Poliisi otti kiinni 35 henkilöä Stadin Derbyssä ja sen jälkeen

Helsingin poliisin ennakkotiedot HJK−HIFK-jalkapallo-ottelun uhkakuvista toteutuivat. Poliisi joutui puuttumaan kannattajien käytökseen useaan otteeseen.

Ennen peliä fanimarssit aiheuttivat merkittävää liikennehaittaa. Poliisi turvasi paikalla yleistä järjestystä ja turvallisuutta sekä ohjasi liikennettä. Järjestäjä hidasti katsojien sisäänottoa, koska noin 20 henkilöä rynnisti areenalle jonon ohi. Poliisi oli tilanteessa turvaamassa areenan täyttämistä.

Poliisi otti areenalta kiinni 10 henkilön joukon, joiden hallusta löytyi kiellettyjä soihtuja. Kiinniottojen perusteena oli rikoksilta ja häiriöiltä suojaaminen. Pyroteknisiä tuotteita takavarikoitiin noin 100 kappaletta. Poliisi tutkii tuotteiden alkuperää.

Lisäksi poliisi otti kiinni yhden henkilön, jolla oli hallussaan vahingoittamiseen soveltuva esine. Kiinnioton perusteena oli toisin sanoen toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapito.

− Olimme valmistautuneet tapahtumaan tavallista suuremmalla resurssilla. Meillä oli tiedossa, että ottelun seuraaminen ei välttämättä suju rauhallisesti. Valitettavasti ennakkoarviomme toteutui. Lisäksi ottelun jälkeen noin 30−40 henkilöä juoksenteli ympäri Töölöä. Poliisin arvion mukaan he yrittivät etsiä vastapuolen kannattajia. Varauduimme estämään mahdollisia yhteenottoja pelin jälkeenkin, kertoo ylikomisario Jarmo Heinonen Helsingin poliisista.

Peli jälkeen poliisi otti kiinni 24 henkilöä. Syynä oli rikoksilta ja häiriöiltä suojaaminen.

Subscribe
Notify of
guest
27 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad

Näin se tunkkainen impivaaralainen jalkapallokulttuurimmekin rikastuu vallan Suuren Maailman malliseksi.

Name

Olin paikalla..ihan reima ulkoilmatapahtuma..savut ajoittain tunkkaannuttivat ilman..matsin taso hyvää futaamista..mellakka aiheutui ruotsalaisten (hifk) poltettua HJK varastosta anastettua omaisuutta..reagointi oli välitön ja vilpitön..taputtaako olisi pitänyt ?..no..rangaistus seuraa aikanaan..siis ruotsalaisille (hifk)

Reijo Ruotsalainen

Vitun pakkoruotsittajat.

Jyrkkä Homo

Yllättyisit jos tietäisit kuinka pieni prosentti HIFK jengistä on ”ruotsalaisia”.. Sama lätkässä, hurreja yks tuhannesta.

K J

Paavo Arhinmäki (vas.) on varoitellut ihmisiä huliganismista jo vuosikausia.
Ketä on varoitellut, jääkin arvailujen varaan. Suurta yleisöä – luulisin.

Qroquius Kad

Eipä ole futishuliganismi Arho Paavinpallillekaan henkilökohtaisesti vierasta, sillä muistissa lienee asianomaisen lällättelyhuutelu poliiseille:
”Missä on Holsti ja missä on Palo, Steen Steen Christensen!”

Eikä ole tuostakaan pahemmin vaadittu Tehokasta Katumista.
Mitäpä turhia, kun kuuluu Hyvään Puolueeseen.

Moonman

Mennäpä katselemaan mustia rikastajia pelaamassa potkupalloa ja sen jälkeen tapella pitkin kyliä, oikeaa korkeakulttuuria. Miksei Suomen potkupallohommissa heilutella niitä äärioikeistolaisia banderolleja, mistä tulee välillä ulinaa kansainvälisissä uutisissa?

Se olikin potkupalloa

No tulihan se vihdoin tässä artikkelissa: Derby = potkupallo-ottelu !!

Ihmettelin että missä derbyssä. Nehän on yleensä ravikilpailuja ja järjestetään Englannissa. Ei edes kaikkialla Iso-Britnaissa.

mari

Itsekin luulin jutussa kyseessä olevan ravit. Tuli mieleen Espoon ravirata ja joidenkin seurueiden kohtaaminen. Jalkapallosta tästä sitten olikin kyse. Vaan onpa surkeaa, että tuon lajin väkivaltaisten kannattajien (ei siis kaikki kannattajat) käytös näyttää olevan jo osa stadilaista jalkapallokulttuuria.

No, itse tykkään formuloista. Olen käynyt kolmessa eri F1 kisoissa, Belgian Spa, Hungaroring ja Monaco. En ole ainoassakaan F1- kisassa nähnyt yhtään tappelua fanien kesken.

Mut mikä on ”vahingoittamiseen soveltuva esine” joka löytyi kai jonkun taskusta? Kenties nyrkkirauta tai teleskooppipamppu? Teräase olisi ehkä mainittu erikseen.

Sivumennen sanoen: suomalaisista 10 % enemmän kannattaa Venäjän vastaisia pakotteita kuin eurooppalaiset. Euroopassa laskettu luku on 78 %, kun taas Suomessa pakotteita kannattaa 88 prosenttia väestöstä. Jokainen vetäköön itse omat johtopäätökset luvuista.

Qroquius Kad

”Vahingoittamiseen soveltuva esine” on mikä tahansa esine, joka soveltuu kanssaihmisen vahingoittamiseen.
Se voi olla astalo tai terä-, sähkö-, kaasu- tahi ampuma-ase.

mari

Toki voi olla vaikka perunanuija. Mietin vain minkälaista aseistusta näihin jalkapallopeleihin viedään mukana.

Qroquius Kad

Mitä vain sisään saadaan.
Kelien käydessä kylmemmiksi se helpottuu vaatekerrosten lisääntyessä.
Lisäksi räyhäämisen tarvekaluja voi käydä piilottamassa mölypaikalle etukäteen.

Särmääjä

Jalkapallo on ihan perseestä. Pelit täynnä filmaamista, joukkueet täynnä ählyjä ja kongoja, fanikatsomot huligaaneja ja kansainväliset pelit sateenkaarinauhoja ja stoppi rasismille sössötystä.

Hinttipallo

Ennenvanhaan jäit kentälle makaamaan ja huutamaan kun jalkasi potkaistiin poikki. Jopa junnuikäisinä todettiin että kolhuista ja kivusta KITISEMINEN oli helvetin ämmämäistä ja vitun homoa. Toisin on tänään, pelaajat ovat kaikesta kitiseviä ämmämäisiä homoja keltaisissa ja oransseissa tyttöjen balettikengissä. Tärkeempää että tukka on hyvin kuin että pelaa hyvin.

Kärkkäriä Hampaisiin

Ja kuinkahan monella on ns. ulkomaalaiset vanhemmat… Tällä hommalla ei ole futiksen kanssa yhtään mitään tekemistä, ainoastaan tekosyy päästä räyhäämään. Pamppumiehiä paikalle, jos ei osaa futista seurata ilman räyhäämistä niin ensin tulee pampulla naamaan, sitten yöksi putkaan, elinikäinen porttikielto kaikkiin futismatseihin sekä lopuksi käteen tonnin sakko.

mari

En halua poliisin lyövän pampulla naamaan ketään. Sellaista oikeutta poliisille en halua antaa. Se aiheuttaa hirveää vahinkoa kasvoille. Siinä voi sokeutua tai vaikka nenärusto upota aivoihin jolloin voi hyvinkin lähteä henki. Muutenkin aina pään alueelle lyötäessä hengenvaara on mahdollinen. Lisäksi kasvojen luuston hoitaminen sairaalassa on aikaa vievää ja kallista. En tiedä pamputtaako poliisi kasvoihin edes Venäjällä.

Qroquius Kad

Eiköhän poliisi pamputa naamaan Venezuelassakin.
Suomi on yksi harvoja maita maailmassa, jossa poliisi ei saa kuin painia.

mari

Varmaan ymmärsit etten halua sellaista poliisia yhtään mihinkään, sen enempää Venezuelaan kuin Suomeenkaan joka saa pamputtaa päähän? Kyllä Suomessa poliisilla on muitakin voimankäyttöoikeuksia kuin vain paini.On käytetty taseria, kaasua, pamppua, ampuma-aseita joten mistä tuo ”harvoja maita maailmassa jossa ei saa kuin painia”? Se kun ei pidä paikkaansa.

Qroquius Kad

Kieltämättä se oli hieman liioittelua, mutta kun kansainvälisessä katsannossa monen maan poliisit käyttävät rankasti raaempia otteita kuin Suomen.

Siksipä kenttäpoliisit ovatkin ammattiyhdistyksen anonyymeissä kyselyissä kironneet raskaasti muslimi-invaasioita, joiden seurauksena Suomeen on saanut kävellä mölyapinoita joille suomalainen poliisi on pelkkää ilmaa:
se kun ei saa lyödä päähän kuten paskastaniassa ja muuta nämä eivät ymmärrä.

Särmääjä

Toisinajattejoita voivat kyllä aika vapaasti pahoinpidellä, kiinniottaa ja pidättää, kun siitä ei juuri seuraamuksia ole paitsi mahdollinen oikeuden nuhtelu vasta vuosien päästä, jos on uskallettu tehdä rikosilmotus ja todistusaineisto on täysin kiiststonta.

Anonyymi

Eikös nyt kuitenkin ole tarkoitus ratkoa se paremmuus siellä kentällä, eikä katsojien kesken? Kun sinne lähdetään tarkoituksella riehumaan kättä pidempien sekä ilotulitteiden kanssa, ehkä myös nauttimalla ensin kunnolla miestä väkevämpää, ei kysymys ole jalkapallosta, vaan idiotismista. Samalla pilataan fiksusti käyttäytyvien tavallisten katsojien ilta.

Mustamakkara

Kerran eräs ulkopaikkakuntalainen yritti kuittailla meikäläiselle mollaamalla paikallista jalkapalloseuraa ja taisi tulla haukut myös jääkiekkoseuralle. Vastasin, että molemmat lajit ovat EVVK. Muuta kuittailun aihetta ei sitten tullut.

Missä matu siellä sota

Hirveä mellakka ja valtava älämölö oli katsomossa kun Tukholman AIK ja Hammarby pelasivat. Kun TV-kamera zoomasi katsomoa oli AIK- kannattajista 90% raivohulluja matukoita ja hammarbylaisista 90% ruotsalaisia jotka kiltisti perääntyivät. Bengaalit paloivat ja bangerit paukkuivat (niitä salakuljetetaan maahan tonneittain Tanskan kautta).

Matut lieroutuvat joka paikkaan ja ovat automaattisesti aina aggressiivisia. Plus tuovat mukanaan kaiken vilpin mitä ikinä voi keksiä, ”läggmatcher”/sopumatseja, vedonlyönti, kiristys jne.

mari

Itse jos satun jonkun ison jalkapallomatsin aikaan olemaan Tukholmassa, pysyttelen taatusti alueelta kaukana. Syyt löytyvätkin tuosta sinun kommentistasi.

Räyhäämiskulttuuri, joka valitettavasti on jalkapalloon pesiytynyt, näyttää sopivan matujen ’henkiselle levelille’ oikein hyvin. Siinä on vähän kaikkea mistä ne tykkää – jännitystä, aggressiivista huutoa & huutelua, räjähteitä ja muuta pyrokamaa, nyrkkirautoja, pamppuja…ihana väkivallan tuoksu leijuu matun nenään matsin päätyttyä kun tietää pääsevänsä kavereiden kanssa etsimään toisen joukkueen faneja. Ja jos oikein käy tuuri, pääsee porukalla hakkaamaan jonkun onnettoman.

Ennen matsia voi ottaa hieman amfetamiinia tai koksua jotta aggressiivisuustasot ovat kohdallaan. Hullu peli hullut fanit.

Anonyymi

Jo pelkästään tämä osoittaa, etteivät ole mitään sotaa paossa. Rauhanomainen länsimainen elämä tuntuu olevan heille kauhistus.

nenäpäivä

Oliko taas Djimmu-setä riehumassa soihtujen kanssa? Tuomiohan tuli Gurbanoville jalkapallohuliganista jo aiemmin kun oli lähellä, ettei tuikannut soihdullaan katsomoa tuleen.