Haagan sheikki jatkaa pakoaan Irakissa

Moni saattaa muistaa vuonna 2019 Helsingin Haagassa tehdyn puukotuksen, jossa Suomeen sotapakolaisena tullut Hayder Al-Hmedawi puukotti entistä vaimoaan, tämän ystävätärtä ja vammoja saivat myös kaksi lasta. Mitäpä kuuluu Al-Hmedawille nykyään?

Nyt 35-vuotias Hayder Abduljabbar Al-Hmedawin tuli vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa Suomeen 2015. Maaliskuun 3. päivä vuonna 2019 tilanne Suomessa oli mennyt niin pahaksi, että miehen vaimo oli hakenut väkivaltaisesta Al-Hmedawista avioeroa.

Tämä ei sopinut Al-Hmedawille. Valvotussa lasten tapaamisessa mies puukotti vaimoaan ja tämän ystävätärtä. Lapset saivat pienempiä vammoja. Helsingin poliisi tutkii asiaa kahtena murhan yrityksenä.

Al-Hmedaw kuitenkin pakeni paikalta, ja pakeni koko Suomesta ja häipyi Irakiin, josta oli siis aikaisemmin paennut sotaa, kidutusta ja hampaiden irtirepimistä.

Se mikä on mielenkiintoista, niin tuolloin invaasiosyksyn jälkeisessä humussa myös Al-Hmedaw pääsi medioihin kertoilemaan säälitarinoita, miten Irakissa odotti kidutus ja silmien puhkominen.

Jos Al-Hmedaw oli Suomessa surkea vähäpätöinen turvapaikanhakija, jonka ainoa huvia olivat suomalaisten turvapaikka-aktivistien kutomat villasukat, niin status on noussut Suomesta paon jälkeen reippaasti. Al-Hmedaw on nimittäin sheikki. Ei siis mikään ihan turha jorkki. Sheikki sitä pitää olla ja vermeet sen mukaan. Alla kuvissa nykyisyyttä.

Al-Hmedaw vasemmanpuoleinen ”rättipää”.

 

Onneksi pääsi Suomesta pakoon.

 

Vermeet viimeisen päälle. Ja sormissa kultaa. Kuka sitä muuten.

 

 

 

Sotapäällikkökin jollakin tasolla varmaan tämä ”Haagan Sheikki”.

Al-Hmedaw on etsintäkuulutettu Interpolin toimesta maailmanlaajuisesti, mutta on melko varmaa, että häntä ei tulla Irakista saamaan Suomeen oikeudenkäyntiin millään ilveellä.

Tuskin on tarvettakaan. Tässä jutussa, ja sen jälkipelissä on merkittävää lähinnä se, että tälläkään miehellä ei ollut loppupelissä mitään pienintäkään turvapaikan tarvetta Suomessa. Voi vain kuvitella mitkä ovat olleet motiivit hakeutua Suomeen sotapakolaiseksi.

 

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.