotaan nyt näin, että kannustaa tekemään kaikkea mikä ikinä kerää huomioita.

Kuten sanoit, SoMe – aikakausi on tuonut tullessaan tämän toimintatapakulttuurin.

Itse en ole koskaan katsonut ainuttakaan liveitsemurhalähetystä, enkä aio katsoa. Olen sairaanhoitajan työssä nähnyt aivan riittävästi…

Suomi Finland

Putinin hirttäjäiset voin katsoa livenä alusta loppuun.

Mutta tavallisten ihmisten kuolemat eivät kiinnosta viihteenä vähääkään. Hyvä että saatiin estettyä. Toivottavasti on jokin paine noille terveydenhoidon tyypeille hoitaa tämä kaveri kuntoon. Mutta jos hän jäänyt täysin anonyymiksi, niin voi olla kiusaus jättää vaan onnensa nojaan.

mari

No tässä kohden voisin tehdä poikkeuksen ja katsoa Putinin teloituksen. Niin paljon pahaa tuo iljettävä myrkkykääpiö on saanut aikaan.

Minua kieltämättä ihmetyttää miksi jotkut ihmiset haluavat katsella videolta toisten ihmisten kuolemia, onnettomuuksia… veristä mössöä. Mikä siinä kiehtoo? Entäpä jos oma poikasi tai tyttäresi kuolinvideo olisi netissä? Haluaisitko ihmisten katselevan ja kommentoivan videota “menipäs tyttö kertakaikkiaan päreiksi”. Kuinka moni näistä videoista nauttivista ajattelee uhrien omaisia? Tuskin juuri kukaan.
Ihmisen kuolemasta netissä on tullut viihdettä. Minusta se on surullista, joistakin muista se on viihdettä.

Qroquius Kad

Miksi ihmiset katselevat kauhuelokuvia?
Samasta syystä he katsovat tosivideoita, joissa kauhuelokuvien kuvastot ovat raakaa todellisuutta.

Eikä tämä ole uusi ilmiö;
miksi antiikin roomalaiset katselivat gladiaattoritaisteluja?
Miksi Shakespearen näytelmät ovat kulttuurimme mestariteoksia, vaikka ne ovat väärällään väkivaltaa?

mari

No nyt ei eletä enää Rooman eikä antiikin aikaa ja kauhuelokuvista jokainen tajuaa, että se on vain näyteltyä, fiktiota. Kun taas video, jossa joku oikeasti menettää henkensä, on totisinta totta.

“Miksi Shakespearen näytelmät ovat kulttuurimme mestariteoksia, vaikka ne ovat väärällään väkivaltaa”? Siksi koska ihminen on väkivaltaisin eläin. Tuohon aikaan väkivallalla pääsi mässäilemään lukemalla tai käymässä katselemassa Shakespearen teoksia. Rooman aikaan taas katseltiin kun gladiaattorit teurastivat toisiaan, orjia syötettiin leijonille jne.

Saudi-Arabian Riadissa on eräs tietty stadion missä joka perjantai suoritetaan viikon teloituksen. Paikallisilla on tuonne vapaa pääsy, joskus aiemmin ulkomaalaisetkin pääsivät sinne mutta nykyisin se on kielletty.
Joka perjantai tuo stadion on tupaten täynnä väkeä.

Katselkoot minun puolestani kukin mitä lystää. Mitäpä se minulle kuuluu. Mutta minulla on tietty mielipide ihmisistä jotka nauttivat videoidusta väkivallasta.

Aivot Veks Telkussa

Jos nyt joku haluaa itsensä tappaa, ei hän ota puhelinta mukaansa tehdäkseen siitä live-lähetyksen”
Ottaapas. Tekeepäs.

Qroquius Kad

Niin tekevät.
Nähty on ko. videoita.

mari

Valtaosa ei tee.

Qroquius Kad

Ei sellaista väitettykään.
Todettiin vaan että monet ovat tehneet.
Useimmat tekevät sen toki privaatisti.

mari

Siitä olen yrittänyt tässä selittää sen jälkeen kun sain vastauksen kommenttiin jossa todettiin kymmenien itsemurhavideoita nähneiden olevan kanssani eri mieltä.

mari

No eipä ota läheskään kaikki. Vain ne jotka sinä tai muut olette nähneet. Valtaosa tappaa itsensä ilman live-lähetystä. Ota huomioon kuinka monta itsemurhaa tässäkin maassa vuosittain tehdään (tuhatkunta). Kuinka monta niistä on live-lähetetty? Minulla ei siitä ole mitään tilastoa, tuskin kenellekään, mutta uskon, ettei niitä ole vuodessa kuin muutamia, siis Suomessa.

nimellinen

Muistaakseni japaniassa on semmoinen silta josta on hypännyt useampikin elämään kyllästynyt ihminen. Japanissa on epäonnistuminen helvetinmoinen häpeä, asiassa kuin asiassa.

Qroquius Kad

Siellä on myös tällainen, sanoisinko, kaulakiikkupuisto:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Aokigahara

Jos ei vaan viihdy

No ei kai siinä mitään jos ei vaan viihdy. Mikäs siinä sitten.

Qroquius Kad

No kyllähän tämäkin nuorimies lopulta tuli päätökseen että hän kaikesta huolimatta viihtyykin täällä vielä.

Elämä Voittaa

Ainakin nähtiin ja kuultiin, toivon mukaan tämä nuori saa nyt tarvitsemaansa hoitoa. Liian moni ei saa.

Alpertti

Huomiota hakevia kiipeilijöitä esiintyy Ylilaudalla siinä missä muissakin someissa. Emme voi tietää, oliko tämän tarinan kiipeilijä tekemässä itsemurhaa vai vain hyvä näyttelijä hakemassa huomiota. Tai ainakaan minä eivätkä muut, jotka emme tapausta nähneet, tiedä.

mari

Tämäkin on ihan mahdollisuuksien rajoissa, tosin kanttia se vaatii. Nykyisin ihmiset tekevät kaikkea hullua saadakseen sen oman pikku 15 minuutin kuuluisuuden.

Timppis.

Hätähuuto tai ei pääasia että nuori saa apua ja tukea.jos tuollaiseksi asiat menee.

Prozac

Vakava tapaus, joka tuo kuitenkin mieleeni huvittavan kohdan elokuvasta “manillaköysi”. Kari Franck näyttelee hullua, joka on kiivennyt pöpilän katolle, ja uhkaa hypätä. Henkilökunta ei saa miestä luopumaan aikeistaan, kunnes paikalle saapuu Esko Hukkasen näyttelemä armeijan upseeri. Ja hän keksii keinon. Upseeri menee pöpilän seinustalle, ottaa leveän otteen seinästä ja huutaa hullulle: ” jos et heti tule alas , niin minä kaadan tämän talon”. Ja hullu säikähtää, ja tulee samantien tikkaita alas.

mari

Kun asuimme vielä Venezuelan Maracaibossa, pyysi äitini muutaman kerran lähettämään postitse kotimaisia leffoja videokasetilla, ikään kuin minulle opiksi suomenkieltä varten sekä että voisin nähdä suomalaista kulttuuria. Manillaköysi oli yksi näistä leffoista. Toinen oli ehdoton suosikkini, nimittäin Simpauttaja! Ottakaa huomioon, että minulla ei ollut hajuakaan suomalaisesta kulttuurista. Kun aloin katsella Simpauttajaa, en ymmärtänyt puheesta edes puoliakaan. Tässä leffassa puhutaan melko vahvaa murretta. Mutta leffa oli kiehtova, noinko siellä Suomessa asutaan muistan miettineeni. Äitini sitten kertoi, että leffa on filmattu 70-luvun alkupuoliskolla ja elämä kaupungeisa on ihan erilaista. Myös kirjoja tuli Suomen paketeissa. Suosikeistani voisi mainita Waltarin, Sinuhe egyptiläinen on kerrassaan mukaansa tempaava kirja. Veijo Meren “Sanojen synty” oli hyödyllinen opiskellessani mikä on minkäkin suomen kielen sanan etymologia.

No joo, meni rutkasti ohi aiheen, pahoittelut siitä.

Suomi Finland

Oletko yhtään perillä siitä, mitä Venezuelassa tapahtuu tänä päivänä? Onko korana jo helpottanut tai onko tavallisten ihmisten elämään tullut mitään helpotusta?

Hei Jätkä

Siinä vasta nolo iskuyritys jos mikä..

Qroquius Kad

Ai jaa?
Minusta tuo näytti vallan viattomalta tiedustelulta, mutta minähän en osaakaan lukea ajatuksia.

Suomi Finland

Sitä paitsi tuohon kirjoitukseen tuli typo ja jo se antaa haastattelussa epäpätevän vaikutuksen.

mari

Kysymys oli ihan ok, typosta huolimatta.

Suomi Finland

Ei näillä aamuilla yritetä iskeä alle kolmekymppistä mimmiä. Iän täytyy alkaa jo huonoimmalla kouluarvosanalla ja tietenkin olla vähintään 2 numeroinen.

Oma ikä alkaa vitosella.

Kyllä täällä ollaan lähinnä ihan normaalissa keskusteluyhteydessä suunnilleen samanmielisten (kemuasia) kanssa.

Tietysti jos olisin kuuluisa elokuvaohjaaja tms niin voisi harkita, mutta kun en ole niin se siitä.

mari

Millaisia leffoja ohjaisit jos olisit se kuuluisa elokuvaohjaaja? Toimintaa, draamaa, komediaa…?

mari

Varmaan mieluiten dokkarin Putinin oikeudenkäynnistä ja teloituksesta 😁

Suomi Finland

Jäätävän poltteen ja Cliffhangerin.

mari

Minua kiinnostaisi ohjata laatudokkareita. Mutta taitaa olla parempi tyytyä kaivelemaan niitä YouTuben kätköistä. Sieltä löytyy vaikka mitä kunhan vain osaa etsiä, etenkin Saksan, Ranskan ja Italian kielisiä. Ja tietenkin usa:ssa osataan tehdä loistodokkareita joita löytyy runsaasti myös YouTubesta. Juuri katselin yli 2h pitkän ranskalaisdokkarin heikäläisten poliisin erikoisjoukoista. Nuo kaverit jahtaavat vain suurrikollisia ja näyttää siltä, että ranskassakin on melkoisia rikollispiirejä, toki osa on tuontitavaraa. Albanialaismafia on kova sana Pariisissa.

Suomi Finland

Muistatko Renny Harlinin? Meni taannoin naimisiin 27 vuotiaan naisen kanssa. On mua vanhempi mies… siitä nuo leffat, eli vitsiä väänsin.

Se on vain suurta rikkautta nuo mafiaklaanit. Ajatteles kuinka tylsiä puutarhadokkareita sitä vaan tehtäisiin, jos monikulttuurisia rikollisia ei olisi toivotettu tervetulleiksi punaisten mattojen kera.

Poliiseilla olisi myös paljon tylsempi ammatti. Vaan lähinnä parkkisakkojen kirjoittamista ja kissojen noutamista puista mummoille.

mari

Toki Rennyn tiedän. On ohjannut pari kelpo leffaakin, paras niistä on Long Kiss Goodnight. Kyllä 40-50 kymppisellä miehellä mahkuja on, jos vain on tiettyä karismaa ja charmia (vrt Sean Connery viisikymppisenä) ja tietty tarpeeksi paksu lompakko heh. Sun pitää alkaa lottoamaan tai keksiä muu suunnitelma rikastua, ellet sitten satu jo olemaan charmikas herrasmies. Onnea vaan, kyllä meressä kaloja riittää.

Suomi Finland

Itseasiassa olen jo ajatellut vetäytyä eläkkeelle mitä tulee parisuhteisiin. Ei ole osunut vielä kohdalle sellaista naista, jonka persoona olisi sopinut yhteen omani kanssa. Ja sellaisesta ei seuraa kuin raskasta vääntöä.

Vain yhden yön suhteita siis, kunnes aika jättää.

mari

Harrastaako Paavo puukäsitöitä?

mari

Jatkokysymys – Toimiikohan tuo konsti myös naisihmisillä? Voisi itsekin harkita. Täältä Palmasista ei tahdo oikein löytyä match made Heaven kumppania. Tosin en ole aktiivisesti etsinytkään, tulee kohdalle jos tulee…

Suomi Finland

Harrastan jo laulua ja punttisalia… paljon enempään ei ehdi. Remontteja teen kyllä tarpeen vaatiessa itse. Nuo harrastukset vaativat säännöllisyyttä ja molempiin menee erikseen yli tunti päivässä. Jos innostun äänittelemään lauluja, niin voi mennä useampikin tunti eri biisien kanssa.

mari

En kokenut lainkaan iskuyritykseksi. Viaton kysymys johon vastaan mielelläni kunhan pääsen töistä. Täällä on paikallinen aika juuri nyt 13:35, palaan tänään hieman myöhemmin asiaan kysymyksen tiimoilta.

Suomi Finland

Ihan kaljalla/kahvilla kyllä voisin marin kanssa käväistä ilman mitään treffitarkoitusta. Vaikka Paavo ja Kad mukaan esiliinoiksi.mari vaikuttaa kyllä sellaiselta tyypiltä, jonka mielellään tapaisi jopa livenä.

Ei sen puoleen, kullä noi pojatkin tapais…

mari

Mulle macchiato! Nythän minä asun täällä liki 5000 kilsan päässä ja käyn Suomessa kerran tai kaksi vuodessa. Olisi toki mukavaa keskustella samanhenkisten ihmisten kanssa riippumatta sukupuolesta, mutta tähän on nyt todella vaikea sanoa mitään, muuten tulee taas kehotus painua tik tokkiin iskemään miehiä kuten taannoin kävi. Mulla on useita miespuolisia ystäviä eikä joku kahvilla käynti miehen /miesten kanssa ole minulle iso juttu. Mutta sanotaan nyt näin, että kaikki on mahdollista ja elämässä saattaa tapahtua asioita joita vähiten odotti.

Suomi Finland

Nimenomaan. 5000 kilsaa on aika selkeä este kahvituokiolle suomalaisten kanssa. Tietysti lentämällä pääsee vaikka mihin mutta on vähän kallista lystiä käydä kahvilla.

Kanarialla on tullut käytyä kerran. Ei se hassumpi paikka ollut. Vuorilla oli jopa kylmä.

mari

Juuh, tuolla korkeimmalla huipulla, eli Pico de Nieve (lumihuippu suomeksi), olen muutaman retken rakkaalla Honda 300cc motoskootterillani tehnyt (usko tai älä mutta mun Hondassa on viileäkaappi johon voi laittaa juomia viilenemään), kun vuoristoa ajaa ylöspäin, ilma alkaa pikkuhiljaa viilentyä ja huipulla saattaa olla vain 5° lämmintä. Nyt meille on loppuviikoksi tulossa pari senttiä sateita usean päivän ajan. Se on täällä kullanarvoinen asia luonnolle ja erilaisille vedenkeräyssysteemeille. Kraanavesi on juomakelvotonta, se suodatetaan merivedestä. Kaikki käyttövesi on ostettava kaupasta missä se on todella halpaa koska paikallishallinto tukee sen hintaa. Verotus on tosi jees, ruoka on kaupassa edullista kunhan pysyttelee pois turistialueiden kaupoista. Finnair lentää tänne 3 tai 4 x viikossa ja meno – paluulippu on siinä 300, tosin saan sen halvemmalla koska kuulun Finskin jäsenklubiin. Kun asunnon ostin ja maksoin, päätin jäädä tänne toistaiseksi, useaksi vuodeksi. Hyvin viihdyn.

mari

Toki olen perillä. Olen säilyttänyt kontaktit sinne aina siitä lähtien kun pois sieltä muutimme sekä vieraillut säännöllisesti. Meille latinoille perhe tulee ykkösenä ja ei tulisi kuuloonkaan ettenkö kävisi tapaamassa sukulaisia joita minulla on siellä runsaasti. Viimeksi kaksi vuotta sitten ja nyt olisi tarkoitus lähteä loka-tai marraskuussa, riippuen miten saan lomat järjestettyä. Osan matkan kestosta joudun kuitenkin viettämään palkattomana, mutta ei sillä väliä. Tänä päivänä Venezuelassa pyyhkii verrattain hyvin verrattuna kriisivuosiin 2015-2017. Kaupoissa on ruokaa ja hygieniatuotteita mielin määrin ja kaduille on ilmestynyt yrittäjiä pilvinpimein. Turvallisuus on kohentunut, isommilla pääkaduilla voi kohtuu huoletta kuljeskella kunhan et pidä mukanasi kelloa etkä mitään koruja
Myös puhelin kannattaa pitää visusti piilossa. Dollari on nyt rinnakkaisvaluutta bolivarin kanssa ja se boostaa taloutta mukavasti. Amerikkalainen öljy-yhtiö Chevron tekee yhteistyötä PDVSA:n kanssa…

mari

…ja vaikuttaa siltä, että Ukrainan sodan vuoksi Yhdysvallat sallii Venezuelan kiertää pakotteita ja myydä öljyä maailmanmarkkinoille. Tätä en kuitenkaan pysty todistamaan mutta tiedän, että neuvotteluja maiden välillä on käyty. Toivon niin kovasti sovintoa usa:n ja Venezuelan välille! Chávezin piru meni ja pilasi suhteet aikanaan mutta toivoa on kunhan Maduro kaatuu. On vaikea käsittää kuinka paljon öljyä tuossa maassa on. Valtaosa siitä sijaitsee kotiseudullani Maracaibojärven pohjassa sekä sen rannikkoalueilla, mutta joitain vuosia sitten maan itäosasta löytyi valtava öljykenttä joka on suurempi kuin Saudi-Arabian vastaava. Sitä kutsutaan saviöljyksi koska se lepää ohuen savikerroksen alla joten se on helppo hyödyntää koska valtavaa infraa ei tarvitse rakentaa. Maracaibo kaupunkina on aivan ihana, tosin hirvittävän kuuma kesäisin. Tee Google kuvahaku käyttäen hakusanaa “calle carabobo”. Näet aivan upeasti maalattuja taloja. Olen itse syntynyt lähellä tuota katua, El Saladillossa.

Suomi Finland

Tämähän vaikuttaa jo tosiaan ihan hyvältä verrattuna siihen, mitä täällä Suomessa Venezuelassa takavuosina uutisoitiin. Tilanne näytti jo suorastaan. katastrofaaliselta ja sitten tuli vielä korona päälle.

Prozac

Joo simpauttaja on ihan huippu. Pohjois-karjalan murretta siinä taidetaan puhua, mikä on nautinnollista kuunneltavaa etelä-pohjalaiseenkin korvaan.

mari

Kylläpä vaan. Katsoin sen Maracaibon helteessä varmaan kymmenkunta kertaa yhteensä ja ihmettelin sitä murretta… mikä ihmeen sana tuo on, mitä tuo lause tarkoitti. Äitini sitten kertoi sen olevan pohjois-karjalan murretta. Se muuten osittain tarttui minuun ja huvitti kovasti ihmisiä kun asuimme jo Helsingissä. Saatoin vahingossa puhua sitä koulussa 9. luokalla, muutenkin suomen kieleni oli silloin kovasti hakusessa joten puhuin sekaisin Stadin yleiskieltä ja toisinaan väliin luikahti Pohjois – Karjalan murteen sanoja.

Riku Laine

Oli se sitten hätähuuto tai ei niin vahinkoja sattuu jos katonharjalla temppuilee yksikin voimakas tuulenpuuska tai horjahdus ja se on sitten menoa vaikkei sitä tarkoittaisikaan. Erinomaista toimintaa ylilaudalta.
Apuahan nuorukainen tarvitsee oli kyse sitten mistä tahansa ja toivottavasti sitä saa.