Somaliaa uhkaa suuri nälänhätä, mitä tekee länsi?

Itä-Afrikkaa koettelee kovan puoleinen kuumuus ja YK:n humanitäärisen avun johtaja Martin Griffith varoittaa nyt, että Somaliaa uhkaa kuivuuden aiheuttama nälänhätäkatastrofi. Nälänhädän odotetaan iskevän pahiten loppuvuoden viimeisten kuukausien aikana.

Ruotsi on auttanut aikaisempien vuosien nälänhätiä suurilla humanitäärisillä avustuksilla ja myöntämällä somalialaisille Ruotsin kansalaisuuksia pakolaisina tulleille.

“Todella monet, jotka saivat tulla Ruotsiin nälänhädän takia, unohtivat nopeasti miksi ovat Ruotsissa ja alkoivat vihata Ruotsia ja ruotsalaisia kun heidän vatsansa olivat täysiä.”

– Pitäisikö Ruotsin nyt taas lennättää heitä lisää Ruotsiin, jotta he saisivat lämpimän aterian jälkeen ja voimien palattua alkaa taas vihaamaan Ruotsia ja ruotsalaisia? Vai pitäisikö nämä resurssit sijoittaa paikan päällä tapahtuvaan auttamiseen? Joka sekin sinänsä on turhaa hukkaan heitettyä panostusta, koska länsimaalaiset eivät tällä hetkellä yksinkertaisesti voi mennä Somaliaan, liian vaarallista.

“Ongelma on siinä, että Somalia on niin helkutin korruptoitunut maa. Kun Ruotsista lähetetään jotain tavaraa Somaliaan, niin ehkä 1 % tästä tavarasta päätyy kansalle. Loput jäävät virkamiehille, ja heidänkin toimeenkuva on enemmän tuhota kuin auttaa yhtään ketään.”

– Enpä ihmettele, tämä näkyy jo Ruotsissakin. Mitä enempi tänne tulee helposti loukkaantuvia kunniakulttuurin miehiä korkeisiin asemiin niin sitä enempi:

  • Vartijat antavat vihjeitä rikollisliigoille ja jopa osallistuvat ryöstöihin.
  • Koraanikoulujen rehtorit saavat valtion apurahaa, mutta käyttävät rahat huoriin ja lähettävät loput Somaliaan Al-Shabaabille.
  • Nuoriso-ohjaajat puhuvat täydellä sydämellä isiksen puolesta.
  • Moskeijoissa julistetaan niiden henkilöiden nimiä, jotka ovat irtaantuneet islamista.

Mutta te olette itse opettaneet heille nämä tavat! Kun Somaliasta saapuu perhe, niin he kuvittelevat saapuvansa jonakin jumalan lähettiläinä. Vähä-älyiset mistään mitään tietämättömät ihmiset saapuvat nälästä ja kurjuudesta keskellä yltäkylläisyyttä, jossa saa ilmaista rahaa kun tekee lapsia (lapsilisä). Eivät he voi ymmärtää sitä mistä tässä on kysymys. He kuvittelevat, että se on jumalan lahja. 

– Mitä tässä sitten pitäisi tehdä?

Subscribe
Notify of
guest
49 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Valtsu
Valtsu
5.9.2022 18:20

Jos Suomeen ottaa tuhat somppua, sillä ei ole mitään merkitystä Somalialle, mutta kymmenien miljoonien vuotuinen lasku Suomelle, joka kumuloituu maailman tappiin asti.

Että tehkää, mitä teette, mutta älkää ainakaan tänne tuoko. Etenkään jos tarkoitus on auttaa.

Minä
Minä
5.9.2022 19:16
Vastaa...  Valtsu

Kulujen lisäksi tulee paljon erilaisia ongelmia. Rikollisuutta, kaikenlaista, rauhattomuutta alueille, joissa oleskelevat jne.

Ongelmia ei pitäisi elämässä tieten tahtoen kerätä, kyllä niitä saa ihan tarpeeksi keräämättäkin. Ja jos ei saa ongelmia, ei edelleenkään kannata kerätä niitä.

Vihattuja kaikkialla
Vihattuja kaikkialla
5.9.2022 20:16
Vastaa...  Valtsu

Somlit ovat afrikan mustalaisia. Ne ovat kantaväestön ja arabien sekarotuisia jälkeläisiä. Siksi niistä ei pidetän kummassakaan yhteisössä. Ja ehkä siksi niiden tavat ovat sellaisia kuin ovat. Osansa varmaan tekee mysö kommunistinen historia.

We are the world
We are the world
5.9.2022 21:04
Vastaa...  Valtsu

Missäköhän vika mahtaa olla kun suomessa loisivilla somaleilla ei ole koskaan nälänhätää? Miten tämä somaleiden itse kehittämä ongelma somaliassa on meidän kaikkien ongelma yhtäkkiä?

Anonyymi
Anonyymi
9.9.2022 07:38
Vastaa...  Valtsu

Suomesta virtaa Somaliaan niin paljon rahaa ja sitä kuluu heihin täällä, että nyt riittää! Siinä vieressä on upporikkaita muslimivaltioita, joiden vuoro on viimeistään nyt!

Qroquius Kad
Qroquius Kad
5.9.2022 18:46

Mitä enemmän Somaliassa on somaleja, sitä enemmän niitä on tunkemassa Eurooppaan tekemään pirusti pahaa.
On kaikkien etu, että somalit kuolevat nälkään tai mihin tahansa Somaliassa.

Minä
Minä
5.9.2022 19:18
Vastaa...  Qroquius Kad

Niiden pitää oppia vaikka kantapään kautta se, että on itse rakennettava yhteiskunta, jossa viihtyy. Eivät jotkut toiset ole vastuussa heistä. Auttaa voi, mutta auttaminen on lähinnä koulutusta, ei heidän elättämistä tai heidän puolestaan tekemistä.

Tapio
Tapio
5.9.2022 20:24
Vastaa...  Minä

Oikein! Ei vastikkeetonta apua. Ei eu anna meillekään ilman omaa osuutta(no joillekin antaa) .Mallia Kiinasta, kummankin on hyödyttävät!

rocky
rocky
6.9.2022 18:54
Vastaa...  Minä

Nyt olisi Husulla kumppaneineen loistava tilaisuus mennä auttamaan omaa maataan paikan päälle.

fatima_darra
fatima_darra
5.9.2022 20:32
Vastaa...  Qroquius Kad

Somalia on persläpimaa nro 1 ja ihan pelkästään siellä asuvien somaliaanojen ansiosta.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
6.9.2022 20:06
Vastaa...  fatima_darra

Eihän se tällainen persläpimaa olisikaan, jos siellä asuisi joku korkeatasoisempi kansa.

Irmeli
Irmeli
5.9.2022 19:03

Toivottavasti eivät tänne roudaa. Paikanpäälle ja lähialueille apua.Suomi ei ole Somalian naapuri. Toki toivon että autetaan…lasten tähden. Somput on lähes kaikki ääri-islamisteja jotka eivät sopeudu länsimaalaisuuteen, tapoihin, lakeihin, tasa-arvoon ja yleensä demokratiaan, siksi ei kiitos tänne.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
5.9.2022 20:04
Vastaa...  Irmeli

Niistä lapsista kasvaa aikuisina jorkkeja, jotka tunkevat tänne pahantekoon.
Kuolkoot siellä missä ovat.

pöh
pöh
5.9.2022 20:48
Vastaa...  Qroquius Kad

Kyllä just niin että jos osaa vain lisääntyä eikä osaa tai ole resursseja huolehtia jälkikasvustaan, niin ei niitä loputtomasti voi muun maailman harteille laittaa.

Anonyymi
Anonyymi
9.9.2022 07:46
Vastaa...  pöh

Eipä niillä täälläkään ole huolta huomisesta eikä tarvitse miettiä, onko varaa isoja lapsilaumoja elättää. Monilla työssä käyvillä tekee jo yhden tai kahden lapsen kanssa tiukkaa.

K J
K J
5.9.2022 22:02
Vastaa...  Qroquius Kad

Kyllä, sekä se olisi inhimillisempää. Kuolema kylmässä pohjolassa on ikävämpi.

Itse jos olisin kuuliainen somali, menisin kotimaahani ja jatkaisin esisieni viitoittamalla tiellä.

J.K. UN pudottaa ruoka- ja kaivontekemis paketteja sinne, eli ei muuta kuin demokraattiset vaalit AU:n vaatimuksesta sinne ja klaani-päälliköiden paskanjauhaminen moderointiin. Sekä Virheiden naisoletettu mikävittu Diharra myös sinne neuvomaan maamiehiensä, eikä suomalaisia.

pöh
pöh
5.9.2022 19:14

Jo vuosikymmen+ sitten jopa Suomen media kirjoitti somaliasta rehellisesti.
Somalinaiset siinä jutussa sanoi että älkää lähettäkö kehitysapua, koska miehet siellä vaan pureksii khattia eikä tee enää mitään töitä.
He siis kasvattivat siellä ruokaa, kunnes alkoivat popsimaan pelkkää khattia.
Kaikki entiset somalitkin voisi vihdoin palata kotiinsa, yli 30-vuotta on täällä saatu ilmaista elämää ja koulutusta, jos siitä ei ole mitään tarttunut mukaan niin se on voi voi..

terhomatti.hämeenkor
terhomatti.hämeenkor
5.9.2022 19:24

Vittu, noita väriviallisia, Afrikan pohjasakkaa, ei todellakaan tarvita tänne. Vituttaa kun näen niitä täällä Turussakin notkumassa Hansakorttelissa. Paskiaisia. Kuolkoot !

Qroquius Kad
Qroquius Kad
5.9.2022 20:03

Oikea asenne!

Mr X
Mr X
5.9.2022 19:43

Tensta-rinkeby-alby ym loukut,kaikki somalian poppa ja kuppamiehet sähkökamelien ( s-potkulauta ) selkään ja kiivaasti kohti african sarvea . Sade tanssi ja räppi päälle,kyllä ahmed,abdullah ja allahu Fuckbar jonkun sadekuuron saattaa roiskasta sontiaisille,kun pyllistelee . Muuten,onko somaliassa solariumeja ?

Jarmo
Jarmo
5.9.2022 19:51

Onneks Ruotsilta, Suomelta kuten myös koko EU:lta loppuu kohta tämän menossa olevan kriisin ansiosta rahat ja samalla loppuu tämä hulluuskin!

Olkaa valmiita rakentamaan uutta uljasta Pohjolaa puhtaalta pöydältä ilman EU:ta, WEF:iä, WHO:ta, BIS:iä, IMF:ää jne!

fatima_darra
fatima_darra
5.9.2022 20:48
Vastaa...  Jarmo

Olisipa ihanaa, jos sen päivän vielä näkisi, että tämä kaikki hulluus loppuisi.

maailma muuttaa
maailma muuttaa
7.9.2022 06:30
Vastaa...  fatima_darra

Saattaa olla että se loppuu vasta vielä isompaan hulluuteen eli sotaan.

Nimittäin maakaasu, öljy ja kivihiili palavat edelleenkin aivan liian suurella liekillä

https://www.eduskunta.fi/FI/tiedotteet/Sivut/Kauma-Vesipula-voi-johtaa-sotiin-02032022.asp

maailma muuttaa
maailma muuttaa
7.9.2022 06:34
Vastaa...  maailma muuttaa
Trampas
Trampas
5.9.2022 20:05

Saataisiinkohan somalia kondikseen, jos nyt ulkomailla olevat palaisivat Somaliaan ja pistäisivät maansa kuntoon?
En tietenkään tarkoita kaikkia somaleita.
Rähinähän siellä tietenkin tulisi.

Piikivi
Piikivi
5.9.2022 21:45
Vastaa...  Trampas

Vaikea uskoa, että Pohjolaankin ilmaisen rahan takia tulleet palaisivat rakentamaan Somaliaa. Miksi menisivät sinne huhkimaan, kun täällä elää hyvin tekemättä mitään.

Anonyymi
Anonyymi
9.9.2022 07:51
Vastaa...  Piikivi

Ja maahan, josta henkensä kaupalla ovat paenneet, on mukava tehdä lomamatkoja tai lähettää tyttäret silvottaviksi tai pojat oppimaan oikeita tapoja.

We are the world
We are the world
5.9.2022 21:02

“Somaliaa uhkaa suuri nälänhätä” Kiinnostaa ku kilo paskaa. Afrikassa on aina nälänhätä jossain. Aina. Ja se on aina valkoisen miehen vika. Aina. Muutama tuhat kunnon pommia ratkaisisi tämän asian ainakin muutamaksi vuodeksi ennenkuin ovat taas lisääntyneet ja taas on kaikilla kova nälkä.

pöh
pöh
5.9.2022 21:04

Niin, ja somalian väkiluku oli muutamakymmenen vuotta sitten noin 5 miljoonaa, nyt se on 16 miljoonaa vaikka samaan aikaan joka halvatun länsimaassa on isot somalipopulaatiot.

Piikivi
Piikivi
5.9.2022 21:34
Vastaa...  pöh

Ehkäisylle olisi kysyntää, mutta ei sitä voi kenenkään puolesta tehdä.

world six degrees
world six degrees
7.9.2022 05:33
Vastaa...  Piikivi

Alistuskulttuuri on ihmiskunnan aikapommi sillä sen satraapit kieltävät syntyvyyden rajoittamisen ENNEN syntymää.

Khmm
Khmm
7.9.2022 15:09
Vastaa...  pöh

Kuuskyt vuotta sitte Somalian väkiluku oli vajaat 2 (kaks) miljoonaa.

Anonyymi
Anonyymi
9.9.2022 07:54
Vastaa...  pöh

Ihmetyttää, että jatkuvasta nälänhädästä kärsivissä maissa on niin suuri syntyvyys. Olen ymmärtänyt, että aliravitsemus vaikuttaa naisen kykyyn tulla raskaaksi. Ettei vaan meitä olisi huijattu kaiken aikaa?

Auttaja
Auttaja
5.9.2022 21:08

Tä? Eikö se BLM polvistuminen riittänytkään? Mitä nyt taas pitää tehdä? Lähetänkö somaliaan majoneesia? Lörtsyjä? Mitä?

Anonyymi
Anonyymi
9.9.2022 07:55
Vastaa...  Auttaja

Kortsuja.

Mr X
Mr X
5.9.2022 21:35

Puikulapäät NOTKUU pitkin poikin eurooppaa,tekemättä yhtään mitään järkevää,työnteosta puhumattakaan . Kaikille SUURPOTKU pukamille,paluumatka savimajaan ja 110-150kg lyllertävät Jätesäkit 5-15 kpl kakaroineen kurpitsavankkureiden kyytiin,samat kärryt,millä tulivat eurooppaan . Ja kaikki pennihanat total kiinni . Allahu Fuckbar .

Name
Name
5.9.2022 21:43

Somaliaan voisi lähettää Kenialaiset laittamaan musulmaanit järjestykseen..mutta kun ei voisi vähempää kiinnostaa ketään maapala jossa ei ole muuta rahanarvoista kuin suolaa merestä..sen takia somalialaiset siellä saavat ollakin..jos somaliasta löytyisi öljyä ei arabi / USA kauaa somppua sietäisi.

Anonyym
Anonyym
7.9.2022 15:15
Vastaa...  Name

No, onhan siellä öljyä merenpohjan alla ja jmaaperässä os jotakin muuta myös.
Ja tekeväthän somalit täällä töitäkin, mutta aika lailla haluavat pysyä omana porukkanaan ja siinähän se villakoiran ydin olikin.

Adonis
Adonis
5.9.2022 22:02

Yhtäkään ei pidä ottaa. Ei meille kuulu Somalian asiat ja mitä nälänhätään tulee, sitä ei Somaliassa ole. Kalaisa meri on vieressä ja viljavaa seutua riittää, siellä saa mahansa täyteen puolivahingossakin.

Nih
Nih
6.9.2022 03:00

Afrikan manner ei ole kehittynyt yhtään, päinvastoin taantunut sen jälkeen kun muu maailma alkoi ruokkia ja avustaa noita laiskaperseitä. “Kehitysavulla” on ollut tuhoisa vaikutus tuon mantereen taantumiseen ja vastuun ottamisesta mm. ruoantuotannossa. Tapella ja sotia tuo musta rotu kyllä osaa ja aseita löytyy vaikka maailmansodan aloittamiseen.

Moonman
Moonman
6.9.2022 06:21

Meitä uhkaavat somalit ja väestönvaihto. Tuo nälänhätä olisi pienempi vitsaus

Zardex
Zardex
6.9.2022 08:45

Itsenäissellä Somalialla oli kerran kultainen aika ja tulevaisuus isänmaallisten Somalialaisten käsissä… Sitten se liittyi NATO:on.. no ei ihan, mutta USA tuli sinne sotkemaan. Sama käy Suomelle, kun kerran ite pyydetään.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
6.9.2022 11:47
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Tietysti se on, koska UMV:ssä sanotaan niin.
UMV on turtapääläisten Pyhän Jumalan Putlerin Sanaa, jonka Hänen profeettansa on tuonut oikeauskoisten tiettäväksi.

Krokodil
Krokodil
6.9.2022 20:11
Vastaa...  Qroquius Kad

Kyllä tulee ikävä Janitskinin aikaista MV-lehteä kun tuota UMV:tä selailee.
Siinä sentään pyrittiin faktoihin eikä moisiin hybridifiktioihin.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
6.9.2022 22:00
Vastaa...  Krokodil

Silläkin oli tietyt puutteensa, mutta kokonaisuutena se oli aivan eri tason julkaisu, joka välitti paljon valtamedian pimittämää arvokasta tietoa haittamaahanmuutosta.
Siitä Ilja pantiinkin maksamaan rankimman kautta.

K. J. Pitkä
K. J. Pitkä
6.9.2022 09:02

Somalian syntyvyys on huivipäätä kohden maailman suurimpia, eli tuo nälkäongelma on ihan alistuskulttuurin “hengentuote”.

Foodora Express
Foodora Express
6.9.2022 09:20

Ehdotan että alkajaisiksi lähetämme sinne suuren afrikkaystävän Jutta Urpilaisen. Ne voivat ensihätään syödä sen.

1,2 milj. matua 2012-2021
1,2 milj. matua 2012-2021
6.9.2022 13:02

Ruotsi on ottanut 2012-2021
eli yhdeksässä vuodessa
1.200.000 matua
joista omaismaahanmuuttoa 407.000.

(SVT Valutfrågning, Camilla Kvartoft).

Reinpellepuolue Moderaatit on syypää vuosiin 2012-2014 syyskuuhun asti

Röveenipuolue Sossut on syypää syyskuusta 2014-2021