Anonyymitkin koulu-uhkaukset selvitetään

Lounais-Suomen poliisi on tällä viikolla selvittänyt kahta poliisin tietoon tullutta uhkatapausta, jotka ovat kohdistuneet oppilaitoksiin. Molemmissa tapauksissa epäilty uhkauksen tekijä on selvitetty ja tavoitettu. Poliisilla on keinoja selvittää anonyymienkin uhkausten alkuperä.

Lukuvuoden alkaessa kouluihin niin Lounais-Suomessa kuin muuallakin Suomessa on kohdistunut erilaisia uhkauksia ja häiriötekijöitä.

Tällä viikolla Lounais-Suomen poliisin tietoon on tullut kaksi tapausta, joissa henkilö on uhannut oppilaitosta pommilla. Uhkaukset esitettiin anonyymissä somekanavassa Jodelissa.

Molemmissa tapauksissa poliisi pääsi epäillyn uhkailijan jäljille, selvitti heidän henkilöllisyytensä ja tavoitti heidät – huolimatta siitä, että kyse oli anonyymisti tehdyistä uhkauksista. Tapaukset eivät liity toisiinsa.

– Esitetyt pommiuhkaukset eivät aiheuttaneet konkreettista vaaraa oppilaitoksiin mutta sitäkin enemmän huolta ja pelkoa opiskelijoissa, heidän kodeissaan ja oppilaitosten henkilökunnassa. Lisäksi tällaiset tapaukset sitovat poliisin resurssia, toteaa komisario Juhani Malmberg Lounais-Suomen poliisin ennalta estävästä toiminnasta.

Selvitystyö jatkuu

Poliisi jatkaa tapausten selvittämistä oppilaitosten tuella, eikä niistä tiedoteta enempää. Poliisi samalla toivoo vastuullisuutta aiheesta käytävään julkiseen keskusteluun.

– Tämänkaltaiset teot eivät ansaitse yhtään ylimääräistä huomiota. Aiheen kaikki julkinen käsittely voi vain osaltaan madaltaa kynnystä uusille harkitsemattomille ja huomiohakuisille ajatuksille. Viranomaiset ja oppilaitokset vastaavat asianosaisten tiedonsaannista sekä opiskelijoiden turvallisuudesta, Malmberg sanoo.

Poliisi suhtautuu vakavasti jokaiseen uhkaukseen.

Subscribe
Notify of
guest
12 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Mustamakkara

Olen ajatellut perustaa anonyymin nettipalvelun keiteel.com, mutta sielläkään ei suvaita uhkailuja. Tavoite on kyllä olla kaikessa parempi kuin jodel.com

Qroquius Kad

Nimi on ainakin kohdallaan.

mike lake

Asiani ei nyt mitenkään liity aiheeseen,mutta minne ovat hävinneet niinsanotut blogitekstit ?.

mike lake

Sääli !!!
Toisinaan kun tuntuu,että ihmisillä on hyvinkin paljon kerrottavaa ja mielipiteitä,mutta ne tosin ovat vain muutaman sanan mittaisia.
No eihän siihen montaa sanaa tarvitakkaan tyhmyytensä osoittaakseen.

mari

Missäs se sirkeä tyttönen on joka kirjoitteli niitä blogijuttuja vai oliko ne sittenkin artikkeleita? Joku väitti, että olisi Paavon oma kulta.😍 Palkkaa mut blogistiksi, mä voin kertoa tylsiä juttuja elämästäni ja postailla seksikkäitä selfieitä juttujen loppuun 😂 No hei, scherzo scherzo, sanoi italialainen. Vitsillä mä vaan heitin. Vähän riehakas olo kun 3 vaparia putkeen. Ehkä se selittää mun huonon vitsin. Jeps, on lämmin yö eikä huolta huomisesta, taidanpa lähteä pikku yöajelulle. Sitä koskaan tiedä mihin seikkailuun päätyy öisin…buonanotte! 🌛

mari

No jopas, yllätyin että sopisi. Mutta ei minusta blogistiksi ole ja olisi halpamaista kalastella suosiota ja lukijoita vähäpukeisilla selfieillä. Tehdääs niin, että jos päätän muuttaa mieltäni, palaan asiaan lähettämällä jonkun koetekstin jostakin aiheesta ja pari kuvaa itsestäni. Mut tsäänssit on aika slimmit että lähtisin mukaan tällaiseen. Harrastuksia on jo nyt enemmän kuin ehtii, vaan eipä sitä koskaan tiedä…

mari

Kaikkihan täällä on käynyt, ei täällä ole oikein mitään näytettävää. Mieluummin tekisin Maracaibosta videoklippejä, mutta mulla on sieltä vain läjäpäin fotoja koska tykkään valokuvauksesta. Venezuelassa vaan ei oikein voi kamera kädessä kuljeskella kaduilla, siinä voi käydä huonosti, huonolla tuurilla todella huonosti. Mulla on sieltä vain jotain perhevideoita. Niitä ei tietenkään voi julkaista. Mut jos mä pääsen loka-marraskuussa sinne lähtemään, voin ehkä autosta käsin yrittää jotain ja sitten editoida niistä kooste. Mut toi vaatii aikaa ja siinäkin on omat riskinsä (maantierosvot), mut lupaan pitää ainakin mielessä. Tossa sulle foto minusta, sen voi yhtä hyvin julkaista koska sama kuva näkyy mun kommenteissa proffan blogissa. En tajunnut, että jos sulla on blogisivu, niin sen profiilikuva näkyy kun kommentoi toiseen samaan blogiin. Toinen kuva on vähän taiteellinen versio. Ok, toivottavasti en saa kakkelia niskaan muilta lukijoilta tästä.

PSX_20200724_225542~2.jpg
mari

Toka biitsiltä à la atardecer

yo en la playa (2).jpg
Juhuu!!!

Tämähän on hieno uutinen.

Valtion laiska paska virkamies tekee töitänsä.