Shakki: Mitä jos Venäjä uhkaisi Suomea oikeasti NATO-jäsenyyden takia?

Yleinen käsityshän on se, että Neuvostoliitto, jota nykyään Venäjäksi kutsutaan, voi mahdollisesti kostaa Suomelle sen, että Suomi aikoo liittyä NATO:n ilman Venäjän suostumusta. Millaisia kostomuotoja Venäjä voisi käytännössä toteuttaa.

Leikitään ajatuksilla ja laitetaan kehiin hypoteettisia pohdintoja. Useimmat ajattelevat, että Venäjän kosto on ns. pakolaisase. Mutta mennään hieman pidemmälle.

Mitä jos Venäjä yhtäkkiä, Putinin suulla, julkaisisi maailmanlaajuisesti ilmoituksen, että se aloittaa kolmen päivän päästä Lappeenrannan kaupungin pommittamisen rajan takaa tykistötulella, jos Suomi ei vedä NATO-hakemusta takaisin. Nämä pommitukset tulevat jatkumaan tasan kaksi viikkoa. Jos Suomi dead-lineen mennessä ilmoittaa, että NATO-hakemus on vedetty pois, niin Lappeenrannan pommitusta ei aloiteta. Mutta jos ei vedä, niin pommitukset aloitetaan kolmen vuorokauden kuluttua klo 00.00 ja jatkuu tasan kaksi viikkoa yhtä soittoa, jonka jälkeen pommitukset lopetetaan Venäjän toimesta.

Mitä Suomi tekisi? Vetäisisikö Suomi NATO-hakemuksen pois? Evakuoitaisiinko Lappeenranta, vai yritettäisiinkö väestöä rauhoitella paniikin syntymiseltä, ja jos näin, niin miten se tehtäisiin? Vastaisiko Suomi jollain toisella tavalla, millä tavalla?

Kysymys on siis Suomen osalta pelkästään hypoteettinen, vähän kuin shakin pelaamista, että mitä mahdollisuuksia tällaisessa tilanteessa olisi?

Toisaalta tilanne on aivan realistinen. Nimittäin Suomessahan on ollut vähän samankaltainen tilanne aiemmin. Talvisodan alla Neuvostoliitto vaati Suomelta alueluovutuksia, joihin Suomi katsoi, että niihin ei missään nimessä voida suostua. Suomen suostumattomuus sitten johti talvisotaan. Jos Suomi olisi suostunut alueluovutuksiin, niin olisiko Suomi säästynyt talvisodalta? Mahdollisesti, mutta entä koko maailmansodalta?

Vaikka kysymys on monen suomalaisen näkökulmasta “irrationaalinen”, niin vastaava tilanne on kehittymässä Moldovassa. Venäjä on ilmoittanut tiettyjä vaatimuksia Moldovaan kuuluvan Transnistrian maakunnan suhteen.

Nyt siis mielenkiintoisia shakinpelaajien mielipiteitä kehiin.

Subscribe
Notify of
guest
125 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Mitä vittuuu boomeri

No pääministerille tulisi puhelu. Että ryssä on hyökännyt. Sniff sniff. Delegoikaa vaikkapa seiskalle. Vittu mikä fiilis! Ryssä hyökkää! Oujee runkkuliikkeitä! Jauhojengiiii !!!! Vittuuuu haistakaa paska kaikkiiiii !!!!

mahtava fiilis

Sisäministerille tieto. Erittäin hyvä kysymys. Asetamme työryhmän selvittämään oikeuksia.

harmaajääkäri

Hesarissa oli vuosia sitten iso artkkeli jossa aika ykstyiskohtaisesti kuvattiin sitä, miten Venäjän “superarmeija” valloittaisi Suomen muutamassa päivässä.

Sen mukaan Suomi lopulta antautuisi kun miljoona ihmistä jäisi mottiin kehä kolmosen sisäpuolelle.
Juttu vaikutti ihan tosissaan kirjoitetulta.

Löytyis varmaan jostakin arkistosta.

Matuarmeija auttaa Suomea

Jos miljoona ihmistä jää mottiin kehä kolmosen sisäpuolelle niin moniko heistä olisi matukekkuloita? Ja mitä he tekisivät? Hahaa!

mari

Lähtisivät kiireen vilkkaan takaisin kotimaihinsa. Nythän heistä valtaosa olisi ensimmäistä kertaa elämässään sodan uhan edessä. Kun nämä tyypit tajuavat, että kriisi saattaa tulla ja Kela mennä kiinni, häipyvät he yhtä nopeasti kuin tulivatkin. Osa ehkä jäisi ja käyttäisi poikkeustilaa hyväkseen ja aloittaisi ryöstelyn ja kaikenmaailman mustan pörssin toiminnan. Toki monet suomalaisetkin harrasti viime sotien aikana mustan pörssin bisneksiä, mutta en usko sandaalikansan osallistuvan yhteisen kriisin hoitamiseen siinä määrin kuin yksilöt siihen pystyvät osallistumaan.

Allahu akbar Finland!

No kyllä. Johan Ylellä olikin juttu, missä sotaa, vainoa, kidutusta paossa olevaa ns haastateltiin. Koki epäoikeuden mukaisena, että kun nyt ” pakeni” Suomeen yltäkylläisyyteen, niin pitääkö taas lähteä, jos ryssä hyökkää Suomeen. Että semmoista. Toki onhan niitäkin, jotka ovat käyneet suomen armeijan. Ja puolustaisivat tätä arvokasta maata. Itse olen sitä mieltä, että kun Isis väkeä on tuotu, niin siitä komppania. Ajaisivat itsemurha mielessä scanialla räjähteitä täynnä olevalla kuormalla ryssän kimppuun.

Qroquius Kad

Miinakentän kautta paratiisiin!
Allahin kiitos on varma!

mari

Muistan lukeneeni jostain jutun (tai saattoi olla lukijakommentti) jossa väitettiin Venäjän supererikoismieslaskuvarjojoukkojen valtaavan Suomen kahdessa tunnissa. Naurattaa aina nämä anonyymit militariasiantuntijat. Enhän toki itsekään silloin tiennyt kuinka paska ryssien armeija todellisuudessa on, mutta kaksi tuntia tai kaksi viikkoa on ihan utopiaa. Suomea on verrattain helppo – jos nyt sodassa mikään helppoa on – puolustaa ja sen suomalaiset osaa. Venäläiset sotilaat eivät kykene edelleenkään liikkumaan tai toimimaan metsässä samalla tavoin kuin suomalaiset. Mitä tulee tähän Lappeenrannan pommitus-skenaarion, en usko että Suomi antaisi periksi. Venäjä saisi “kansainvälisen yhteisön” kimppuunsa, todella kovaa painostusta tulisi Englannista sekä Yhdysvalloista. Samalla se olisi uhkaus aloittaa EU-maan pommituksen. Tiedän ettei EU ole täällä korkealla kurssissa, mutta sillä olisi kuitenkin vaikutuksensa. Marinin sijasta Niinistö ottaisi ohjat käsiinsä (mikä on rauhoittava ajatus).

harmaajääkäri

Yritin löytää tuota artikkelia netin kautta mutta en ikävä kyllä onnistunut. Muistan siitä lukuisia raflaavia spekulaatioita:

  • tietokonevirus sujautetaan jonnekin järjestelmään jolloin valtionjohdon evakuointi ei onnistu
  • Satakunnan tykistörykmentti tuhotaan jo matkalla pelastamaan Helsinkiä
  • Yhtään kaartin varusmiestä ei jätetä henkiin Helsingin tunneliverkostossa.

Mahtaa tuon artikkelin kirjoittajaa nykyään hävettää…

Qroquius Kad

Saahan sitä fantasiaa kirjoittaa vaikka mistä.

mari

Heh, joo. Aikanaan kun vielä viitsin ilta-sanomia lukea oli siellä juttuja näistä Venäjän ihmeaseista. Siihen aikaan sai vielä iltaryönässä kommentoida ja niissä oli runsaasti erilaisia eksperttejä ja asiantuntijoita, siis militarispesialisteja. Kovasti kommentointi sitä kuinka nopeasti Venäjä pystyisi valtaamaan Suomen. Taisi surkein ennustus olla alta tunnin. Yleisimmät ennustukset olivat parista päivästä korkeintaan viikkoon. Tuo oli sitä aikaa kun olin jotain 22 tai 23 vee. Minä, armeijan käymätön nuori nainen tajusin, että tuo on ihan pötypuhetta. Eihän Talvisodassakaan vallattu Suomea vaikka sitä kovasti yritettiin. Ja tietysti Jatkosodassa yritettiin uudestaan. Tuolloin suhdeluku oli Suomelle vieläkin surkeampi kuin nyt mitä tulee miehiin, ja ylipäätään kaikkiin aseisiin, etenkin kun puhutaan Talvisodasta. Tätä yritin muille kommentoijille selittää mutta ne olivat niin vakuuttuneita, että kyllä Venäjä parissa päivässä Suomen valtaa. Mitähän näiden päässä liikkuu tänään…

Cheese Lord

Mepäs vedetään valttikortti! Jos tuollaisilla uhkailevat niin me emme enää myy ryssille oltermanni-juustoa. Shakki ja Matti. Voitto on meidän.

Jurtsi

Ei myydä enään ollaan jo voitettu eikä osteta mitään energioitakaan tupla voitettu.
Nälkä ja kylmä tulee mitäs siitä eläköön voitto.

Qroquius Kad

Ryssä se on jolle tulee nälkä ja kylmä.
Suomi on länsimaa, jotka käyvät kauppaa keskenään.

Sellaista

Pääministerillä olisi parempaa tekemistä ja juhlat jatkuisivat tavalliseen tyyliin virka-asunnolla. Mitäs jostain Lappeenrannan pommituksista. Kyllähän juhliminen B-luokan julkkiksien kanssa teinityyliin ja festivaalit ovat hänellä etusijalla. SDP kanta muutenkin on “oma kansa ajattelu ensin on vahingollista”.

Qroquius Kad

Kuvattu skenaario on epärealistinen.
Maassamme on jatkuvasti USAn ja muiden NATO-maiden joukkoja harjoittelemassa;
kun harjoitus päättyy, uusi alkaa.

Nämä ovat ne täysjäsenyyttä edeltävät turvatakuut.
Jos Ryssä menettäisi vähänkin järkensä ja alkaisi tulittaa Suomen rajan yli vaikkapa Lappeenrantaa, se evkuoitaisiin ja NATO-täysjäsenten joukot siirrettäisiin ko. alueelle, samalla kun niitä tulisi Suomeen lisää.

Tässä tilanteessa Ryssän tulitus Suomen puolelle olisi yhtä kuin sodanjulistus NATOlle, ja siitä Ryssä ei selviä.
Joten skenaario on jo alkuasetelmassan pielessä.

Qroquius Kad

Kaikki huomioni ovat hyviä paitsi tietysti ne, jotka eivät ole.

mari

Koskas viimeeksi sitä ollaan oltu väärässä? Väärässä paikassa väärään aikaan? Väärässä junassa/bussissa? Väärässä kaupassa (piti olla Systembolaget mut eksyitkin Icaan)? Heräsit väärästä säng..öh tuota osoitteesta? Väärässä baarissa? No joo, vähän kevennystä alkuiltapäivän iloksi.

Muuten, laitas tilaisuuden tullen jokin muheva rikosuutinen niin mä siteeraan kommenttiosioon erään ratkiriemukkaan venkulatarinan joka tapahtui kivitalossa. Nauroin itseni tärviölle kun kuulin sen.

mari

No en todellakaan! Mä nyt vaan kuulen tarinoita. Jostain syystä Ihmiset haluaa avautua mulle. No jaa, siivosin mä kerran Ristikkotiellä erästä asuntoa jossa oli pienyritys. Siellä piti käydä kerran viikossa ja mulla se oli perjantaisin vähän ennen kello 9am. Samaan aikaan kun mä tulin paikalle, vankilan uloimmasta portista tuli jokin ulkoyyöryhmä, oli kottikärryt, kuokat, haravat sun muut. Mulla oli työvaatteet kassissa ja kesävaatteet päällä, latinagimma kun olen niin tykkään nahkahameista, ja semmonen kiva tiukka toppi joka korostaa luomuja kivasti. Kun ulkotyövangit näkivät minut, silloin tippui kottarit ja haravat siihen paikkaan. Vartija sanoi hermostuneena “Noniin, jatketaas matkaa” mutta vangit eivät liikkuneet mihinkään. Sitten toinen vartija käveli mun luo ja sanoi että mitä sä täällä teet, tämä on yksityisaluetta. Mulla palaa käämi jos joku on epäkohtelias, sanoin ettei tämä tie sen enempää kuin tuo kerrostalo johon olen menossa töihin ole yksityisaluetta. Vartija ehdotti…

mari

… minulle aikataulun vaihtoa. “Etkö voisi tulla näin perjantaisin 15 minuuttia myöhemmin niin et häiritsisi näitä meidän poikia”. Ahhah kun nauratti! Sanoin, että “vaihtakaa te kuulkaa itse aikataulujanne. Mulla on oma aikataulu ja en todellakaan vaihda yhtään mitään näin naurettavan asian takia” . Kun olin kolmatta kertaa menossa siivoamaan sitä kämppää, ihmettelin että missäs ne vangit luuraa. Sitten huomasin asunnon ikkunasta, että se porukka marssi noin 20 minuuttia sen jälkeen kun olin tullut paikalle. Eli Sörkan vankila vaihtoi aikataulua sen takia ettei vangit päässeet katselemaan…no kivannäköistä naista minuutin ajan. Tosi juttu, vaikka uskomattoman typerältä kuulostaakin. Jokainen stadilainen tietää, että Ristikkotie on julkista aluetta ja siinä on kerrostalo noin 20 metrin päässä vankilan portista. Siinä voi kulkea kuka vaan.

Qroquius Kad

Minä olin väärässä kerran, kun luulin olleeni väärässä.
Monet ihmiset eivät myönnä virheitään.
Minä myöntäisin, jos sellaisia tekisin.

Hän kohtelee kuin prinssi

Kaksi kertaa on oltu naimisissa ja ja aina tyhmänä myöntänyt olleeni väärässä yms . Ja lasku on ollut karmea. Ei ikinä enää. Nykyään sanon suoraan, että ei. Sinä olet tyhmä ja teet niinkuin sanon. Kokemusta ja hieman harmaata charmia. Sitä paitsi, avioerot ovat olleet ns sellaisia taisteluja, missä kaksi sukua ottavat yhteen. Siinä on mafia touhutkin näin leikillä jääneet toiseksi. Homma on todella likaista loka kampanjoineen jne. Olen oppinut sen, että kun erosta tulee riitaisa, niin siinä monet sekoaa ja lakoaa. Nykyään ajattelen, että jos saisi vaimon Ukrainasta? Suvakithan ovat siitä vihaisia. Mielelläni antaisin uuden alun sekä mahdollisuuden onnelliseen elämään todellisille pakolaisille.

Qroquius Kad

Oikea asenne!

Suvakki pillittää

Kun muistamme ne pää, olkapää, polvet jne pelleilyt, niin itse kääntäisin sen näin: päällä, takaapäin , polvillaan( tiedätte miksi ) , edestä, sivusta jne. Saisimme tukea rahallisesti komissaari Urpulaisen mukaan, joka on mainostanut , että suomalaisten geenit pitää uudistaa. Kassit tyhjäksi myös miesten osalta monikulttuurisuuden edistämiseksi. Miehillä tosin on laatu vaatimus. Näin uskoisin. Mutta tietenkin seurustelisin ukrainalaisen kanssa. Ei mitään ongelmaa.

mari

Minä se olenkin seurustellut vain suomalaisten miesten kanssa. 50 prossaa latinoverta (oikeesti DNA:n nettitestauksen mukaan Espanja, Italia, Ranska, hieman Saksaa ja muutama hassu prossa irkkua, ilmankos mulla on niin lyhyt sulake). En näytä suomalaiselta, mulle usein Suomessa asuessa puhuttiin englantia. Mutta pidän suomalaisista miehistä koska ne on niin hemmetin rehellisiä verrattuna noihin etelämaalaisiin luikureihin. Kelpaiskohan jätesäkeistä pitävälle Urpilaiselle mun geenit…niissä kun on puolet suomalaista. Eipä kai. Ananasgeenipankki lienee se oikea.

Sven Dufva

Sosialististen neuvostotasavaltojen liitto voitti meidän maassamme viimeksi käydyn sodat, mutta hyvänä kakkosena tuli maaliin pieni sisukas Suomi.

Qroquius Kad

Ei voittanut.
Kaksi kertaa oli tarkoitus valloittaa Suomi.
Kummallakin kerralla epäonnistui.

Nyt Suomi on lopultakin länsimaa kuuluessaan NATOon, kun taas Ryssä on imperialistinen roistovaltio, joka rypee alati pahenevassa surkeudessaan.

kari ilmarinen

Natolle (=USA) on paljon kivempi käydä sotaa ryssiä vastaan Suomessa (tai Ukrainassa) kuin omilla rajoillaan. Ei tämä ole niin kivaa ajatusleikkiä.

mari

Kuinka moneen maahan se Nato on hyökännyt?

pah

Jos moinen Kuuban kriisiä muistuttava hullu tilanne eteen tulisi, niin ‘tiedustelu everstin arvio venäjästä’ – luennon perusteella on syytä olettaa että NL/Venäjän hyökkäys myös tälle suunnalle olisi joka tapauksessa ollut edessä, eli sotiminen olisi ollut meidänkin kohtalona joka tapauksessa.

pah

Miksi Venäjä toimii kuten toimii – katso koko Martti J. Karin hittiluento tästä!
http://www.is.fi › kotimaa › art-2000008668158

29.3.2022 · Näin on käynyt Jyväskylän yliopiston tiedusteluanalyysin yliopistonopettaja, eversti evp Martti J. Karin neljä vuotta sitten pitämälle …

Kukavaan

Matti J. Karin esitelmän perusteella Venäjä on väestönsä aikaansaannos. Kulttuurinen ja geneettinen perimä ylläpitävät venäläisen elämänmenon jatkuvuutta. Putinit, Stalinit ja tsaarit tulevat ja menevät, mutta sama peli jatkuu. Aika ajoin systeemi romahtaa ja vaipuu sekasortoon, josta nousee sama vanha Venäjä.

Mitä opimme Venäjästä. Vain jos sen alueen väestö geneettisine ja kultuurisine perimineen vaihtuu, tilalle tulee jotain muuta.

Qroquius Kad

Kierto voidaan keskeyttää pilkkomalla Ryssä pieniin örkkivaltioihin, jotka sotivat keskenään ilman ydinaseita.

Name

Varsinainen Ryssä on kai suunnilleen 40 miljoonainen kansa..Ukrainan kokoa..pienemmät Burjatiat ym Kamtsatkat ovat sitten pakotettuja yhteyteen..ja ne ovat Venäjän heikko lenkki..niiden separatismia tukemalla Ryssä sulaa niille sijoilleen ja lopulta on jäljellä vain se mistä kaikki alkoi..Kremlin linnoitus.

Sossuilla kakkishätä

Ruotsin sossut ovat aloittaneet tosissaan Sverigedemokraattien mustamaalaamisen: puolustusministeri Hultqvist ja mikäsenytonminis-tero Ygeman kutsuvat koolle lehdistötilaisuuden jossa Sveridemokraattien väitetään olevan putinistinen turvallisuusriski jotta ihmiset eivät äänestäisi heitä (Ygeman on ihan hiljaa siitä kun itse mm tumpeloi/myi ruotsalaisten ajokorttitiedot maailmalle).

https://www.expressen.se/nyheter/socialdemokraterna-kallar-till-presstraff-om-sd/

VMP

Niinhän tuo on, ryssäpuolueet maassa kuin maassa puhuvat paskaa, kovin suomen heikentäjä, ryssien tukija, ddr-kätyri, valtionfirmojen myyjä, kokoajan valehteleva, hypokraattisuuden muotokuva, kaasuputki puolue eli sdp on samaa paskaa vuosikaudet levittänyt perus-suomalaisista kuinka venäjän, etu on jos ei suomen maata kupata eu-“tuilla”, huippujohtajilla, yksityistämisillä, “maahanmuutolla”, korruptio-soten, tuhansilla turhilla virkamiehillä, verovaroin tuetuilla haittajärjestöillä mikä oli törkeää kun veikkaus oli sitä varten(oli varmaan ainoa vapaaehtoinen vero suomessa), “korona”tuilla huuhaa perustein, pakkoruotsilla, helsingin harrastamalla muunmaan ryöstö politiikalla(esim. kaikki valtion pääkonttorit ja sosiaalitukien siirto valtion maksettavaksi oli helsingille jättipotti koska haaliii niitä lisää koko ajan) esim. tuon kaiken vastustamista sdp kutsuu venäjän eduksi…

lolita

se on noin 3 paivaa ja suomea ei enaa ole, eihan ne ole viela edes hyokannyt ukrainaan vaan tukeneet donbassin kansanarmeijaa vanhalla kalustolla kun ei kukaan osaa kayttaa venajan ultramodernia kalustoa olman koulutusta.
voi peeveli jatkat meidat halutaan tappaa ihan oman hallituksen toimesta, tama tuleva maailmansota on sota kansalaisia vastaan, ei valtio valtiota vastaan ja kaikki menee edelleen kasikirjoituksen mukaan

Lucky Luke

Voi kun oot niin oikeassa!!

VMP

Eiks paavon pitänyt plokata teidät?

Qroquius Kad

Aavistan ja uumoilen, että P.T.Kangas antaa Anus Pötkösen tehdä itsensä vapaasti naurunalaiseksi kaikkine nimimerkkeineen.

VMP

Niin tällä sivustolla ei sensuroida neuvostovastaisia faktoja joita ne eivät noilla toisen “näkökulman” (vale,emävale),historia&totuus ryssän mukaan sivustoilla näe.

Kukavaan

Ehkei Januksella ole aikaa nimimerkkeilyyn. Jotkut muut ovat asialla. Mielipidevaikuttamista lienee kahdenlaista. Tökeröä ja taitavaa. Ideana on, että tökerö huomataan ja huomaajilta jää huomaamatta taitava vaikuttaminen. Ja näin syntyy maali.

VMP

Niin kuten vaikkapa homojen oikeudet, aina kun niistä on “kohu” niin miljardikauppoja ja petoksia tehdään medianprideverhojen takana.

Janne

Me ollaan kärkimaana WEF:n the great resetissä. Et omista mitään ja olet silti onnellinen. Kaiken hinta on keinotekoisesti nostettu tappiin ja vedotaan ”Venäjän raakalaismaiseen hyökkäykseen ukrainassa” vaikka päättäjät aivan itse päättivät olla ostamatta halpaa energiaa venäjältä. Typerät lampaat uskovat kaiken paskan mitä lehdistö heille suotaa. Sais tulla se kaks viikkoa kestävä tykistökeskitys helsinkiin, alkaen arkadianmäeltä täysistunnon aikana.

Armis

Mitä on tapahtunut paavolle, kun julkaisee tällaisia viestejä. Loppuiko bideen tuki.

K J

Tämähän oli vain yksi helvetin skenaario – suosittelen lukemaan uudelleen. Skenaarioita ja niiden kanssa pelaamista harrastavat kaikki – jopa “asiantuntijat”, mitä Suomessa on tilastollisesti enemmän kuin muissa maailman maissa yhteensä. [sic].

Qroquius Kad

Eikä edes realistinen skenaario, kuten jo mainittu.

K J

Valtterikin sai Presidentiltä uuden polkupyörän isoveljensä edellisen myyneen tilalle.

VMP

Lammas on eläimeksi fiksu verrattuna esimerkiksi tälläisiin https://www.riemurasia.net/video/Darwinin-ilotulitus/172411 jotka nielevät kaiken paskan mitä umv-rt-pravda-kreml niille syöttää suomessa sitäpaitsi suomen koko energian kulutuksesta kaasua on ollut <5% ja se kattaa maajussienkin reaktorit joten se ei oikeasti vaikuttaisi yhtään, sen sijaan sdp-kokoomuksen tekemät ryöstö-päätökset ja verovaroin tehty sähköpörssi jos fortumia ei olisi koskaan yksityistetty(sosialisoitu kansalta sijoittajille)… Ei sähkön hinnassa tuollaisia muutoksia olisi. Voisivathan ne säätää lain, että täällä tuotetusta joka helvetin pykälää noudattavasta maailman puhtaimmasta kivihiilisähköstäkin saisi myydä ulkomaille vain ylijäämän ja kotimaan hinta olisi sidottu tuotantokustannuksiin(silloin kun fortum oli valtion), mutta… Sen takiahan venäjä ja ryssien idiootit”kansallismieliset” on tehnyt pitkään kaikkensa jotta samat paskat istuu hallituksessa siksi proganda PS:sää vastaan on ollut suurta.

Saku

No EU ja NATO asettaisi talouspakotteita Venäjälle….. ai niin, lähes kakki pakotteet on jo käytössä. No kuitenkaan me ei anneta teille enää ikinä viisumeita, ei osteta öljyä eikä puutavaraa enää koskaan, hähähähähhä, mitä siihen sanotte?

Varma Voitto Ikuinen

Joskus voittaa,, vieläkö haluut hävitä ?

Yrjö

Tosiasia on, että Nato aiheuttaa meille uhan, jota meillä ei ole aiemmin ole ollut.

Qroquius Kad

Sellaisen ettei Ryssä enää koskaan voi valloittaa Suomea, ja sehän romuttaa Ryssänrenkien koko elämän perustan.

VMP

Samanlaisen uhan politbyroopaikasta haaveileville suomenyrjöryssille kuin eu aiheutti valtionelokuvatarkastamolle..

Nimetön

No jos tosissaan uhkailisi niin sitten ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä siirrettäisiin raja kulkemaan kolmen kannaksen kautta. Siihen pitää tyytyä koska siltapanssarit eivät yllä Nevan yli.

On ajattelun aika

Tämä on juuri se perusasia jota suomalaiset eivät ymmärrä. Aerikkalaiset uhittelevat ja uhkailevat. Suomalaisetkin uhkailee. Mutta venäläset antavat lupauksia.

Jos joku venäinen sanoo että “ensi kerralla kun tulet tänne niin tapan sinut”. Se ei ole uhkaus se on lupaus. Ja jos ensi kerralla menet sinne niin se tappaa sinut. Asia on tuotu aikaisemmin julkisuuteen ja kuollut ei ole sitä ymmärtänyt.

Samalla tavalla kun Lavrov sanoi jo kauan sitten”Venäjä ei hyväksy että Suomi liittyy NATO:on”. No, jos Suomi joskus hetkeksi liittyy niin sitten maa nimeltä Suomi lakkaa olemasta. Lavrov sanoi myös “Suomessa on 32 taktista kohdetta ja 500 henkilöä”. Ja nuo 500 henkilöä eivät liene politikkoja vaan niitä jotka pitävän yhteiskunnan rattaat pyörimässä.

Että tästä voi kukin miettiä mihin suuntaan Manna Sarin muiden avustuksella Suomea vie.

VMP

Jaa mitähän suomi uhkailee? Suomen paska ministerit ei ole edes ruotsille sanonut mitään kun ruotsi juuri julisti mäenkielen omaksi kielekseen jotta saivat nämä(30 000) assimiloitua ruotsalaisiksi ja vähennettyä suomalaisten määrää jatkaen sitä samaa suomalaisten alueiden järjestelmällistä syrjintää ja väestörakenteen ruotsalaistamista , suomalaisen kulttuurin laimentamista ja suomenkielen tuhoamista mitä ovat vuosisatoja tehneet kaikista muista kansoista puhuttaessa nuo täyttävät kansanmurhan kriteerit.. Miksi tästä ei puhuta.

Ja miksi paavo ei ole bannannut näitä desantteja jotka kertovat himostaan venäläisiä kohtaan? Ne voi noita rakkastarinoitaan levitellä keskenään omilla ryssä sivuillaan..

Qroquius Kad

Itsestäänhän he, tai siis Anus Pötkönen lukuisine sivupersoonineen pellen tekee.

Kukavaan

Olen hieman huolestunut Januksesta. Hän ilmeisen vilpittömästi haluaa Venäjälle ja Suomelle hyvää. Yhdessä juotaisiin ja oltaisiin suurpiirteisiä.

Jos suomalainen auttaa Venäjää, niin hän lienee venäläisten mielestä epäilyttävä. Ja kun auttajasta riippumattomasta syystä jotain joskus väistämättä menee vikaan tai voisi mennä vikaan, niin tarvitaan syyllinen. Ja kukapa on sopivin syylliseksi. Se, joka erottuu massasta.

Kun sitten huomataan, että vika ei poistu vaikka syyllinen poistui, alkaa prosessi alusta. Kulttuuri on tietysti virheetön.

VMP

Haluaa suomelle tasan yhtä paljon hyvää kuin se paskaa jauhava suomesta ryssissä paskaa levittävä helposti haavoittuvan ja heikon “kunnian” omaava pac-mankin.

mari

Hyvä että otit esille tuon kuinka Ruotsi kohtelee suomen kieltä ja suomalaisia. Saisivat hävetä prkleet.

Qroquius Kad

Eiväthän ne häpeä, vaan päinvastoin ovat suomalaisia kohtaan avoimesti rasisteja toisin kuin mitään muuta kansaa kohtaan.

Jävlä finn

Totta. Kuten edellä mainitsin, kaksi kertaa oltu naimisissa. Toinen oli aito ruotsalainen. Ihanaa oli, mutta kun ero tuli, niin likaiseksi meni. Esille otettiin historiat muun muassa. Puhelut ja viestit yms ns lenteli Suomen ja Ruotsin välillä, kuin isommassakin valtioiden välisessä kriisissä. Sukujen välillä. No toki nykyään ollaan hyvissä väleissä.

Moonman

Sota sopisi hyvin vihreiden ja eu:n väestönvaihto-suunnitelmille. Kaikki inhottavat valkoiset heteromiehet saataisiin kerralla lihamyllyyn ja haavisto ja ohisalo pitäisivät tiedotustilaisuuden jossa kerrotaan että väestöpulaa paikkamaan otetaan heti 100 000 somalia ja irakilaista

Sossut pois vallasta!

Ei 100.000 somppua ja irakiaanoa vaan 1.000.000 kumpaakin.

Ruotsin sosdemit päästää jo nyt 100.000 maahan joka vuosi kun perheenyhdistämiset jne lasketaan mukaan.

MUTTA SOSSU LENTÄÄ ULOS 11.9.2022❗️❗️❗️

Moonman

Eikös maahanmuuttovirasto tehnyt laskelman, että 1000 000 maahantunkeutujaa kerralla romahduttaisi suomen ja kaikki yhteiskunnan järjestelmät. Eihän se tietty hallitusta kiinnostaisi. Mutta niiden taktiikka onkin tuoda aina vähempi määrä kerralla vuosittain, jotta syntyy se “sammakko kiehuvassa vedessä”- ilmiö kunnes on myöhäistä

Sherlokki suvakko

Kuolllu koko ajatus. Ei ryssä yksinkertaisesti pysty mitään suostumusta antamaan, uhkaamaan kylläkin, sehän on nähty jo vuosisatoja. Mikä siinä on kun ympärillä olevia maita vituttaa tää Suomen läsnäolo? Ollaan valmiita polkemaan idäst että lännestä, sitähän se on ollut kautta historian, opa Viikingit ajettiin vittuun täältä, on tään maan pakko joskus olla muinaisuudessa joku suurvaikuttaja. Tulkaas taas koettaa, jumalauta oikeesti!

ennakkoluuloinen

Tai sitten venäläiset mobilisoivat Suomessa jo olevan ja maahan päästetyn “Viidennen kolonnan”, eli muslimien laumat, joiden määrää ei kukaan tiedä. Saman aikaisesti ympäri Suomen aloitettava “jihad” toteutetaan silmittömällä raakudella. Maahan päästetyt venäläiset johtavat muslimien hyökkäyksiä poliisiasemille paloasemille, sairaaloihin, linja.-juna-ja metroasemille, Ainoana ohjeena: TUHOTKAA, MURHATKAA, RYÖSTÄKÄÄ, RAISKATKAA NIIN PALJON KUN PYSTYTTE!!! kerätkää niin paljon saalista kuin hauatte!!!..eikä alhaisen hoksaamisen tason omaavia tarvitse paljon yllyttääkkään. Jo 5h kuluessa ovat suurimmat kaupunkimme aivan verisenä liekkimerenä, poliisi-ja pelastuspalveluiden autot palavat kokkosenaan, maahantulijoista koostuvat bussikuskien laumat ajavat satoja linja-autoja risteyksiin ja ramppeihin tukkeeksi, jolloin mikään ei pääse läpi, eikä kulje. Aseistariisutut suomaaliset ovat kuin teuraskarjaa, joita murhataan kasoihin. Hätäkeskusten puhelimet ovat tukossa miljoonista puheluista….

ennakkoluuloinen

Mutta onneksi alla oleva kirjoitelmani on vain mielikuvitusta, eihän moista voi Suomessa tapahtua, tietenkään, koska meillä on ihmiskasvoinen hallinto, joka varautuu kaikkeen.

Jurtsi

Ei venäjä tee mitään vaikka liityttäisiin natoon mutta sitten kun tukikohta ja joukkoja siirretään niin tekee kuten ukr eli estää/poistaa uhan.
Suomi niin kapeamaa voi ohjustaa/pommittaa tulematta edes rajan yli paskaksi kokomaan.

Qroquius Kad

Siinä se Ryssänrenki paljasti itsensä narsistisella projektiollaan:
nimimerkit Pekka Toveri, Jurtsi, lolita ja monet muut ovat Anus Pötkösen nikkejä.

Oma suu on tikanpojan surma.
Miten meni noin omasta mielestä, Anus?

VMP

Kansalaisen sivuilla 50% on desanttien nimimerkkejä, oikeasti desantteja on ehkä kolme + “toisesta näkökulmasta katsovat”idiootit 40%.

Qroquius Kad

Mitä mahtavat tarkasti ottaen tarkoittaa “kansalaisen sivut 50%”?

VMP

Niitä kommentoivia: “Kansalaisen sivuilla 50% on desanttien nimimerkkejä”, lukulasit puhdistukseen…

mari

“Ei ole millä mennä”. Ai stana kun repesin! Pardon my French, mut kyllä se on toisinpäin- länsimaat ovat sinne Ukrainaan vienyt sellaisia pyssyjä että ryssän pöksyt ovat alati pesussa. Se miksei Nato osallistu Ukrainan sotaan, se johtuu sodan eskaloitumisen vaarasta. Sitä ei haluta hullujen venäläisten kanssa (ainakaan toistaiseksi) joilla saattaa muutama toimiva ydinpommi vielä olla. Terveisiä vaan sinne Venäjän romurauta-armeijalle, siellähän sitä kuranttia sotatavaraa on mielinmäärin, toisin kuin Natolla. Eikös juu.

Target kreml

Jep. Länsihän ei ole vielä päässyt edes alkuun. Ollaan toistaiseksi ns hissukkaa. Toki onhan ryssäkin uhkaillut, että etteivät ole edes ns aloittaneet. Itse olen samaa mieltä, kuin Virossa, että kun ryssä uhkailee esim ydinaseilla, niin vastaus pitäisi olla todella tyly. Eli että Venäjä tuhotaan lopullisesti, mikäli sille linjalle lähdetään. Ja kuten todettua, kiina ei siihen puuttuisi.

Name

Olen kuullut että Ryssä on kuljettanut rintamalle liikkuvia pesulayksiköitä..alushousupyykin määrä on kuulemma valtava ja sotapoikain aika menee jonottaessa pesulaan.

Make’s perfect sense

Venäläinen on kiero, joten luulen että hyökkäys Suomeen myytäisiin venäläisille
– terrorismin vastaisen suojavyöhykkeen perustamisen nimissä
– paljastuneen Nato-hyökkäyssuunnitelman torjumiseksi.

Eikä venäläinen uhkaisi ennen kuin hyökkäisi, muka puolustaen: esim joku räjäyttää pommin pietarin metrossa ja syylliseksi paljastuu “suomalainen” Vrt. tsetseenit kerrostaloja pommittamassa.

Kolme mahdollista kohdetta
1)”turvallisuusvyöhyke” sinne Lappeenrannan suunnalle: tankit rajan yli luvaten vastustuksesta taktisia ydinpommieja.

2)ahvenanmaa, haltuunotto vanhojen sopimusten rikkomisiin vedoten:ryssä vie sinne 2Mt atomipommin ja sanoo ”demilitarisoivansa” saaren jos suomalaiset ei poistu viikossa.

3)Rovaniemen lentokenttä, väittävät sieltä lähteneen koneen laukaisseen fake-liitopommin Muurmanniin: ennakkovaroitettu isku tyhjennetylle lentokentälle termibaarisella jättipommilla.

Mikä tahansa noista veisi KV-tuen Suomen nato-jäsenyydeltä-koska Ukraina.

Qroquius Kad

Mikään noista ei realisoidu, koska ne osuisivat Suomessa oleviin NATOn täysjäsenten joukkoihin, aiheuttaen NATOn ja Ryssän välisen sodan josta Ryssä ei selviä, vaikka sen rengit muuta fantasioivatkin.
Eli se siitä.

Make’s perfect sense

Ukrainassa on jo vuosikymmenen verran ollut USA:n sotilaita kouluttamassa ukrainalaisia. USA ei ollut valmis kollektiiviseen ydinsota-itsemurhaan ei-natomaa Ukrainan takia – tuskin on myöskään ei-natomaa Suomen takia.

Qroquius Kad

Suomi on jo käytännössä NATO-maa, Ukraina ei lähelläkään.

Vanha kyynikko

Suomen Is.sek.fem.hallitus pitäisi sähköpostikokouksen,jossa valtakunnan raja siirrettäisiin linjalle Porvoo-Kouvola-Parikkala ja ongelma olisi ratkaistu.

Sumo

Parempi olisi pommittaa eduskuntataloa, sanomataloa, puolustuministeriötä, Yleä, Mäntyniemeä, pääesikuntaa ja Tamminiemeä. Eikä haittaa jos osumaa saa myös USAn, englannin, Ranskan ja Israelin suurlähetystöt.
Sillä saattaisi olla jotain vaikutustakin.

Qroquius Kad

Kyllä, nimittäin NATOn sota Ryssää vastaan, jossa Ryssä tuhotaan.

K J

Moni on alkanut miettimään asiaa toiselta kannalta – myöskin CCCP – notta Kiina haluaa nähdä seuraavan Venäjän bluffin. Kiina de facto haluaa alueen Venäjän kaukoidästä. Venäjällä ei ole varaa tappioihin huonosti koulutetulla armeijallaan, mikä näkyy Ukrainaa vastaan pyöritettävässä erikoisoperaatiossa, minkä kansa alkaa jo käsittämään valloitussodaksi.

Qroquius Kad

Länsimaiden kvartaali on neljännesvuosi, mutta Kiinan neljännesvuosisata.
Kiinalla on aikaa odotella Siperian putoavan kypsänä hedelmänä kämmenelleen, ja siksi sille sopii oikein hyvin antaa Ryssän heikentää itse itseään.

Sanna

Moi!

helvetin siisti hymiö

Kirjoittanut Kapa

Sumo

En halua olla wall streetin juutalaisten pankkiirien mukana sotimassa NATOssa heille siirtyvien rahavirtojen ylläpitämiseksi. Mä en vaan hyödy siitä yhtään mitään.
Ehkä te NATO/JUUTALAIS mieliset olette saaneet lupauksen heidän onnestaan.

Sanna

Sä et halua että tästä lehdestä tulee tällainen missä on näitä “salaliittoteorioita” – niille on omat sivut.

Mutta olet itsekin joskus laittanut sen – – – en muista ja poistit sen.

Mutta joo. Nyt on sota.
Pahoja asioita on tapahtunut ja tapahtuu. MUISTATHAN:
“Osta silloin kun kadulla virtaa veri!”
TOORA

LUCIFER

K J

Minä tässä. Tarkoitan just sitä että et halua julkisesti oikein ottaa kantaa, mitä olet ollut epäluuloinen. Minä taas se kuka on valmis uuteen maailmanjärjestykseen. Sulla on jemmassa se sun poistettu juttu, mutten jaksa etsiä.

Tämä lehti on balanssissa. Ei janitskinmaisia etc. kannanottoja. Mikä on hyvä. Muuten ei WP halua tykätä. Muutenkin ollut outoa vikaa

Minähän huudan aina South Will Rice Again!

KAPINALIPPU.jpg
mari

Nyt sun pitää pihalle laittaa sen kyltin viereen jossa lukee “täällä vahtii klopalistit” toinenkin kyltti. Siinä vois lukea vaikka “täällä vahtivat myös kasaari-siionistit”. Noilla kylteillä salaliittojonnet pysyy ainakin poissa.

Qroquius Kad

Kolmas vahtikategoria voisivat olla kalsari-soinistit:
he vetävät kalsarikännejä palvoen Timosaurus I Suurta.

Kukaan ei halua olla missään tekemisissä sellaisen pauka-aivosakin kanssa, vaan kiertävät kaukaa!

Känni mikä känni

Päinvastoin! Kaikki suomalaiset haluavat mukaan vetämään kalsarikännejä.
Se on suomalaisten DNAssa.

Qroquius Kad

Joo, mutta ei soinistien kanssa.

Sanna

Vaikka porukka ei tajua homman nimeä, on se hyvä että jotkut ymmärtää yskähdyksen ymmärryksessä.

Kirjoittanut KJ

VMP

Olen lähes samaa mieltä tuohan olisi sodanjulistus kolmelle maalle ja se tekisi venäjälle oikein hyvää..

K J

Tähän nyt ennen kuin olen kommentteja edes lukenut, on mielestäni erittäin typerää sijoittaa Helsinkiin kaikki tärkeimmät organisaatiot jos Neuvostoliitto on niin tyhmä ja yrittää miehittää Suomen – vaikkei täällä edes ole mitään suurta venäläisistä koostuvaa separatistijoukkoa. Helsinki on tuhottavissa parilla Iskanderilla.

Shakissa olemme liittoutunut hyvin ja olemme asettaneet nappulat hyvin. Mitä nyt Saksa ja Ranska suurista EU-vetureista onkin jo uhkaamassa pelkkää jumiin jäänyttä lähettiä. Voi sanoa, ettei Putin lähipiireineen edes pidä järkevänä asiana hyökkäystä länteen lainkaan kannattavana, koska Kiina on tahallaan näyttänyt heille oikean asian laidan.

Mutta mielenkiintoinen peli on menossa, eikä Ukrainankaan kahden siirron matti onnistunut. Suomi tekee skandinavian kanssa tornituksen.

To Be Continued…

Kukavaan

“…on mielestäni erittäin typerää sijoittaa Helsinkiin kaikki tärkeimmät organisaatiot…”

Organisaatioiden fyysinen keskittäminen on menneen ajan ajattelua. Moderni tietoliikennetekniikka mahdollistaisi organisaatioiden hajauttamisen siinä määrin, että koko organisaation fyysinen tuhoaminen tai haltuunotto olisi mahdotonta.

Samaa menneen ajan ajattelua esiintyy Suomessa pääkaupunkiseudun suunnittelussa. Ihmisiä keskitetään asumaan ihmisvarastoissa, joista heidät siirretään joukkokuljetusvälineillä työpaikoille.

Jostain kumman syystä pakkomielteenä on siirtää massoja Helsingin niemelle ja takaisin varastoihin päivittäin.

Ihmisten varastointi tiheään näyttää olevan ihmiskunnan ominaisuus. Katsokaapa Australiaa, jossa tilaa riittää. Esimerkiksi Gold Coastilla on omakotitalolähiöt rakennettu erittäin tiiviiksi. Vain kattoja näkyy ilmasta katsottaessa.

mari

Sama juttu muuten Yhdysvalloissa. Lähiöissä omakotitalot ovat lähes kiinni toisissaan. Näin jopa jossain Arizonassa jossa lääniä kyllä riittää. Sama homma Floridassa, Google mapsista jos katsoo esim Fort Lauderdalen aluetta, pelkkiä kattoja tuhkatiheään. Kerran olen käynyt, saamarin kosteaa ja aivan tolkuttomasti hyttysiä. Kaliforniassa on “vapaakaupunki” nimeltä Slab City. YouTubesta löytyy matskua jos kiinnostaa. Heikkohermoinen ei tuonne muuta.

Japanissa sama juttu mutta se on sinänsä ymmärrettävää koska maan pinta-alasta on kovin vähän ihmisasutukselle kelpaavaa. En nyt muista prosenttilukua, mutta hyvin pieni se on. Siellä asuvat kuin sillit suolassa mutta osaavat pitää paikat puhtaana, kaduilla ei roskia näy eikä niitä pirun graffiteja. Samoin turvallisuus on aika hämmentävää huomioon ottaen ihmismäärän tiheyden, murder rate on yksi maailman alhaisimmasta, 0.18 murhaa per 100K asukasta.

K J

Organisaatioiden fyysinen keskittäminen on menneen ajan ajattelua. Moderni tietoliikennetekniikka mahdollistaisi organisaatioiden hajauttamisen siinä määrin, että koko organisaation fyysinen tuhoaminen tai haltuunotto olisi mahdotonta.”

Ehkäpä näin on, mutta kun sähköt katkeaa, ei data kulje kuin savumerkeillä “vuorelta vuorelle”.

Onneksi joitain kivijalkakonttoreita on silti sijoitettuna pienille paikkakunnille, mitä ei mahdollisella hyökkäämisellä ole tarkemmin annettu koordinaatteja. Riippuu vakoilusta ja vastavakoilusta.

Kuitenkin – jos sähköt katkeavat, on ne sodan, valuuttakaupan ja vallankäytön keskiössä.

En ymmärrä itsekään Helsingin tahtoa saada sinne mahdollisimman paljon United Colours of Benettonin väriä ja näitä agentteja, ties mistä saudisraelista – keillä on valtaa.

VMP

“Organisaatioiden fyysinen keskittäminen on menneen ajan ajattelua. Moderni tietoliikennetekniikka mahdollistaisi organisaatioiden hajauttamisen siinä määrin, että koko organisaation fyysinen tuhoaminen tai haltuunotto olisi mahdotonta.”

Ei helsinki millään hajautuksella tienaa muun maan kustannuksella.

Dan Wesson

Niin suuren operaation logistiikka näkyisi ryssän puolelta hyvissä ajoin, joten maalitus voitaisiin tehdä etukäteen. Lappeenranta evakuotaisiin, AGM-158 ristelyohjukset kiinnitettäisiin Hornetteihin, (ja luultavasti muutaman muunkin valtion hävittäjiin), 155 PSH K9 Moukari panssarhaupitsit ja M270 298 RSRAKH 06 ajettaisiin asemiin + tavan kenttätykkejä. Ja kun ensimmäinen kranaatti lentää ryssän puolelta, saisivat örkit sellaisen paskamyrskyn niskaansa, ettei heti unohdu. Ryssät eivät ehtisi kovn montaa kranaattia ampua ennen jauhelihaksi muuttumistaan.

Olisiko näin

Pietari tuhottaisiin heti vastaiskuna.

Dan Wesson

Tiedä tuota, mentäisiinkö niin pitkälle. Tärkeintä on kuitenkin saada tulitus loppumaan. Mutta omista tuhoista riippuen pari Jassm:ia voisi “harhautua” sopivaan hallintorakennukseen.

Lallukka

Suomi on niin pieni perähikiä, ettei puttea vois vähempää kiinnostaa.
Ja natoonkaankaan ei päästy, niin korkeintaan pieraisee kaalisoppa-vodkanhajuisen tuhnun Suomensuuntaan.

DA DA tavarits

Höpö höpö. Ryssää nyt vain suututtaa. Kuten on todettu kautta historian, suomalaiset ovat sitkeitä, vittumaisia, sopeutuvaisia sekä valmiita kriiseihin. Me suomalaiset kestämme. Painakaa se mieleenne ryssät. Turha on meihin suomalaisiin yrittää propagandaa veltostumisesta. Taitaa teidän diktaatorinne olevan veltostumassa. Nussii parikymppisiä. Näin väitetään. Höpö höpö. Ei seiso. Tuokaa minulle nainen. Mutta herra Putin. Yksikään ei ole saanut sitä seisomaan. Miten olisi jos panisitte ruumista? Olisitte samalla aaltopituudella.

RYSSÄ LAITTOI KRAANAN KII
X

MINUN mielestäni Putinia saattaa hieman harmittaa Suomen Nato jäsenyys, Venäjä on aina pitänyt Pietarin meriyhteyttä tärkeänä. Nyt on Nato molemmilla rannoilla. Mitään ei oikein voi kun armeija on kiinni Ukrainassa. Lisäksi on suuri riski jos tekee iskun Suomeen että osuu harjoituksissa oleviin Nato joukkoihin, saattaa johtaa vastaiskuun Naton toimesta. Venäjä tuskin haluaa sitä. Päänsärkyä Putinille lisää pelko että Tsetsenit saa rivinsä kuntoon ja pyrkivät eroon Venäjästä. Olisi oivallinen tilaisuus.

Sven Dufva

Jos tädillä olisi munat, täti olisi setä

Qroquius Kad

Ei enää nykyisenä wokeltelemisen aikakautena, jossa on menstruoivia miehiä ja peniksellis-kiveksellisiä naisia.

TimoT

Viime vuonna olisi tälläistä voinut kuvitella, mutta Venäjän armeijan nykytilanne on se, että arviolta 50 000 kuollutta ja 75 000 haavoittunutta. Romahdus on aika lähellä maavoimien osalta. Ilmavoimillakaan paljon paremmin mene. Paperilla voi olla esim. 100 hävittäjää tukikohdassa, mutta todellisuudessa 20 lentokelpoista tai niihin löytyy tarpeeksi kokenut lentäjä. Niistäkin tuhoutunut 15 Ukrainassa.

Parhaat upseerit mennyttä kalua tai eivät halua olla misään tekemisissä Ukrainan sodan kanssa. Heille oikeasti myytiin se valhe, että siellä Ukrainassa natsit ja NATO vastassa ja että Venäjä tässä puolustetaan.

Sieltä Ukrainasta selvinneet sotilaat ovat helvetin vihaisia Putinille tällä hetkellä. Ei mitään illuusiota mistään Venäjän armeijan “suuruudesta” enää. Ei tarvita kuin joku tulisieluinen veteraani johtamaan heitä ja ne aseet kääntyy Moskovaa kohti.

Särmääjä

Ei Venäjää ole paljoa Suomen natoilut tuntunu kiinnostavan. Ja Neuvosto-Moldovan ei voi kovin yksiselitteisesti sanoa kuuluvan Moldovaan kun se ei ole koskaan ollut edes itsenäisen Moldovan hallinnassa.